X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojAniolek:(( wrote:
    Czyli istnieje taka możliwość ze na początku mogę nie ogarnąć ze to juz to 🙈 😳 ściągam walizkę z szafy 🤣
    Raczej nie da się przeoczyć, ale mi trudno było wylapac moment kiedy jechać do szpitala. Wiedziałam, że to poród, ale nie chciałam zbyt długo być na porodówce, zdecydowanie lepiej było mi w domu pod prysznicem😉

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga jak blizna jest ok to można próbować sn,ale z tego co się dowiedziałam nie mogą stosować oksytocyny, nie mogę wyciskać dziecka, ogolnie skurcze macicy muszą być samoistne. Dla mnie jest przerażające to że może pękać macica a przez ogromny ból jaki jest przy sn się nie zorientuje

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiem co to skurcze bo to pierwsza ciąża. Nie wiem jak je rozpoznać, czy już je mam. Brzuch twardnieje w ciągu dnia. Boli mnie kręgosłup ale to wszystko...

Letrox 125/100
    Pregna Start

Wysłany: 18 listopada 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyczek te twardnienie macicy to skurcze przepowiadajace. Gdy się zacznie poród to będą coraz częściej i w miarę regularnych odstepach czasu no i będą coraz mocniejsze.

Dziewczyny pierwsza grudniówka dziś urodziła 😳 zaraz nasza kolej

• Azjak Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam fajny filmik, który obrazuje poródh https://www.facebook.com/megamamypl/videos/1131282020613521/

Nynka, Babcia lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego bobasa od I.2018
    II - III.2020 - Clo 😥
    X - XI.2020 - Aromek 😥
    XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
    7.I (30dc) beta 68
    11.I (34dc) beta 228
    16.I (39dc) beta 22
    III.2021 - Aromek III cykl 😥
    IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
    11.V (26dc) beta 42
    13.V (28dc) beta 114
    17.V (32dc) beta 756
    22.V (37dc) beta 7831
    CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️

Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
    VI - VIII.2024 - Aromek 😥
    13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
    X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
    XII. 2024 - IVF ❄️❄️❄️
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:05

• krolik Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie to co kobieta to inaczej będzie odczuwać. Ja nie miałam przepowiadających, a miesiąc z 2cm rozwarcia chodziłam i skracającą się szyjką. Dobrze, że byłam w szpitalu na planowym przyjęciu, bo gin chciała na obserwacje. Akcja rozegrała się błyskawicznie, a nic tego nie zwiastowało 😅 do 4-5cm to takie bóle okresowe, gdyby nie odchodzący czop i różowy śluz plus sączące się wody to bym nie zwróciła uwagi. Potem coraz mocniej, jak mega bolesny okres, po chlusnieciu wód nagle 6cm i hardcore. Najgorsze ostatnie 2cm,wtedy to już chciałam żeby ktoś mnie dobił 😅 nie wiem jak kobiety dają radę rodzic po kilkanaście godzin, bo ja bym chyba umarła 😅 rodziłam bez znieczulenia i bez oksytocyny. A przy oksy ponoć ból dużo mocniejszy 🙈 jestem wdzięczna mojej córce, ze sama postanowiła wyjść szybko, bo gdyby się nic nie zadziało wtedy to miałam mieć po paru dniach wywoływanie 🙈 ale ja nawet nie zdążyłam ogarnąć co to regularne skurcze, chociaż myślę, że ciężko to przegapić 😅 modlę się żeby i tym razem tak przebiegało to rozpoznam i nie pojadę za wcześnie. Fajnie byłoby znów planowo jechać i żeby się tak samo akcja na miejscu rozkręciła, ale obecne czasy i drugi raz chyba tak się nie da trafić 😅

kamyczek90 lubi tę wiadomość

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za każdym razem gdy brzuch jest twardy to skurcze? A jak zmieniacie pozycje spiąc w łóżku to nie twardnieje?

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Ona28 Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031 wrote:
    Aga jak blizna jest ok to można próbować sn,ale z tego co się dowiedziałam nie mogą stosować oksytocyny, nie mogę wyciskać dziecka, ogolnie skurcze macicy muszą być samoistne. Dla mnie jest przerażające to że może pękać macica a przez ogromny ból jaki jest przy sn się nie zorientuje

Oo a kto ci podał taka informacje ze po cc nie można podać oxy ?

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamyczek90 wrote:
    Za każdym razem gdy brzuch jest twardy to skurcze? A jak zmieniacie pozycje spiąc w łóżku to nie twardnieje?
    mi twardnieje często przy zmianie pozycji, ale to mi ginekolog powiedziała, że przez napinanie mięśni. u mnie skurcz idzie zazwyczaj od kręgosłupa, czuje najpierw krzyż a potem od dołu brzucha twardnienie. i przy porodzie tez miałąm właśnie ból od kręgosłupa przy każdym skurczu tylko mocniej.

kamyczek90 lubi tę wiadomość

Wysłany: 19 listopada 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona28 tak mi mówiła położna w przechodni, ale musiałabyś się dowiedzieć od swojego lekarza jak to wygląda bo np.niby nie wolno wypychać dziecka łokciami już od kilku lat ale nadal to robią więc co szpital to inaczej.

• MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po szczepieniu na krztusiec. Jednak nie było potrzeby czekania 2 tygodni. Na szczęście się udało więc dzidzia będzie chroniona 😊

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bony a ja Wam powiem, że mam stresa covidowego, ale kurde nie mogę się przekonać do szczepienia w ciąży...

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście jestem zaszczepiona na covid. Myślę jeszcze nad grypą ale w mojej okolicy narazie brak szczepionki.

Dzięki Maglen👍

Ps. Czy ktoś jeszcze nie ma imienia dla dziecka? Czy jestem ostatnia 🤣

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolik dostalas moze rozek z jukki juz? Jak oceniasz?
    Bo ka wlasnie jeden zwracam bo cena a jakosc to jakis kosmos. I nie wiem czy probowac jukki czy z tego co wzielam.

Robin ja mam takie same odczucia, może jak urodze to sie zaszczepie, ale w ciazy sie boję...

• Azjak Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się szczepiłam przeciwko covid z jednego powodu. A mianowicie, bałam się, że zostanę zarażona w szpitalu 😱 Nigdy nie wiadomo, kiedy można się zarazić, ale wolę mieć już jakieś przeciwciała, niż żadnych. Chodzę do laboratorium przyszpitalnym i każdorazowo musiałam podpisywać zaświadczenie, że jestem świadoma, że na terenie szpitala mogę się zarazić 😌

Babcia lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego bobasa od I.2018
    II - III.2020 - Clo 😥
    X - XI.2020 - Aromek 😥
    XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
    7.I (30dc) beta 68
    11.I (34dc) beta 228
    16.I (39dc) beta 22
    III.2021 - Aromek III cykl 😥
    IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
    11.V (26dc) beta 42
    13.V (28dc) beta 114
    17.V (32dc) beta 756
    22.V (37dc) beta 7831
    CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️

Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
    VI - VIII.2024 - Aromek 😥
    13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
    X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
    XII. 2024 - IVF ❄️❄️❄️
  • krolik Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz po tym kaszlu co miałam przeraziłam się wizją covida i duszności po porodzie, po sn jak i cc kaszel to nic fajnego dla osłabionego krocza. O tym co dziecko może złapać to nawet nie chcę myśleć, bo świra można dostać. Jednak szczepionki w ciąży boję się za bardzo, nie tego co teraz mogłoby się wydarzyć, bo wiem, że statystyki są ok dla ciężarnych, ale raczej skutków za parę lat z dzieckiem. Niestety nawet środowisko medyczne nie jest w stanie dać gwarancji, że będzie ok. Za świeża jest ta szczepionka.

Nynka tak, wczoraj przyszedł. Jakość oceniam na bardzo dobrą za taką cenę. Ja zamówiłam ten za 29 zł, bawełniany, najzwyklejszy. Mają też fajne śpiworki do spania. Nie są za grube, w zimie można dziecko cieplej ubrać, a w lecie chłodniej, są w sam raz :)

Nynka lubi tę wiadomość

Wysłany: 19 listopada 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo strasznie się boje covida ale też boję się zaszczepić bo tesciowa dużo opowiada na ten temat i juz duzo przypadków zatorow poszczepioennych mieli na oddziale do tego jeden młody chłopak umarł i tak nie wiadomo co robić..strasznie się też boje wirusa rsv bo serio jest go mega dużo a u takiego maluszka jest niebezpieczny

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest najgorsze co można robić szczególnie kobietom w ciąży to opowiadać o tym co się działo strasznego po szczepieniach, a już jak opowiada o tym położna na szkole rodzenia to dla mnie skończona kretynka :/
    Po każdej szczepionce emoga być nopy.
    Przecież covid też może powodować zatory szczególnie u kobiet w ciąży a zwłaszcza u nich.
    Nie ma tutaj idealnego rozwiazania ale lekarze którzy odradzają szczepień nie postępują zgodnie z rekomendacjami towarzystwa ginekolicznego i ogólnych zaleceń. Mój mówił że zaleca szczepienia ale wie że decyzja jest trudna i zależy ode mnie

Babcia, Audreyyy, eszanka, weal lubią tę wiadomość

Aaggaa02
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ