Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Mag_len wrote:Dziewczyn y to prężenie przy karmieniu to norma i minie. Serio, mówię Wam jako ma trójki🙂 u nas też teraz tak jest, puszcza, łapie, krzyczy,łapie puszcza i tak w kółko, niestety przy tym łapie powietrze. Ja zazwyczaj jak już zacznie mocno się złościć biorę do odbicia aż się trochę uspokoi i od nowa karmienie. Jest to mocno irytujące ale wiem, że jak to przejdziemy to potem będzie już lżej. Najgorzej znieść to w nocy. Bo człowiek zaspany i najchętniej poszedłby spać a tu cyrki. Zauważyłam też, że jak za długo jest mały przetrzymany w fazie czuwania to potem więcej się zlosci i trudniej mu zasnąć. Więc staram się w nocy przebierać ekspresem żeby się nie rozbudził za bardzo a w dzień ylaoywac kiedy już jest śpiący. Dziś była położna i zaburzyła mu trochę sen to potem było ciężko go uśpić, dopiero mężowi w wózku na spacerze pospal.
Mamy wagę 5400 i niektóre mniejsze ubranka 62 robią się za ciasne...ale np hm ma większą rozmiarówk3 i 62 są akurat. -
Ja już sobie dziś wyobrażałam jak będzie wyglądało wyjście z nimi dwiema do żłobka i jestem przerażona. Kupuje dostawkę do wózka, bo młoda sama nie pójdzie, będzie mi uciekać, ale czy na tej dostawce pojedzi. Chociaż ja się powinnam modlić żeby w ogóle dała się ubrać 🙄 od czwartku jest w domu i czasem jest tak niedobra. Niby już najgorsze minęło z zazdrością, ale jak tylko słyszy, że będę karmić to szybciorem na mnie wskakuje i mówi, ze nie ma miejsca 🙈
-
Ja mam ten podwójny wózek i on ratuje mi życie, inaczej to nic z ta dwójka by się nie dało załatwić.
Mówicie dziewczyny ze to norma te cyrki na piersi? Ja się boje ze mi przez to się popsuje laktacja bo on przez to nie zjada… zasypia głodny, zjada tylko troszkę ale często..22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Robin a może sprawdź języczek, czasem jak są pieśniawki to ciężko z karmieniem.
Ja na początku podawałam Bebiko i było po nim wszystko ok. Starsza też po 6miesiacu była na Bebiko.
Cieszę się że moja starsza taka duża bo bym chyba zwariowała z nią, straszna była.jak miała 2latka. Teraz mi sporo pomaga, nawet czasem uspi małego.
-
kamyczek90 wrote:U mnie od kilku dni w dzień bardzo trudno o zasypianie. Jak już to są to turbodrzemki. Powiedzcie że też tak macie🤭
-
nick nieaktualny
-
Nynka głównie na leżąco i półsiedząco. Sporadycznie siedząc po turecku, wtedy najszybciej je, ale kręgosłup na dłuższą metę by tego nie wytrzymał 😅
Moja nie odgina główki do tyłu, ale jak biorę na ramię to próbuje podnosić jak nie chce tak leżeć. Niby nie powinny tak robić bo to może wskazywać na wzmożone napięcie, ale z drugiej strony moja starsza wyginała główkę do tyłu i też próbowała podnosić, a żadnego napięcia nie było, rozwijała się prawidłowo🤷♀️ -
Lilka, zazdroszczeee
Kamyczek, łączę się w bólu.
Wprawdzie nocka w miarę, tzn lepszą niz poprzednie, chociaż była przerwa od 3 do 5 ale restze nocy przesoal z przerwami na karmienie wiadomo.
Ale z zasypianiem jest problem. Jeszcze pomyślałam że użyje tego ścisłego otulacza.
Dziewczyny ktore miały covid w ciazy, brałyście jakieś leki, kontaktowalyscie się z lekarzem? Mi za bardzo nie przechodzi, mam kaszel jak gruźlik i zastanawiam się co robić.Aaggaa02 -
nick nieaktualnyMy za to przeboje brzuszkowe, mlody chyba tyle lyka powietrza, ze dzisiaj juz poszly w ruch te rurki windy, i po prostu strzelal kupa tyle gazow, zasnal w sekunde...wizyta u pediatry za tydzien chyba sie dopytam, czy możemy już espumisan, ktoras z Was pisala, ze juz podaje.
Ja za to pierwsze ranny walki cyckowej, otarcie male mam🤦♀️
Dzisiaj mlody tylko 2x w nocy jadl, juz mnie to zalamuje, budzi sie steka, klade na brzuch robi sie lepiej zasypia, pozniej walka o cycanie, ma w nocy ponad 4h przerwy, juz bym chciala go zwazyc i wiedziec czy przybiera, to bym mu dala spokoj w nocy. -
W sprawie covid najlepiej się skonsultować z lekarzem. Czasem trzeba włączyć jakieś inhalacje syropy a niekiedy i antybiotyk jak się coś jeszcze przyplacze.
Kurde mam problem z karmieniem butelka. Widać że mala głodna.. daje jej butelkę.dziecko bardziej pionowo butelka bardziej poziomo. Najmniejszy przepływ w smoczku. A mleko jej wycieka bokiem.