Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam cukrzycę na insulinie na noc bo rano miałam powyżej 90. Ale ja nie mam przekroczeń po jedzeniu od 5tc miałam raz najwyższy wynik 141. A tak to mam do 120 raz/dwa razy na tydzień taki wynik 121 124 126.
Córka z waga jest w 55 centylu jest długa ale brzuszek ma mały..ja schudłam od początku ciąży 9 kg. -
nick nieaktualnyKarolina95 wrote:A kiedy rozkladacie łóżeczka ? I szykujecie kacik /pokój dla malenstwa ?
U mnie wszystko jest ale stoi w pudełkach narazie, a już mam taką ochotę to poskrecac 🙈🤣
Ciuszki myślę, że ogarne w grudniu już. A łóżeczko mąż ogarnie jak będę w szpitalu.
Ja nawet jeszcze nie zamówiłam łóżeczka 🙈
Ps jakie wybrałyście materace? -
Karolina95 wrote:A kiedy rozkladacie łóżeczka ? I szykujecie kacik /pokój dla malenstwa ?
U mnie wszystko jest ale stoi w pudełkach narazie, a już mam taką ochotę to poskrecac 🙈🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2021, 14:07
-
Audreyy napisałaś o pizzy i poleciałam do sklepu po składniki, właśnie się ciasto robi
Łóżeczko pewnie dopiero przed samym porodem, wcześniej wypiorę pokrowiec na materac i prześcieradła.
Nynka ja mam po córce Hevea Baby Max pianka-lateks, dużo z niego nie korzystała więc jest jak nowy.
Od grudnia zacznę się za porządki w domu zabierać i pewnie w połowie ogarniać ciuszki i układać do szafy w tym rozpakowywać pudła z zakupami Niecałe 2 tygodnie i idę na l4, już odliczam -
Kurcze wczoraj miałam w nocy pare razy takie bóle jakby miesiączkowe. W pół godziny chyba z 5 razy mnie złapało. Już myslalam zeby starego budzić 😅🙈 Najgorsze ze nie mam pojęcia jak wyglądają juz te właściwe skurcze porodowe i boje się że nie ogarnę kiedy się zacznie 🤣 Woem ze to głupie bo bede to czuła jak już się naprawdę zacznie ale no jednak zaczynam się troszkę tym stresować po wczorajszym 🙈
27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
24.04.2021 - ⏸ 🤰 -
To chyba zależy jaki kto ma próg bólu. Ja myślałam, że jestem twarda. A jak miałam przepowiadające to umierałam na sofie 😂😅 a przy prawdziwych darłam się i klnęłam jak szewc 😄 najgorzej, że to przy teściowej i tak mi głupio było. Szybko dali mi znieczulenie 😂😂
-
Aga jestem w 33+6tyg, cesarke chcę bo jestem już po cc które było ze względów psychicznych po naturalnym porodzie martwego dziecka(37tyg). Nie chcę ryzykować pęknięciem macicy, z resztą po cc poród sn wygląda inaczej bo nie można stosować niektórych rzeczy.
Ja mam kołyske-dostawke rozłożoną w onnym pokoju na razie. Zaraz muszę się zabrać za pranie i prasowanie ubranek no i muszę wygospodarować miesjce w szafie dla małego. -
Ja mimo tego że pierwsze rodziałam sn to przy drugim jak się zaczęło to myślałam że to przepowiadające, tylko że przy pierwszym wywoływanym na siłe miałam od pierwszego cm bóle krzyżowe i darłam się od 1cm a przy drugim zaczęło się z brzucha i myślałam że tylko brzuch mi się stawia potem nie wiem bo poszłam na cc, jeszcze się spokojnie spakowałam ,zmyłam makijaż zadzwoniłam po męża że juz się zaczyna i ma wracać( 2h wczesniej mnie przywiózł bo cc miało być na drugi dzien)
-
Mag_len też podczytuje grudnióweczki,jeszcze jak wczoraj się dowiedzialam o terminie cc że to praktycznie za miesiąc to mi się gorąca zrobiło..a mój mąż to już całkiem ma stresa mimo że to nasz 3 poród. Szyjka przez 2 tyg skróciła mi się o 1cm.
-
Moniqaaa wrote:To chyba zależy jaki kto ma próg bólu. Ja myślałam, że jestem twarda. A jak miałam przepowiadające to umierałam na sofie 😂😅 a przy prawdziwych darłam się i klnęłam jak szewc 😄 najgorzej, że to przy teściowej i tak mi głupio było. Szybko dali mi znieczulenie 😂😂
co do łóżeczka to myślę, ze niebawem skręcimy bo dziewczyny już nas proszą od dłuższego czasu,ale na razie bedzie stało puste, a ogarniemy je do końca blisko terminu. -
Karolcia, a co masz na myśli mówiąc że po cc, poród SN wygląda inaczej i jakich rzeczy nie można stosować?
Ja miałam cc ale teraz lekarze mówią że nie ma wskazań i jak się samo zacznie to będzie SN i nie ma żadnych przeciwskazań.
Jak się samo nie zacznie to raczej w dniu terminu porodu będzie ccAaggaa02 -
Nynka, na połówkowych lekarz wykrył niedomykalność zastawki trojdzielnej, skierował nas na badanie echo serca. Nieprawidłowość nie byla duża - 1,5 m/s. Doktor podczas badania echa lekarka stwierdziła ze jest to nieprawidłowość czynnościowa. We wtorek mieliśmy kontrole i okazało się ze wada w znacznej części się cofnęła i nie wymaga dalszej diagnostyki.
Z jednej strony chciałabym żeby już było po porodzie, jest mi ciężko, brzuch mnie ciągnie i kręgosłup boli. Jednak strach przed nowym jest ogromny i poczekam do stycznia 😀
Dziewczyny, Mąż już w domu 💚Mag_len, Audreyyy, Moniqaaa lubią tę wiadomość
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
Sovi wrote:Córka z waga jest w 55 centylu jest długa ale brzuszek ma mały..ja schudłam od początku ciąży 9 kg.
Nasze jest na 74,4 centylu 🙈 cukrzyce ciążowa mam wykluczona. Trochę mnie to stresuje bo obydwoje z Mężem jestesmy szczupli i niezbyt wysocy…
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
Eszanka najważniejsze że wada się nie pogłębiła, a nawet cofnęła to już wogole super!
No i cieszę się że mąż w domu, teraz odpoczywajcie razem i niech mąż wraca do zdrówka!
Ja się dowiedziałam wczoraj od mamy ze musze na cito isc do kardiologa. U mamy lekarz wykrył wadę (zespół barlowa), a ze jest to dziedziczne zasugerował ze musze się zbadać. Jeżeli wyjdzie mi to samo to będzie to wskazanie do cc 😑
27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
24.04.2021 - ⏸ 🤰