X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • eszanka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    Dziewczyny macie suszarki do ubrań? Polecacie jakiś konkretny model?

Zamowilismy na BF suszarkę Boscha seria 6, miała dużo dobrych opinii. Rozważaliśmy jeszcze Beko z uwagi na mniejsza głębokość ale tutaj opinie były różne.
    Model https://m.oleole.pl/suszarki/bosch-wtr87te0pl-serie-6.bhtml

Audreyyy lubi tę wiadomość

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • Sekreettt Debiutantka

Wysłany: 4 grudnia 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    I ile się urodził Marcin jeśli można wiedzieć ?:)

U mnie 33+1 2500 g, strasznie duży mi się wydaje ☹️
    Marcin urodził się przez CC ,nie było akcji porodowej a już było kiepsko,odszedł mi czop a potem wody płodowe.byl opętany raz pępowina więc dobrze że urodził się przez CC. Chyba że o co innego pytasz? Magda też urodzona przez CC i trzecie też będzie przez CC.

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sekreettt wrote:
    Marcin urodził się przez CC ,nie było akcji porodowej a już było kiepsko,odszedł mi czop a potem wody płodowe.byl opętany raz pępowina więc dobrze że urodził się przez CC. Chyba że o co innego pytasz? Magda też urodzona przez CC i trzecie też będzie przez CC.

Bardziej chodziło mi o wage, skoro na usg był taki duży :)))

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Sekreettt Debiutantka

Wysłany: 4 grudnia 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Bardziej chodziło mi o wage, skoro na usg był taki duży :)))
    Urodził się z wagą 2900g w 35 a przewidywana była taka sama tydzień przed CC.

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2021, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko było mi dziś zasnąć. Mam wrażenie że po wczorajszym chodzeniu (6tyskrokow około) brzuch mi się obniżył 😓

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:08

Martyna33 lubi tę wiadomość

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę jeszcze wytrzymać 4tygodnie żeby był styczeń 🤣🤭

Jakie macie plany na święta?

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:08

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze max 22 dni i do szpitala
    Do mnie to jeszcze nie dociera że lada moment będzie z nami 🙈❤️

Kamyczek mi też już się obnizyl przynajmniej tak mi się wydaje .
    Ale ja jestem prawie cały czas na nogach przy dwójce dzieci . Ale powiem wam że już przestałam się tak martwić nawet jak się coś zacznie teraz to już dziecko jest bezpieczne

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plany na święta ... Jeżeli oczywiście będę jeszcze w domu 🙈 spędzamy razem z rodzina, do nas zawsze przyjeżdżają więc nie musimy się nigdzie wybierać ;) ale z drugiej str nas najwięcej czeka przygotowan

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mialam troche mocniejsze bóle Te takie jakby "miesiączkowe" niż zawsze. Już prawie panika dosłownie 🙈 Kurcze myślę czy nie powiedzieć narzeczonemu zeby juz wrocil do Polski bo troszkę się boję ze jeszcze 2 tygodni nie wytrzymam... powiedzcie mi proszę czy te bóle są normalne bo zaczynam panikować... 😳

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojAniolek, mi lekarz powiedział że jeżeli nie są regularne, zdarzaja się raz od czasu to nie ma co panikować. Tylko że ja mam takie bóle przypominające bardziej jakby kolke w podbrzuszu

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My święta mamy zamiar spędzić sami, chyba że teściowa wpadnie na chwilę. Ale jie planujemy się gościć czy coś. I liczę że będę jeszcze w dwupaku☺️

• Ona28 Koleżanka

Wysłany: 5 grudnia 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojAniolek:(( wrote:
    Ja dzisiaj mialam troche mocniejsze bóle Te takie jakby "miesiączkowe" niż zawsze. Już prawie panika dosłownie 🙈 Kurcze myślę czy nie powiedzieć narzeczonemu zeby juz wrocil do Polski bo troszkę się boję ze jeszcze 2 tygodni nie wytrzymam... powiedzcie mi proszę czy te bóle są normalne bo zaczynam panikować... 😳

Ja tez mam takie bóle od jakiś 2 tyg jak na okres a czasem mocniejsze, do tego jakiś dziwny śluz ale to nie jest na pewno czop. Te bóle nie są regularne czasem mama z 3x do południa i wieczorem kilka razy . Ale to w różnych odstępach czasu.

• MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się właśnie dzisiaj wystraszyłam że ten ból był jednak troszkę mocniejszy niż zawsze. Myślałam nawet czy nie wziac nospy bo po prostu czułam dyskomfort. Czyli to normalne na tym etapie? Nie zwiastuje to że niunia będzie chciala szybciej wyjść?

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj rozłożyliśmy łóżeczko 🙈 najbardziej przeżywają to dzieci. Córka wzięła misie poukładała bo to są jej dzidziusie

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Ona28 Koleżanka

Wysłany: 5 grudnia 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojAniolek:(( wrote:
    No ja się właśnie dzisiaj wystraszyłam że ten ból był jednak troszkę mocniejszy niż zawsze. Myślałam nawet czy nie wziac nospy bo po prostu czułam dyskomfort. Czyli to normalne na tym etapie? Nie zwiastuje to że niunia będzie chciala szybciej wyjść?
    Mi gin mówiła że na tym etapie są to przepowiadające o ile nie przybierają na sile i nie są systematyczne. W 1 ciąży tez tak miałam. Ale zawsze lepiej sprawdzić.

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam serio w zyciu pecha..moja teściowa z która mieszkamy ma covid..czyli szwagier najprawdopodobniej ją zaraził..ja za równe 2tyg mam iść do szpitala..po prostu super..ona siedzi zamknięta na dole w pokoju, my pozamykani na górze . Nie możemy wychodzić z domu na podwórko bo mój szwagier z teście ( ktory jeszcze dziś spał z teściową) chodzą sobie wszędzie bo twierdzą że są zdrowi ( teście i szwagier pracują razem w warsztacie tu przy domu, moj mąż ma osobny warszta). Dziś się aż popłakałam i strasznie zdenerwowałam bo tesciowa nalegała żeby to mój mąż ją zawiózł na ten dokladniejszy test bo szwagier się boi..a jak prosiliśmy ją żeby on tu nie przychodził to nic z tym nie zrobiła a teraz się boi o swoje zdrowie.. Szwagier z tesciem będą spać na warsztacie chyba..normalbie dom wariatów a ja cała w stresie..co jeśli za 2tyg jak pojadę na cc wyjdzie mi pozytywny? Dziecka nie zobaczę? Eh sory za te żale ale już nie wiem co mam robić

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia co za ludzie… współczuje Ci ze musisz z nimi mieszkać. Nie stresuj się kochana to już nic nie da nawet jeśli coś… Unikaj ich towarzystwa jak tylko możesz. Nawet jeśli złapałaś covid (oczywiście miejmy nadzieje ze nie) to za dwa tygodnie test powinien już wyjść negatywny, u mnie tak było dwa tygodnie po przebytej infekcji.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2021, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Karolcia wspolczuje. Co za nieodpowiedzialni ludzie. Powinnas byc bardziej stanowcza wobec nich. Ale nie zamartwiaj się, teraz już nic nie zrobisz.
    A Ty szczepiona?

My świeta jak zwykle, rodzina moja i męża, czyli wszystkie świeta 2x.

Ja mialam wczoraj jakies plamienie, jednorazowo, ale sie zestresowalam. I dzisiaj tak podpytalam, czy mąż by ogarnal gdybym nagle trafila do szpitala, czy by wszystko znalazl i uszykowal...no wiec zostalam zmotywowana do ogarnięcia wyprawki🙈

‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ