X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia czyli niestety lekarz nie zauważył ze dziecko jest owinięte pępowina?
    Ogólnie bardzo mi przykro ze Ciebie to spotkało.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie na ostatniej wizycie wkrecilam, ze mlody jest owiniety pepowiną...

Wiem, ze lekarze ze nie zawsze to mowią, ze nawet nie powinni bo ten wezel prawdziwy jest rzadko...ale bardzo sie ciesze ze wizyta za tydzien juz, bo tym razem zapytam jak yo jest...

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka ja nie pytałam wtedy o to a on nie powiedział. Przy drugiej ciąży pytałam i córka okazała się też okręcona więc zażądała cc. Teraz mały nie jest okręcony.

Nynka okrecenie dookoła szyji i węzeł prawdziwy to co innego. Lekarze mówią że 60% dzieci jest okręconych ale jeśli jest ok to porod naturalny, przy podwójnym okreceniu jest zastanawiają sie nad cc. Z węzłem nie wiem jak to wygląda. Moim zdaniem jak się wie że dziecko okręcone to człowiek chociaż bardziej czujny.

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja z jednej str chce żeby była jak najdłużej w brzuchu a z drugiej już bym chciała żeby była z nami, bezpieczna.. eh 😕

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, jesli nie chcesz nie odpowiadaj. Ale jak było Twoje dziecko owinięte, bo ja czytalam, ze dzieci czasem sa owibiete i 2x pepowina, ze potrafią sie w ciagu kilku minut rozwinac i zawinac, i ze wlasnie ten wezel prawdziwy, moze prowadzic do niedotleninia bo zaciskaja sie naczynia.

Wysłany: 3 grudnia 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka ona musiała być od dłuższego czasu owinięta dookoła szyji i jak schodziła do kanału rodnego ( skurcze musiały ją pchać w dół) to wtedy się najprawdopodobniej pepowina całkowite zacisła na szyji ,jakby była długa to pewnie wszystko byłoby ok. Druga córka była owinięta od chyba 32 tyg do samej cc ale pepowina była długa i wszystko było ok. Teraz synek jest od 18-20tyg cały czas głowa w dół, nie obracał się i tym sposobem też się nie owinoł ale z tym nigdy nie wiadomo tak na prawdę to jest loteria. Przeważnie dzieci podduszają się przy porodzie sn a i tak z reguły wszystko dobrze się kończy ale u mnie było inaczej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź, mimo ciężkich wspomnień

• eszanka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, nasza w 31+4 ważyła 2044 g ale nam lekarz nie mówił ze to za dużo, byla na 75 centylu a termin porodu skrócił się tylko o 4 dni 🤷‍♀️

Mag_len, fajny kombinezon, napiszesz gdzie kupiłaś?

Zamówiłam cześć wyprawki na BF - kocyki, otulacze, pieluszki muslinowe i bambusowe, śpiworek do spania i do wózka. Przyszedł tez fotelik, ostatecznie kupiliśmy używany w bardzo dobrym stanie. Dzisiaj zamówiłam kilka ubranek na vinted.

Tez miałam plany porządkowe na grudzień ale nie mam siły 🙁 szybko się mecze, brzuch się napina, jest mi duszno. Najchętniej bym grzejniki w domu zakręciła.

Doktor zwiększyła mi dawkę magnezu, i jak spina się brzuch biorę nospe doraźnie. Skurcze często się pojawiają w nocy, czasem pomaga kładzenie wyżej nóg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2021, 22:20

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia bardzo mi przykro że masz takie doświadczenia. niestety prawda jest taka że dopóki się dziecko nie urodzi to ta cała ciąża to jedna wielka niewiadoma- masz USG wszystko ok a za chwilę coś się nagle zmienia i jest problem. Jestem wierząca i po prostu się modlę by wszytsko było ok bo niestety nie na wszytsko mamy wpływ:( choć oczywiście każdy niepokoj trzeba sprawdzic. Wczoraj sama poleciałam na IP bo słabsze ruchy. Ale dziś już chyba chce mi mała dać spokojna głowę i rusza się dużo.

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 34+0 tc równo wyszlo wczoraj na USG 2600. Wydaje mi się jakoś bardzo dużo patrząc na to że 1 córka w 38+0 urodziła się z waga 3 kg.

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2021, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eszanka wrote:
    Nynka, nasza w 31+4 ważyła 2044 g ale nam lekarz nie mówił ze to za dużo, byla na 75 centylu a termin porodu skrócił się tylko o 4 dni 🤷‍♀️.

To ja 31+2, 2100g i 95 centyl...🤷‍♀️

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    U mnie w 34+0 tc równo wyszlo wczoraj na USG 2600. Wydaje mi się jakoś bardzo dużo patrząc na to że 1 córka w 38+0 urodziła się z waga 3 kg.
    U mnie była taka sama waga w tym samym tygodniu. Dziewczyny miały 3300 i 3200 w 38t5d i 39tt4d więc teraz się nastawiam że młody będzie większy.

• Sekreettt Debiutantka

Wysłany: 4 grudnia 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    U mnie w 31tc waga 1700g a teraz ciekawe jaka będzie w 34tc 🙂
    Ruchy czuje raz mocniejszego raz słabsze. Ogólnie jest ułożona główkowo przodem do kręgosłupa to ruchy mogą być słabsze tak mi powiedziała ginekolog.

• Sekreettt Debiutantka

Wysłany: 4 grudnia 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie poprzednie ciąże Marcin 35tc waga 2900g a Madzia 38tc waga 3330g🙂ciekawe jak będzie teraz 😉

Wysłany: 4 grudnia 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi masz racje nigdy nic nie wiadomo do puki się dziecko nie urodzi..a strach o nasze dzieci będzie już z nami na zawsze.

Mój w 36 tyg ważył teraz 2800 podejrzewam że do cc w 38+5 będzie miał 3300-3400. Córka w 37tyg ważyła 3250 . Dziś poprasowałam drugą ture prania, ugotowałam dla wszystkich obiad i mam dosyć..jeszcze tesciowa jest chora, szwagier z szwagierka i jej synem mają chyba covid..szwagier u nas oczywiście przyszedł sobie na obiadek eh i teraz nam stres..dziecka nie puszczam do przedszkola żeby się juz chronić ,moja tesciowa tyle się nagadała że porozmawia z szwagrem żeby tu nie przychodził na górę już a on sobie z tego nic nie zrobił. Powiedziałam tesciowej że ważniejszy jest pachoł 31letni niż noworodek..jestem mega wkurzona bo mi co dzień zwracała uwagę żebym uważała,żeby maske miała eh..

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia coś strasznego? Narażać kobietę w ciąży i małe dziecko🤦 ludzie są tak bezmyślni.

Dziewczyny macie suszarki do ubrań? Polecacie jakiś konkretny model?

FNh9p2.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze maluchy są takie duże . Moja w 34tyg ok 2000g
    Teraz usg będę miała jakoś 15.12 to zobaczymy ile się przytyło

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam rano na basenie ze starsza, potem chwilę na uczelni a teraz skończyłyśmy robić pierniczki i padam...
    Lubie te świąteczne przygotowania i liczę, że dotrwam jeszcze trochę bo już planuje co dobrego zrobię do jedzenia i co upiekę 😁

Wysłany: 4 grudnia 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy są ludzie którzy myślą tylko o sobie niestety..wczesniej tak nie panikowałam ale za 2tyg jadę juz do szpitala i nie wyobrażam sobie mieć dodatniego wyniku i dziecka nie zobaczyć😢

Karolina95 dziecko zawsze może przyspieszyć wzrost lub nawet i zatrzymać więc się nie przejmuj. Tez mam wizytę 15.12

Mag_len ja zawsze przed świętami miała strasznie dużo pracy bo wszystkie kobitki tylko paznokcie chciały a teraz jak mam czas to nie mam siły ale w tym tyg muszę upiec bo dziecko już się upomina kiedy pierniki 😒 a u mnie czas do porodu nieubłagalnie ucieka..a mam jeszcze tyle do zrobienia..

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sekreettt wrote:
    A u mnie poprzednie ciąże Marcin 35tc waga 2900g a Madzia 38tc waga 3330g🙂ciekawe jak będzie teraz 😉

I ile się urodził Marcin jeśli można wiedzieć ?:)

U mnie 33+1 2500 g, strasznie duży mi się wydaje ☹️

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ