X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • krolik Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia u mnie to samo, śpi w nocy, ale jak tylko młodą usłyszy to od razu pobudka 🙈 na wyjeździe było tak, ze w ciągu dnia chyba spała dużo, ale na wieczór jedna szła spać to druga harce urządzała aż brzuch bolał 🙈

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 16:58

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 20 września 2021, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja też mam pytanie odnośnie wyprawki.. co myślicie o kupnie używanego wózka? Znalazłam ten który mi się podoba na olx, dobra cena, troszkę stelaż porysowany. Zastanawiam się czy brać bo zima może być tak że rzadko będziemy z małymi wychodzić.

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin ja planuje mniej na 56 a wiecrj na 62 bo wiem, że moje dziewczyny rodziły się długie i krótko nosiły 56. Teraz u młodego kość udowa zawsze wychodzi większą w porównaniu do reszty ciała więc też zakładam że będzie dlugi😉

Kamyczek, ja przy dziewczynkach miałam używany od znajomych , posłużył nam przy obu, potem puściłam go jeszcze dalej komuś kto bul w potrzebie bo był w dobrym stanie. Teraz też rozważamy używany. Gondola i tak posłuży z pół roku a potem pewnie spacerówka na płasko. Lepiej zainwestować w lekka, dobra spacerowke🙂

kamyczek90 lubi tę wiadomość

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle teraz gdy jestem przywiązana do łóżka widzę, jak często twardnieje mi brzuch. Wcześniej nie zwracałam na to aż tak dużej uwagi. W przyszłym tygodniu wizyta to poproszę o zmierzenie szyjki a teraz zwiększyłam sobie dawkę magnezu z 2 razy na 3 razy dziennie. Niektóre z tych twardnienia mam dodatkowo bolesne więc już w ogóle się stresuje, bo wiem, że w poprzednich ciążach przez to byłam w szpitalu, boję się powtórki.

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin w sytuacja kiedy rodzi wcześniak, tata, babcia, ciocia mają misje na już lecieć szukać 56 a nawet mniejszych.
    A zakładając ten scenariusz, że Dzidzius rodzi sie w terminie to mi 56 starczylo moze na 2 tygodnie. A teraz weź pod uwage, ze bedzie zima, będziesz ubierać warstwy wiec nawet lepiej jak bedzie ciut za duze.
    A w ogóle to bobas jest tak zwinięty ze nawet 56 wydaje sie za duże 🙈

Pamietam jeszcze na sali operacyjnej, pielęgniarka mówi, o nie mamo nke wsadzimy go w to za małe, jest tata z ciuszkami innymi? Po czym pozniej patrze a on pływa wręcz w tym 56....

Robin27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyczek ja miałam używany, i sluzyl nam 3 lata. Teraz dalej by sluzyl, ale stelaz jest slaby i go nie chce juz...
    Ja sie zgadzam z ďziewczynami lepoej zainwestowac pozniej w fajna spacerowke

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanawiam i chyba będzie mi potrzebny wózek rok po roku… mała będzie miała 18 miesięcy jak synek się urodzi i chyba jeszcze będzie jeździła w wózku, co myślicie?

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • ŻonaMarynarza Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moja będę wozić do listopada w wózku później zamieniam spacerówkę na gondolę. Tak mi jest wygodniej. Lilka weź pod uwagę że niektóre wózki rok po roku mają wąskie gondolę, a tu zima śpiworek

🩵🤴
    22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20
    31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞

preg.png
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len ja wczoraj naliczyłam chyba z 20 skurczów w tym 5 bolesnych. Wizyte mam za tydzień.
    Co do wozka to mi szkoda kasy na nowy, tym bardziej teraz przy budowie. Można znaleźć fajny wózek nawet za 300zl.
    Ubranek mam mnóstwo na 56 ale ja nie kupowałam tylko siostra mi zbieranine zrobiła po koleżankach więc kupię tylko kilka nowych.

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 20 września 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi :)
    Zobaczcie sobie HM - jest trochę promocji dla mam i dzieciaków :)

Mag_len lubi tę wiadomość

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • agik_1985 Koleżanka

Wysłany: 20 września 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wracam właśnie z wizyty. Mój lekarz powiedział, że twardnienie brzucha jest normalne, przy zmianie pozycji, dotknięciu brzucha i może być raz na godzinę, nie częściej.

Odebrałam wyniki krwi i krzywej cukrowej. Poradźcie coś:
    Krwinki czerwone 3,71, norma od 4,00
    Hemoglobina 12,00, norma od 12
    Hematokryt 33,4, norma od 37,00.

Krzywa cukrowa:
    Na czczo 78 mg/dl
    Po godzinie 158 mg/dl
    Po dwóch godzinach 145 mg/dl - norma pisze mo, że do 140.

Lekarz o krzywej mówił, żeby się nie przejmować, że na czczo jest dobra, że będziemy później badać na czczo glukozę.
    Znalazłam, że normy są teraz inne - po dwóch godzinach do 153 mg/dl jest w porządku.
    A Wy co sądzicie? Jak Wasze krzywe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2021, 11:36

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

kamyczek90, Osama lubią tę wiadomość

• weal Ekspertka

Wysłany: 20 września 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    W ogóle teraz gdy jestem przywiązana do łóżka widzę, jak często twardnieje mi brzuch. Wcześniej nie zwracałam na to aż tak dużej uwagi. W przyszłym tygodniu wizyta to poproszę o zmierzenie szyjki a teraz zwiększyłam sobie dawkę magnezu z 2 razy na 3 razy dziennie. Niektóre z tych twardnienia mam dodatkowo bolesne więc już w ogóle się stresuje, bo wiem, że w poprzednich ciążach przez to byłam w szpitalu, boję się powtórki.

A jak leżysz ?? Mi twardnienia bardzo nasilają się jak leżę na wznak

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agik_1985 wrote:
    Cześć dziewczyny. Wracam właśnie z wizyty. Mój lekarz powiedział, że twardnienie brzucha jest normalne, przy zmianie pozycji, dotknięciu brzucha i może być raz na godzinę, nie częściej.

Odebrałam wyniki krwi i krzywej cukrowej. Poradźcie coś:
    Krwinki czerwone 3,71, norma od 4,00
    Hemoglobina 12,00, norma od 12
    Hematokryt 33,4, norma od 37,00.

Krzywa cukrowa:
    Na czczo 78 mg/dl
    Po godzinie 158 mg/dl
    Po dwóch godzinach 145 mg/dl - norma pisze mo, że do 140.

Lekarz o krzywej mówił, żeby się nie przejmować, że na czczo jest dobra, że będziemy później badać na czczo glukozę.
    Znalazłam, że normy są teraz inne - po dwóch godzinach do 153 mg/dl jest w porządku.
    A Wy co sądzicie? Jak Wasze krzywe?
    Jest ok, nie masz cukrzycy. Zazdroszczę😁
    Ja dopiero jedna rzecz kupiłam, ogrodniczki w ciucholandzie🤣 ciuchy na 56 na pewno będą po bracie, muszę chyba kupić coś na 62 chociaż symbolicznie, żeby nie było, że córka gorsza i nic nowego nie będzie miała😅

FNh9p2.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŻonaMarynarza ale jak ze spacerami z dwójka takich maluchów? Nie sadze żeby ona chciała jeździć na stojąco na tej dostawce a tez będzie za mała żeby gdzieś dalej iść na nogach…
    Ja wlasnie tez przeglądałam ciuszki no i wiekszosc jednak była dziewczęca wiec trzeba sporo dokupić. Na szczęście tutaj dość tanio ludzie sprzedają całe worki używanych rzeczy.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weal wrote:
    A jak leżysz ?? Mi twardnienia bardzo nasilają się jak leżę na wznak
    Właśnie raczej na wznak bo muszę z noga wyżej.
    Na razie nie panikuje, zobaczymy jak szyjka na wizycie. Jeśli będzie ok yk nie będę się zbytnio martwić tymi twardnieniami. W pierwszej ciąży niestety skracały szyjkę. W drugiej już mniej. Tzn na późniejszym etapie się skróciła niż za pierwszym razem.

• ŻonaMarynarza Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    ŻonaMarynarza ale jak ze spacerami z dwójka takich maluchów? Nie sadze żeby ona chciała jeździć na stojąco na tej dostawce a tez będzie za mała żeby gdzieś dalej iść na nogach…
    Ja wlasnie tez przeglądałam ciuszki no i wiekszosc jednak była dziewczęca wiec trzeba sporo dokupić. Na szczęście tutaj dość tanio ludzie sprzedają całe worki używanych rzeczy.

Są dostawki siedzące. Ale zrobisz jak uważasz 😀 znajoma rodziła w czerwcu i ma valco snapa rok po roku i narzeka ze wąsko ma mały

🩵🤴
    22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20
    31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞

preg.png
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka to zależy chyba jak często chodzisz na spacery. Ja bardzo często wychodziłam z synkiem czy to zima czy lato i ja bym się na pewno zdecydowała na podwojny wózek albo właśnie na tą dostawkę siedząco.
    No i mój dość długo używał wózka a w podróże do tej pory bierzemy wózek.
    Mój synek jak urodził się to miał 62 cm i nosił 56 cm bo dzieci są trochę podkurczone na poacztku.
    Więc warto mieć też trochę i takich ubran :)
    Tak jak Nynka napisała a nawet jak będą trochę za duze to nic się stanie

Aaggaa02
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ