Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Babcia, właśnie niewiele się różni, jest tak samo odbijany. Dokarmiany jest rzadko.
Ulewa też bez dokarmiania
Też myślę że moje mleko dałoby radę samo:) alee czasem to z wygody albo jak mąż chciał mi ulżyć w nocy i spać z nim pół nocy.
Może to jest taki typ spróbuję jeszcze z probiotykiem.
Nynka, a jak oczko trochę lepiej?
Aaggaa02 -
Aaggaa02 wrote:
Też myślę że moje mleko dałoby radę samo:) alee czasem to z wygody albo jak mąż chciał mi ulżyć w nocy i spać z nim pół nocy.
Może to jest taki typ spróbuję jeszcze z probiotykiem.
U córki było zapalenie piersi i antybiotyk, który dzisiaj kończy. Też musiała podać mm, bo zapalenie się zrobiło w wyniku nieprawidłowego przystawiania (płaskie brodawki plus osłonki) i podaż pokarmu w tym chorym sutku spadła prawie do zera a i w drugim szału nie było. I tutaj dla mnie nowość - nie miałam pojęcia, że piersi produkują mleko niezależnie od siebie i że nawet jedną kobieta jest w stanie wykarmić dziecko!
Teraz trwa stopniowe odchodzenie od mm.
Cel jest taki, żeby 1 raz na 1-2 dni podać butelkę, ale z jej odciągniętym mlekiem. Właśnie, żeby z jednej strony nie czuła się uwiązana, ale z drugiej nie zaburzać laktacji.
Może być, że Twój synek to taki typ i akurat odbijanie to nie jest jego pasja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 21:14
Azjak lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja w gronie ulewających czasami mam wrażenie że ten koszmar się nie skończy non stop tylko przebieranie i wymiana pieluszek tetrowych. Jesteśmy już tylko na mm i to Bebilon pepti - na receptę który miał zniwelować również problem ulewania ale nie pomaga. Mam do Was pytanie: czy Wasze dzieci też ulewają po czasie jakby samą wodę? Częściowo przetrawione mleko czy co to? Dzisiaj Wojtuś prawie by się ta woda udusił. U nas nie ma normy - czy świeżo po karmieniu, czy godzinę po karmieniu, non stop ulewanie. W związku z tym mam wrażenie że ciągle głodny i przez to non stop płacz. Niby przybiera na wadze ale to chyba przez to że na prawdę często karmie. Ja karmie, on ulewa, i tak w kółko. Czasem mam wrażenie że to nigdy nie minie... Z dnia na dzień coraz gorzej18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
kamyczek90 wrote:Alisss a czy przy tym Bebilon Pepti skończyły się u Was problemy z brzuszkiem/kupą jeśli były?
I ile płacicie za mleko na receptę?18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
alisss87 wrote:Chlustające wymioty i wysypka.
A mogłabyś opisać mniej więcej jak ta wysypka wyglądała? U nas tez straszne ulewanie, czasem chlustajace wymioty. Ma tez coś ala trądzik niemowlęcy wiec już się zastanawiam…22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
nick nieaktualnyHej, oko myslalam ze juz lepiej, ale wczoraj na wieczór ropa zaczela znowu wyplywac....ale jednorazowo, dzisiaj juz jakby po prostu bardzo duzo spiochow.
Bylismy na wizycie patronazowej, lekarz powiedzial, ze to moze byc nie tyle zatkany kanalik co taki przytykajacy sie, skoro raz lepiej raz gorzej jest, mamy masowac i przemywac sola, do obserwacji do wizyty szczepiennej.
Poza tym wszystko dobrze, waga 4180g, czyli nadrobil urodzeniową, zoltaczka schodzi, pepek jak przytakaowala lekarka to powiedziala, zaraz odpadnie🙈
Na brzuszek mamy kupic na poczatek delicol, a jak cos to espumisan dawac.Babcia lubi tę wiadomość
-
Lilka94 wrote:A mogłabyś opisać mniej więcej jak ta wysypka wyglądała? U nas tez straszne ulewanie, czasem chlustajace wymioty. Ma tez coś ala trądzik niemowlęcy wiec już się zastanawiam…18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Dziewczyny czy każda z Was była na wizycie patronażowej? Bo ja nie byłam. Dipiero pójdę na szczepienie jak mały będzie miał z 10 tygodni. Dziś jedziemy na usg bioderek.
Mój bebolek wczesniej więcej ulewał,teraz trochę mniej ale zaczoł się denerwować wieczorami przy cycu. My przez to ulewanie mamy w dostawce poduszkę pod materacykiem i w wózku też podniesione trochę . Jak leży na prosto to ulewa nawet 2h po jedzeniu.
Babcia tak to możliwe wykarmić dziecko tylko jedną piersią. Ja przy córce pod koniec ściągałam tylko z jednej piersi a druga już się zasuszyła. Teraz synek zjada jedną pierś i przy następnym karmieniu drugą.Babcia, Inkaa85 lubią tę wiadomość
-
O wlasnie miałam was zapytać czy jak karmicie to zawsze dajecie obydwie piersi? Bo u nas ostatnio mały zje z jednej i już najedzony i nie chce drugiej, wiec przy następnym karmieniu daje tą drugą.22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Ja płatnymi 6w1. Chociaż dowiedziałam się że w mojej przychodni pierwsza szczepionka jest dzielona żeby sprawdzić jak dziecko zareaguje.
Moja mała dziś kończy 5tygodni i dziwnie się zachowuje. Śpi dziś co chwilę, nie krzyczy, nie marudzi jeszcze. Nie wiem co się stało.Letrox 125/100
Pregna Start -
nick nieaktualny