X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy rozkladacie łóżeczka ? I szykujecie kacik /pokój dla malenstwa ?
    U mnie wszystko jest ale stoi w pudełkach narazie, a już mam taką ochotę to poskrecac 🙈🤣

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cukrzycę na insulinie na noc bo rano miałam powyżej 90. Ale ja nie mam przekroczeń po jedzeniu od 5tc miałam raz najwyższy wynik 141. A tak to mam do 120 raz/dwa razy na tydzień taki wynik 121 124 126.
    Córka z waga jest w 55 centylu jest długa ale brzuszek ma mały..ja schudłam od początku ciąży 9 kg.

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 wrote:
    U mnie wszystko jest ale stoi w pudełkach narazie, a już mam taką ochotę to poskrecac 🙈🤣

Ciuszki myślę, że ogarne w grudniu już. A łóżeczko mąż ogarnie jak będę w szpitalu.

Ja nawet jeszcze nie zamówiłam łóżeczka 🙈

Ps jakie wybrałyście materace?

• Sovi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 wrote:
    Coś w weekend spróbuję z mężem posprzątać sypialnie bo sistra ma mi podrzucić część popranych poprasowanych ubrań. Łóżeczko stoi rozłożone od dwóch lat:) najpierw spala w nim starsza potem spala ze mną to służyło jako graciarnia a teraz śpi u siebie w pokoju. Narazie w łóżeczku UJ trzymam rzeczy do szpitala w przyszłym tyg spróbuję je jakos uporządkować i mieć już gotowa walizkę. Muszę dokupić w Rossmanie tylko parę rzeczy do kosmetyczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2021, 14:07

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyy napisałaś o pizzy i poleciałam do sklepu po składniki, właśnie się ciasto robi :D

Łóżeczko pewnie dopiero przed samym porodem, wcześniej wypiorę pokrowiec na materac i prześcieradła.

Nynka ja mam po córce Hevea Baby Max pianka-lateks, dużo z niego nie korzystała więc jest jak nowy.

Od grudnia zacznę się za porządki w domu zabierać i pewnie w połowie ogarniać ciuszki i układać do szafy w tym rozpakowywać pudła z zakupami :D Niecałe 2 tygodnie i idę na l4, już odliczam :D

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie łóżeczko stoi bo Michaś przestał w nim spać jakieś 3 miesiące temu. Chicco baby hug tylko muszę znieść i poszukać materaca bo gdzieś leży na strychu.

FNh9p2.png
  • MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2021, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze wczoraj miałam w nocy pare razy takie bóle jakby miesiączkowe. W pół godziny chyba z 5 razy mnie złapało. Już myslalam zeby starego budzić 😅🙈 Najgorsze ze nie mam pojęcia jak wyglądają juz te właściwe skurcze porodowe i boje się że nie ogarnę kiedy się zacznie 🤣 Woem ze to głupie bo bede to czuła jak już się naprawdę zacznie ale no jednak zaczynam się troszkę tym stresować po wczorajszym 🙈

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰

Wysłany: 18 listopada 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam pakować torbę do szpitala w przyszłym tygodniu ale biore się za to jutro. Wolę być jednak przygotowana

iv09hdgeq0dhcjwd.png

24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MójAniolek ja miałam dwa promienia że skurczami typowo porodowymi plus poród a i tak jak mam jakieś bóle to sama nie wiem czy to porodowe czy nie🤣 tego się chyba nigdy nie wie dopóki nie nadejdzie ten właściwy moment

FNh9p2.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba zależy jaki kto ma próg bólu. Ja myślałam, że jestem twarda. A jak miałam przepowiadające to umierałam na sofie 😂😅 a przy prawdziwych darłam się i klnęłam jak szewc 😄 najgorzej, że to przy teściowej i tak mi głupio było. Szybko dali mi znieczulenie 😂😂

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga jestem w 33+6tyg, cesarke chcę bo jestem już po cc które było ze względów psychicznych po naturalnym porodzie martwego dziecka(37tyg). Nie chcę ryzykować pęknięciem macicy, z resztą po cc poród sn wygląda inaczej bo nie można stosować niektórych rzeczy.
    Ja mam kołyske-dostawke rozłożoną w onnym pokoju na razie. Zaraz muszę się zabrać za pranie i prasowanie ubranek no i muszę wygospodarować miesjce w szafie dla małego.

Wysłany: 18 listopada 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo tego że pierwsze rodziałam sn to przy drugim jak się zaczęło to myślałam że to przepowiadające, tylko że przy pierwszym wywoływanym na siłe miałam od pierwszego cm bóle krzyżowe i darłam się od 1cm a przy drugim zaczęło się z brzucha i myślałam że tylko brzuch mi się stawia potem nie wiem bo poszłam na cc, jeszcze się spokojnie spakowałam ,zmyłam makijaż zadzwoniłam po męża że juz się zaczyna i ma wracać( 2h wczesniej mnie przywiózł bo cc miało być na drugi dzien)

Wysłany: 18 listopada 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len też podczytuje grudnióweczki,jeszcze jak wczoraj się dowiedzialam o terminie cc że to praktycznie za miesiąc to mi się gorąca zrobiło..a mój mąż to już całkiem ma stresa mimo że to nasz 3 poród. Szyjka przez 2 tyg skróciła mi się o 1cm.

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:
    To chyba zależy jaki kto ma próg bólu. Ja myślałam, że jestem twarda. A jak miałam przepowiadające to umierałam na sofie 😂😅 a przy prawdziwych darłam się i klnęłam jak szewc 😄 najgorzej, że to przy teściowej i tak mi głupio było. Szybko dali mi znieczulenie 😂😂
    ja mam chyba wysoki próg bólu, bo przyjechałam na porodówkę z pełnym rozwarciem i jeszcze się w domu zastanawiałam czy już jechać :P ale czułam podświadomie, że to już to.

co do łóżeczka to myślę, ze niebawem skręcimy bo dziewczyny już nas proszą od dłuższego czasu,ale na razie bedzie stało puste, a ogarniemy je do końca blisko terminu.

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, a co masz na myśli mówiąc że po cc, poród SN wygląda inaczej i jakich rzeczy nie można stosować?
    Ja miałam cc ale teraz lekarze mówią że nie ma wskazań i jak się samo zacznie to będzie SN i nie ma żadnych przeciwskazań.
    Jak się samo nie zacznie to raczej w dniu terminu porodu będzie cc

Aaggaa02
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak nie uro to sraczka.
    Teraz mi trochę lepiej ale wymiotuję dalej niż widzę.
    Albo czymś się zatrułam albo to Jelittowka :(

Aaggaa02
  • eszanka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, na połówkowych lekarz wykrył niedomykalność zastawki trojdzielnej, skierował nas na badanie echo serca. Nieprawidłowość nie byla duża - 1,5 m/s. Doktor podczas badania echa lekarka stwierdziła ze jest to nieprawidłowość czynnościowa. We wtorek mieliśmy kontrole i okazało się ze wada w znacznej części się cofnęła i nie wymaga dalszej diagnostyki.

Z jednej strony chciałabym żeby już było po porodzie, jest mi ciężko, brzuch mnie ciągnie i kręgosłup boli. Jednak strach przed nowym jest ogromny i poczekam do stycznia 😀

Dziewczyny, Mąż już w domu 💚

Mag_len, Audreyyy, Moniqaaa lubią tę wiadomość

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"

Wysłany: 18 listopada 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli istnieje taka możliwość ze na początku mogę nie ogarnąć ze to juz to 🙈 😳 ściągam walizkę z szafy 🤣

iv09hdgeq0dhcjwd.png

24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • eszanka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Córka z waga jest w 55 centylu jest długa ale brzuszek ma mały..ja schudłam od początku ciąży 9 kg.

Nasze jest na 74,4 centylu 🙈 cukrzyce ciążowa mam wykluczona. Trochę mnie to stresuje bo obydwoje z Mężem jestesmy szczupli i niezbyt wysocy…

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"

Wysłany: 18 listopada 2021, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eszanka najważniejsze że wada się nie pogłębiła, a nawet cofnęła to już wogole super!
    No i cieszę się że mąż w domu, teraz odpoczywajcie razem i niech mąż wraca do zdrówka!

Ja się dowiedziałam wczoraj od mamy ze musze na cito isc do kardiologa. U mamy lekarz wykrył wadę (zespół barlowa), a ze jest to dziedziczne zasugerował ze musze się zbadać. Jeżeli wyjdzie mi to samo to będzie to wskazanie do cc 😑

iv09hdgeq0dhcjwd.png

24.04.2021 - ⏸ 🤰
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ