X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin27 wrote:
    Dziewczyny mój syn jest już po drugiej stronie brzucha. 3240 g i 54 cm. Urodził się przez nagle cc. Jednak miałam przeczucia że coś jest nie tak bo pływał w zielonych wodach płodowych i nie wiadomo co by było gdybym czekała do jutra..
    O matko, ale miałaś nosa! Gratulacje!

FNh9p2.png
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2022, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin gratuluje!
    Dobrze, że zaufalas sobie!
    Kciuki, żeby wszystko było dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 23:46

• MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2022, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin gratulacje i zdrówka dla Was ❤

Krolik sek w tym że ja byłam bardzo świadoma tego jak mogę rodzic. Trochę czytałam o tym w ciąży m.in. Dembińska. Niestety słuchałam się ich, bałam się jakoś narzucić swoje racje 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2022, 06:50

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • krolik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojAniolek no czasem tak bywa niestety mimo najlepszego przygotowania :( chyba nie ma bardziej bezbronnego okresu dla kobiety jak poród :( najważniejsze, że jest wszystko ok i masz już to za sobą ze szczęśliwym zakończeniem :)

Co za noc! Do 2 męczyły mnie skurcze, młoda tak strasznie ryła głową, ja już prawie do szpitala jechałam. Ale wiedziałam, że coś za delikatne to jest więc bez paniki. Myślałam, że może do rana coś się na poważnie rozkręci. Prysznic, piłka, zjadłam czekoladę żeby mieć energię w razi czego i zaczęło przechodzić. Poszłam spać do męża i młodej i znowu się zaczęło. Nie mogłam z nimi spać, wrocilam do salonu i tam pospałam do 5 i wróciłam do sypialni. Przeszło wszystko, zero bóli. Jestem nieprzytomna, ale wstaje zaraz z młodą do żłobka i czekam. Jak tak będzie codziennie to ja ją sama wyciągnę 🙄 starsza straszyła, ale nie aż tak mocno 😬

• olinaina Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2022, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Robin! Dobrze, że zaufałaś swojej intuicji i Maleństwo jest już na Świecie! ❤️ Czy rodziłaś ostatecznie w UCK? Jakie wrażenia?

👶🏼Jan 10.01.2022 r. 👶🏼
  • mama85 Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2022, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Robin! Dawaj znać co tam z synkiem. I powiedz po czym stwierdzili żeby szybko robić cesarkę? Na ktg coś wyszło?

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2022, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin a skad u Ciebie omdlenie bol? Czy stracilas tyle krwi? Jak sie ogolnie czujesz?

Jak synek? Wszystko dobrze? Wiadomo juz co bylo przyczyną tych wód?

• krolik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin dużo krwi straciłaś? Może tak cukry po porodzie spadły, długą przerwę miałaś od ostatniego posiłku?

Pozostałe mamuśki jak u Was? :) Maglen kiedy do domku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2022, 11:18

• ŻonaMarynarza Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc koszmarna, wykorzystałam męża i zaczęły się skurcze które trwały 2 minuty przez 3h, telepalo mnie z zimna, nie wiedziałam czy iść się kąpać czy jechać czy spać. Udało się zasnąć i jak narazie cisza

🩵🤴
    22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20
    31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞

preg.png
  • eszanka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin, gratulacje mamusiu ❤️ Obyście szybko byli razem. Dobrze ze posluchalas swojego przeczucia i pojechałaś do szpitala, jednak instynkt matki działa najlepiej 🙂

Wczoraj wykorzystałam Męża żeby zacząć nakręcić akcje ale tylko się stresu najadłam i nie spałam w nocy. Wystraszyłam się ze mi wody powoli wypluwają i w nocy co chwile sprawdzałam czy nie ma nowych 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2022, 12:07

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • krolik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaha czyli wszystkie co się wczoraj na chłopów rzuciły miały jakieś dziwne akcje 🙈 u mnie też właśnie po wykorzystaniu męża, ale powiem Wam, że pierwszy raz podczas seksu czułam, że chyba główka nisko 🙊 może za kare mnie tak męczyło, bo młoda się wkurzyła 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2022, 12:20

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin gratuluję. Ja zawsze mówię lepiej jechać do szpitala 5 razy za dużo niż raz za mało. Mamy do tego prawo. Dobrze że miałaś nosa. Ja straciłam dość sporo krwi i przy pierwszym prysznicu prawie zemdlalam.

Boże dziewczyny ja nie pamietam co to sex 😂ostatni był na początku listopada a odkąd zaszłam w ciążę to było chyba z 10 razy 😂 normalnie demon seku ze mnie

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin, kamyczek gratuluje❤️
    My dziś wychodzimy do domu, czekamy tylko do 15 żeby pobrali nam badania przesiewowe. Maly słabo śpi w nocy i odsypia w dzień. A do tego ciągle na piersi wisi. Mam już lekki nawał.
    Tak się ciesze, ze w końcu położę się w swoim łóżku, bo te szpitalne strasznie niewygodne.

Nynka, krolik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2022, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie.
    Do tych które urodziły jaka waga maluchow i jaki rozmiar ciuszków macie w szpitalu? A drugie jak ubieracie maluszki w szpitalu?

A do tych co jeszcze w dwupaku jakie komplety do ubierania szykujecie?

Bo ja planowalam body i pajac, ale nie wiem czy body dlugi czy krotki rękaw...zaraz po porodzie uszykowalam dlugi ale kurde ja pamietam ze mega jest gorąco na oddzialach, do tego ciezko o wietrzenie z takimi maluchami...ja w kwietniu jak tylko wspolokatorka wychodzila ze swoim maluszkiem (bo to wczesniak, naswietlany do tego) to otwieralam okno a i tak bylo pieklo, teraz wiadomo inna pogoda do tego...

• ŻonaMarynarza Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka ja mam dla małego tylko pajace spakowane i rożek

Nynka lubi tę wiadomość

🩵🤴
    22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20
    31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞

preg.png
  • KaaiaN Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wczoraj po miesiącu na narzeczonego się rzuciłam 🙈. Miałam skurcze od wieczora i dzisiaj rano też ale bardzo nieregularne. Aktualnie jestem w szpitalu bo dzisiaj miałam się zgłosić na indukcje (40tc). 2 cm rozwarcia, szyjka praktycznie zanikla i mniej wód. Mam dzisiaj mieć założony balonik, ale jakoś nikt jeszcze nie przyszedł ;/, więc mam nadzieję, że dzisiaj jeszcze założą. Jak on nie ds rady to później oxy. Chyba pójdę teraz spać, żeby mieć siły później na chodzenie z balonikiem i ew akcje porodowa w nocy :)

l22nmg7ya3txjui0.png
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, powodzenia, mnie to też chyba czeka.

Szkoda ze Cie nie informują co i jak planują. Najgorzej jak oni to zrobią na noc a ty będziesz nieprzytomna:(

Ja czasami sobie myślę czy w ogóle będę mieć siłę na porod, czasami jestem tak padnięta, niewyspana.

Boję się że mnie wymęczą tymi próbami a skończy się psn z komplikacjami albo cc:(

Aaggaa02
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje dużo zdrówka dla maluszków i mam ❤️

Tak po CC jest ja na drugi dzień jak usiadłam to miałam takie zawroty głowy i osłabienie że myślałam że zemdleje ale z dnia na dzień jest coraz lepiej. Dzisiaj już 12 dni po CC prawie zapomniałam że ją miałam ;)

Dzisiaj u nas była położna mała przez tydz przytyła 400g 🙈 mamy wagę 3600g a waga urodzeniowa 3100. Tylko ona nie spadła poniżej 3000g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2022, 15:30

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ