💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjuudi wrote:Dziewczyny czy któreś z was ćwiczą w ciąży?
Szukam jakiegoś fajnego programu dla kobiet w ciąży. -
nick nieaktualnyByłam wczoraj u drugiego lekarza, dorzucił mi więcej leków i na razie spróbujemy poobserwować moją szyjkę, ale sytuacja wygląda kiepsko. Staram się myśleć pozytywnie, choć to nie łatwe. I w przyszłym tygodniu chyba położę się do szpitala, nie ma na co czekać. Muszę mieć zabezpieczoną szyjkę, a to tylko kwestia czasu..
-
Edyciak dokładnie tak ! Trzeba działać od razu. Dobrze że tak szybko zostało to wyłapane. Tylko proszę ..uważaj na koronawirusa w szpitalu. Ja żałowałam że jednak do toalety czy do zabiegowego, na obchod lekarzy nie chodziłam w maseczce. Ciężko cały czas o tym pamiętać ale jednak warto dla swojego spokoju.
-
nick nieaktualny
-
Majorka wrote:Jak moje starsze córki nie mają drugiego imienia to trzecia córka też nie powinna mieć prawda? Bo żałuję, że im nie nadawałam drugiego 😔
-
Edyciak jak mówisz to i tak kwestia czssu, w tym wypadku im szybciej tym lepiej bo bezpieczniej dla maluszka. Uważaj na siebie 🥰
-
Edyciak,
Oby wszystko było w porządku. Na szczęście są różne opcje pomocy kobietom w takiej sytuacji. Lekarze na pewno wybiorą dla Ciebie najlepszą opcję.
Majorka,
A kto Ci zabroni? Rób jak Ci się podoba.
U mnie będzie dziewczynka Olga Wanda.Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Majorka,
Jeżeli wyniknie jakiś problem (a niekoniecznie wyniknie), to zaproponuj im, aby same sobie wybrały drugie imiona. Oczywiście nie musisz tych imion wpisywać w urzędzie, niech to będzie na domowy użytek. Będą miały frajdę z wybierania!Edyciak, Zuuziaaaa lubią tę wiadomość
Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka. -
nick nieaktualnyTak patrzę na swój suwak... Że moje dziecko powinno mieć 200 gramów i 25 cm długości. .. wczoraj ważyło 389 gramów 😬
Wg siatki centylowej idzie 95 centylem... Ale nie wiem, czy się na to patrzy.
Choć w mojej sytuacji każde parę gramów więcej zwiększa jego szanse. -
nick nieaktualnyMarcelina715 wrote:Majorka,
Jeżeli wyniknie jakiś problem (a niekoniecznie wyniknie), to zaproponuj im, aby same sobie wybrały drugie imiona. Oczywiście nie musisz tych imion wpisywać w urzędzie, niech to będzie na domowy użytek. Będą miały frajdę z wybierania! -
_lucky_ wrote:Dziewczyny jak ktoras juz zna plec lokatora i ma wybrane imię to piszcie Będę uzupelniac naszą listę
Edyciak czytałam Twoje posty na "różowym forum" i trzymam kciuki żeby wszystko było ok. Dużo odpoczywaj.Edyciak lubi tę wiadomość
-
Komputer wylicza tę wagę na podstawie obwodu główki, obwodu brzuszka i długości kości udowej.
Algorytm komputera jest pewnie całkiem niezły, ale te pomiary nie są jakieś superdokładne. Lekarz zaznacza je ręcznie. Zawsze może mu ręką delikatnie drgnąć, dziecko się poruszy - obwód brzuszka będzie wtedy inny, itp.
Ale te pomiary dają pewien pogląd na sytuację: czy dzieć mieści się w szeroko pojętej normie dla danego wieku ciążowego, czy przybiera na wadze, itd.migotkaa, Edyciak lubią tę wiadomość
Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka. -
Marcelina dziękuję za odpowiedź właśnie zaczęłam czytać o tym. Znalazłam też tabele centylowa masy płodu, w zależności od tygodniu. Mam nadzieję że w tych tabelach tygodnie liczone są skończonymi tygodniami nie zaczetymi, tzn że jeżeli masę miałam badana w 15+2 to powinnam patrzeć na 15 tydzień. Jezeli tak to przynajmniej u mnie się zgadza ale w dolnej granicy ...bo oczywiście już zaczęłam wkręcać się. Ale z drugiej strony skąd moje dziecko ma mieć dużą wagę...jak ja nic nie mogę jeść, wsysysko mi śmierdzi i cały czas wymiotuje 😁 większość z Was już ma to za sobą, a u mnie dopiero dobrze się zaczęło 🤢😂
-
Tak, dobrze patrzysz. Pamiętaj, że dolna granica normy, to nadal norma Jeżeli lekarz nie widzi problemu, to Ty tym bardziej nie powinnaś.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 22:45
migotkaa lubi tę wiadomość
Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka.