Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilka94 wrote:Jaka macie wit D? W kapsułkach czy kroplach? Ja mam krople ale wydaje mi się ze kapsułki mogą być wygodniejsze…
-
Lilka ze starsza miałam kapsułki bioaron, teraz krople vigantol. Wygodniejsze są dla mnie jednak krople.
Co za noc, dwa bełciki 🤦♀️ położyliśmy się specjalnie po 21 spac, bo ja usypiając starszą zasnęłam z nią i uznaliśmy, ze czas odespać. To się zaczęło, nakarmiona była, ale chciała więcej. Nie mogę jej jednak karmić ja leżąco tylko trochę ją pionizować, bo już wiem, że to od tego te wymioty + ta ilość którą wtedy w siebie wlewa 🙈przed 2 sie tak wybudzila, razem z nia starsza, młodą maz usypiał, a starsza siebie wymyśliła, ze chce sie bawić 🙈 mlodsza zasnęła, starsza w końcu też i do 5 pospaliśmy 🙈 ja dzisiaj chyva pol dnia będę spala poki starsza nie wróci 😅 -
A jakie macie maty edukacyjne? Moja starsza miała takiego żółwia z kulkami i siatką, dalej go mamy, ale nie ma opcji żeby pozwolila siostrze korzystać, bo jak wyciągniemy to sama będzie się w tym bawić 😅 na wakacjach kładła się tam i potrafiła bawić z dzidziusia długo 😅 także szukam czegoś innego. Znalazłam analogiczną, ale hipopotama i nie wiem czy kupić, a może czymś mnie zainspirujecie 🙈
Po ciężkiej nocy dla nas, kto oczywiście śpi w najlepsze? Dziecko. Ja nie mogę zasnąć, pewnie mnie zetnie jak starsza wróci ze żłobka. Dzisiaj chyba będzie spała w kołysce w nocy, bo widzę, że tu ma dużo mocniejszy sen niż w łóżeczku 😅 -
Królik, możemy sobie rozybic piatke.
Jeski kiedyś mówiłam że miałam tragiczna noc, to nie miałam racji, ta noc to był hardcore. A i moje dziecko śpi ale czujnie i po walkach.
Sama nie wiem co mnie wykończy covid czy te noce. Dzisiaj chyba z mężem się zamienię
Nie wiem co robię źle, on się co chwilę przebudza. Jak mu jakiś system dnia zorganizować, czy to nie jest za wcześnie?
Nie budzi go raczej brzuszek.
Mysle ze karmienie na śpiocha/lezaco nam obojgu nie służy, bo ani on się nie najada, przysypia, po czym po 20 min znowu chce jeść. Po butli też nie jest super, bo on odbija z pół godziny a i tak czasem o nie odbije, tylko chrząka, wiem że go to męczy.
Wydaje mi się że jak go dokarmiam mm po kp to jest gorzej, a jak jednak zje te 90 ml to i łatwiej odbije i jest spokojniejszy.Aaggaa02 -
nick nieaktualnyKarolina95 a jakie mialy dzieci objawy napiecia?
Ja nie chce sobie wkrecac, bo jedna rzecz nic nie musi znaczyc, ale wole byc czujna, czekam na wizyte u pediatry a pozniej zdecyduje czy konsultowac z fizjo.
Lilka u nas tak jak Krolik starszy ma vigantol w kroplach, mlodszy ma w kapsulkach ale zmieniam na krople, dla mnie duzo wygodniejsze. Do tego ja mam schize ze mi ta kapsulka wpadnie mu do buzi. -
A kropelki wpuszczacie prosto do buzi? Oczywiście mamy kp bo mm to można do mleka dolać i tak tez robiłam z córką. Teraz daje krople na sutka i ona czasem spływa wiec nie wiem czy dostaje tyle ile trzeba. Może durne pytanie ale dajcie znać 😆22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Ja przez moje częste pobudki i bezsenność w ciąży jestem przyzwyczajona do wstawania. Mały dziś od 9.30 do teeraz czyli 15 spał tylko 30min 🙉
Dziewczyny po cc czy dźwigać swoje starsze dzieci? Pytam bo wczoraj pojechałam na targ po ziarno dla królików 10kg i marchew też 10kg ,do auta wiozłam to na wózku zakupowym ale do bagażnika jak wkladalam to zrobiłam taki zamach i od wczoraj wieczora mnie pobolewa i kłuje blizna z jednej strony tam gdzie mam ten wałeczek twardy. Jestem 6tyg po cc chyba w środku mi nic nie pękło? -
Podnosze jak muszę ale nie noszę. Córka prawie 14 kg. Nie mam wyjścia jak jestem sama muszę ją włożyć do wanny wyjąc położyć na przewijak zdjąć. Czasem muszę ją przenieść chwilę jak mi np wejdzie na stół albo nie chce gdzieś wejść. Cala ciążę tak robiłam też. Taki los jak się ma dwoje dzieci.
-
A ja w poszukiwaniu fizjoterapeuty mam termin dopiero za dwa tygodnie. Właśnie zastanawiam się czy takie prężenie, złoszczenie to wzmożone napięcie czy kołki czy może objaw zaparć które mała ma. Jestem pod ścianą... Moja mała w ciągu dnia znów ma te turbodrzemki.Letrox 125/100
Pregna Start