Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ty masz sprawdzać na koncie ZUS jakie masz zwolnienie? Dziwne, na prawdę. U mnie to sprawdziła ginekolog w zastępstwie wystawiając nowej zwolnienie na platformie ZUS. Widziała tam moje zwolnienie i sama sobie sprawdziła. Jest już prawie 16. Sprobuj może jeszcze raz zadzwonić. Zwolnienie można wystawić do 3 dni wstecz ale te niepotrzebne nerwy w oczekiwaniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2022, 16:35
-
No ja też myślałam że ona sobie to sprawdzi bo co jak ja bym nie umiała myślałam że oni mają do tego wgląd po za tym byłam ostatnio chora i wypisywała mi lekarka antybiotyk więc chyba zanotowała że jestem w ciąży więc po co skan karty ciazy... jestem zła zmęczona tym i chce mi się płakać nie wiem czy z nerwów czy bezsilności01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Angela, współczuje niepotrzebnego stresu..
u mnie dzisiaj słabszy dzien. Coś mi chyba siadło na żołądku bo jakoś mi niedobrze i głowa boli..
A Żelka, Zurawinka, jak wyglada sprawa maseczek w szpitalach? -
Angela, skan karty ciąży też robiłam dla mojego lekarza rodzinnego, żeby w systemie mogli mnie zaznaczyć jako ciężarą i oficjalnie wystawiać recepty z kodem ciążowy. To podejrzewam, że formalności są. Pytanie tylko czemu przed wizytą Ci o tym panie w rejestracji nie powiedziały. Równie dobrze jak wczoraj byłaś u nich to same mogły to zeskanować. Eh 🙁 mam nadzieję, że jutro wystawia Ci to zwolnienie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2022, 16:37
-
Oj, Angela współczuję przejść...
Co do maseczek, u mnie bez nacisku. Nikt ode mnie nie wymagał, niektórzy lekarze na obchodzie mają, inni nie, położne nie noszą. Mam jakby co jakąś w torbie na wszelki wypadek, ale nie jest potrzebna. Na wejściu podczas przyjmowania do szpitala zrobiono mi test na covid. -
Oddzwoniła przedłużyła mi do 22.11 pytałam o szczepionkę i tu nie uwierzycie kazała mi zadzwonić na recepcję (ma ja obok gabinetu) zapytać czy mają w przychodni szczepionkę czy trzeba receptę i ok zadzwoniłam trzeba receptę ale już dzisiaj mnie nie przełączą do pani doktor zapisali mnie na jutro na teleporade i jak wykupie szczepionkę w aptece muszę się zarejestrować do lekarza żeby mnie przebadał i wtedy mnie zaszczepia wiecie co ja się zastanawiam co się wydarzy jutro bo to od poniedziałku takie cyrki wszystko pod górkę01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Dziewczyny,melduję się po wizycie☺️
Generalnie wszystko ok,tylko Młody ma jedną miedniczkę poszerzoną,ale na razie mamy się nie przejmować i będziemy diagnozować po urodzeniu w razie co,chociaż mam nadzieję,że nie będzie takiej potrzeby.
Młody waży 2030 gramów,i jest dwa tygodnie większy,niż według wieku ciąży,jest nisko głòwką w dół.
Przepływy,łożysko i wody mam w normie ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2022, 19:32
Marcysia1990, Żurawinka, Patka123 lubią tę wiadomość
2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Słonecznik super jaki duży chłopak już 🥰 najważniejsze że jest ok01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Słonecznik, gratulacje 🥰 super, że wszystko w normie.
Angela, cieszę się, że lekarka wystawiła Ci zwolnienie do następnej wizyty u lekarza. Wyobrazam sobie ilość stresu jaka miałaś dzisiaj. Służba zdrowia wie, że stres nie jest wskazany dla ciężarnych a sami dołożyli się do niego 😕Angela1108 lubi tę wiadomość
-
Wow, Słonecznik chyba mamy na forum rekordzistę wagowego🙂. Super, że wszystko ok.
Ja już skończyłam 32tydzien i dziś przy badaniu stwierdzono 1950gramow. Swoją drogą wiadomo, że są jakieś błędy pomiaru. W sobotę przy przyjęciu mały miał 1800 gramów. -
Ana ja lubię mieć tak na poziomie 80 cukier, a jak masz w nocy? Jak w nocy jest powyżej 70 a między 80 to bym nie zmniejszała ale jeśli masz zapas to zmniejsz sobie.
Ja tutaj poznałam dziewczynę 3 ciaze ma na insulinie. Właśnie od wczoraj jej wywołują poród, bo pierwszego dziecka jej nie wywoływali przed 40 tyg i za długo dziecko było w tek cukrzycowej ciąży się okazało, ze długo miał powikłanie w postaci bezdechów. Robił się siny😳 trochę mnie tym przestraszyła. Tym bardziej będę walczyć żeby termin porodu był na 38 tydzień + a nie 39.
Maseczki nisza lekarze i cześć położnych. Odwiedzający No i nam każą nosić na jakieś badania czy po korytarzach w sali nie. Ale nie ganiają nas jak nie założymy -
Pewnie wszystkie klasyczne parametry miała w normie? Tzn wody płodowe, łożysko i przepływy, a mimo to powikłanie było? Eh ta cukrzyca ciążowa to dziwna sprawa. Nie ważne ile się zrobi i jak ok cukry się ma, różnie to bywa. Mam nadzieję, że dostanę skierowanie na wywołanie porodu i rozwiążą mi 39+0. Podejrzewam, że wcześniej nie umówią mnie o ile nie będzie wskazań.
-
Ja mam koleżankę, która właśnie urodziła córkę z taką przypadłością. Nie miała żadnej cukrzycy, ciąża fizjologiczna. Mala przez pierwsze 1,5r miała często sytuację że nagle robiła się sina i się zapowietrzala. Była przebadana wzdłuż i wszerz i lekarze nic nie znaleźli. Koleżanka wykończona sytuacja od razu założyła sobie wkładkę i skutecznie wyleczyło ja to z posiadania kolejnego dziecka 😔 Także taka sytuacja niekoniecznie jest powikłaniem cukrzycy.
-
Marcysiu u niej lekarze zdiagnozowali to jako powikłanie. Ona mi sama powiedziała, ze duzo dzieci przenoszonych w ciąży z cukrzyca ma takie powikłania.
Poza tym jak sami dietetycy twierdzą w ciąży nie wszystkie mniejsze cukrzyce są wychwytywane bo krzywa za wcześnie robiona.
A co do niej to jedynie wiem, ze była na insulinie. Druga ciaze sama zaczęła rodzic w 38 No i wczoraj jej wywołali w 39z to znaczy złożyli balonik i nic nie się działo wiec ja wzięli dzisiaj na porodówkę i mieli oxy podać. -
Nayashka nie No tego się nie da wcześniej przewidzieć to jest właśnie to o czym mówią często na wizytach na patologii ciazy, ze ciaze z cukrzyca sa obarczone wieloma ryzykami.
Tutaj na patologii duzo nas ma cukrzyce.
Ale powiem wam, ze mam taka zgagę po jedzeniu tutajz nie miałam zgagi a od wczoraj się mecze 😭😭😭