X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Anna Maria Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam emulsję Lactovavinal do higieny intymnej. U mnie coś się zaczynało i lekarka właśnie to poleciła. Bardzo fajnie działa.

Widzę, że już połówkowe się rozkręcają na grupie :) Ja idę jutro i zaczyna się oczywiście mały stresik :) Trzymam kciuki za Wasze wizyty w tym tygodniu :)

PCOS, ANA2, PAI-1 4G homozygotyczny, MTHFR_1298A-C heterozygotyczny, FV R2_4070A-G heterozygotyczny
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na wizycie u swojej ginekolog na nfz, powiedziała, że szyjka lekko zrobiła się miękka i mam się oszczędzać a za 2 tygodnie znów na wizytę.
    Jutro idę prywatnie na usg to poproszę o zmierzenie szyjki bo dziś mi nie mierzyła.

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ech, stresuje się bo 18 tydzień się skończył a ruchów u mnie ciągle brak :( kilka razy miałam wrażenie, że to to ale to był może jeden kopniak i tyle :(

Co do brzucha to właśnie dzisiaj mam dzień twardego i bólu kręgosłupa :( coś jak w pierwszej oazy ale wtedy miałam tak dużo częściej, teraz liczyłam że mnie to ominie. Tylko że ja nie mam okresowych twardnien, jak mnie złapie to trzyma pół dnia a nawet w nocy. Bez przerw. No i teraz jesteśmy na małym urlopie więc od razu mam wyrzuty, że trzeba było siedzieć w domu. Chociaż wcale się bardzo nie forsuję

FNh9p2.png
  • Lajna Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    Ech, stresuje się bo 18 tydzień się skończył a ruchów u mnie ciągle brak :( kilka razy miałam wrażenie, że to to ale to był może jeden kopniak i tyle :(

Co do brzucha to właśnie dzisiaj mam dzień twardego i bólu kręgosłupa :( coś jak w pierwszej oazy ale wtedy miałam tak dużo częściej, teraz liczyłam że mnie to ominie. Tylko że ja nie mam okresowych twardnien, jak mnie złapie to trzyma pół dnia a nawet w nocy. Bez przerw. No i teraz jesteśmy na małym urlopie więc od razu mam wyrzuty, że trzeba było siedzieć w domu. Chociaż wcale się bardzo nie forsuję
    Ja tez nie czuje jeszcze ruchów...
    A jak dzisiaj dokładnie to co ty boli mnie brzuch i plecy. Brzuch czasami twardnieje. Bolą do tego pachwiny i kluje mnie w pochwie...

rfxg3e3ke5dy9hpj.png
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy ja to praktycznie mało co robie, obiad na szybko, sprzątanie po łebkach , na spacery nie chodzę jedynie po podwórku pare minut a brzuch twardnieje. Przez większość dnia leżę..
    Mag_len ja mam raz szyjkę miękka a raz twardą nie wiem od czego to zależy

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajna jesteśmy prawie na identycznym etapie. Ja właśnie poczułam kopniaczek :) ale bardzo leciutki a dziewczyny tu piszą o szaleństwach dzieci w brzuchu.

Karolcia w poprzedniej ciąży miałam to samo, ruszałam się tyle ile musiałam a brzuch non stop twardy i bolący. Tak że nie wiem, czy ruch ma u nas jakikolwiek wpływ na te bóle. Teraz ruszam się dużo więcej, noszę synka a boli rzadziej

FNh9p2.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję wam tych bóli :(

Właśnie wpierniczam smażone pierogi 🙄 a potem będzie płacz, że gruba, że cellulit. Od paru dni sobie folguje za bardzo 🙄 od jutro koniec z tym, naprawdę muszę przestać sobie pozwalać na takie rzeczy, bo raz na jakiś czas ok, ale nie non stop 🙈

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś sprawdzone sposoby ( domowe) na zgage?

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 wrote:
    Macie jakieś sprawdzone sposoby ( domowe) na zgage?
    Z domowych sposobów mi pomaga tylko mleko ale to i tak na chwile. W poprzedniej ciąży piłam litrami już pod koniec.
    Ja się martwię ze tak mało czuje małego w ciagu dnia ale niektóre z was na podobnym etapie nic nie czuja wiec to chyba normalne…

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • krolik Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na zgagę pomagała woda gazowana z cytryną, jak już było naprawdę źle to cola albo takie pastylki winterfresh miętowe. O mleku też słyszałam, że pomaga bardzo. Napar z imbiru. Mi ogólnie dobrze robiły rzeczy "podrażniające" gardło :D

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z domowych sposobów to podobno migdały działają. A z leków można bezpiecznie przyjmować Gaviscon do ssania.
    U mnie dzisiaj ciągle ból brzucha i pleców :( rano wydawało mi się, że widzę na papierze jakiś cień cienia brązowego plamienia ale sama nie wiem czy to dobrze widziałam. Niech już ten ból minie :(

FNh9p2.png

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, z dzieckiem chyba wszystko ok (sprawdza na szybko) nie robiła pomiarów bo jutro prenatalne. Pobrała mi wymaz z pochwy i mam zrobić badanie moczu z antybiogramem bo mam dalej bakterie w moczu. Mam wiecej pić bo wód mało. Zmierzyła szyjkę i ma 4cm więc super, czyli te skurcze na nią nie wpływają. Zobaczymy co jutro na prenatalnych powiedzą o dziecku i łożysku.
    Co do zgagi to mi nic nie pomaga z domowych sposobów więc biore Gascovin.

• Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że już macie połówkowe ja czekam do 13 września:(
    Dzisiaj mam wyrzuty, bo zjadłam tortille wege, ale wyrzuty mimo wege są, bo teraz zastanawiam się czy warzywa były myte haha 🤦‍♀️

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:
    Fajnie, że już macie połówkowe ja czekam do 13 września:(
    Dzisiaj mam wyrzuty, bo zjadłam tortille wege, ale wyrzuty mimo wege są, bo teraz zastanawiam się czy warzywa były myte haha 🤦‍♀️

Haha ja też tak mam 😆 za każdym razem jak coś takiego zjem, a ostatnio była pizza, tortilla, czasami jakieś chipsy, dzisiaj pierogi z pierogarni, mam też od jakiegoś czasu słabość do lodów pistacjowtych więc jak jestem blisko tej lodziarni to jej nie omine 😆 ale jem tez owoce i warzywa z własnego ogródka, robimy w domu soki ze swoich owoców, jeżeli to nie jest jedyny nasz sposób żywienia to mysle że raz od czasu nic się nie stanie 🙈😂

Inkaa85 lubi tę wiadomość

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też teraz często takie ręczy wjeżdżają. Oprócz tego jem zdrowo, ale mimo wszystko mam wyrzutu. Za dużo słodyczy jem, jak na mnie, syfi mnie przez to na buzi strasznie :( miałam dzisiaj już się pilnować, trochę lepiej dzień wyglądał, ale i tak coś nieproszonego wpadło 🤪

Inkaa85 lubi tę wiadomość

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się nawet nie odzywam 😅 właśnie kończymy wakacje w Polsce, jutro wracamy. Ale przez ponad dwa tygodnie teściu miał mnie za kompankę do jedzenia i podawał pod nos różne przysmaki. Boję się ważyć po powrocie, ale w sumie to nie żałuję 😂

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już wizycie. Wszystko dobrze, jestem w 20 tc i lekarz powiedział że jeszcze jest w normie ze nie czuje ruchów ale na następnej wizycie, jeśli też tak będzie to trzeba będzie poszukać przyczyny.
    No i będzie drugi chłopak :)

Babcia, Audreyyy, Karolcia15031, Lilka94, Anna Maria, Mag_len, ŻonaMarynarza, Karolina95, Nynka, Moniqaaa lubią tę wiadomość

Aaggaa02

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się jeść zdrowo ale kiepsko mi to idzie..co dziennie jakiś słodycz lub nie zdrowa rzecz typu milonka czy pasztet 😂
    Dziewczyny a kupujecie już coś dla dziecka czy jeszcze nie? Ja kupiłam tylko rajstopki . Chcialabym zacząć wszystko kompletować na początku 3trymestru ale jak się okaże że łożysko będzie nadal przodujące to będę miała nakaz leżenia i jedynie wszystko przez internet . A wiadomo wózek ,kołyske czy fotelik wolałabym zobaczyć bo chce używane kupić i nie wiem czy nie kupić tego wcześniej.

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powinnam jeść zdrowo bo cukrzyca ale z warzywami mi bardzo nie po drodze. Tak samo kiszonki🤢 ostatnio jadłam rybę z kaszą i kiszona kapusta to prawie wymiotowałam nad talerzem. Moja dieta niestety nie jest idealnie cukrzycową, nie mam przekroczeń za bardzo ale wiem, że sporo mogłabym poprawic. Waga niby stoi ale jak się widziałam na ostatnich zdjęciach to wydaje mi się, że przytyłam :/

FNh9p2.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam ciagle ochotę na syfiaste jedzenie. Najbardziej mi smakują słone przekąski, chipsy i orzeszki te z posypka paprykowa albo jakieś ser cebula 😆 słodycze mnie troche obrzydzaly ale teraz tez coraz bardziej zaczynaja smakować. Ale w sumie nie mam zamiaru sobie odmawiać po tym co przeszłam z wymiotami!
    Dziewczyny gratulacje pozytywnych wizyt! ;) u mnie połówkowe za tydzień.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ