X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💚STYCZEŃ 2021💚
Odpowiedz

💚STYCZEŃ 2021💚

Oceń ten wątek:
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę aktualnie tylko euthyrox, pregna plus, pregna dha, żurawit, urolact i acard. A doraźnie nospę i magnez 🙂

Edyciak lubi tę wiadomość

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • Mama bąbelka Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko prenatal duo i kwas foliowy. W pierwszej ciąży było jeszcze żelazo.

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę pregna plus ale tam teraz już jest też dha, biore dodatkowo magnez i tyle.
    No więc jeszcze ogłosze że będę miała drugiego syna na 90% . Może następnym razem córka się uda :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 08:14

Edyciak, juudi lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl, ale będzie fajna różnica między chłopakami. 😉 Będą się razem bawić. 😉

Majorka lubi tę wiadomość

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Girl, ale będzie fajna różnica między chłopakami. 😉 Będą się razem bawić. 😉
    Tak będzie 3 lata bo obaj ze stycznia :p . Przynajmniej problem z pokojem zniknie bo chłopcy dłużej będą mogli być razem :p. Potem starszy może iść na górę a jak między czasie będzie ta córka to dwójka pójdzie na górę i zrobi im się dwa pokoje tam, a córka będzie z nami na piętrze :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 10:03

dxomanli5dlutv4a.png
  • Desperatka_87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, jako, że jesteście w "starszej" ciąży to mam pytanko.
    Czy którejś z Was udało się przejść pierwszy trymestr z bardzo delikatnymi objawami?

Jestem w 8 tc a objawy to wrażliwe piersi i częstomocz, mdłości prawie żadne, jak już to z głodu.

Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
    2nn39jcg7m3w65mu.png

• *Agape* Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desperatka_87 wrote:
    Czy którejś z Was udało się przejść pierwszy trymestr z bardzo delikatnymi objawami?

Jestem w 8 tc a objawy to wrażliwe piersi i częstomocz, mdłości prawie żadne, jak już to z głodu.
    Ja miałam niewielkie mdłości, głównie wtedy, kiedy byłam głodna. A tak to w zasadzie żadnych objawów nie miałam, nawet piersi bolały tylko w okolicach 5/6 tygodnia. Objawami nie ma co się sugerować 🙂
    W poprzedniej ciąży, którą poroniłam miałam więcej objawów, nawet jak dziecko już przestało się rozwijać...

Desperatka_87 lubi tę wiadomość

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desperatka_87 wrote:

Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów prócz zwiększonej senności.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • migotkaa Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desperatka_87 wrote:

Do 13 tygodnia nic kompletnie nic, nawet piersi też bolały a raz nie. Po 13 tygodniu dopiero zaczęły się u mnie nudności i wymioty ... trwają do dzisiaj- 19 tydzień :)

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desperatka_87 wrote:

Wiesz ja teraz w drugiej ciąży miałam mdłości rano i wieczorem od 8-10 TC Potem ustąpiły . Piersi bolą raz na czas, często jak karmi wypije to na następny dzień 😁, w pierwszym trymestrze też brzuch pobolewal nieraz ale tak musi być. W pierwszej ciąży nic mi nie było poza tym że codziennie spałam popołudniu. Także piersi wrażliwe będę cały czas, częstomocz też raczej tym bardziej że dziecko rośnie i będzie naciskać aczkolwiek możesz jeszcze mocz zbadać jak tego nie robilas

dxomanli5dlutv4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właściwie dobrze czułam w 1 trymestrze. Tak około 8 TC trochę zapachy mnie drażniły, piersi były wrażliwe. Większe natężenie objawów zaobserwowałam w okolicach 10-12 tyg, więc może masz jeszcze czas. 😂

• Mamba91 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desperatka_87 wrote:

Mi, głównym objawem była senność, przez tydzień miałam też zaparcia i tyle 😉

2nn33e3k7q5t268q.png

31+0 - 1813g 😍
    21+2 - 450g szczęścia 🥰
    22.07 będzie córeczka - Amelka 🥰
    06.05 zarodek z serduszkiem 💗
    27.04 16dpo - 540,90; 18 dpo - 1238 😍
  • Desperatka_87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, życzę Wam nudnych ciąż :)

Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
    2nn39jcg7m3w65mu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desperatka_87 wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, życzę Wam nudnych ciąż :)
    Tak, w pierwszej ciąży jedynym objawem jaki miałam była zgaga i częste latanie na siusiu ale to w 3 trymestrze :) a druga i aktualna ciąża z objawami.

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desperatka_87 wrote:

Ja nie mialam prawie zadnych objawow. Ze 3 dni mdlosci, czasem jakies ciagniecia. Glownie zmeczenie. Za to teraz zgaga to moj przyjaciel 😱

🔸28 lat

Wysłany: 1 września 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka cisza tutaj ...nam nadzieję, że u Was wszystko dobrze :)

Myślę, że niektórym z Was przyda się informacja : https://badaniaprenatalne.pl/bezplatne-leki-dla-kobiet-w-ciazy-program-ciaza-plus/

KateHawke lubi tę wiadomość

• Mamba91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam wizytę to się dowiem jak to jest z tymi receptami C 😉
    A poza tym powoli szykujemy się na urlop, długo wyczekiwane 6 dni nad morzem, trochę krótko ale lepsze to niż nic 😉

KateHawke lubi tę wiadomość

2nn33e3k7q5t268q.png

31+0 - 1813g 😍
    21+2 - 450g szczęścia 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamba91 wrote:
    Jutro mam wizytę to się dowiem jak to jest z tymi receptami C 😉
    A poza tym powoli szykujemy się na urlop, długo wyczekiwane 6 dni nad morzem, trochę krótko ale lepsze to niż nic 😉
    Uu.. to chyba pogoda będzie kiepska. 😕
    Podpytaj o te leki z Ciąża Plus. Bo wg informacji na stronie ministerstwa zdrowia wnioskuje, że receptę z kodem C będzie mógł wypisać tylko lekarz posiadający kontrakt z NFZ... Ale może źle rozumiem.

Ja dziś miałam wizytę. Stan mojej szyjki jest bez zmian, czyli jest stabilnie. 😉 Lekarz mówi, że najwidoczniej "tak mam", bo "taka moja uroda", ale że powinnam na niej donosić ciążę. A gdybym poczuła wcześniej skurcze, to mam jechać do szpitala, żeby podali sterydy na płuca dla dziecka, gdyby groził mi poród przedwczesny.

• nattalia Znajoma

Wysłany: 1 września 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotkaa wrote:
    Jaka cisza tutaj ...nam nadzieję, że u Was wszystko dobrze :)

Myślę, że niektórym z Was przyda się informacja : https://badaniaprenatalne.pl/bezplatne-leki-dla-kobiet-w-ciazy-program-ciaza-plus/

Cisza jak makiem zasiał :-)
    Ja odliczam dni do połówkowych i już nie mogę się doczekać. Poki co wszystko jest dobrze :-)
    Z tymi receptami to też tak zrozumiałam że tylko lekarz z NFZ może dać taka receptę. Mój, do którego chodzę prywatnie, niestety nie ma umowy z NFZ :-( mam nadzieję że żadne poważniejsze leki nie będą mi potrzebne...

zud3vfxmqtq93phb.png

17.09 połówkowe ♥️
  • Mamba91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy w niedzielę więc liczę na to, że pogoda się poprawi, może być zimno byle nie padało od świtu do nocy i będzie super 😉
    W kwestii recepty to wiem ale u mnie jest tak, że chodzę prywatnie ale niektore leki mam na recepcie z refundacją No luteinę, symformaxie, euthyrox więc może mi się uda bez kombinowania dostać. Jak nie to poproszę o zaświadczenie dla rodzinnego i będę przepisywać recepty i tak do tej pory płaciłam za leki ponad 300zl miesięcznie 🙄
    Edyciak a mogę zapytać ile ma Twoja szyjka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 18:10

2nn33e3k7q5t268q.png

31+0 - 1813g 😍
    21+2 - 450g szczęścia 🥰
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ