X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    Dziewczyn y to prężenie przy karmieniu to norma i minie. Serio, mówię Wam jako ma trójki🙂 u nas też teraz tak jest, puszcza, łapie, krzyczy,łapie puszcza i tak w kółko, niestety przy tym łapie powietrze. Ja zazwyczaj jak już zacznie mocno się złościć biorę do odbicia aż się trochę uspokoi i od nowa karmienie. Jest to mocno irytujące ale wiem, że jak to przejdziemy to potem będzie już lżej. Najgorzej znieść to w nocy. Bo człowiek zaspany i najchętniej poszedłby spać a tu cyrki. Zauważyłam też, że jak za długo jest mały przetrzymany w fazie czuwania to potem więcej się zlosci i trudniej mu zasnąć. Więc staram się w nocy przebierać ekspresem żeby się nie rozbudził za bardzo a w dzień ylaoywac kiedy już jest śpiący. Dziś była położna i zaburzyła mu trochę sen to potem było ciężko go uśpić, dopiero mężowi w wózku na spacerze pospal.

Mamy wagę 5400 i niektóre mniejsze ubranka 62 robią się za ciasne...ale np hm ma większą rozmiarówk3 i 62 są akurat.
    masz racje, to normalne. Moja jest na mm na butelce ale też takie cyrki. Weźmie, troche possie, wypluje, kombinuje. Denerwuje to bardzo, zwłaszcza w takichh stuiacjach u mnie że starsza jęczy bo coś chce, albo chce iść spac, albo płącze w nocy, chciałabtym iśc do niej, a ta kombinuje i kombinuje. Ale masz racje, mija. U starszej też tak było, kombinowała z jedzeniem, ale później już zjadała szybko butlę i tyle.

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już sobie dziś wyobrażałam jak będzie wyglądało wyjście z nimi dwiema do żłobka i jestem przerażona. Kupuje dostawkę do wózka, bo młoda sama nie pójdzie, będzie mi uciekać, ale czy na tej dostawce pojedzi. Chociaż ja się powinnam modlić żeby w ogóle dała się ubrać 🙄 od czwartku jest w domu i czasem jest tak niedobra. Niby już najgorsze minęło z zazdrością, ale jak tylko słyszy, że będę karmić to szybciorem na mnie wskakuje i mówi, ze nie ma miejsca 🙈

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten podwójny wózek i on ratuje mi życie, inaczej to nic z ta dwójka by się nie dało załatwić.

Mówicie dziewczyny ze to norma te cyrki na piersi? Ja się boje ze mi przez to się popsuje laktacja bo on przez to nie zjada… zasypia głodny, zjada tylko troszkę ale często..

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:21

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:22

Lilka94 lubi tę wiadomość

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin, nasz mały jest dosyć długi więc pewnie dlatego tak pędzi z tymi rozmiarami. i pyzaty na buźce ze hej :D

właśnie miałam Wam też pisać, że jak wychodzę i mały dostaje w butelce moje mleko to też mężowi się tak złości i pręży.

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin a może sprawdź języczek, czasem jak są pieśniawki to ciężko z karmieniem.

Ja na początku podawałam Bebiko i było po nim wszystko ok. Starsza też po 6miesiacu była na Bebiko.

Cieszę się że moja starsza taka duża bo bym chyba zwariowała z nią, straszna była.jak miała 2latka. Teraz mi sporo pomaga, nawet czasem uspi małego.

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len, napisałaś że uważasz że dzieci lepiej śpią im mają krótszy czas czuwania. Może napisać co robisz w dzien bo wkradła się literówka?

Mój synek się trochę zepsuł, nocki masakra, usypianie trwa długo, i mniej śpi w dzień.

Aaggaa02
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata faktycznie literówka, jak pisze szybko z telefonu to nie zawsze zaskoczy takie słowo jakie chce. Chodziło mi o to, że staram się szybko wyłapać kiedy robi się śpiący.
    Ile u Was trwają fazy czuwania?

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2022, 02:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od kilku dni w dzień bardzo trudno o zasypianie. Jak już to są to turbodrzemki. Powiedzcie że też tak macie🤭

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamyczek90 wrote:
    U mnie od kilku dni w dzień bardzo trudno o zasypianie. Jak już to są to turbodrzemki. Powiedzcie że też tak macie🤭
    My mamy w nocy najgorzej właśnie w tych godzinach, budzi się i uspic ciężko, nie pomaga cyc :( łączmy się w nocnych trudach nieprzespanych nocy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2022, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyyy minie 🙈🙈 czy Wasze tez tak wyginaja glowe do tylu??

W jakiej pozycji karmicie?

• mama85 Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2022, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka moj właśnie do tylu odgina główkę przy karmieniu albo jak leży na brzuszku to ją często podnosi- ma trzy tygodnie, robi tak od początku właściwie

• krolik Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka głównie na leżąco i półsiedząco. Sporadycznie siedząc po turecku, wtedy najszybciej je, ale kręgosłup na dłuższą metę by tego nie wytrzymał 😅

Moja nie odgina główki do tyłu, ale jak biorę na ramię to próbuje podnosić jak nie chce tak leżeć. Niby nie powinny tak robić bo to może wskazywać na wzmożone napięcie, ale z drugiej strony moja starsza wyginała główkę do tyłu i też próbowała podnosić, a żadnego napięcia nie było, rozwijała się prawidłowo🤷‍♀️

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to straszny śpioch i dużo śpi zarówno w dzień jak i w nocy.. jak czuwa to tak około 30 min i znowu zasypia.
    Główkę odgina wlasnie głównie jak go trzymam na ramieniu.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny dzień mamy problem z zaśnięciem. Obudziła się przed 7 i jak do tej pory spala 20minut. Co zamyka oczy to minuta i wybudzona. O co może chodzić? Nie wiem co zrobić, zaraz zacznę z nią płakać..

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, zazdroszczeee

Kamyczek, łączę się w bólu.
    Wprawdzie nocka w miarę, tzn lepszą niz poprzednie, chociaż była przerwa od 3 do 5 ale restze nocy przesoal z przerwami na karmienie wiadomo.

Ale z zasypianiem jest problem. Jeszcze pomyślałam że użyje tego ścisłego otulacza.

Dziewczyny ktore miały covid w ciazy, brałyście jakieś leki, kontaktowalyscie się z lekarzem? Mi za bardzo nie przechodzi, mam kaszel jak gruźlik i zastanawiam się co robić.

Aaggaa02
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2022, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za to przeboje brzuszkowe, mlody chyba tyle lyka powietrza, ze dzisiaj juz poszly w ruch te rurki windy, i po prostu strzelal kupa tyle gazow, zasnal w sekunde...wizyta u pediatry za tydzien chyba sie dopytam, czy możemy już espumisan, ktoras z Was pisala, ze juz podaje.

Ja za to pierwsze ranny walki cyckowej, otarcie male mam🤦‍♀️

Dzisiaj mlody tylko 2x w nocy jadl, juz mnie to zalamuje, budzi sie steka, klade na brzuch robi sie lepiej zasypia, pozniej walka o cycanie, ma w nocy ponad 4h przerwy, juz bym chciala go zwazyc i wiedziec czy przybiera, to bym mu dala spokoj w nocy.

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2022, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję Espumisan-5 kropli trzy razy dziennie, pediatra tak zaleciła. Gazów mniej ale poniżej to wraca gdy przestaje działać.

Myślę o wizycie u osteopaty/fizjoterapeuty😭

Nynka lubi tę wiadomość

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sprawie covid najlepiej się skonsultować z lekarzem. Czasem trzeba włączyć jakieś inhalacje syropy a niekiedy i antybiotyk jak się coś jeszcze przyplacze.
    Kurde mam problem z karmieniem butelka. Widać że mala głodna.. daje jej butelkę.dziecko bardziej pionowo butelka bardziej poziomo. Najmniejszy przepływ w smoczku. A mleko jej wycieka bokiem.

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ