💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Edyciak wrote:Dobre wiadomości. 😊 Ordynator twierdzi, że nie jest źle. Szyjka trochę miękka i nieco skrócona. Miała teraz 25 mm, więc na granicy, ale jeszcze w normie. Czyli leki i często kontrolować. Jutro wychodzę do domu. 😄
Edyciak lubi tę wiadomość
-
To świetnie Edyciak 😊 oszczędzaj się, musi być dobrze 🍀 pisze też tu bo dziś miałam wizytę, mój chłopczyk ma 340 g i wszystko jest dobrze, szyjka 5 cm, nastepna wizyta bedzie połówkowa. Mam zrobic w tym czasie krzywa cukrową i toxoplazmoze
Edyciak, KateHawke, Kinaa, Marcelina715 lubią tę wiadomość
-
ja już tydzień po wizycie ale jakoś tutaj nie zajrzałam na wizycie wszystko ok, szyjka długa ale lekarz nie mówił ile ma cm, w sumie to nie ważyła ani nie mierzyła, powiedziała , że na połówkowych mi to lekarz wszystko powie 2 września więc czekam. serducho bije idealnie ,wód płodowych jest tyle ile powinno więc mam nadzieję , że wszystko jest okej wcześniej mówili, że chłopak na 52 procent ale ostatnio powiedziała, że widzi dziewczynkę mam nadzieję, że 2 września się potwierdzi, bo już nie chce kupować uniwersalnych rzeczy i tak czekam z niecierpliwością na szczęście 11 września biorę ślub więc moje myśli teraz to bardziej zaprząta czy wszystko już jest załatwione i ogarnięte ale po ślubie jak nie będę znała płci i nie będę mogła szaleć to oszaleję
KateHawke, Kinaa, Edyciak lubią tę wiadomość
moja pierwsza ciąża - mój cud
dziewczynka - Eliza
połówkowe - 390 g
-
Kinaa wrote:Edyciak cieszę się, że wszystko jest w porządku
Zaczęłam już kupować ubranka po mimo, że dostane większość ale nie mogłam się powstrzymacKinaa lubi tę wiadomość
-
Edyciak, ale się strachu najadłaś cudownie, że wszystko dobrze ja też raz wystraszyłam się przez szyjkę, bo była krótka... ale nasze dzieci pokazują jak cholernie są silne
Edyciak lubi tę wiadomość
-
Lucky, możesz dopisać u mnie, że będzie Wiktoria
Mamba91, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Ja po połówkowych królewna waży 450g, wszystko jest ok 🥰
KateHawke, migotkaa, *Agape*, antonna, Edyciak, Kinaa, Aili, Tortie, juudi, Marcelina715 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny wczoraj miałam wizytę u swojego gina i ten stwierdził, że dziecko prawidłowo rośnie i że mam się nie denerwować bo wiadomo, że z moją posturą nie urodzę byka (153cm i waga 40-45 kg) dodatkowo skwitował tekstem, że tak to jest jak śpi się do późna i nie pracuje w szpitalu - bardzo zdenerwował się na tamtego ( jego znajomy jak się okazało), że po tylu przejściach ile miałam jeszcze mnie niepotrzebnie nastraszył. Także młody ma już 388g i jest w pełni zdrowy
Enigvaa, Mamba91, migotkaa, Edyciak, juudi, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Edyciak wrote:Mamba, cudnie 😘
Czyli zdrowa księżniczka sobie rośnie? 😄
A masz w centylach podane, na jaki centyl wypada?
I jeszcze, czy możesz zerknąć na długość na kości udowej , tj FL?
Centyli chyba nie mam, FL= 40,8mm;Edyciak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Edyciak może ogólnie jesteście drobniejsi? My niby nie wielkoludy, ja 170, mąż 175 😉
Jakoś lekarz komentował, że Twój ma krótkie nóżki czy po prostu Ty się martwisz? -
Edyciak wrote:O to dużo, czyli mój jednak ma krótkie nóżki.. 😕 ale zobaczymy, jak to wyjdzie na połowkowych.
Mój też ma krótkie nóżki ...o połowę od Mamby wg USG 16+0, główka idealna na 17+4, sumarycznie wychodzilo w dniu badania 16+ 4, czyli opóźnienie takie jak od początku było lekarz narazie nic nie komentowałam czy dużo, czy mało. Kazał obserwować czy na pewno łożysko dobrze pracuje. Ale ja jestem całkiem do tyłu od Was...u mnie około 17+ 3Edyciak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamba91 wrote:Edyciak może ogólnie jesteście drobniejsi? My niby nie wielkoludy, ja 170, mąż 175 😉
Jakoś lekarz komentował, że Twój ma krótkie nóżki czy po prostu Ty się martwisz?
A mały kość udowa ma 36 mm. -
nick nieaktualny
-
Edyciak nie wymyślaj u mnie jest 40,8 ale w 21+2, z tego co widzę u Ciebie były pomiary w 19+5, a to aż 2 tygodnie różnicy, myślę, że jak na ten czas ciąży i szybki rozwój 2 tygodnie to sporo 😉
Migotkaa u Ciebie tym bardziej 16+4 a 21+2, przecież to miesiąc różnicy - przepaść, nie ma co porównywać 😉
Bedzie dobrze, nie szukajcie problemów, cieszcie się ciążą bo czas szybko ucieka, nim się obejrzymy to będziemy na porodówkach 😉Zuuziaaaa, Edyciak lubią tę wiadomość