Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa sobie na ostatniej wizycie wkrecilam, ze mlody jest owiniety pepowiną...
Wiem, ze lekarze ze nie zawsze to mowią, ze nawet nie powinni bo ten wezel prawdziwy jest rzadko...ale bardzo sie ciesze ze wizyta za tydzien juz, bo tym razem zapytam jak yo jest... -
Lilka ja nie pytałam wtedy o to a on nie powiedział. Przy drugiej ciąży pytałam i córka okazała się też okręcona więc zażądała cc. Teraz mały nie jest okręcony.
Nynka okrecenie dookoła szyji i węzeł prawdziwy to co innego. Lekarze mówią że 60% dzieci jest okręconych ale jeśli jest ok to porod naturalny, przy podwójnym okreceniu jest zastanawiają sie nad cc. Z węzłem nie wiem jak to wygląda. Moim zdaniem jak się wie że dziecko okręcone to człowiek chociaż bardziej czujny. -
nick nieaktualnyKarolcia, jesli nie chcesz nie odpowiadaj. Ale jak było Twoje dziecko owinięte, bo ja czytalam, ze dzieci czasem sa owibiete i 2x pepowina, ze potrafią sie w ciagu kilku minut rozwinac i zawinac, i ze wlasnie ten wezel prawdziwy, moze prowadzic do niedotleninia bo zaciskaja sie naczynia.
-
Nynka ona musiała być od dłuższego czasu owinięta dookoła szyji i jak schodziła do kanału rodnego ( skurcze musiały ją pchać w dół) to wtedy się najprawdopodobniej pepowina całkowite zacisła na szyji ,jakby była długa to pewnie wszystko byłoby ok. Druga córka była owinięta od chyba 32 tyg do samej cc ale pepowina była długa i wszystko było ok. Teraz synek jest od 18-20tyg cały czas głowa w dół, nie obracał się i tym sposobem też się nie owinoł ale z tym nigdy nie wiadomo tak na prawdę to jest loteria. Przeważnie dzieci podduszają się przy porodzie sn a i tak z reguły wszystko dobrze się kończy ale u mnie było inaczej.
-
nick nieaktualny
-
Nynka, nasza w 31+4 ważyła 2044 g ale nam lekarz nie mówił ze to za dużo, byla na 75 centylu a termin porodu skrócił się tylko o 4 dni 🤷♀️
Mag_len, fajny kombinezon, napiszesz gdzie kupiłaś?
Zamówiłam cześć wyprawki na BF - kocyki, otulacze, pieluszki muslinowe i bambusowe, śpiworek do spania i do wózka. Przyszedł tez fotelik, ostatecznie kupiliśmy używany w bardzo dobrym stanie. Dzisiaj zamówiłam kilka ubranek na vinted.
Tez miałam plany porządkowe na grudzień ale nie mam siły 🙁 szybko się mecze, brzuch się napina, jest mi duszno. Najchętniej bym grzejniki w domu zakręciła.
Doktor zwiększyła mi dawkę magnezu, i jak spina się brzuch biorę nospe doraźnie. Skurcze często się pojawiają w nocy, czasem pomaga kładzenie wyżej nóg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2021, 22:20
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
Karolcia bardzo mi przykro że masz takie doświadczenia. niestety prawda jest taka że dopóki się dziecko nie urodzi to ta cała ciąża to jedna wielka niewiadoma- masz USG wszystko ok a za chwilę coś się nagle zmienia i jest problem. Jestem wierząca i po prostu się modlę by wszytsko było ok bo niestety nie na wszytsko mamy wpływ:( choć oczywiście każdy niepokoj trzeba sprawdzic. Wczoraj sama poleciałam na IP bo słabsze ruchy. Ale dziś już chyba chce mi mała dać spokojna głowę i rusza się dużo.
-
nick nieaktualny
-
Sovi wrote:U mnie w 34+0 tc równo wyszlo wczoraj na USG 2600. Wydaje mi się jakoś bardzo dużo patrząc na to że 1 córka w 38+0 urodziła się z waga 3 kg.
-
Sovi masz racje nigdy nic nie wiadomo do puki się dziecko nie urodzi..a strach o nasze dzieci będzie już z nami na zawsze.
Mój w 36 tyg ważył teraz 2800 podejrzewam że do cc w 38+5 będzie miał 3300-3400. Córka w 37tyg ważyła 3250 . Dziś poprasowałam drugą ture prania, ugotowałam dla wszystkich obiad i mam dosyć..jeszcze tesciowa jest chora, szwagier z szwagierka i jej synem mają chyba covid..szwagier u nas oczywiście przyszedł sobie na obiadek eh i teraz nam stres..dziecka nie puszczam do przedszkola żeby się juz chronić ,moja tesciowa tyle się nagadała że porozmawia z szwagrem żeby tu nie przychodził na górę już a on sobie z tego nic nie zrobił. Powiedziałam tesciowej że ważniejszy jest pachoł 31letni niż noworodek..jestem mega wkurzona bo mi co dzień zwracała uwagę żebym uważała,żeby maske miała eh..
-
Audreyyy są ludzie którzy myślą tylko o sobie niestety..wczesniej tak nie panikowałam ale za 2tyg jadę juz do szpitala i nie wyobrażam sobie mieć dodatniego wyniku i dziecka nie zobaczyć😢
Karolina95 dziecko zawsze może przyspieszyć wzrost lub nawet i zatrzymać więc się nie przejmuj. Tez mam wizytę 15.12
Mag_len ja zawsze przed świętami miała strasznie dużo pracy bo wszystkie kobitki tylko paznokcie chciały a teraz jak mam czas to nie mam siły ale w tym tyg muszę upiec bo dziecko już się upomina kiedy pierniki 😒 a u mnie czas do porodu nieubłagalnie ucieka..a mam jeszcze tyle do zrobienia..
-
Sekreettt wrote:A u mnie poprzednie ciąże Marcin 35tc waga 2900g a Madzia 38tc waga 3330g🙂ciekawe jak będzie teraz 😉
I ile się urodził Marcin jeśli można wiedzieć ?
U mnie 33+1 2500 g, strasznie duży mi się wydaje ☹️25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia