X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💚STYCZEŃ 2021💚
Odpowiedz

💚STYCZEŃ 2021💚

Oceń ten wątek:
  • Annja Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sadze żebym zniosła wózek razem z dzieckiem Po schodach i przy okazji się nie wyje***a 🤣 a jak zniosę wózek to dziecka nie zostawię w domu samego ... a wózka samego na dworze 🤣🤦‍♀️ A jeszcze później po zakupach wniosła. Jestem z tych osób które nie zostawiają swoich rzeczy na klatce, tymbardziej wózka bym nie zostawiła .... mój mąż pracuje od rana do nocy wiec musiałby w nocy przynosić zakupy 🤣🤣🤣 (wątpię w to) dostawki nawet nie podstawimy przy łóżku bo od łóżka do ściany mamy 40 cm 😂😂😂😂

Takie problemy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2020, 19:39

👩🏻25
    🧔🏻 35
    p19uyx8dqwg4ciqu.png
    💊 kwas foliowy
    27.04.20 czułość 10 ⏸
    28.04.20 czułość 25 ⏸
    29.04.20 beta - 135.11
    04.05.20 beta 2 - 3462.00
  • Mamba91 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annja my mieszkamu na 42m2 (przeniosłam sie z 78m2) więc metraż bardzo podobny. Miejsce na większość rzeczy będzie w szafie w naszej sypialni, podobnie jak dostawka (najprawdopodobniej będzie stać trochę w wejściu ale nie ma wyjścia, jakoś sie przepchniemy) w dzień dostawkę będę przestawiać do salonokuchni bo tam będę spędzać z dzieckiem większość dnia, wózek będzie stał na klatce z nadzieją, że w domu nie będzie potrzebny bo nawet nim nie wykręcę 🤣 z 'mebli' dla dziecka poza dostawką kupimy tylko komode z przewijakiem i wanienkę, pewnie na stelażu żeby było nam wygodnie.
    W kwestii odkurzacza polecam bezprzewodowy, ratuje życie gdy szybko trzeba odkurzyć okruchy czy kłaki
    Tez mam kota i to długowłosego, futro jak mówisz fruwa wszędzie tak jak i nasze włosy ale co z tego, bez przesady kot jest zadbany, nie wychodzący, regularnie badany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2020, 20:07

2nn33e3k7q5t268q.png

31+0 - 1813g 😍
    21+2 - 450g szczęścia 🥰
    22.07 będzie córeczka - Amelka 🥰
    06.05 zarodek z serduszkiem 💗
    27.04 16dpo - 540,90; 18 dpo - 1238 😍
  • alicante Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annja wrote:
    Nie sadze żebym zniosła wózek razem z dzieckiem Po schodach i przy okazji się nie wyje***a 🤣 a jak zniosę wózek to dziecka nie zostawię w domu samego ... a wózka samego na dworze 🤣🤦‍♀️ A jeszcze później po zakupach wniosła. Jestem z tych osób które nie zostawiają swoich rzeczy na klatce, tymbardziej wózka bym nie zostawiła .... mój mąż pracuje od rana do nocy wiec musiałby w nocy przynosić zakupy 🤣🤣🤣 (wątpię w to) dostawki nawet nie podstawimy przy łóżku bo od łóżka do ściany mamy 40 cm 😂😂😂😂

Takie problemy
    Kumpela chyba demontowala grzejnik nawet xD i miała jakaś najmniejsza dostawkena rynku, chyba 40 cm szerokości więc weszło jej na styk.

Co do piętra to gorzej jak bez windy ale wtedy może chusta, zakupy online :)

No chyba że chcesz się przeprowadzić do rodziców i szukasz tylko argumentów na to że się nie pomiescicie i nie dacie rady w tym mieszkaniu xD

• Annja Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicante wrote:
    Kumpela chyba demontowala grzejnik nawet xD i miała jakaś najmniejsza dostawkena rynku, chyba 40 cm szerokości więc weszło jej na styk.

Co do piętra to gorzej jak bez windy ale wtedy może chusta, zakupy online :)

No chyba że chcesz się przeprowadzić do rodziców i szukasz tylko argumentów na to że się nie pomiescicie i nie dacie rady w tym mieszkaniu xD

Haha, pewnie coś w tym jest 🤣🤣 ah ta ciąża

alicante lubi tę wiadomość

👩🏻25
    🧔🏻 35
    p19uyx8dqwg4ciqu.png
    💊 kwas foliowy
    27.04.20 czułość 10 ⏸
    28.04.20 czułość 25 ⏸
    29.04.20 beta - 135.11
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annja wrote:
    Dzięki dziewczyny za rady, czyli lepiej mieszkać u siebie ? w ciasnym ale własnym jak to mówią ... zabierać Jeszcze trochę kasy i dopiero wtedy się wyprowadzać, ale tak czy siak później czeka nas przeprowadzka albo do teściowej albo do mojego rodzinnego domu ... i zastanawiam się czy lepiej wcześniej czy później

Zdecydowanie! My mieszkamy z tesciami, dom w trakcie budowy. Mamy jeden maly pokoik. Nie mam pojecia jak to zmieszcze wszystko, musze wyniesc czesc mebli zeby zmiescic lozeczko i komodke.

A do tego tesciowa to jednak tesciowa. Nerwow troche mi psuje 🤷🏻‍♂️

🔸28 lat

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wynajęliśmy specjalnie większe mieszkanie żeby pomieścić się w miarę bez stresu. Jesteśmy w tym mieście całkowicie sami nikt nam nie pomoże jak urodzi się dziecko. Odkładamy kasę na większy wkład własny żeby kupić coś swojego albo się budować ale koszt działki pod dużym miastem to ceny kosmiczne. Raczej skończy się na kupieniu domu z rynku wtórnego i dokredytowaniu. Nie wiem czy uda się w tym roku bo odkładanie pieniędzy kiedy wynajmuje się mieszkanie za takie pieniądze nie jest łatwe ale jakoś to będzie. Pocieszam się że mimo że będę musiała poradzić sobie sama z dzieckiem w wynajętym mieszkaniu w obcym mieście to przynajmniej nikt (teściowa :D ) nie będzie truł mi nad głową.

Z nowości bobaskowych idziemy dzisiaj na USG kontrolne bo już nie mogę wytrzymać a do połówkowego jeszcze czas. Może bobo pokaże dzisiaj coś ciekawego :D
    Brzuch mi wystrzelił przez ostatni tydzień aż sama jestem w szoku. Rośnie jak na drożdżach. Wszystkie ubrania robią się za ciasne.
    Wy też tak macie że wasze brzuszki przesuwają się czasami na jedną stronę ? :D Dzisiaj znowu obudziłam się z większą lewa stroną. Chyba niespodzianka w brzuszku lubi spać po tej stronie :D

zud3vfxmqtq93phb.png

17.09 połówkowe ♥️
  • Aboa Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez pierwsze 8 miesięcy starszego mieszkaliśmy na 30 m2 z dwoma kotami i cały czas rozstawioną suszarką na odzież, bo pieluchowaliśmy wielorazowo, więc pranie tetr były codziennie :) Da się! Z wózkiem miałam ten sam dylemat, więc trzymałam go pod blokiem w bagażniku samochodu i na chwilę kładłam bobasa na siedzeniu, żeby go wyjąć. A najczęściej i tak wychodziłam z chustą, było wygodniej, bo dwie ręce wolne. Zresztą Jul nie przepadał za wózkiem. Zobaczymy jak będzie z drugim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 09:03

Marcelina715 lubi tę wiadomość

👩🏻35 👨🏻37
    👶🏼12.2017
    👶🏻01.2021

Czekamy na 3 CUD! 💓
    21.05 cień cienia II kreseczek🫶
    22.05 wyraźna II kreseczka! 💃🏻
    24.05 beta 726,9 mlU/ml🥰🤰🏻
    27.05 beta 3388 mlU/ml 💗 progesteron 16,8 ng/ml
  • Mama bąbelka Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy trochę większy metraż, ale małą sypialnię. U nas kwestia spania w nocy rozwiązana została przez składane łóżko dla nas-więc w ciągu dnia było złożone i było trochę miejsca. Kupiliśmy standardowe łóżeczko dla córki i było wąskie przejście. Córka w łóżeczku słabo spała, więc często braliśmy ją do siebie, bo męczyło mnie ciegłe wstawanie na karmienie. Po roku zdementowalismy łóżeczko i położyliśmy materac na podłodze. W ciągu dnia był oparty o ścianę. Gdy przestała się mieścić, kupiliśmy futon i też jest oparty o ścianę w ciągu dnia. Przejście między łóżkiem a futonem jest na stopę, ale dajemy radę. Kolejna córka będzie spać od razu na materacu z łóżeczka, bo nic więcej się tam nie zmieści.

• alicante Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo jak się Wam sprawdza futon? Widzicie różnice między nim a materacem? Jaki macie futon?

• Tortie Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się przeprowadzamy z wynajmowanej kawalerki do większego mieszkania, ale nadal wynajmowanego. W planach kupno miekszkania, ale to dopiero za jakiś rok. Chcemy żeby było już docelowe.

Starania o rodzeństwo od 08.2024
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • Heidi Di Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wolałabym najmniejsze mieszkanie, ale oddzielnie, niż większe, ale z teściami albo rodzicami. My już od lat jesteśmy na swoim i miejsca mamy sporo, ale gdyby była inna sytuacja, mimo że ich kocham i szanuję, postawiłbym na higienę psychiczną i ciasnotę ;)

Swoją drogą, czy u Was ceny nieruchomości też tak szybko szybują? Cztery lata temu kupiliśmy mieszkanie, a obecnie jego cena wzrosła o 250%. Znajomi z innego województwa postawili dom za połowę jego wartości. Taki rynek, ale no absurd.

Mamba91, Majorka, Paulina25 lubią tę wiadomość

Starania od 2017 r.

I IVF:
    ET 1.2020 :(
    Krio 4.2020 :)
    1.2021 SYNECZEK <3
    Krio 12.2021 :( ciąża biochemiczna
    Krio 2.2022 :( nasz ostatni zarodek :(
    8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.

Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
    M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%.
  • Paulina25 Znajoma

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annja wrote:
    Hej. Dziewczyny mam pewnien problem który mnie cały czas meczy, nie jest to związane strikte z ciąża, tylko z pojawieniem się dziecka a małym mieszkaniem. Odkąd dowiedziałam się o ciazy cały czas mam wątpliwości co do mieszkania w którym mieszkamy, myśle ze nie pomieścimy ani łóżeczka ani wózka, wanienki nie ma gdzie schować, ani nie mamy gdzie postawić przewijaka ... kiedyś mieszkałam w domu z rodzicami na 160m2, teraz po ślubie z mężem mieszkamy w mieszkaniu 39m2... czuje cały czas te małe metry ... odkurzają obijam się o ściany, a odkurzaczem obijam listwy przypodłogowe .../ 🤦‍♀️🤦‍♀️ Nie mieszczę się w tym mieszkaniu, ze tak powiem, nie jestem przyzwyczajona bo takich małych pokoji. Swoj miałam 25m2 .... a tu dwa pokoje, kuchnia , łazienka i przedpokój ma 39m ..... mieszkanie musiałam kupić bo taki był warunek dziadka abym dostała pieniądze ... jeśli byśmy nie kupili nie dostałabym tej kasy , a co wiąże się z tym ze nie mielibyśmy co sprzedać aby się budować. Jesteśmy w trakcie załatwiania formalności pod budowę domu, ale zaczniemy dopiero w przyszłym roku :/ wkur... mnie to mieszkanie coraz bardziej, nie wyobrażam sobie gdzie to wszytko zmieścić ... moglibyśmy mieszkać z rodzicami tam gdzie mieszkałam wczensiej , mama mówi cały czas chodźcie do nas, ale wiem ze mąż wolałby iść mieszkać do swojej matki..a ja nie bo tam
    Jest stary dom i wilgoć, zimna łazienka ....

Chyba przez ta ciąże zaraz wystawie mieszkanie na sprzedaż ....: 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤣 czy któraś z was mieszka w bloku w mieszkaniu 39m i jakoś wszytko zmieściła ??? Ja sobie tego nie wyobrażam ....
    Co o tym myślicie ? Czy to moje tylko takie urojenia ze nie da się pogodzić i zmieścić ....

Ja jak byłam mal do 8 rż mieszkałam z mamą i babcia na 32 mkw. Potem w 5 osób (mam ojczym ja i dwóch braci) na 52 mkw. Dwa pokoje, kuchnia. Nasi sąsiedzi mieszkają z trójką dzieci na dokładnie 39 mkw ale nie planują wyprowadzki. Dzieci 8 lt 3 lata i półroczna dziewczynka. Mają dwa pokoje z czego mniejszy ma 6 mkw.
    My mieszkamy na 55 mkw plus duży balkon, chłopcy (prawie 5 lat i 2 lata) mają swój pokoj 13 mkw, Mała jak podrośnie będzie miała swój pokój 8 mkw który raz jest nasza garderobo gabinetem a my i tak spimy w salonie z aneksem bo tak nm wygodnie, TV blisko lodówka hahahha w planach budowa więc wiemy że z nastolatkami nie będziemy się gnieździć w takim mieszkaniu.

Wszystko zależy od organizacji.
    Może nie macie zmysłu do zagospodarowania małej przestrzeni. Wtedy konsultacja z architektem wnętrz by pomogła.
    Będziecie mieć swój pokój a dziecko swój. To naprawdę nie jest zła sytuacja. :)

2012 👩‍❤️‍👨
    2016🧑
    2018🧑🧒
    01.2021🧑🧒👶Kropka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie można dopisać córka Alicja 😊
    Termin na 22.01

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 19:23

nattalia, Kinaa, Mamba91 lubią tę wiadomość

• nattalia Znajoma

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na USG. Na 70% dziewczynka ale pewności nie ma. Bardzo nieśmiałe dziecko schowało nóżkami i nie chciało pokazać :D trzeba czekać do połówkowych.

Ahhh no i termin przesunięty na 29.01.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 19:43

Majorka, Annja, Kinaa, Marcelina715 lubią tę wiadomość

zud3vfxmqtq93phb.png

17.09 połówkowe ♥️
  • Annja Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heidi Di wrote:
    Ja wolałabym najmniejsze mieszkanie, ale oddzielnie, niż większe, ale z teściami albo rodzicami. My już od lat jesteśmy na swoim i miejsca mamy sporo, ale gdyby była inna sytuacja, mimo że ich kocham i szanuję, postawiłbym na higienę psychiczną i ciasnotę ;)

Swoją drogą, czy u Was ceny nieruchomości też tak szybko szybują? Cztery lata temu kupiliśmy mieszkanie, a obecnie jego cena wzrosła o 250%. Znajomi z innego województwa postawili dom za połowę jego wartości. Taki rynek, ale no absurd.

Z tego co zauważyłam teraz bardziej opalaca się wybudować dom (oczywiście jak się ma działkę) niż kupić mieszkanie .... takie moje spostrzeżenie, jeszcze pewnie zależy od regionu ...

👩🏻25
    🧔🏻 35
    p19uyx8dqwg4ciqu.png
    💊 kwas foliowy
    27.04.20 czułość 10 ⏸
    28.04.20 czułość 25 ⏸
    29.04.20 beta - 135.11
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annja wrote:
    Z tego co zauważyłam teraz bardziej opalaca się wybudować dom (oczywiście jak się ma działkę) niż kupić mieszkanie .... takie moje spostrzeżenie, jeszcze pewnie zależy od regionu ...

U mnie w miescie mieszkania poszly w gore ale glownie te male. Ja swoje 4lata temu kupilam za 200tys. 75m2, 4pokoje,nie przechodnie. Sprzedalam w grudniu za 240 i rok czekalam prawie zeby sie sprzedalo, fakt 4pietro,bez windy. A znajomy swoje 33m2, 2pokoke sprzedal za 150tys i nawet nie zdazyl go wystawic 🤷🏻‍♂️

🔸28 lat

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicante wrote:
    Ooooo jak się Wam sprawdza futon? Widzicie różnice między nim a materacem? Jaki macie futon?
    Futon mamy już rok. Kupiliśmy z samą bawełną, 12 cm wysokości. Niestandardowy wymiar 90x160. Śpi się dobrze, dopasowuje się do ciała, ale nie odkształca. Nie mam porównania ze zwykłym materacem. Gdy moja siostra się na nim położyła, powiedziała że jest tak twardy jak jej zwykły. Wybieraliśmy średnio twardy.

• Annja Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    U mnie w miescie mieszkania poszly w gore ale glownie te male. Ja swoje 4lata temu kupilam za 200tys. 75m2, 4pokoje,nie przechodnie. Sprzedalam w grudniu za 240 i rok czekalam prawie zeby sie sprzedalo, fakt 4pietro,bez windy. A znajomy swoje 33m2, 2pokoke sprzedal za 150tys i nawet nie zdazyl go wystawic 🤷🏻‍♂️

My 39m2 kupiliśmy w tamtym roku za 196 tys ....

👩🏻25
    🧔🏻 35
    p19uyx8dqwg4ciqu.png
    💊 kwas foliowy
    27.04.20 czułość 10 ⏸
    28.04.20 czułość 25 ⏸
    29.04.20 beta - 135.11
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annja wrote:
    My 39m2 kupiliśmy w tamtym roku za 196 tys ....

Ale pewnie w wiekszym miescie :) a moje to w sumie miasteczko. Ledwo 100tys mieszkancow. :)

🔸28 lat

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    U mnie to za 200 tysięcy kawalerka jak już 🤷

‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ