Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Weal kciuki za długą szyję!
Robin a u ciebie za podniesienie łożyska. Zawsze coś
U mnie ta twarda macica jest od tygodnia, rano jest czasami lepiej ale potem szybko mnie łapie i trzyma do kolejnego poranka. Czopki Scopolan pomogły na część nocy ale nie chcę ich często brać. Dzisiaj jeszcze spróbuję spasmolinę -
Robin zaglądam zaglądam 🙂 Podczytuje Was ale jakoś sama nie wiem co mam pisać..
W tym tygodniu powinnam mieć już wyniki amniopunkcji, chociaż wiem że wyniki to jeszcze nie będzie koniec, czeka mnie tez ta wizyta w Warszawie która strasznie się stresuje. Ogólnie jestem dobrej myśli bo nie chce zeby mój stres i nerwy odczuwała niunia. Więc żyje tak jak przed tym wszystkim. Zaraz po szpitalu bylismy kupic komodę z przewijakiem i już jest praktycznie pełna ubranek 😊
27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
24.04.2021 - ⏸ 🤰 -
Mój ostatnio w 21+5 ważył 502g .
Ja mam całą noc twardy brzuch ale nie boli. W ciągu dnia nawet z 15 skurczy czasek takie że czuję dyskomfort i takie ściąganie w dół ale szyjka 4cm .
Robin27 ja mam łożysko przodujące od początku i nic się nie dzwigło 😔 a to dość spore zagrożenie dla nas i dla dziecka ale jeszcze nie na tym etapie. Nie wolno nam nosić więcej niz 1kg i bardzo pchać przy robieniu kupy. -
My po wizycie, młoda waży coś powyżej 400g czyli idzie trochę więcej jak siostra 🙈 byle się dużo większa nie urodziła 😅 szyjka 3,33cm także wszystko w porządku. Za tydzień połówkowe 🙈
ŻonaMarynarza, Aaggaa02, Audreyyy, Nynka, Mag_len, kamyczek90, Karolina95 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, podczytują Was ale nie mam czasu pisać. Królik, weal gratuluję udanych wizyt..
Cały sierpień moje dziewczyny były w domu i już odliczam dni do środy gdy pójdą DK przedszkola😅 bo mimo, że je kocham to ta ciąża jest dla mnie najtrudniejsza pod względem fizycznym i już wysiadam. Przeprowadzaliśmy się w ostatnim tygodniu i chyba się przeforsowalam bo od wczoraj bardzo boli mnie spojenie i krzyż, na tyle że chodzę tempem żółwia i z bólem.w poprzednich ciążach też miałam problemy ze spojeniem ale to tak po 30 tygodniu a teraz już po 20...W czwartekna szczęście idę do lekarza i planuje wybrać się do fizjoterapeutki. od wczoraj obiecuje sobie ze będę się oszczędzać ale średnio mi to wychodzi.
Mamy wybrane imie🙂 będzie Mieszko 🙂ŻonaMarynarza lubi tę wiadomość
-
Widziałam że był temat wozkowy🙂 my mieliśmy wcześniej espiro 3w1, potem kupiłam spacerówkę joie literax i po dwójce dzieci jest w super stanie. Teraz planujemy kupić 2w1 i osobno łupinę bo na niej nam najbardziej zależy, żeby była dobra bo często jeździmy trasę ponad 200 km w jedną stronę do moich rodziców. Nie chcę przepłacać za wózek, na początku myślałam nad używanym ale chyba kupimy baby design, moja siostra ma go już prawie 6 lat, w gondoli jeździły jej dzieci i dzieci jej znajomych i dalej jest w dobrym stanie. Mam upstrzoby taki https://www.sklep-tosia.eu/pl/products/baby-design-smooth-07-gray-wozek-2w1-59161.html?gclid=CjwKCAjw9aiIBhA1EiwAJ_GTSjMBQTZN0ghbcAACg4r9-LEw2AgLdceZBieg-SoeBGz9NHp1h-ESqhoCQSQQAvD_BwE. Ale jeszcze wstszymuje się z zakupem.
-
Audrey, też mam bóle brzucha i takie napinania. Tylko że ja mam w dole brzucha, w ogóle jakos ten dół najbardziej czuje i jest opuchnięty.
Mam taką mała paranoje ze w bliźnie po cc się osadziło łożysko. Ale to lekarz wykluczył.
Dr mówi że jest wszystko ok ale też mnie to niepokoi i też czasem budzi w nocy.
Zastanawiam się czy dla swojego spokoju nie skonsultować tego z innym lekarzemAudreyyy lubi tę wiadomość
Aaggaa02 -
nick nieaktualny
-
Nynka ja mam to samo , czuję się jakbym kamienie w brzuchu nosiła. Trochę coś porobie i od razu muszę leżeć bo macica się stawia a ja oddycham jakbym maraton przebiegła..ostatnio miałam zakwasy jak trochę więcej pochodziłam.
Dziś mały w nocy tak łobuzował że jego kopniaki mnie obudziły. Ja już się przygotowuję do nocnego wstawania 😂 średnio w nocy budzę się 8 razy,przy każdej zmianie pozycji rozbudzam się . -
Jezu dziewczyny, aż dobrze przeczytać ze wiele z nas tak ma . Ja wczoraj nie byłam w stanie 10 min przy blacie w kuchni ustać, ja nawet nie wiem czy w poprzedniej ciąży tak miałam w 9 miesiącu brzuch twardy boli wszystko ciągnie słabo mi, czasem mam wrażenie ze jak się nie położę to mi się miednica rozleci ogólnie brzuch mi tak ciąży ze dramat, a przecież to dopiero początek 6 msc
-
Cześć dziewczyny 😊 Mało udzielam się na forum, dużo częściej czytam, jeśli czas pozwoli.
Widzę, że nie tylko ja czuję się ogromna, jak coś więcej porobię, choć specjalnie nie za dużo, to mam twardy brzuch i muszę chwilę posiedzieć. Dziś pielęgniarka w przychodni myślała, że mam za niedługo termin, bo brzuch duży, a jak powiedziałam kiedy termin to pomyślała o bliźniakach 😉
Chciałabym Was zapytać o radę, zdanie. Chodzi mi o relacje z koleżankami z pracy. Od połowy czerwca jestem na L4. Na samym początku zwolnienia byłam jeszcze w kontakcie z koleżanką, z którą dzielę pokój. A potem cisza. Nikt nie pisał co u mnie. Tydzień temu napisała koleżanka, która mnie zastępuje. Chodziło o sprawę związaną z pracą, pojawił się problem i prosiła o pomoc. No więc pomogłam i przy okazji zapytała mnie jak się czuję, czy znam płeć. Odpisałam jej co u mnie oraz że będzie dziewczynka, a ona grzecznie zapytała czy może reszcie koleżanek przekazać tą wiadomość, oczywiście zgodziłam się. Pomyślałam wtedy, że zaraz zaczną się wiadomości od kolejnych dziewczyn, jakieś gratulacje czy chociaż jakieś zdanie. A tu nic. Na początku nie przejęłam się tym, miałam trochę innych spraw na głowie, ale wczoraj jak do tego wróciłam i zaczęłam rozmyślać to nawet łzy mi napłynęły do oczu. Nie mam jakichś przyjacielskich relacji z koleżankami z pracy, chyba że przesadzam i za dużo wymagam, ja sama nie lubię się narzucać, chyba że to ja powinnam pierwsza napisać, sama już nie wiem. Czy świat teraz już tak wygląda, że każdy myśli o sobie, że czeka aż ta druga osoba się odezwie. Mąż mówi, że on się takimi rzeczami nie przejmuje, ale kobiety inaczej na takie rzeczy patrzą. -
Agik, zgadzam się kobiety co do zasady dużo bardziej się przejmują wszystkim.
Może jest tak dlatego że tak jak sama piszesz nie macie jakiś przyjacielskim relacji.
Czasami nawet bliskie koleżanki, szczególnie te które nie mają dzieci, nie spytają się jak się czujesz ani też nie mają takiej empatii jak te kroe już dzieci mają, czy są w ciąży i wiedzą jak to jest.
To Twoja pierwsza ciąża?
Ja w 1 ciąży miałam trochę więcej oczekiwań wobec ludzi, znajomych rodziny ogólnie.
Teraz mieszkam z teściowa która ani razu nwet nie zapytała jak się czuje w ciąży więc sama rozumiesz 😉 mój tata jak jechaliśmy autobusem od razu usiadł a ja stałam z dzieckiem, sporo jest takich sytuacji, nie mówiąc już o przepuszczaniu kobiet w ciąży albo z wozkiem w kolejce, przytrzymaniu drzwi itd.
Myślę że ogólnie że względu na swój stan potrzebujemy trochę więcej zainteresowania ale. Nie zawsze je otrzymujemy.
Natomiast jeśli chodzi o pracę to ani w poprzedniej pracy/ ciąży nie oczekiwałam zainteresowania i go nie otrzymałam i myślę że tutaj jak pójdę na l4 to też go nie otrzymam, mimo że lubię tych ludzi ale nie utrzymujemy jakiś bliskich relacji szczególnie w dobie pracy zdalnejAaggaa02 -
Agik ja totalnie się takimi rzeczami nie przejmuje ale ja jestem z tych co idą do pracy pracować a nie poznawać przyjaciół. Tez mamy koleżeńskie stosunki ale nie tak żeby za bardzo wnikać w swoje życia prywatne. Jak ktoś coś powie miłego to fajnie, nie to tez ok22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc