💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też biorę pregna plus ale tam teraz już jest też dha, biore dodatkowo magnez i tyle.
No więc jeszcze ogłosze że będę miała drugiego syna na 90% . Może następnym razem córka się uda :pWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 08:14
Edyciak, juudi lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualny
-
Edyciak wrote:Girl, ale będzie fajna różnica między chłopakami. 😉 Będą się razem bawić. 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 10:03
-
hej dziewczyny, jako, że jesteście w "starszej" ciąży to mam pytanko.
Czy którejś z Was udało się przejść pierwszy trymestr z bardzo delikatnymi objawami?
Jestem w 8 tc a objawy to wrażliwe piersi i częstomocz, mdłości prawie żadne, jak już to z głodu.
Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
Desperatka_87 wrote:hej dziewczyny, jako, że jesteście w "starszej" ciąży to mam pytanko.
Czy którejś z Was udało się przejść pierwszy trymestr z bardzo delikatnymi objawami?
Jestem w 8 tc a objawy to wrażliwe piersi i częstomocz, mdłości prawie żadne, jak już to z głodu.
W poprzedniej ciąży, którą poroniłam miałam więcej objawów, nawet jak dziecko już przestało się rozwijać...Desperatka_87 lubi tę wiadomość
Nasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼 -
Desperatka_87 wrote:hej dziewczyny, jako, że jesteście w "starszej" ciąży to mam pytanko.
Jestem w 8 tc a objawy to wrażliwe piersi i częstomocz, mdłości prawie żadne, jak już to z głodu.Desperatka_87 lubi tę wiadomość
-
Do 13 tygodnia nic kompletnie nic, nawet piersi też bolały a raz nie. Po 13 tygodniu dopiero zaczęły się u mnie nudności i wymioty ... trwają do dzisiaj- 19 tydzieńDesperatka_87 lubi tę wiadomość
-
Jestem w 8 tc a objawy to wrażliwe piersi i częstomocz, mdłości prawie żadne, jak już to z głodu.Desperatka_87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mi, głównym objawem była senność, przez tydzień miałam też zaparcia i tyle 😉 -
nick nieaktualnyDesperatka_87 wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, życzę Wam nudnych ciąż
Desperatka_87 lubi tę wiadomość
-
Ja nie mialam prawie zadnych objawow. Ze 3 dni mdlosci, czasem jakies ciagniecia. Glownie zmeczenie. Za to teraz zgaga to moj przyjaciel 😱Desperatka_87 lubi tę wiadomość
🔸28 lat
-
nick nieaktualnyMamba91 wrote:Jutro mam wizytę to się dowiem jak to jest z tymi receptami C 😉
A poza tym powoli szykujemy się na urlop, długo wyczekiwane 6 dni nad morzem, trochę krótko ale lepsze to niż nic 😉
Podpytaj o te leki z Ciąża Plus. Bo wg informacji na stronie ministerstwa zdrowia wnioskuje, że receptę z kodem C będzie mógł wypisać tylko lekarz posiadający kontrakt z NFZ... Ale może źle rozumiem.
Ja dziś miałam wizytę. Stan mojej szyjki jest bez zmian, czyli jest stabilnie. 😉 Lekarz mówi, że najwidoczniej "tak mam", bo "taka moja uroda", ale że powinnam na niej donosić ciążę. A gdybym poczuła wcześniej skurcze, to mam jechać do szpitala, żeby podali sterydy na płuca dla dziecka, gdyby groził mi poród przedwczesny. -
migotkaa wrote:Jaka cisza tutaj ...nam nadzieję, że u Was wszystko dobrze
Myślę, że niektórym z Was przyda się informacja : https://badaniaprenatalne.pl/bezplatne-leki-dla-kobiet-w-ciazy-program-ciaza-plus/
Cisza jak makiem zasiał
Ja odliczam dni do połówkowych i już nie mogę się doczekać. Poki co wszystko jest dobrze
Z tymi receptami to też tak zrozumiałam że tylko lekarz z NFZ może dać taka receptę. Mój, do którego chodzę prywatnie, niestety nie ma umowy z NFZ mam nadzieję że żadne poważniejsze leki nie będą mi potrzebne...
17.09 połówkowe ♥️ -
Jedziemy w niedzielę więc liczę na to, że pogoda się poprawi, może być zimno byle nie padało od świtu do nocy i będzie super 😉
W kwestii recepty to wiem ale u mnie jest tak, że chodzę prywatnie ale niektore leki mam na recepcie z refundacją No luteinę, symformaxie, euthyrox więc może mi się uda bez kombinowania dostać. Jak nie to poproszę o zaświadczenie dla rodzinnego i będę przepisywać recepty i tak do tej pory płaciłam za leki ponad 300zl miesięcznie 🙄
Edyciak a mogę zapytać ile ma Twoja szyjka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 18:10