Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej. Mam pytanie, pod sutkiem na otoczce zrobił mi się tak jakby guzek który nie boli ale jest twardy. Czy to możliwe że to zatkany kanalik mlekowy? Bo już nie wiem czy źle przyłożyłam laktator i to od tego się tak zrobiło?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 20:05
InviMed Wrocław
🙎🏼♀️AMH 7.1
PCOS?
👨czynnik męski
29-01-2020 Start: protokół krótki z antagonistą
19-02-2020 Punkcja: pobrano 13 oocytów dojrzałych
ICSI: 6 oocytów zapłodnionych, 6 zamrożonych , 1 odrzucony *nieprawidłowa morfologia
transfer odwołany z powodu ryzyka OHSS
5 zarodków odrzuconych, 1 zamrożony
22-06-2020 FET 3-dniowca 7bl I, 11dpt HCG+B <0.1U/l🥺
ICSI- 20-04-2021: 3 z 6 oocytow prawidłowo zapłodnionych- tylko 1 zarodek z 3 doby
23-04-2021 transfer zarodka z 3 doby 8bl I
11dpt HCG-B 185,5U/l,
13dpt 479,7U/l,
22dtp 16850U/l pęcherzyk ciążowy GS 19,6 i żółtkowy
24-05-2021 II USG❤️
05-07-2021 prenatalne - ok
02-09-2021 połówkowe -
Nynka wrote:Karolina95 a jakie mialy dzieci objawy napiecia?
Ja nie chce sobie wkrecac, bo jedna rzecz nic nie musi znaczyc, ale wole byc czujna, czekam na wizyte u pediatry a pozniej zdecyduje czy konsultowac z fizjo.
Lilka u nas tak jak Krolik starszy ma vigantol w kroplach, mlodszy ma w kapsulkach ale zmieniam na krople, dla mnie duzo wygodniejsze. Do tego ja mam schize ze mi ta kapsulka wpadnie mu do buzi.
U nas u bliźniaków były piąstki praktycznie cały czas zaciśnięte, nogami prawie w ogóle nie ruszali do gory, zwłaszcza syn ciągle by leżał tylko na jednej stronie, odginanie się do tyłu(również glowy) no i opuznienie w rozwoju ruchowym np zaczęli chodzić jak mieli po ok 1,5 roku a syn wcześniej w ogóle nie raczkował.
Teraz mała ma trochę inaczej bo ma tylko spięte barki . Ręce miała cały czas przy sobie tak że ciężko było umyć paszki .
Anielka ❤️
-
Kama1988 wrote:Hej. Mam pytanie, pod sutkiem na otoczce zrobił mi się tak jakby guzek który nie boli ale jest twardy. Czy to możliwe że to zatkany kanalik mlekowy? Bo już nie wiem czy źle przyłożyłam laktator i to od tego się tak zrobiło?
Eh.. ja też mam guzek pod samym sutkiem. Tydzień po porodzie go znalazłam. Nie wiem czy był tam od zawsze, czy zrobił się z powodu laktacji. Byłam z tym u ginekologa. Pomacał pierś i powiedział, żebym się nie przejmowała. Dla świętego spokoju zapisałam się prywatnie na USG piersi za 2 tygodnie... Zobaczymy. Mam nadzieję, że to tylko zatkany kanalik od 4 tygodni 🍀 Moja mama miała raka piersi 🥺Starania o pierwszego bobasa od I.2018
II - III.2020 - Clo 😥
X - XI.2020 - Aromek 😥
XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
7.I (30dc) beta 68
11.I (34dc) beta 228
16.I (39dc) beta 22
III.2021 - Aromek III cykl 😥
IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
11.V (26dc) beta 42
13.V (28dc) beta 114
17.V (32dc) beta 756
22.V (37dc) beta 7831
CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️
Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
VI - VIII.2024 - Aromek 😥
13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
XII. 2024 - IVF ❄️❄️❄️ -
Lilka94 wrote:Dziewczyny a co wasze dzieci robią tyle czasu w ciagu dnia jak maja takie króciutkie drzemki?
Moja córka jak nie śpi to się wierci. Macha rączkami, nóżkami, coś mruczy pod nosem. Pokazuję jej obrazki kontrastowe, trzymam na brzuszku, kładę ją na matę i ruszam lusterkiem, który jest na pałąku albo zwiedzamy dom 🤭Babcia lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego bobasa od I.2018
II - III.2020 - Clo 😥
X - XI.2020 - Aromek 😥
XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
7.I (30dc) beta 68
11.I (34dc) beta 228
16.I (39dc) beta 22
III.2021 - Aromek III cykl 😥
IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
11.V (26dc) beta 42
13.V (28dc) beta 114
17.V (32dc) beta 756
22.V (37dc) beta 7831
CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️
Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
VI - VIII.2024 - Aromek 😥
13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
XII. 2024 - IVF ❄️❄️❄️ -
Azjak wrote:Eh.. ja też mam guzek pod samym sutkiem. Tydzień po porodzie go znalazłam. Nie wiem czy był tam od zawsze, czy zrobił się z powodu laktacji. Byłam z tym u ginekologa. Pomacał pierś i powiedział, żebym się nie przejmowała. Dla świętego spokoju zapisałam się prywatnie na USG piersi za 2 tygodnie... Zobaczymy. Mam nadzieję, że to tylko zatkany kanalik od 4 tygodni 🍀 Moja mama miała raka piersi 🥺
Dziękuję za odpowiedź. Ja chyba też pójdę zrobić to usg piersi 😑Babcia, Azjak lubią tę wiadomość
InviMed Wrocław
🙎🏼♀️AMH 7.1
PCOS?
👨czynnik męski
29-01-2020 Start: protokół krótki z antagonistą
19-02-2020 Punkcja: pobrano 13 oocytów dojrzałych
ICSI: 6 oocytów zapłodnionych, 6 zamrożonych , 1 odrzucony *nieprawidłowa morfologia
transfer odwołany z powodu ryzyka OHSS
5 zarodków odrzuconych, 1 zamrożony
22-06-2020 FET 3-dniowca 7bl I, 11dpt HCG+B <0.1U/l🥺
ICSI- 20-04-2021: 3 z 6 oocytow prawidłowo zapłodnionych- tylko 1 zarodek z 3 doby
23-04-2021 transfer zarodka z 3 doby 8bl I
11dpt HCG-B 185,5U/l,
13dpt 479,7U/l,
22dtp 16850U/l pęcherzyk ciążowy GS 19,6 i żółtkowy
24-05-2021 II USG❤️
05-07-2021 prenatalne - ok
02-09-2021 połówkowe -
Mój synek jak nie śpi a jest najedzony i nie śpiący to chwilę jest spokojny. Ale po jakimś czasie zaczyna się robić niespokojny i uspakaja się tylko na rękach.
Niestety on się robi taki rączkowy trochę.
Nynka, tak dostaliśmy grupę krwi dziecka.
Aaggaa02 -
U nas w szpitalu nie zbadali grupy krwi 😱
Jak prawidłowo podać czopek glicerynowy dziecku? Nie wiem jak głęboko go włożyć. Jak poprzednio wkładałam (oczywiście kawałek tych dla dzieci) to wypadał mi/wyślizgiwał się ale kupa poszła odrazu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 12:58
Letrox 125/100
Pregna Start -
Kamyczek nie bada się grupy krwi u każdego dziecka jak się starasza urodziła to dzwoniliśmy do szpitala dlaczego nie ma wpisanej grupy krwi, bo mi się wydawało, że to powszechne, kiedyś każde dziecko miało badaną. Dostaliśmy info, ze tylko przy konflikcie w +/- bada się grupę krwi albo jakiegoś tam jeszcze innego powodu, nie pamiętam już co.
Agaa moja też raczkowa się robi, ale widocznie takie ma potrzeby 🙈 w nocy dziś u nas biały szum poszedł w ruch, bo co godzinę budziła się na cyca i potem odłożona kwękoliła 😬 mam nadzieję, ze to tylko skok i zaraz przejdzie. Starsza chyba też tak miała i po miesiącu było coraz lepiej w nocy. Tutaj sie nie nastawiam, bo fajnie było na początku, a teraz noce są gorsze 😅 chociaż ja i tak nie mam na co narzekać póki co 😬 -
Królik ma rację, grupę krwi robi sie w określonych sytuacjach. U nas konflikt w grupach głównych krwi, męża i moj.
Wiem że dzieci mogą tego potrzebować. Ale wiem że są dzieci które później muszą być non stop na rękach, mam takie dziecko rodzinie. I trochę się tego boję.
U nas też biały szum od tygodnia.
Dzisiaj z mężem się zamieniliśmyw nocy. Ale po 2,5 g snu obudziłam się i i tak nie mogłam spać do 4 🤪 nie da się mi dogodzić 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 13:16
Aaggaa02 -
nick nieaktualnyDziewczyny, nie powielajmy teorii naszych babć czy mam. Dziecko nie robi się "rączkowe, noszone itd". Było noszone ponad 9 miesiecy, i to jest dla niego najbezpieczniejsze, najcieplejsze, naj naj miejsce i sposob bycia. Nie zna innego sposobu na bol, strach i wszelkie zlo świata 😊 i uwierzcie najbardziej noszone dziecie swiata, kiedys z tego wyjdzie...
eszanka, Audreyyy, Karolina95 lubią tę wiadomość
-
Hej, życie nas pochłonęło 🙈
Nasza mała tez wymagająca się zrobiła. Ostatniej nocy pobudki co 1-1,5 godziny. Codziennie wieczorem płacz i wyginanie się. W dzień żadnego spania, tylko jedzenie, płacz a spanie w ciągu dnia może 20 minut i to na spacerze.
Dalej ćwiczymy asymetrię i napięcie w buzi. Nie wiem czy to coś daje. Może potrzeba czasu.
Robin, współczuje. U nas ostatnio były takie wieczory ze noszenie nie pomagało. Tylko wycie i wycie.
Jakie zabawki na początek macie dla dzieci. Książeczki kontrastowe, obrazki, kostki sensoryczne?
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
Wiem że tego dzieci potrzebują i my mamy robimy wszystko żeby dać swoim dzieciom wszystko czego potrzebują.
Ale umówmy się nie jesteśmy też robotami żeby nosić dziecko cały dzień i noc. Też potrzebujemy odpoczynku, snu itd.
Przynajmniej ja mówię o sobie😉 tym bardziej że mam jeszcze drugie dziecko które też potrzebuje mnie więc noszenie przez cały dzień pomiędzy krótkimi drzemkami wolałabym uniknac.
Aaggaa02 -
eszanka wrote:Hej, życie nas pochłonęło 🙈
Nasza mała tez wymagająca się zrobiła. Ostatniej nocy pobudki co 1-1,5 godziny. Codziennie wieczorem płacz i wyginanie się. W dzień żadnego spania, tylko jedzenie, płacz a spanie w ciągu dnia może 20 minut i to na spacerze.
Dalej ćwiczymy asymetrię i napięcie w buzi. Nie wiem czy to coś daje. Może potrzeba czasu.
Robin, współczuje. U nas ostatnio były takie wieczory ze noszenie nie pomagało. Tylko wycie i wycie.
Jakie zabawki na początek macie dla dzieci. Książeczki kontrastowe, obrazki, kostki sensoryczne? -
kamyczek90 wrote:U nas w szpitalu nie zbadali grupy krwi 😱
Jak prawidłowo podać czopek glicerynowy dziecku? Nie wiem jak głęboko go włożyć. Jak poprzednio wkładałam (oczywiście kawałek tych dla dzieci) to wypadał mi/wyślizgiwał się ale kupa poszła odrazu.
Ale ja w razie w mam melilax jest łatwiej.