Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
MojAniolek:(( wrote:Całe szczęście ze nic bardziej poważnego. Oby szybko się zagoiło.
Ja właśnie mam nadzieję że będę mogła miec swoją glukoze i kupie ta smakowa.
Mnie coś dzisiaj troszkę właśnie pobolewa w dole brzucha ale myślę że to rosnąca macica czy więzadła. Albo troszkę przesadziłam testując wozki na targach dziecięcych 😅
Moja szyjka tydzień temu jakos 3,2cm to chyba ok?
Taaaak. 3,2 to lux -
Poprzednio też miałam swoją glukoze.
U Was też tak paskudnie? Kolejny dzień w domu spędzimy. Jestem sama z młodą do poniedziałku i juz nie wiem co z nią robić🙈 wczoraj przechodziła samą siebie w pomysłach na zabawy 😅 dom wygląda jak pobojowisko, ale ani trochę nie chce mi się go ogarniać 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2021, 09:07
-
nick nieaktualnyU nas tez pogoda slaba, licze ze nie bedzie padać bo jestem ja z moimi humorkami, 3 latek i ofochany mąż...lepiej niech nas nie zamknie nic w domu na caly weekend....
Dziewczyny mam straszny problem z takimi ciężkimi nogami wieczorem...no nie moge spać męczę się... -
MojAniołek 3,2 jest ok 😊 ja raz mialam 4cm a potem aż 4,7 czyli wychodzi na to że ta szyjka się zmienia.
U nas tez pogoda do bani.. Powiem Wam że ciesze się że mam juz "odchowane" dziecko bo nie wiem jak w tej ciąży poradziłabym sobie np.z dwuletnim dzieckiem , tym bardziej takim energicznym jak moja jak była mała. -
Nynka nie masz czasem tzw. zespołu niespokojnych nóg? Ja to mam i często wieczorem czuję takie coś dziwnego w łydkach i muszę nimi ruszać. Uciążliwe jak nie wiem co. Nie wiem od czego to zależne, bo nie zawsze to mam. Ale czy ciąża czy nie to się pojawia 😩 roluje nogi żeby krążenie poprawiać, biorę magnez chyba też może mieć związek, rozciąganie i to chyba pomaga.
Karolcia no moja dwulatka to jets harpagan na spacer bez wozka teraz w ciąży to się wole nie ruszać. Jak idziemy na plac zabaw to wszędzie jest i ucieka 🙈 no ale jakoś dajemy rad, ratuje się bajkami, choć wolałabym tego unikać, ale czasem nie ma wyjścia dla chwili spokoju 😅 nie wiem czy bez żłobka bym się na drugie zdecydowała tak szybko 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2021, 13:22
-
nick nieaktualny
-
Krolik moja tez harpagan była straszny 10km na nogach to dla niej było nic..wstawała o 7 rano a spać chodziła o 12 w nocy. Teraz też jest harpagan ale juz mnie tak nie potrzebuje.
Też czasem miewam wieczory gdzie dopada mnie zespół niespokojnych nóg i muszę nimi stale kręcić bo aż szału od tego dostaje. -
Kamyczek90 raczej normalne ze są czasami spokojniejsze dni. Na liczenie ruchów jeszcze za wcześnie… jeśli czujesz ze się rusza to jest ok. Jeszcze maja sporo miejsca w brzuchu i może inaczej się ułożyła.22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Kamyczek na wyjeździe tak miałam, że w ogóle w ciągu dnia nie czułam młodej, ale to chyba dlatego, że dużo się ruszałam i ją kolysalo. Teraz całymi dniami czuje, ale dziś mniej. Jeśli Czujesz to jest ok, dzieciaki w brzuchu też mogą mieć słabsze dni, leniwsze albo właśnie się inaczej ułożą.
-
kamyczek90 wrote:Cześć, dziś taki dzień że mała się słabo rusza w brzuszku. Zazwyczaj mocno czuje rano i wieczorem, dziś jeszcze nie. Też Wam się zdarzają takie?
Ja tak mam często , są dni ze czuje ciagle są dni ze mało. Kwestia ułożenia małej , czy jest pleckami do kręgosłupa czy brzucha -
Koło 28 tyg powinno się naliczyć co najmniej 10 ruchów w ciągu godziny , kiedy dziecko jest aktywne bo wiadomo że jak spi to można nie naliczyć.
Mój mały rusza się strasznie dużo , w ciągu dnia spi max godzine.Wieczorem od 20.30 do 23 tak łobuzuje że mam serio dosyć ale potem całą noc spi nawet jak do toalety idę . Jak corka wstaje o 6.30to on jak usłyszy to już też nie spi.