X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba pogadam żeby zrobił chociaż 22.12 to wtedy jakby było ok to bym może wyszła 24 lub 25 bo teraz nawet po cc wypuszczają po 2 dobach . Nie chcę tez naciskać na tego lekarza bo to dopiero 2 wizyta u niego a idzie mi na rękę i nie robi problemów z cc.

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, a w którym tygodniu ciazy będziesz miała cc? To jest na Twoje życzenie czy masz wskazania? To będzie Twoja pierwsza cesarka?

Nie dziwie się że wolałabyś wcześniej. Wiesz ze w Twoim szpitalu wypuszczają 2 doby po cc? . Ja wyszłam że szpitala po 4 dobach, ale reguła w szpitalach to 3 doby.
    Może nie naciskać, ale dobrz ejest porozmawiać z dr, żeby jednak zrobić wcześniej, jeśli jest taka możliwość oczywiście

Aaggaa02
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wychodzi CC na same święta .. ale lekarz sam powiedzial że nie będą mnie ciąć przed lub w święta więc będę miała po. Jeszcze nie wiem dokładnie w jaki dzień bo nie mam skierowania jeszcze
    Ale jestem spokojniejsza bo już się martwiłam że mnie w domu nie będzie z rodziną, dziećmi. Już wolę nie być na sylwestra i nowy rok niż na święta 🙁
    O ile nic się wcześniej nie zacznie.

Dzisiaj mialam takie dziwne uczucie jak mała się ruszla, tak jakby coś w szyjce .. może ona tam grzebała

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zajrzalam z ciekawości na grudniowki a tam już pierwsza dziewczyna na porodówce, jesteśmy następne w kolejce😉😉😉
    Dziś skręciliśmy komodę dla małego, jutro ruszam z praniem ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2021, 21:39

• Sekreettt Debiutantka

Wysłany: 17 listopada 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich 🙂 jestem nowa aktualnie w 30tyg ciąży, termin mam wg miesiączki 25.01 a wg USG 20.01. będę miała trzecie CC 🙂 teraz córeczka a mam już synka i córeczkę 🙂

ŻonaMarynarza, MojAniolek:((, agik_1985, Karolina95, Babcia lubią tę wiadomość

• krolik Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglen ja się wypisuje z kolejki 😅 widziałam dziś na Ig spakowaną torbę do porodu laski, która ma termin podobnie jak ja i przeraziłam się, bo do mnie dopiero paczka z apteki przyszła, którą wypakować mam zamiar za 2 tygodnie, a co dopiero z zapakowaniem torby do porodu 🤣 czy można prosić jeszcze o jakieś pół roku w dwupaku? tylko bez złych dolegliwości 🤣

• Sekreettt Debiutantka

Wysłany: 17 listopada 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek mam 3usg genetyczne 🙂mam nadzieję że wszystko będzie dobrze🙂 i CC mam mieć tydzień wcześniej przed terminem. Pewnie dowiem się więcej w piątek na wizycie ginekologicznej.
    Pozdrawiam serdecznie🙂

w4sq0dw4p37hvgyp.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2021, 22:19

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:05

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam spakowaną 🙈 wrzuce tam jeszcze jakaś wodę tylko i dokumenty na koncu.

Dzisiaj przez pół nocy i nad ranem miałam taki dziwny ból w podbrzuszu kłujący. Nie mogłam się odwrócić a leżałam na boku 🙁
    Już myślałam że coś się dzieje ale na szczęście przeszlo

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Ona28 Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi od 2 tyg coś cukier szwankuje. Fakt teraz przeważnie leżę po posiłkach bo wszystko mnie boli i pewnie przez to też mam ciągle wysoki. Dziś po śniadaniu 168 a jem chleb niby z niskim indeksem🤷‍♀️ boje się żeby mi nie dała insuliny ☹ a jest tu ktoś na insulinie ? Przy jak częstych skokach cukru ją dostałyście?

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• krolik Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin gdyby nie kilka dolegliwości, które dopadają sporadycznie to mi w ciąży jest fajnie, byle na zwolnieniu, bo już mam dość pracy i chcę odpocząć 😅 jeśli się zdecyduję na kolejne dziecko to mądrzej to przejście na l4 zaplanuję 🤣

Właśnie odebrałam zamówienie z jukki, zamowilam wczoraj koło południa i już jest. Mega szybko! A koszule porodowe czekają w jakimś paczkomacie od wczoraj, bo w moim przepełnienie było wrrr.

• Ona28 Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin27 wrote:
    Ona czytałaś skład tego chleba? To, że coś ma w nazwie nikie IG wcale nie oznacza, ze ma dobry skład. Co do insulny to nie pomogę ja jestem na samej diecie i wyglda że tak już zostanie bo nie mam żadnych przekroczeń.
    Mąż mi jakiś kupił z niskim indeksem, skład ok ilość węgle w 100g tez ok. Ale w 1 ciąży jadłam chleb probody a teraz nie mają dostaw z tej piekarni.
    A jak wyglądają Twoje posiłki? I ile razy dziennie jesz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2021, 09:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak krolik przepuszcze kogoś w kolejce do porodu. Ja grzecznie czekam minimum do polowy stycznia.

Bony ogarnelam ciuszki bobasa. Czapka jeszcze, jakiea dwa zestawy na wyjscie i higieniczne rzeczy. Reszte ciuszkow jak poznam mlodziez, bo ja mam wizje wielkiej kluchy.

Ja wlasnie też planuje przejsc na dietke dla IO, bylam na takiej przed ciążą, a wczoraj przeczytalam ze wlasnie w ten sposob mozna zwolnic szybko wzrost wagi dziecka.

• ŻonaMarynarza Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chętnie bym urodziła jeszcze w tym roku 😁😁

28.03.2025🤴Wiktor 3430g 55cm 11:11 SN
    22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20 SN
    31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25 SN
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chętnie poczekam do 1 stycznia z porodem :) mąż od 26 grudnia ma wolne ale to byłby czas na ostatnie przygotowania ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin27 wrote:
    Nie do końca się zgodzę z ta dieta. Ja byłam przed ciąża na diecie IO w ciąży tak samo. Przytyłam do tej pory 6 kg, cukry w normie a Młody to kluska. Lekarka mi sama powiedziała żeby małych ciuchów dla niego to nie kupować 😂

Jasne na pewno to nie jest 100% rozwiązanie, ja myślę że po proatu rodze duze dzieci. Ale taka dieta może być jakims sposobem.
    Myślę, że gdybyśmy porownaly swoja dietę to jednak u mnie moglo by sie sprawdzic. Po drugie zwróć uwage ze jestem w 2 tygodnie mlodszej ciąży a moj bobas to kolosik.

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona28 ja też mam teraz skoki cukru. Teraz właśnie jestem po makaronie pełnoziarnistym z sosem pomidorowym i aż się boje zmierzyć. Po pizzy na spodzie orkiszowym miałam 150 a było na niej naprawdę sporo warzyw, tak samo miałam skok po sałatce greckiej. A dzisiaj zjadłam budyń z malinami, co prawda słodzony erytrytolem, i cukier ledwo ponad q00. Aż się odechciewa trzymać diete

FNh9p2.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ