Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Chyba pogadam żeby zrobił chociaż 22.12 to wtedy jakby było ok to bym może wyszła 24 lub 25 bo teraz nawet po cc wypuszczają po 2 dobach . Nie chcę tez naciskać na tego lekarza bo to dopiero 2 wizyta u niego a idzie mi na rękę i nie robi problemów z cc.
-
Karolcia, a w którym tygodniu ciazy będziesz miała cc? To jest na Twoje życzenie czy masz wskazania? To będzie Twoja pierwsza cesarka?
Nie dziwie się że wolałabyś wcześniej. Wiesz ze w Twoim szpitalu wypuszczają 2 doby po cc? . Ja wyszłam że szpitala po 4 dobach, ale reguła w szpitalach to 3 doby.
Może nie naciskać, ale dobrz ejest porozmawiać z dr, żeby jednak zrobić wcześniej, jeśli jest taka możliwość oczywiścieAaggaa02 -
Mi też wychodzi CC na same święta .. ale lekarz sam powiedzial że nie będą mnie ciąć przed lub w święta więc będę miała po. Jeszcze nie wiem dokładnie w jaki dzień bo nie mam skierowania jeszcze
Ale jestem spokojniejsza bo już się martwiłam że mnie w domu nie będzie z rodziną, dziećmi. Już wolę nie być na sylwestra i nowy rok niż na święta 🙁
O ile nic się wcześniej nie zacznie.
Dzisiaj mialam takie dziwne uczucie jak mała się ruszla, tak jakby coś w szyjce .. może ona tam grzebałaAnielka ❤️
-
Dziewczyny, zajrzalam z ciekawości na grudniowki a tam już pierwsza dziewczyna na porodówce, jesteśmy następne w kolejce😉😉😉
Dziś skręciliśmy komodę dla małego, jutro ruszam z praniem ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2021, 21:39
-
Witam wszystkich 🙂 jestem nowa aktualnie w 30tyg ciąży, termin mam wg miesiączki 25.01 a wg USG 20.01. będę miała trzecie CC 🙂 teraz córeczka a mam już synka i córeczkę 🙂
ŻonaMarynarza, MojAniolek:((, agik_1985, Karolina95, Babcia lubią tę wiadomość
-
Maglen ja się wypisuje z kolejki 😅 widziałam dziś na Ig spakowaną torbę do porodu laski, która ma termin podobnie jak ja i przeraziłam się, bo do mnie dopiero paczka z apteki przyszła, którą wypakować mam zamiar za 2 tygodnie, a co dopiero z zapakowaniem torby do porodu 🤣 czy można prosić jeszcze o jakieś pół roku w dwupaku? tylko bez złych dolegliwości 🤣
-
W piątek mam 3usg genetyczne 🙂mam nadzieję że wszystko będzie dobrze🙂 i CC mam mieć tydzień wcześniej przed terminem. Pewnie dowiem się więcej w piątek na wizycie ginekologicznej.
Pozdrawiam serdecznie🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2021, 22:19
-
Ja już mam spakowaną 🙈 wrzuce tam jeszcze jakaś wodę tylko i dokumenty na koncu.
Dzisiaj przez pół nocy i nad ranem miałam taki dziwny ból w podbrzuszu kłujący. Nie mogłam się odwrócić a leżałam na boku 🙁
Już myślałam że coś się dzieje ale na szczęście przeszloAnielka ❤️
-
Mi od 2 tyg coś cukier szwankuje. Fakt teraz przeważnie leżę po posiłkach bo wszystko mnie boli i pewnie przez to też mam ciągle wysoki. Dziś po śniadaniu 168 a jem chleb niby z niskim indeksem🤷♀️ boje się żeby mi nie dała insuliny ☹ a jest tu ktoś na insulinie ? Przy jak częstych skokach cukru ją dostałyście?
-
Robin gdyby nie kilka dolegliwości, które dopadają sporadycznie to mi w ciąży jest fajnie, byle na zwolnieniu, bo już mam dość pracy i chcę odpocząć 😅 jeśli się zdecyduję na kolejne dziecko to mądrzej to przejście na l4 zaplanuję 🤣
Właśnie odebrałam zamówienie z jukki, zamowilam wczoraj koło południa i już jest. Mega szybko! A koszule porodowe czekają w jakimś paczkomacie od wczoraj, bo w moim przepełnienie było wrrr. -
Robin27 wrote:Ona czytałaś skład tego chleba? To, że coś ma w nazwie nikie IG wcale nie oznacza, ze ma dobry skład. Co do insulny to nie pomogę ja jestem na samej diecie i wyglda że tak już zostanie bo nie mam żadnych przekroczeń.
A jak wyglądają Twoje posiłki? I ile razy dziennie jesz ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2021, 09:58
-
nick nieaktualnyJa tak jak krolik przepuszcze kogoś w kolejce do porodu. Ja grzecznie czekam minimum do polowy stycznia.
Bony ogarnelam ciuszki bobasa. Czapka jeszcze, jakiea dwa zestawy na wyjscie i higieniczne rzeczy. Reszte ciuszkow jak poznam mlodziez, bo ja mam wizje wielkiej kluchy.
Ja wlasnie też planuje przejsc na dietke dla IO, bylam na takiej przed ciążą, a wczoraj przeczytalam ze wlasnie w ten sposob mozna zwolnic szybko wzrost wagi dziecka. -
nick nieaktualnyRobin27 wrote:Nie do końca się zgodzę z ta dieta. Ja byłam przed ciąża na diecie IO w ciąży tak samo. Przytyłam do tej pory 6 kg, cukry w normie a Młody to kluska. Lekarka mi sama powiedziała żeby małych ciuchów dla niego to nie kupować 😂
Jasne na pewno to nie jest 100% rozwiązanie, ja myślę że po proatu rodze duze dzieci. Ale taka dieta może być jakims sposobem.
Myślę, że gdybyśmy porownaly swoja dietę to jednak u mnie moglo by sie sprawdzic. Po drugie zwróć uwage ze jestem w 2 tygodnie mlodszej ciąży a moj bobas to kolosik. -
Ona28 ja też mam teraz skoki cukru. Teraz właśnie jestem po makaronie pełnoziarnistym z sosem pomidorowym i aż się boje zmierzyć. Po pizzy na spodzie orkiszowym miałam 150 a było na niej naprawdę sporo warzyw, tak samo miałam skok po sałatce greckiej. A dzisiaj zjadłam budyń z malinami, co prawda słodzony erytrytolem, i cukier ledwo ponad q00. Aż się odechciewa trzymać diete