Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Słonecznik90 wrote:Dziewczyny,melduję się po wizycie☺️
Generalnie wszystko ok,tylko Młody ma jedną miedniczkę poszerzoną,ale na razie mamy się nie przejmować i będziemy diagnozować po urodzeniu w razie co,chociaż mam nadzieję,że nie będzie takiej potrzeby.
Młody waży 2030 gramów,i jest dwa tygodnie większy,niż według wieku ciąży,jest nisko głòwką w dół.
Przepływy,łożysko i wody mam w normie ☺️
Wow kawał chłopaka 💪 te wagi już konkretne się robią 😃17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Nyashka, jakbyś miała w tym moczu jeszcze jakieś inne parametry lekko zaburzone, to mooooże ewentualnie wtedy jest sens powtórzyć, ale samych kilka bakterii to granica błędu i zwykłe zanieczyszczenie, albo siki długo stały w kolejce do zbadania
Moja koleżanka też miała dziecko z bezdechami, chłopak robił się siny i się totalnie zapowietrzał, trzeba było na niego wrzasnąć albo nim potrząsnąć ostro ;]
Czuję się dziś OKROPNIE. Cały dzień walki ze sobą, żeby nie zasnąć przy córce... A teraz na wieczór chwycił mnie taki ścisk w brzuchu nieprzyjemny Wzięłam magnez, nospę i gorącą kąpiel i jest trochę lepiej, ale też lekko zgagowo. Nie wiem, może po prostu młoda raczyła się odwrócić w końcu głową w dół i stąd ten ucisk.
Ciśnienie myślałam, że może nie takie, a tu 90/55 Ok, zawsze mam niskie, ale to już przesada ostatnio ;]9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Wichrowe łącze się w bolu okropnego czucia. Ja walczę z chorbskiem, mam nadzieję że się dziadostwo nie rozwinie. 🙈
Może po prostu przemęczenie i stąd niskie ciśnienie. Spróbuj z pozycją na pieska, mi kilka razy jak się tak mały dziwnie ułożył w jednym miejscu pomoglo.
-
Oj dziewczyny ale wam współczuję tych szpitali mam nadzieję że szybko was wypuszcza i będzie wszystko dobrze
U mnie noc jakaś krótka wydaje mi się że zdążyłam się położyć o już budzik dzwonił
Nawet się nie budziłam
Moja córka jak się urodziła dławiła się tak jakby swoją slina/śluzem musiała mieć materacyk podniesiony na pochyło w łóżeczku (tak kazali lekarze w szpitalu) i jak jej się ta slina śluz zaczęły zbierać trzeba było jej to Gruszka wyciągać z buźki później jej to samo przeszło ale początki byly ciężkie01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
No hej! Ja też już po KTG. O dziewiątej obchód, to dowiem się, co że mną. Dwa skurcze mi się zapisały, więc nie wiem, co oni na to ... A spanie tutaj to tak różnie. Niby spokój, ale ja i tak ciągle wstaję siku. Dobrze, że mam kibelek zaraz przy sali.
-
I powiem wam, że jeszcze nie zamówiłam ani łóżeczka, ani materacyka. Im dłużej tu jestem, tym bardziej w polu z wyprawka się czuję. Mam tyle do zrobienia i zorganizowania, a tu dupa blada. Wkurza mnie ta moja bezsilność i bezradność oraz zależność od innych.
-
Żurawinka współczuję teraz jest tyle dobrze ze mozna wszystko ogarnąć przez internet a z tego co pisałaś masz spoko rodziców więc mama napewno pomoze ogarnąć to co trzeba jak kobieta bo mąż wiadomo zrobi ale to już nie jest to samo.
Łóżeczka też jeszcze nie mamy może w grudniu zamowie bo narazie wszystko kupuje i składuje w salonie w takiej wnęce gdzie będzie kącik małego ale już tyle tego wszystkiego tam jest ze musze najpierw to jakoś ogarnąć wtedy kupimy łóżeczko01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Hej👋
Wichrowe piona,też mam podobne ciśnienie i ostatnio jestem nie do życia, ostatnio młody jakoś mnie tak uciska,że z oddychaniem robi się problem i mi ciężko 😮💨17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Hej 😊
Co do dmuchania i trzaśnięcia dzieckiem to akurat ten przypadek mojej koleżanki był patowy, wszelkie akcje paniki ze strony mamy powodowały jeszcze większe zapowietrzenie i ona musiała po prostu odwracać dziecka uwagę jakaś inną czynnością. Ciężko miała bardzo. Opowiadała że 1,5r nieprzespane i w strasznym stresie. Dziś ma zdrowa 7latke 😊
Żurawinka oby Cię za długo nie trzymali w tym szpitalu 🤞 masz już chociaż wybrane rzeczy które chciałabyś kupić?
Nam wczoraj przyjechał fotelik i wsadziłam pod wkładkę ten otulacz i jest tak na styk moim zdaniem 🙈 może nie mam jeszcze takiego wyobrażenia wielkości dziecka ale wydaje mi się że po zapięciu będzie tam ciasno. Dobrze że to tylko służy żeby przenieść dziecko z auta do innego punktu. Za to bez wkładki już będzie super, ale wtedy to bedzie już ciepło 😜 Akurat ten Pixel pro ma taką grubsza wkładkę , może pod innymi będzie idealnie pasowało wszystko 😊 -
U mnie cukry też dziś ok. Ma czczo po 12 j85, po śniadaniu 103.
Ale mnie rano znów brzuch się spinał. Mimo, że już bardzo chciałabym do domu, to jednak zameldowałam problem i znowu dostałam kroplówkę. Co mi da, że mnie wypiszą, jak za chwilę znów wrócę ... -
Żelka dobrze ze tak do tego podchodzą u was w szpitalu bo u nas jest tak że jak się wypisze na własne zadanie to nie chcą później przyjmować albo robią problemy01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Żelka, fajnie, że jesteś już w domu 😃
Teraz czekamy aż wszystko dobrze będzie z Tobą Żurawinka i wypuszcza Cię do domu 🤞
Uspokoiłyście mnie z tym moczem. Nie będę powtarzać. Tak na prawdę bardzo długo leżał poza lodówka i jeszcze go przelewałam w punkcie pobrań. Dużo się mogło zdarzyć. Za dwa tygodnie robię znowu, to wtedy zobaczę jak będzie.
Ostatnio wspominałyście, że leci trochę mleka z piersi. Dołączam do was. Dzisiaj już drugi raz i nie wiem czy nie zacząć nosić wkładek, bo bluzka mokra 🙈 w domu chodzę bez stanika. Mam malutkie piersi i nie potrzebuje.
-
Żelka, dobrego spanka;) a jak tam w ogole Twoje przeziębienie? Przeszło Ci? I wiesz, ja czekam na mały raport z warunków szpitalnych xD ale to jak sobie wypoczniesz
Nyashka, u mnie dość czesto przygody z próbkami moczu, coś wychodzi jednego dnia, a kolejnego już czysto wiec tez zawsze mam z tym zagwostke
Malinowa, ja ostatni z kolei jakoś płaczliwa jestem i to chyba przez hormony 🤔