Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na pewno dokupię trochę 56. Z córką ni tak wszyscy doradzali, że po co takie małe, wyrośnie szybko. Miałam mało 56, a ona urodziła się 52 cm i nawet w 56 pływała szybko przybierała, ale mimo wszystko brakowało mi np pajaców, które często w nocy przesikiwała lub to drugie i potrafiłam ją 4 razy przebierać jak nie więcej 🙈 także pajacyki, bodziaki dokupię 56, a resztę większą. Zobaczę też co mam po córce, bo dużo podostawalam po dzieciach zimowych ciuchów, a moja z konca maja to nie zdążyła ponosić, może teraz się przyda. Pasuje się coś zacząć interesować tym 🙈 na razie wyposażę młodą w nowe ubrania na jesien/zime, a potem zajme się drugą córką 😅
Ja kupuje dostawkę do wózka, taka platformę z siedziskiem. Moja ma ponad 2 lata, chodzimy do żłobka w wózku, czasem na dalsze wyprawy też, ale na spacery bez wózka. Ona raczej będzie w żłobku jak będziemy spacerować z młodszą więc nie potrzebuje tego rok po roku, a na dłuższy spacer weźmiemy męża i drugi wózek jak coś. A do żłobka potrzebuje coś żeby ją zawieźć, bo mimo, ze chodzi dużo to lubi skręcać i uciekać 😅 normalnie bym chodziła bez wozka, bo mam 10 min do żłobka, ale nie ufam tego gadowi małemu 😅 -
Królik, my też cały żłobek jezdzislimy wózkiem mimo że było z max 10 min. Bo droga by trwała cała wieczność hehe😉 do pracy ledwo co byłam na czas:)
Teraz już do przedszkola chodzimy pieszo ale już sprawniej chodzi i jeszcze blizej ale za to poranna rutyna typu siku, ubieranie się, zakładanie butów potrafi trwać wieki🤪Aaggaa02 -
kurde pochwaliłam się ostatnio że mnie brzuch nie boli..no i masz..drugi dzień boli mnie wieczorem i trochę się stresuje bo się naczytałam głupot a wizyta za tydzin dopiero. Boli mnie jak na okres 😥jeszcze mąż z hasłem wyskoczył "no żebyś nie daj Bóg nie zaczeła rodzić "i oczywiście cała w stresie leżę..
-
A po ile mniej więcej sztuk szykujcie wszystkiego ?
Ja mam najwięcej bodziaków na długi rękaw,ok 10, 4szt rajtuzek, kilka bluzek cieplejszych, z 7 spodni i 8 pajacykow. Myślicie że na początek to wystarczy? Później będę dokupować na bieżąco.Anielka ❤️
-
Ja mam kilka 56 A resztę 62, w sumie wszystkie pajacyki mam 62 bo pewnie pod spód będzie trzeba ubrać body to myślę że będzie małej wygodniej
Nam jeszcze zostało łóżeczko, wózek, kombinezon i parę dupereli. Wszystko chcemy zamówić już w październiku A tylko wózek na końcu bo wiadomo największy wydatek.
No i jakis zapas pampersow 🙈Anielka ❤️
-
A nie wiem po ile sztuk 🙈 kupiliśmy teraz suszarke na ubrania m.in. Ze względu na dziecko drugie, młoda produkuje dużo, a druga jeszcze więcej będzie. Ze starszą było ciepło to szybki schło, a w okresie od września do później wiosny to u mnie dramat z suszeniem. Plus taki, że szybko załączę pralke, potem suszarke i ciuszki będą suche więc mam nadzieję, że aż tak dużo nie trzeba będzie kupować 😅 z młodą co ściganelam jedno to zaraz drugie szło na wieszaki 😅 pampersy mam jeszcze 1 po córce, bo jak już na 2 przeszła to jeszcze 1 podostawaliśmy 🤣 mam nadzieję, że to nie ma daty ważności 🤭
-
Ja mam wszystkiego po 15 -20 ale tak jak pisałam wczesniej wszystko sis mi załatwiła 🙈🙉 dokupiłam wczoraj na olx 3 kombinezony , zimowy na 56 ,zimowy 62 do tego jeden na 62 ale taki polarowy , zapłaciłam tylko 30zl. Muszę kupić jeszcze czapkę zimową , skarpetki i rajtuzki no i coś nowego na wyjscie do lekarzy czy coś. Za wózkiem się rozglądam ale tyle tego że nie wiem co wybrać, ale w pazdzierniku muszę już go kupić bo nie wiem jak z tym łozyskiem będzie. A jak zrobią mi cc 2 tyg wczesniej to około 17 grudnia mały już będzie z nami
-
nick nieaktualnyBony zimowe dzieci sa trudne do ubrania....caly wieczór kminie co kupic...postanowilam kupic taki spiworek z rękawami i z naszego na razie nie korzystac, jak juz postanowilam yonteraz problem do fotelika z takim....
Z jednej strony jesli beda podroze samochodowe yo dalekie do dziadkow wiec i tak podróż nie w kombinezonie z drugiej jakby sie trafily krotkie to jak wtedy...🙈 potrzebuje dużo pieniedzy...😂 -
Karolcia15031 wrote:Mag_len z nogą już lepiej ? Musisz brać przeciwbólowe?
my planujemy w październiku kupić łupinę a w listopadzie wózek. na ubranka poluje na vinted i grupach sprzedażowych na fb, teraz mi koleżanka zaoferowała po synku, troche mam uniwersalnych po dziewczynach i czekam na jakieś wyprzedaże w hm lub c&a żebb kupić choć kilka sztuk nowych, mam body z c&a od pierwszej córki, potem nosiłą je druga i jeszcze siostry córeczka i są w bardzo dobrym stanie bo jakościowo mają dobre, także mogę polecić. -
krolik wrote:Nynka są takie kocyki do nosidełka, wkładasz przez pasy i opatulasz dzieciaczka. Fajna sprawa żeby szybko z auta dziecko gdzieś przenieść
dokładnie, takie otulacze, śpiworki do fotelika, świetna sprawa na podróże czy krótka trasa czy długa nie musisz dziecka jakoś grubo ubierać -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny