Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Żelka tacy ludzie którzy udają, że nie widzą to standard. Ale żeby polecieć z tekstem miałaś siłę zrobić dziecko to masz siłę postać to szczyt chamstwa i bezczynności 😱
Mnie że względu na brzuch jeszcze nikt nie ustąpił czy nie przepuścił w kolejce,bo w luźnej kiecce ktoś kto nie wie nie domyśli się,że to ciąża 🙈 czasem przepuszczą jak jestem z synem na zakupach.
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Dziewczyny pytała już któraś z was o szczepienie na grype może? W zeszłym roku było za darmo. Rozkładają się moje znajome i chciałabym się jak najszybciej zaszczepić. Ale nie wiem czy w tym roku tez może będzie refundacja 🤔
Edit: ciężarne od 1 września maja szczepionkę za darmo 👍🏽👍🏽
https://www.nfz.gov.pl/aktualnosci/aktualnosci-centrali/szczepienia-przeciwko-grypie-sprawdz-gdzie-sie-zaszczepisz,8255.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 23:01
-
Żelka1990 wrote:Malinowa ja mam typowy ciążowy brzuszek, a ja specjalnie zakładam ubrania, które do podkreślają bo uwielbiam siebie w ciąży.
Ja w obcisłej nie mam za dużego, myślałam,że w drugiej ciąży szybciej wyskoczy, ale nie to, żebym rozpaczała z tego powodu😅 wolę siebie w wersji bez brzucha, dlatego odliczam do porodu 😅17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Przez cały dzień praktycznie cisza z ruchami,a od 21 jest istne szaleństwo. W końcu się uspokoiłam, bo w ciągu dnia ciągle w biegu, teraz się mały ukatywnił.17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Żelka1990 wrote:Dziewczyny pytała już któraś z was o szczepienie na grype może? W zeszłym roku było za darmo. Rozkładają się moje znajome i chciałabym się jak najszybciej zaszczepić. Ale nie wiem czy w tym roku tez może będzie refundacja 🤔
Edit: ciężarne od 1 września maja szczepionkę za darmo 👍🏽👍🏽
https://www.nfz.gov.pl/aktualnosci/aktualnosci-centrali/szczepienia-przeciwko-grypie-sprawdz-gdzie-sie-zaszczepisz,8255.html -
O matko, widzę, że kultura wobec ciężarnych na naprawę burackim poziomie. Niby zakupy w mieście, a słoma z butów. No i niech mi ktoś powie, że ciąża to nie choroba, to mu się każę zamienić. Cukrzyca, nadciśnienie, infekcje intymne, bakterie w moczu, zasłabnięcia, kolki jelitowe i nerkowe, problemy z szyjką, łożyskiem i wiele innych. Nie wspomnę o lękach i obawach wpływających na stan psychiczny. Więc ciężarnej pierwszeństwo po prostu się należy.
-
Hej.
Co do glupoty ludzkiej to ostatnio w lanolatorium facet do mnie ze jak to tak bez kolejki przecież ciąża to nie choroba. A Ja tylko zapytałam kto teraz wychodzi bo jestem w ciąży i wejdę teraz.
A na drzwiach jak byk ze kobiety w ciąży po za kolejką.
-
Ja sama nie korzystam z tego przywileju, w zasadzie nie wiem dlaczego, chyba boję się reakcji ludzi...i z tego co piszecie to uzasadnione. Może jak brzuch będzie widoczny już tak bardzo, że nie będzie wątpliwości, to wtedy zacznę z tego korzystać.
Yulcia lubi tę wiadomość
-
Ja w miare czesto chodze na pobranie krwi ze wzgledu na hashimoto i zawsze od razu placac mowie ze chce skorzystac (lada jest wysoko i ta ktora przyjmuje zlecenie nie widzi mojego brzucha). Wtedy ona woła w strone kolejki ze teraz ja wchodze i jest po sprawie. Zazwyczaj jest gdzie usiasc ale jest to przychodnia gdzie jest sporo ludzi i po prostu boje sie cos zlapac. Co do stania w kolejce to raz mnie babeczka przepuscila w warzywniaku, w dyskontach nie ma na co liczyc, ale do tej pory nie czulam sie zle.
-
karoleczka wrote:Ja sama nie korzystam z tego przywileju, w zasadzie nie wiem dlaczego, chyba boję się reakcji ludzi...i z tego co piszecie to uzasadnione. Może jak brzuch będzie widoczny już tak bardzo, że nie będzie wątpliwości, to wtedy zacznę z tego korzystać.
Mi się wydają ze ja teraz mam wygląd grubszej dziewczyny, a nie ciężarnej..
I boje się ze mnie powiedzą coś złego..
Czekamy na córeczkę 🧡
Termin porodu 12.01
-
Ja jestem na L4 od samego początku że względu na wcześniejsze poronienia i pracę jaka wykonywałam (dużo dzwigania) i idąc do lekarza mówisz że chcesz zwolnienie to idzie teraz wszystko systemowo że pracodawca odrazu ma twoje zwolnienie ale dobrze jest go dodatkowo poinformować bo np moja szefowa jak jej się nie powiedziało to tego nie sprawdzała
Yulcia lubi tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Yulcia wrote:Cześć dziewczyny
Mam pytanie, kto kiedy się zbiera pójść na L4?
I ogólnie jak to wyglada wszystko z L4?
Moja lekarka co wizytę pyta, czy wystawiać zwolnienie. Wystarczy, że powiesz prowadzącemu, by Ci już wystawił. Ja czuję się dobrze, nic mi nie dolega, więc nie wyobrażam sobie nie pracować. Nie dźwigam w pracy, używam tylko głosu i głowy. Planuję na zwolnienie iść za dwa miesiące
Chyba, że poczuje się gorzej. Tego się przewidzieć chyba nie da.Yulcia lubi tę wiadomość
-
karoleczka wrote:Moja lekarka co wizytę pyta, czy wystawiać zwolnienie. Wystarczy, że powiesz prowadzącemu, by Ci już wystawił. Ja czuję się dobrze, nic mi nie dolega, więc nie wyobrażam sobie nie pracować. Nie dźwigam w pracy, używam tylko głosu i głowy. Planuję na zwolnienie iść za dwa miesiące
Chyba, że poczuje się gorzej. Tego się przewidzieć chyba nie da.
Ja tez używam tylko głos i głowę, powiedziała w prace ze chciałabym jeszcze pracować we wrześniu i październiku
Ja z lekarzem nie gadała na temat pracy 🤷🏼♀️ Następna wizytę mam 19 to spytamCzekamy na córeczkę 🧡
Termin porodu 12.01
-
Yulcia wrote:Cześć dziewczyny
Mam pytanie, kto kiedy się zbiera pójść na L4?
I ogólnie jak to wyglada wszystko z L4?
Ja się zastanawiam jak to jest z tymi kontrolami ZUS na zwolnieniu w ciąży. Czy na prawdę nie można wyjść na spacer? -
Byłam dzisiaj rano na powtórnym wymazie na bakterie i grzyby. Poprosiłam tym razem Polozna by użyła wziernika co by patyczek dotykał tylko ścianek pochwy… No to teraz czekam na wyniki. Synuś właśnie kopie jak szalony.
A ja od rana próbuje się dostać do lekarza gdzieś po receptę na szczepionkę i zaszczepić bym się chciała w aptekach bo na razie w placówkach nie maja jeszcze szczepionek. Ale nie ma miejsc do lekarzy 🙈 to jest jakaś masakra. -
Żelka, założenie wziernika nie jest konieczne do poprawnego pobrania wymazu z pochwy. Mój lekarz czasem pobiera bez i powiedział mi, że sama mogę sobie w domu pobierać jak chce kontrolować sytuację profilaktycznie. Tak właśnie robię. Do tej pory wszystkie wymazy czyste 🤞 zarówno jak on pobiera jak i ja sama pobieram.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2022, 11:04
-
Ja w sklepach przeważnie idę do kas samoobsługowych, tam nie ma kolejek. Do pobierania krwi nigdy nie czekam, aż ktoś mnie przepuści tylko mówię, że jestem w ciąży i mam pierwszeństwo. I mam w dupie ludzi którzy mruczą coś pod nosem. Jak się źle czujecie to nie czekajcie aż ktoś Wam ustąpi, to się Nam teraz należy.
Na studiach pracowałam w sklepie odzieżowym, czasami były takie kolejki, że mój mózg nie przyswajał takich informacji jak kobieta z brzuszkiem, niby człowiek widzi ale to jest rzut oka, że tego nie przyswaja. Dopiero jak obsługiwałam to mówiłam, że zapraszam następnym razem od razu do kasy, bo ma pani pierwszeństwo - była widoczna informacja. A czasami niestety dochodziło do sytuacji kiedy można urazić kobietę, nie każda z brzuszkiem jest w ciąży (mówię tutaj o takim brzuszku, gdzie ciężko określić) bo już zaawansowane ciąże to ciężko pomylić.
Lepiej się dopomnieć o swoje niż zasłabnąć, a że ludzie to chamy to tym bardziej trzeba ich nauczyć prawa Ja tak samo jak stoję za długo to mi się słabo i niedobrze robi. Jak chodzę to tego nie czuję.