Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do dzwonienia czy pisania do lekarza w niedzielę czy w nocy też nie jestem za tym uważam że lekarz mimo wszystko to też człowiek i jakoś mi głupio
dzwonić czy pisać do niego po nocy czy właśnie w niedzielę wolę wrazie czego jechać na IP01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Noo na pewno tak będzie 🙈 ja już w święta Bożego Narodzenia będę mieć ciążę donoszona. I tak mnie wszyscy straszą że pierwszego chłopaka to się rodzi 2 tyg przed terminem 🙈😄 Ale tak mi jest jakoś raźniej, że was tu mam i że będziemy razem przeżywać ten okres. 😊
Na styczniowkach Facebookowych już się też sporo maluchów urodziło i to niekoniecznie z jakiś ciąż zagrożonych, tylko nagle niespodziewane akcje. Póki co z maluchami wszystko jest ok 🙂 -
Obym dotrwała do tego stycznia 🙈🙈🙈
Ja mam 37+0 w wigilie 🙈 a 38+0 w sylwestra 😂😂
Ja dzisiaj spakowalam walizkę do szpitala, pakując ja uświadomiłam sobie, ze do przyjęcia do szpitala idzie się do rejestracji później na IP tam się kobietka przebiera w piżamę i klapki. Ubrania, buty, kurtke oddaje mężowi tego się nie zabiera na oddział. I z walizeczka idzie się za Panią, która zaprowadza na oddział przed porodowy.
Dlatego usmiadomilam sobie, ze najlepiej by nie grzebać w walizce to do torebki gdzie będę miała właśnie dokumenty do przyjęcia włożę sobie koszule i crocsy i tam tez będę miała zestaw poporodowy dla małego, który dam położnym przed cesarka. -
U mnie w rodzinie nie zdarzyło sie u żadnej kuzynki ani u mnie aby urodzić chlopca w czas terminu a zwłaszcza przed. Ja rodziłam 41+3 bodajze. I bliższe kuzynki z którymi mam dobry kontakt i co miały chłopców 41 +
Wiec to nie powiedziane że szybciej sie chłopcy rodzą.
Mi przez ostatnie kilka dni śni sie wywoływanie mojego porodu. Później chodzę cały dzień wkurzona i tylko myślę o indukcji. Wiem wiem ze internet to zło ale nie mogę się powstrzymać i czytam te historie porodów indukowanych. Wpędza mnie to w niepokój. I oczywiście kazdy sen konczy się na kilkidniowej indukcji i cesarskim cięciem.
Już mówiłam do męża ze ma mi zabrać internet
-
Ja wracam jutro do domu po ponad tygodniowym pobycie u mamy. I pierwsze za co sie wezmę to właśnie spakowanie walizki. Nawet wodę już zapakuje i przekąski.
Żelka kupiłaś już mleko w buteleczkach?
Gdzie to sie trzyma? Moge w walizce czy w lodówce? Ogolnie to Ja chciałam zapakować walizkę i wrzucić ją do bagażnika żeby mi sie nie płatała pod nogami. W domu mieć tylko mały plecak do zapakowania ładowarki dokumentów i pierdólek -
Marcysia1990 wrote:Noo na pewno tak będzie 🙈 ja już w święta Bożego Narodzenia będę mieć ciążę donoszona. I tak mnie wszyscy straszą że pierwszego chłopaka to się rodzi 2 tyg przed terminem 🙈😄 Ale tak mi jest jakoś raźniej, że was tu mam i że będziemy razem przeżywać ten okres. 😊
Na styczniowkach Facebookowych już się też sporo maluchów urodziło i to niekoniecznie z jakiś ciąż zagrożonych, tylko nagle niespodziewane akcje. Póki co z maluchami wszystko jest ok 🙂
Ciekawe, jak nasz forumowy wczesniaczek się miewa. Bo przecież też u nas już jedno maleństwo na świecie. W każdym razie mocno trzymam za nie kciuki.
-
Ja też jakoś nie lubię dzwonić ani pisać do mojego lekarza Zdarzyło mi się to chyba raz albo dwa na w sumie 4 ciąże I nie robiłam tego w nocy
Dajcie spokój, ja mam donoszoną coś 8 grudnia Zaczynam się czuć z tym...dziwnie
l.Ana.l, ja to słyszałam zawsze, że właśnie chłopcy lubią posiedzieć dłużej Ale to chyba jak z planowaniem płci - 50/509 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Żurawinka wrote:Ciekawe, jak nasz forumowy wczesniaczek się miewa. Bo przecież też u nas już jedno maleństwo na świecie. W każdym razie mocno trzymam za nie kciuki.
Przywołałaś nas chyba myślami, bo akurat przy odciaganiu pokarmu zajrzałam teraz 🙂
Mamy się nieźle, Mały utrzymuje się nam w stanie stabilnym, bez większych problemów ze zdrowiem od dobrych kilku dni 🙂 jeszcze nadal ze wspomaganiem oddechu CPAP. Jest karmiony już wyłącznie mlekiem, bez kroplówek. Kanguryjemy, zmieniamy pampersiki 🙂 Jako mama, jestem dumna z tego jak sobie radzi ❤️
Bardzo dziękuję za pamięć o nas 🥰 trzymajcie się kobietki dzielnie w dwupakach - South w trzypaku 😉 aż do terminu!wichrowe_wzgórza, Angela1108, Żurawinka, Słonecznik90, bumbum, espoir, Nyashka, Marcysia1990, Patka123, Malamii26 lubią tę wiadomość
-
Little_s bardzo sie cieszę że nasz pierwszy styczniowy maluszek jest taki dzielny 🥰 wpadaj do nas częściej bo aż się humor poprawia jak się wie że maleńki wojownik taki jest dzielny 😊
Little_s lubi tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
I.Ana.I wrote:Ja wracam jutro do domu po ponad tygodniowym pobycie u mamy. I pierwsze za co sie wezmę to właśnie spakowanie walizki. Nawet wodę już zapakuje i przekąski.
Żelka kupiłaś już mleko w buteleczkach?
Gdzie to sie trzyma? Moge w walizce czy w lodówce? Ogolnie to Ja chciałam zapakować walizkę i wrzucić ją do bagażnika żeby mi sie nie płatała pod nogami. W domu mieć tylko mały plecak do zapakowania ładowarki dokumentów i pierdólek
Ja mam dwie butelki wody + butelkę Daffi spakowana.
Powiem wam, ze jak pakowałam to sobie patrzę i mówię o kurczę mało mam tych rzeczy, a jak zapakowałam torbę się okazało, ze na styk 😃😃 -
Little_s wrote:Przywołałaś nas chyba myślami, bo akurat przy odciaganiu pokarmu zajrzałam teraz 🙂
Mamy się nieźle, Mały utrzymuje się nam w stanie stabilnym, bez większych problemów ze zdrowiem od dobrych kilku dni 🙂 jeszcze nadal ze wspomaganiem oddechu CPAP. Jest karmiony już wyłącznie mlekiem, bez kroplówek. Kanguryjemy, zmieniamy pampersiki 🙂 Jako mama, jestem dumna z tego jak sobie radzi ❤️
Bardzo dziękuję za pamięć o nas 🥰 trzymajcie się kobietki dzielnie w dwupakach - South w trzypaku 😉 aż do terminu!
Little możesz napisać, datę urodzenia, wage i który do był tydzień dzień ciąży?
Już byśmy was wpisały na początku wątku 😊😊 to cesarka była prawda? -
Mój mały wczoraj na pewno zmienił poZycie znowu czuje ruchy inaczej. Zmasakrował mi macice od środka jak tydzień temu i brzuch boli. Dzisiaj mam nakaz od męża leżeć i nie ważyć się ruszać prania 😂😂 wezmę się za prasowanie wieczorem i tak na siedząco to robie.
Byłam dzisiaj rano oddać krew i mocz przed jutrzejsza wizyta. Dodałam sobie glukozę z krwi kontrolnie do zbadania.
Nieeech się ten listopad Już skończy 😂🙈🙈 -
Hej Dziewczyny ☺️
Little_s cudowne wieści ☺️Bardzo się cieszę,że Twój Mały Wojownik jest taki dzielny ❤️
Ja powoli mentalnie zabieram się za pakowanie walizki. Poza tym czekam na black friday i promocje,bo jeszcze trochę rzeczy zostało nam do zamówienia ☺️
Little_s lubi tę wiadomość
2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Dziewczyny u MG na sklepie dzisiaj -20% na hasło minus20 . Ja właśnie kupiłam majtki poporodowe ażurowe i biustonosz do karmienia ten czarny. Dorzuciłam jeszcze dla małego etui na książeczkę zdrowia i dla córki puzzle Albika 😉
Zakupy z rana udane 😃😃Nyashka lubi tę wiadomość
-
Marcysia tam na pierwszej stronie mozna notować jak urodziny coś w stylu.
Nick, data porodu, tydzień w ktorym odbył sie poród, waga i cm, CC/SN, 👶/👧imię
Np.
Cebulka, 4.01.2023, 39+0, 3500g 56cm, SN 👶 Bogdan
Będzie ci sie chciało?
Przy imieniu mogą być np serca 💙💖
Edit:
Na przykładzie little_s
Little_s ur. 12.10.2022, 26+0, 750g 33cm, CC 👶 Leon 💙Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2022, 09:27
Marcysia1990 lubi tę wiadomość
-
Żelka1990 wrote:Cudowne wieści!!!!
Little możesz napisać, datę urodzenia, wage i który do był tydzień dzień ciąży?
Już byśmy was wpisały na początku wątku 😊😊 to cesarka była prawda?
Jasne 🙂 - 12 października, 26+0, 750 gram, 33 cm, no i cesarka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2022, 09:19
Żelka1990 lubi tę wiadomość