Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Hehe Osama moja córa tez tak wywijała w brzuchu, nogi wiecznie zarzucone gdzieś na głowę a synek spokojny i ładnie dawał wszystko sprawdzić podczas połówkowego. Coś jednak jest z tymi dziewczynkami ze one takie niesforne 😃
Osama lubi tę wiadomość
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Osama z poprzednią córką też miałam połówkowe w 20+5 i też ważyła 333g 🙈 lekarz mnie wtedy hipotrofia nastraszył, a córa zdrowiutka się urodziła, niecałe 3kf i 52cm drobina, ale szybko przybierała i pięknie się rozwija do tej pory 😁 ze wszystkim do przodu 😁
Eh a ja czuję, że mimo ćwiczeń przez to siedzenie osłabiam mdm, muszę więcej o siebie dbać i się bardziej przyłożyć, bo zaniedbuje. Boję się też czy czasem bie robi mi się rozejście, albo mnie tak mocno młoda kopie. Niby sprawdzam i nic na to nie wskazuje. Jeszcze 2 dni i urlop to zadbam o siebie bardziej 😁 będę pracowac na zdalnej już. Przez ten zus nie mam wyjścia, nie chce być tak stratna, ale na szczęście praca z domu to co innego, mogę z lapkiem na nogach poleżeć, robić przerwy, zawsze to czas zaoszczędzony na dojazdach. Cieszę się, że dostałam zgodę 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 20:43
Osama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAzjak ja czuje takie pukanie, nie bolesne, nie jakieś dokuczliwe, kilka razy dziennie bardzo nisko (ale chyba yo indywidualna sprawa).
A dziewczyny jakbto jest z tymi zwolnieniami, drogą elektroniczną idzie zwolnienie ale czy my jeszcze musimy jakieś dokumenty/wnioski/zaswiadczenia donosic? Nie pamiętam już jak to bylo...Azjak lubi tę wiadomość
-
Azjak ja początkowo czułam jak pukania, teraz czuję jak mi coś pływa w brzuchu, czuję jak się przekręca, wypina pupkę. Teraz już łatwiej te ruchy rozróżnić, bo znam to, ale myslalma, że z łożyskiem z przodu na tym etapie nie będę aż tak dokładnie jej czuła. Poprzednio wydaje mi się, że aż takie ruchy czułam nieco później 😁
Nynka nic nie musisz robić jak lekarz wystawi e-zwolnienie. Pilnuj tylko żeby tam było, sprawdzaj na pue zus najlepiej.Nynka lubi tę wiadomość
-
Nynka wrote:Azjak ja czuje takie pukanie, nie bolesne, nie jakieś dokuczliwe, kilka razy dziennie bardzo nisko (ale chyba yo indywidualna sprawa).
A dziewczyny jakbto jest z tymi zwolnieniami, drogą elektroniczną idzie zwolnienie ale czy my jeszcze musimy jakieś dokumenty/wnioski/zaswiadczenia donosic? Nie pamiętam już jak to bylo...
Osama, nie martw się mój maluch całe usg połókowe leżał do nas plecami , takze nawet twarzy nie widzieliśmy... jutro idę jeszcze raz sprawdzić to czego przez to nie udało się zbadać to może królewicz odwróci się do nas buźkąNynka, Azjak lubią tę wiadomość
-
Jak tam Wasze brzuszki tu moj brzuch w pierwszej ciazy
https://naforum.zapodaj.net/c21740776e73.jpg.html
A tutaj brzuch tydzien pozniej druga ciaza, widac jaka wielka roznica jak teraz szybko rosne
https://naforum.zapodaj.net/15ff87fd792d.jpg.html
2021.05.05 crio blastki 4BB
5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
2021.10.03 usg ważę 700g❤
2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc
Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
-
kamyczek90 wrote:Mojego zwolnienia nadal nie ma w systemie.
A i dziś na wizycie maluszek obrócony głową w dół-jak do wyjścia. Nie za wcześnie?
Nie martw się, jeszcze milion razy się zdąży obrócić, bo ma jeszcze sporo miejsca na akrobacje 😉 zdazy -
kate2friend u mnie podobnie. Tzn nie porównywałam z poprzednią ciąża ale teraz mam mniej więcej jak ty. No i niestety waga trochę wyższa 😬 ale ja jestem non stop głodna, niby trzymam dietę ale sporo jem orzechów, powinnam unikać też tłustego ale jakoś nie daje rady więc podjadam majonez, sery żółte. W tamtej ciąży jadłam zawsze jajecznicę z 2 jajek, teraz muszę z 3 bo zaraz jestem głodna. Kiepsko 😑
-
Ja też mam wrażenie że mam większy brzuch.
Jeśli chodzi o wagę to ciężko powiedzieć bo ta ciaza startuje z dużo niższej wagi
Po 1 ciąży bardzo schudłam, tak mnie to macierzyństwo dobiło 😉
Ciekawe jak będzie tym razem.Martyna33 lubi tę wiadomość
Aaggaa02 -
kate2friend wrote:Jak tam Wasze brzuszki tu moj brzuch w pierwszej ciazy
https://naforum.zapodaj.net/c21740776e73.jpg.html
A tutaj brzuch tydzien pozniej druga ciaza, widac jaka wielka roznica jak teraz szybko rosne
https://naforum.zapodaj.net/15ff87fd792d.jpg.html
a co do wagi startowałam z wagą 56,5 a teraz mam już 62,5... -
Ja jestem 21 tc i przytyłam już z 5 kg 😉
Ale startowałam z 52-53 a teraz ważę 58,5.
Co prawda codziennie jem coś słodkiego, ale jakoś się nie obzeram.
Na pewno mam mniej ruchu i myślę że tu leży przyczyną bo przed ciąża często biegałam.
Myślę że w tych idealnych 10kg do porodu się nie zmieszczęAaggaa02 -
Skończyły się upały i ja już tak strasznie nie puchnę, mam 4kg na plusie, startowałam z 55 więc teraz 59kg, idę równo jak poprzednio. Obstawiam, że będzie 14 albo 15 kg. Widzę, że nie ma zależności czy się więcej ruszam czy mniej. Poprzednio miałam dużo ruchu, a tyłam jak teraz. Przeorały mnie upały, bo widzę teraz, że "lepiej" wyglądam,o ile można o cellulicie mówić, że wygląda lepiej bardzo woda się zatrzymywała wcześniej Jedynie brzuch mam większy niż poprzednio, ale też dzidzia teraz większa. Jedziemy w weekend w góry to trochę więcej ruchu będzie, potem już też planuje więcej się ruszać. Zacznę z kijkami chodzić wieczorami