💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Jest też test potrójny z krwi, może o to chodzi? Jego się wykonuje 15-18 TC, tylko tam pappy się nie bada, ale wolną betę, estriol i AFP.
Marcelina715 połówkowe wyszły dobrze. Mały ma już 400g 😊 fajnie się to oglądało, lekarz na chwilę przełączył na 3d, ale nie było widać twarzy bo wciśnięta we mnie i do tego zasłonięta rączkami.Marcelina715, Suszarka, juudi lubią tę wiadomość
Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Tortie wrote:Jest też test potrójny z krwi, może o to chodzi? Jego się wykonuje 15-18 TC, tylko tam pappy się nie bada, ale wolną betę, estriol i AFP.
Marcelina715 połówkowe wyszły dobrze. Mały ma już 400g 😊 fajnie się to oglądało, lekarz na chwilę przełączył na 3d, ale nie było widać twarzy bo wciśnięta we mnie i do tego zasłonięta rączkami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2020, 10:09
-
nick nieaktualnyJestem po wizycie. 😊
Z dzidziusiem wszystko w porządku. 😄 Dokładnie badać go będziemy za dwa tygodnie.
U mnie szyjka macicy jest na szczęście długa, ale zaczyna się rozwierać niestety. I mam zwiększoną Luteinę oraz nakaz oszczędzania się. I codzienny pomiar pH pochwy.
Za dwa tygodnie szyjka do kontroli. -
Edyciak wrote:Jestem po wizycie. 😊
Z dzidziusiem wszystko w porządku. 😄 Dokładnie badać go będziemy za dwa tygodnie.
U mnie szyjka macicy jest na szczęście długa, ale zaczyna się rozwierać niestety. I mam zwiększoną Luteinę oraz nakaz oszczędzania się. I codzienny pomiar pH pochwy.
nick nieaktualnyEdyciak wrote:Jestem po wizycie. 😊
nick nieaktualny
-
My tez po usg dzisiaj. 200g wstydziocha. Nie pokazalo co skrywa miedzy nogami,wepchnelo tam pepowine. Zdrowe,wszystko w normie 😍
migotkaa, Marcelina715, Kalina555, KateHawke, juudi lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Ja po polowkowym 19,1 tydz. mamY 280 g. Wszystko jest dobrze. Ide jeszcze na kolejne połówkowe za jakiś czas żeby skontrolować czy łożysko oby już nie jest przodujące. Mam nadzieje ze to teraz tylko, podczas gdy macica jest jeszcze nie duża. Będzie napewno Dziewczynka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2020, 19:00
migotkaa, Marcelina715, KateHawke, juudi lubią tę wiadomość
Pozdrawiam
Emi Aili
6ciąża
Tym razem ma się udac
Podobno Baby Girl
18.08.20 = 19,6 Tydz
-
Edyciak wrote:Jestem po wizycie. 😊
Za dwa tygodnie szyjka do kontroli.
Oszczędzaj się koniecznie. Fajnie ze idziesz na druga konsultacje, tez tak bym zrobiła.
Powiedz proszę dlaczego do tego jest zalecenie co do pomiaru ph?
Pozdrawiam
Emi Aili
6ciąża
Tym razem ma się udac
Podobno Baby Girl
18.08.20 = 19,6 Tydz
-
nick nieaktualnyAili, nie zapytałam lekarza, o co chodzi z tym pH. Ale on powiedział, że musimy tego skrupulatnie pilnować.
Przypuszczam, że chodzi o ewentualną infekcje lub wyciek wód płodowych.
Bo dodał też, że gdy pojawi się przykry rybi zapach, to mam gnać na szpital od razu.
Ale raczej nie mam skłonności do infekcji chyba.
A co do pH, to są duże restrykcje, bo musi się mieścić pomiędzy 4,0 - 4,4.
A wam lekarz nie mierzy pH pochwy na każdej wizycie? Nawet w karcie ciąży jest rubryka z pH.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2020, 06:41
-
Edyciak wrote:A wam lekarz nie mierzy pH pochwy na każdej wizycie? Nawet w karcie ciąży jest rubryka z pH.
I aż sprawdziłam, w karcie ciąży z pierwszej ciąży też nie było u mnie takiej rubryki 🤷🏻♀️
Edit: ogólnie to ja mam sprawdzane pH na każdej wizycie, ale miejsca w karcie ciąży nie mam na ten wpis 🤷🏻♀️🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2020, 22:41
Edyciak lubi tę wiadomość
Nasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼 -
Mam sprawdzane PH pochwy na każdej wizycie. Nieprawidłowe świadczy o prawdopodobnym zakażeniu.
Zakażenie pochwy nie jest szczególnie groźne dla utrzymania ciąży i dziecka, ale tylko pod warunkiem, że szyjka jest zamknięta. Otwarta szyjka staje się wrotami dla infekcji.
Edyciak,
Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku!Edyciak lubi tę wiadomość
Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka. -
Hej dziewczyny w końcu poznałam płeć ! . Będzie chłopczyk
migotkaa, Enigvaa, Mamba91, juudi, Tortie, KateHawke, Majorka, Adna, Kinaa lubią tę wiadomość
👩🏻25
🧔🏻 35
💊 kwas foliowy
27.04.20 czułość 10 ⏸
28.04.20 czułość 25 ⏸
29.04.20 beta - 135.11
04.05.20 beta 2 - 3462.00