X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2023
Odpowiedz

Styczeń 2023

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2022, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pralki to oprócz kieszeni warto wyczyścić ten środek gdzie szufladę się wkłada, tam też niezły syfek może się zebrać

• Angela1108 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2022, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dzwonienia czy pisania do lekarza w niedzielę czy w nocy też nie jestem za tym uważam że lekarz mimo wszystko to też człowiek i jakoś mi głupio
    dzwonić czy pisać do niego po nocy czy właśnie w niedzielę wolę wrazie czego jechać na IP

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Żurawinka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2022, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że podczytuję listopadówki. Rodzą na potęgę! Zobaczycie, jeszcze miesiąc, półtora i u nas zaczną się gorące chwilę.

• Patka123 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2022, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że zaczną się porodu w grudniu 🙈 ale ja osobiście czekam na styczeń 😅

age.png

preg.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2022, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo na pewno tak będzie 🙈 ja już w święta Bożego Narodzenia będę mieć ciążę donoszona. I tak mnie wszyscy straszą że pierwszego chłopaka to się rodzi 2 tyg przed terminem 🙈😄 Ale tak mi jest jakoś raźniej, że was tu mam i że będziemy razem przeżywać ten okres. 😊

Na styczniowkach Facebookowych już się też sporo maluchów urodziło i to niekoniecznie z jakiś ciąż zagrożonych, tylko nagle niespodziewane akcje. Póki co z maluchami wszystko jest ok 🙂

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

Czekamy na drugiego Synusia ❤️
    preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    13.01 6+0 jest ❤️ CRL 3mm
    27.02 12+3 USG I Trymestr 🩺 ryzyka niskie
    13.03 14+3 będzie synuś 👶🏻❤️
    TP 8.09.2025
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2022, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obym dotrwała do tego stycznia 🙈🙈🙈
    Ja mam 37+0 w wigilie 🙈 a 38+0 w sylwestra 😂😂

Ja dzisiaj spakowalam walizkę do szpitala, pakując ja uświadomiłam sobie, ze do przyjęcia do szpitala idzie się do rejestracji później na IP tam się kobietka przebiera w piżamę i klapki. Ubrania, buty, kurtke oddaje mężowi tego się nie zabiera na oddział. I z walizeczka idzie się za Panią, która zaprowadza na oddział przed porodowy.
    Dlatego usmiadomilam sobie, ze najlepiej by nie grzebać w walizce to do torebki gdzie będę miała właśnie dokumenty do przyjęcia włożę sobie koszule i crocsy i tam tez będę miała zestaw poporodowy dla małego, który dam położnym przed cesarka.

age.png
    age.png
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2022, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w rodzinie nie zdarzyło sie u żadnej kuzynki ani u mnie aby urodzić chlopca w czas terminu a zwłaszcza przed. Ja rodziłam 41+3 bodajze. I bliższe kuzynki z którymi mam dobry kontakt i co miały chłopców 41 +

Wiec to nie powiedziane że szybciej sie chłopcy rodzą.

Mi przez ostatnie kilka dni śni sie wywoływanie mojego porodu. Później chodzę cały dzień wkurzona i tylko myślę o indukcji. Wiem wiem ze internet to zło ale nie mogę się powstrzymać i czytam te historie porodów indukowanych. Wpędza mnie to w niepokój. I oczywiście kazdy sen konczy się na kilkidniowej indukcji i cesarskim cięciem.
    Już mówiłam do męża ze ma mi zabrać internet

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2022, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wracam jutro do domu po ponad tygodniowym pobycie u mamy. I pierwsze za co sie wezmę to właśnie spakowanie walizki. Nawet wodę już zapakuje i przekąski.

Żelka kupiłaś już mleko w buteleczkach?
    Gdzie to sie trzyma? Moge w walizce czy w lodówce? Ogolnie to Ja chciałam zapakować walizkę i wrzucić ją do bagażnika żeby mi sie nie płatała pod nogami. W domu mieć tylko mały plecak do zapakowania ładowarki dokumentów i pierdólek

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • Żurawinka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2022, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Noo na pewno tak będzie 🙈 ja już w święta Bożego Narodzenia będę mieć ciążę donoszona. I tak mnie wszyscy straszą że pierwszego chłopaka to się rodzi 2 tyg przed terminem 🙈😄 Ale tak mi jest jakoś raźniej, że was tu mam i że będziemy razem przeżywać ten okres. 😊

Na styczniowkach Facebookowych już się też sporo maluchów urodziło i to niekoniecznie z jakiś ciąż zagrożonych, tylko nagle niespodziewane akcje. Póki co z maluchami wszystko jest ok 🙂

Ciekawe, jak nasz forumowy wczesniaczek się miewa. Bo przecież też u nas już jedno maleństwo na świecie. W każdym razie mocno trzymam za nie kciuki.

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jakoś nie lubię dzwonić ani pisać do mojego lekarza :/ Zdarzyło mi się to chyba raz albo dwa na w sumie 4 ciąże ;) I nie robiłam tego w nocy ;)

Dajcie spokój, ja mam donoszoną coś 8 grudnia o.O Zaczynam się czuć z tym...dziwnie :D

l.Ana.l, ja to słyszałam zawsze, że właśnie chłopcy lubią posiedzieć dłużej :D Ale to chyba jak z planowaniem płci - 50/50 ;)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Little_s Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żurawinka wrote:
    Ciekawe, jak nasz forumowy wczesniaczek się miewa. Bo przecież też u nas już jedno maleństwo na świecie. W każdym razie mocno trzymam za nie kciuki.

Przywołałaś nas chyba myślami, bo akurat przy odciaganiu pokarmu zajrzałam teraz 🙂
    Mamy się nieźle, Mały utrzymuje się nam w stanie stabilnym, bez większych problemów ze zdrowiem od dobrych kilku dni 🙂 jeszcze nadal ze wspomaganiem oddechu CPAP. Jest karmiony już wyłącznie mlekiem, bez kroplówek. Kanguryjemy, zmieniamy pampersiki 🙂 Jako mama, jestem dumna z tego jak sobie radzi ❤️
    Bardzo dziękuję za pamięć o nas 🥰 trzymajcie się kobietki dzielnie w dwupakach - South w trzypaku 😉 aż do terminu!

wichrowe_wzgórza, Angela1108, Żurawinka, Słonecznik90, bumbum, espoir, Nyashka, Marcysia1990, Patka123, Malamii26 lubią tę wiadomość

12.10.2022 💙 Leon
    86a5dd5006.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little_s bardzo sie cieszę że nasz pierwszy styczniowy maluszek jest taki dzielny 🥰 wpadaj do nas częściej bo aż się humor poprawia jak się wie że maleńki wojownik taki jest dzielny 😊

Little_s lubi tę wiadomość

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Żurawinka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little, to bardzo dobre wieści. Niech mały dalej się rozwija stabilnie i daje wam radość. Pozdrawiam 🙂

• Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.Ana.I wrote:
    Ja wracam jutro do domu po ponad tygodniowym pobycie u mamy. I pierwsze za co sie wezmę to właśnie spakowanie walizki. Nawet wodę już zapakuje i przekąski.

Żelka kupiłaś już mleko w buteleczkach?
    Gdzie to sie trzyma? Moge w walizce czy w lodówce? Ogolnie to Ja chciałam zapakować walizkę i wrzucić ją do bagażnika żeby mi sie nie płatała pod nogami. W domu mieć tylko mały plecak do zapakowania ładowarki dokumentów i pierdólek
    Mleko temp pokojowa wiec walizka jak najbardziej. Ale ja mleko zamowie sobie w połowie grudnia. I dopakuje.
    Ja mam dwie butelki wody + butelkę Daffi spakowana.
    Powiem wam, ze jak pakowałam to sobie patrzę i mówię o kurczę mało mam tych rzeczy, a jak zapakowałam torbę się okazało, ze na styk 😃😃

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little_s wrote:
    Przywołałaś nas chyba myślami, bo akurat przy odciaganiu pokarmu zajrzałam teraz 🙂
    Mamy się nieźle, Mały utrzymuje się nam w stanie stabilnym, bez większych problemów ze zdrowiem od dobrych kilku dni 🙂 jeszcze nadal ze wspomaganiem oddechu CPAP. Jest karmiony już wyłącznie mlekiem, bez kroplówek. Kanguryjemy, zmieniamy pampersiki 🙂 Jako mama, jestem dumna z tego jak sobie radzi ❤️
    Bardzo dziękuję za pamięć o nas 🥰 trzymajcie się kobietki dzielnie w dwupakach - South w trzypaku 😉 aż do terminu!
    Cudowne wieści!!!!

Little możesz napisać, datę urodzenia, wage i który do był tydzień dzień ciąży?
    Już byśmy was wpisały na początku wątku 😊😊 to cesarka była prawda?

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały wczoraj na pewno zmienił poZycie znowu czuje ruchy inaczej. Zmasakrował mi macice od środka jak tydzień temu i brzuch boli. Dzisiaj mam nakaz od męża leżeć i nie ważyć się ruszać prania 😂😂 wezmę się za prasowanie wieczorem i tak na siedząco to robie.

Byłam dzisiaj rano oddać krew i mocz przed jutrzejsza wizyta. Dodałam sobie glukozę z krwi kontrolnie do zbadania.
    Nieeech się ten listopad Już skończy 😂🙈🙈

age.png
    age.png
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ☺️
    Little_s cudowne wieści ☺️Bardzo się cieszę,że Twój Mały Wojownik jest taki dzielny ❤️
    Ja powoli mentalnie zabieram się za pakowanie walizki. Poza tym czekam na black friday i promocje,bo jeszcze trochę rzeczy zostało nam do zamówienia ☺️

2.05-⏸️
    4.05-Beta hcg 60,prog.21
    06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
    24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    7.06-wizyta
    PTP-14.01.2023 ☺️
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u MG na sklepie dzisiaj -20% na hasło minus20 . Ja właśnie kupiłam majtki poporodowe ażurowe i biustonosz do karmienia ten czarny. Dorzuciłam jeszcze dla małego etui na książeczkę zdrowia i dla córki puzzle Albika 😉
    Zakupy z rana udane 😃😃

Nyashka lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia tam na pierwszej stronie mozna notować jak urodziny coś w stylu.

Nick, data porodu, tydzień w ktorym odbył sie poród, waga i cm, CC/SN, 👶/👧imię

Np.

Cebulka, 4.01.2023, 39+0, 3500g 56cm, SN 👶 Bogdan

Będzie ci sie chciało?
    Przy imieniu mogą być np serca 💙💖

Edit:
    Na przykładzie little_s

Little_s ur. 12.10.2022, 26+0, 750g 33cm, CC 👶 Leon 💙

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2022, 09:27

Marcysia1990 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Little_s Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Cudowne wieści!!!!

Little możesz napisać, datę urodzenia, wage i który do był tydzień dzień ciąży?
    Już byśmy was wpisały na początku wątku 😊😊 to cesarka była prawda?

Jasne 🙂 - 12 października, 26+0, 750 gram, 33 cm, no i cesarka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2022, 09:19

Żelka1990 lubi tę wiadomość

12.10.2022 💙 Leon
    86a5dd5006.png
‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ