X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • krolik Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsza noc, nie mogłam się ułożyć, zgaga mnie dopadła, młoda po przeponie skopała. Uczucie w przeponie miałam jak po całodniowym wymiotowaniu 😬Duszno, gorąco 🙈 masakra jakaś, pewnie teraz coraz częściej takie noce już będą 😬 młodą prowadziłam do żłobka, śnieg z deszczem, ja z tym wózkiem i jeszcze się poślizgnęłam i noga mi do tyłu podjechała, a teraz mnie spojenie napieprza. To będzie dobry dzień 🤣🤣

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nim innym tak nie marzę jak zaprowadzić synka do przedszkola i trochę odpocząć fizycznie i psychicznie, tak nadma dojeżdża od jakiegoś czasu.
    A tu 3 tydzień w domu przeziębiony. Poszedł w tamtym tygodniu na 2 dni i wrócił przeziębiony. Zasnatawiqm się co tam się dzieje że dzieciaki tak chorują :(

Aaggaa02
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa02 wrote:
    O nim innym tak nie marzę jak zaprowadzić synka do przedszkola i trochę odpocząć fizycznie i psychicznie, tak nadma dojeżdża od jakiegoś czasu.
    A tu 3 tydzień w domu przeziębiony. Poszedł w tamtym tygodniu na 2 dni i wrócił przeziębiony. Zasnatawiqm się co tam się dzieje że dzieciaki tak chorują :(
    Wspulczuje.. U nas jakoś udaje się uniknąć chorób.. Stosujemy dużo naturalnych wspomagaczy. Codziennie rano herbata z imbirem, olej z czarnuszki, syrop z czarnego bzu gdy tylko widzę, że coś zaczyna się dziac i syrop cebula, czosnek, imbir, cytryna, miód przy najmniejszym katarze. W potrawach przemycam spore ilości czosnku i kurkumy.

Mi zgaga odpuszcza, to chyba znak, że brzuch opada. Bo i spojenie zaczęło boleć.

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez weekend marudzilam że mała się mało rusza, miałam nawet dzisiaj do lekarza dzwonić ale dzisiaj się już rozkręciła 🙈 poprostu leniwy weekend 😅
    A pozatym chyba w tym tyg ( zaczęłam 37) dziecko już nie będzie takich przewrotów robilo? Coraz mniej miejsca, dobrze myślę ?
    Już raczej czuje jak mi stopy,kolana,łokcie chciały się przez skórę przebić 😄

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja odpukać też już długo chora nie była, ostatnio coś we wrześniu. W żłobku ich przesiał w wakacje, wirus za wirusem, ale teraz jak nawet coś się pojawia to ją omija :)

Moja się tak wierci i mam wrażenie, że znowu fiknęla do góry. Dziś chyba czkawkę u góry czuję i to by się z ta cholerną zgaga zgadzało :/ ale ona chyba non atop robi obroty, bo te nogi to wszędzie wpycha 🙈upodobała sobie prawe zebro, co jakiś czas tan stopkę wyczuwam wypchniętą 🙈
    Pstryka mi tymi wodami w środku 😅 obawiam się, ze w nocy nie będzie nam dobrze spala, bo co się wybudze to czuję, że ona też się wierci. Starsza w nocy spala, miala swoje pory zasypiania i budzenia, w dzień cały czas fikała, ale noc była od spania. A ta chyba nigdy nie śpi. Nie jestem gotowa na wymagające dziecko 😅

Inkaa85 lubi tę wiadomość

• MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja właśnie troche się boję bo od wczoraj niunia troche leniwa. Czuję ruchy ale mniej i słabsze. Niby te 10 naliczyłam wczoraj wieczorem ale nie były takie jak zawsze. Normalnie to aż się zginam jak kopnie 😅 Jak do wieczora mi porządnie nie przybierdzieli to jade na IP ...

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój aniolek, idziemy tak samo i ja też czuje inne te ruchy już .. już nie tak wysoko i takie bardziej wypychanie

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, która z Was jest na luteinie? kiedy macie odstawić?

• Ona28 Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2021, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy w ciąży można robic badania krwi i moczu nie na czczo ? Jeśli tak to ile musi minąć h od wcześniejszego sikania by można było oddać mocz na badanie ? Z 4h czy więcej? Ma ktoś ktoś Was wiedzę na ten temat ?

• Mavi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski możecie zgarnąć metrykę maluszka w rozdaniu na insta ❤️ https://www.instagram.com/sketchwithlovepl/

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:08

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:08

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin27 wrote:
    Ja jestem na luteinie, że tak powiem mam dokończyć opakowanie, mam zapas na 16 dni czyli skończę brać w 37+0.
    no właśnie mi się już skończyła, i nie przepisała mi dalej ale mam od koleżanki jeszcze na dwa tygodnie i nie wiem czy brać na własną rękę. w czwartek mam wizytę i chyba do czwartku pobiorę jeszcze i zobaczymy co lekarz powie na ten temat.

• Sovi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    no właśnie mi się już skończyła, i nie przepisała mi dalej ale mam od koleżanki jeszcze na dwa tygodnie i nie wiem czy brać na własną rękę. w czwartek mam wizytę i chyba do czwartku pobiorę jeszcze i zobaczymy co lekarz powie na ten temat.
    Mi tak jak acard kazał brać do skończonego 34 tc

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morfologii nie trzeba na czczo, ja nigdy tak nie robię. Zasłabłabym, cukier by mi szalał.
    Dzisiaj spałam twardym snem prawie do 7, oby więcej takich nocy! Wieczorem wizyta, znowu stres czy mała przybrała ile trzeba :( byłoby cudownie jakby dobiła do 2kg.

W jakie walizki się spakowałyście? Ja próbuję w kabinówke ale czarno to widzę, nie pamiętam już jaką miałam za 1 razem

FNh9p2.png
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się spakowałam w kabinowke 🤭

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:09

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamyczek90 wrote:
    Ja się spakowałam w kabinowke 🤭
    Nie wiem jakim cudem ci się to udało😱 same podkłady poporodowe zajęły mi 1/4 walizki

FNh9p2.png
  • eszanka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    Nie wiem jakim cudem ci się to udało😱 same podkłady poporodowe zajęły mi 1/4 walizki

U mnie podkłady są dostępne w szpitalu, zarówno w łazienkach przy salach jak i przy stanowisku położnych. Podobnie z wkładkami wiec to już odpada do pakowania 🙂

Pakujecie w woreczki zestawy ubranek do szpitala?

Sovi, u mnie acard do 36 tc 🤔 muszę dopytać czy mam od razu zejść z całości dawni 150 czy przez tydzień brać 75

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapakuje po następnym USG jak będzie wiadomo jaka mniej więcej będzie Anielka. Bo nie wiem czy 56 czy 62. Ale raczej te mniejsze.

Ostatnio latam co chwilę do toalety sprawdzić czy to nie wody 😬🙈 taki wodnisty biały śluz mam w dużych ilościach. Myślicie że to normalne...

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ