Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2023
Odpowiedz

Styczeń 2023

Oceń ten wątek:
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty masz sprawdzać na koncie ZUS jakie masz zwolnienie? Dziwne, na prawdę. U mnie to sprawdziła ginekolog w zastępstwie wystawiając nowej zwolnienie na platformie ZUS. Widziała tam moje zwolnienie i sama sobie sprawdziła. Jest już prawie 16. Sprobuj może jeszcze raz zadzwonić. Zwolnienie można wystawić do 3 dni wstecz ale te niepotrzebne nerwy w oczekiwaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2022, 16:35

age.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też myślałam że ona sobie to sprawdzi bo co jak ja bym nie umiała myślałam że oni mają do tego wgląd po za tym byłam ostatnio chora i wypisywała mi lekarka antybiotyk więc chyba zanotowała że jestem w ciąży więc po co skan karty ciazy... jestem zła zmęczona tym i chce mi się płakać nie wiem czy z nerwów czy bezsilności

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zaszczepiłam się na krztusiec :)

• South Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, współczuje niepotrzebnego stresu..
    u mnie dzisiaj słabszy dzien. Coś mi chyba siadło na żołądku bo jakoś mi niedobrze i głowa boli..
    A Żelka, Zurawinka, jak wyglada sprawa maseczek w szpitalach?

age.png
    bHCG: 18.05 430mIU/ml, 20.05 888mIU/ml, progesteron 55ng/ml
    04.06 2 zarodki z serduszkami ❤️❤️
    Czekamy na dwóch chlopakow 💙💙
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, skan karty ciąży też robiłam dla mojego lekarza rodzinnego, żeby w systemie mogli mnie zaznaczyć jako ciężarą i oficjalnie wystawiać recepty z kodem ciążowy. To podejrzewam, że formalności są. Pytanie tylko czemu przed wizytą Ci o tym panie w rejestracji nie powiedziały. Równie dobrze jak wczoraj byłaś u nich to same mogły to zeskanować. Eh 🙁 mam nadzieję, że jutro wystawia Ci to zwolnienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2022, 16:37

age.png
  • malinowa_chmurka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela współczuję, człowiekowi aby pod górkę robią 😮‍💨

Na oficjalnej stronie Lovi -20% po zapisaniu się do newslettera, do 13 listopada

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • Żurawinka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Angela współczuję przejść...

Co do maseczek, u mnie bez nacisku. Nikt ode mnie nie wymagał, niektórzy lekarze na obchodzie mają, inni nie, położne nie noszą. Mam jakby co jakąś w torbie na wszelki wypadek, ale nie jest potrzebna. Na wejściu podczas przyjmowania do szpitala zrobiono mi test na covid.

• Angela1108 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddzwoniła przedłużyła mi do 22.11 pytałam o szczepionkę i tu nie uwierzycie kazała mi zadzwonić na recepcję (ma ja obok gabinetu) zapytać czy mają w przychodni szczepionkę czy trzeba receptę i ok zadzwoniłam trzeba receptę ale już dzisiaj mnie nie przełączą do pani doktor zapisali mnie na jutro na teleporade i jak wykupie szczepionkę w aptece muszę się zarejestrować do lekarza żeby mnie przebadał i wtedy mnie zaszczepia wiecie co ja się zastanawiam co się wydarzy jutro bo to od poniedziałku takie cyrki wszystko pod górkę

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,melduję się po wizycie☺️
    Generalnie wszystko ok,tylko Młody ma jedną miedniczkę poszerzoną,ale na razie mamy się nie przejmować i będziemy diagnozować po urodzeniu w razie co,chociaż mam nadzieję,że nie będzie takiej potrzeby.
    Młody waży 2030 gramów,i jest dwa tygodnie większy,niż według wieku ciąży,jest nisko głòwką w dół.
    Przepływy,łożysko i wody mam w normie ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2022, 19:32

Marcysia1990, Żurawinka, Patka123 lubią tę wiadomość

2.05-⏸️
    4.05-Beta hcg 60,prog.21
    06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
    24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    7.06-wizyta
    PTP-14.01.2023 ☺️
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik super jaki duży chłopak już 🥰 najważniejsze że jest ok

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik 😊 ale masz już kawał dzidzi w środku 😍

age.png
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik, gratulacje 🥰 super, że wszystko w normie.

Angela, cieszę się, że lekarka wystawiła Ci zwolnienie do następnej wizyty u lekarza. Wyobrazam sobie ilość stresu jaka miałaś dzisiaj. Służba zdrowia wie, że stres nie jest wskazany dla ciężarnych a sami dołożyli się do niego 😕

Angela1108 lubi tę wiadomość

age.png
  • Żurawinka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Słonecznik chyba mamy na forum rekordzistę wagowego🙂. Super, że wszystko ok.

Ja już skończyłam 32tydzien i dziś przy badaniu stwierdzono 1950gramow. Swoją drogą wiadomo, że są jakieś błędy pomiaru. W sobotę przy przyjęciu mały miał 1800 gramów.

• Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ja lubię mieć tak na poziomie 80 cukier, a jak masz w nocy? Jak w nocy jest powyżej 70 a między 80 to bym nie zmniejszała ale jeśli masz zapas to zmniejsz sobie.

Ja tutaj poznałam dziewczynę 3 ciaze ma na insulinie. Właśnie od wczoraj jej wywołują poród, bo pierwszego dziecka jej nie wywoływali przed 40 tyg i za długo dziecko było w tek cukrzycowej ciąży się okazało, ze długo miał powikłanie w postaci bezdechów. Robił się siny😳 trochę mnie tym przestraszyła. Tym bardziej będę walczyć żeby termin porodu był na 38 tydzień + a nie 39.

Maseczki nisza lekarze i cześć położnych. Odwiedzający No i nam każą nosić na jakieś badania czy po korytarzach w sali nie. Ale nie ganiają nas jak nie założymy

age.png
    age.png
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie wszystkie klasyczne parametry miała w normie? Tzn wody płodowe, łożysko i przepływy, a mimo to powikłanie było? Eh ta cukrzyca ciążowa to dziwna sprawa. Nie ważne ile się zrobi i jak ok cukry się ma, różnie to bywa. Mam nadzieję, że dostanę skierowanie na wywołanie porodu i rozwiążą mi 39+0. Podejrzewam, że wcześniej nie umówią mnie o ile nie będzie wskazań.

age.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam koleżankę, która właśnie urodziła córkę z taką przypadłością. Nie miała żadnej cukrzycy, ciąża fizjologiczna. Mala przez pierwsze 1,5r miała często sytuację że nagle robiła się sina i się zapowietrzala. Była przebadana wzdłuż i wszerz i lekarze nic nie znaleźli. Koleżanka wykończona sytuacja od razu założyła sobie wkładkę i skutecznie wyleczyło ja to z posiadania kolejnego dziecka 😔 Także taka sytuacja niekoniecznie jest powikłaniem cukrzycy.

age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysiu u niej lekarze zdiagnozowali to jako powikłanie. Ona mi sama powiedziała, ze duzo dzieci przenoszonych w ciąży z cukrzyca ma takie powikłania.
    Poza tym jak sami dietetycy twierdzą w ciąży nie wszystkie mniejsze cukrzyce są wychwytywane bo krzywa za wcześnie robiona.

A co do niej to jedynie wiem, ze była na insulinie. Druga ciaze sama zaczęła rodzic w 38 No i wczoraj jej wywołali w 39z to znaczy złożyli balonik i nic nie się działo wiec ja wzięli dzisiaj na porodówkę i mieli oxy podać.

age.png
    age.png
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka, można jakoś zdiagnozować, że dziecko w brzuchu ma bezdechy? Może spytam się o to w trakcie badania prenatalnego w czwartek 😱

age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayashka nie No tego się nie da wcześniej przewidzieć to jest właśnie to o czym mówią często na wizytach na patologii ciazy, ze ciaze z cukrzyca sa obarczone wieloma ryzykami.
    Tutaj na patologii duzo nas ma cukrzyce.
    Ale powiem wam, ze mam taka zgagę po jedzeniu tutajz nie miałam zgagi a od wczoraj się mecze 😭😭😭

age.png
    age.png
  • Żurawinka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgagę mam i ja🤨

A bezdech w życiu prenatalnym jest niemożliwy do zdiagnozowania, bo przecież dziecko w życiu płodowym nie oddycha. Pierwszy wdech bierze po urodzeniu się.

‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ