Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
ANIELKA wrote:Ojeju musialam nadrobić tyyle wiadomosci... My wczoraj mieliśmy rocznicę ślubu i zrobiliśmy sobie zdjęcie do naszego albumu ze zdjeciem USG

Esbe bardzo Ci współczuję stresu, wierzę, że wszystko skończy się dobrze, ale ciężko sobie wyobrazić przez co musisz przejść ❤️🥺
Gratulacje udanych wizyt i trzymam kciuki za nadchodzące 💪💪
Ja mam dzisiaj mieć wizytę o 16.30, póki co lekarz mi jej nie przełożył, ale poczekamy zobaczymy. Liczę na to że w koncu zaczną się badania przez brzuch, ale mam też ogromnegi stresa co do t3j wizyty....
Nie mam detektora i nigdy nie używałam, ale bardzo się nad nim zastanawiam, podobnie jak duzo z was boję się, ze będę go nadużywała. Miala któras z was tak, ze nie znalazla tętna? I co wtedy?
Zachować spokój i szukać. Na moim ciężko było nie znaleźć tętna (oczywiście po którymś już tygodniu). Nie zawsze widziałam czy słyszę łożysko czy Bejbi bo inaczej to słychać, ale coś się znalazło zawsze. Trzeba też zamówić płyn taki ja do usg. On tak dobrze przewodzi że przykładałam detektor i zaraz było. Teraz jak szukałam to szukałam dłużej. Bo szukałam Bejbi w miednicy mocno, a zapomniałam, że sam ginek się dziwił jak szybko bobcio poleciał do góry i znalałam go w odległości około 4 palców pod pępkiem.
A co do tego że jest wysoko to już w 8 tygodniu miałam USG przez powłoki brzuszne i gin sie dziwił jak wysoko sprezentowałam młodemu apartament jak na ten tydzień 😅😅😅😅😅 -
BillieJean wrote:Jeju Buburuza ale babsko Ci sie trafiło 🙉 szkoda słów
Tosiekk miewałam takie sny w poprzednich ciążach a hitem był powtarzający się sen, że urodziłam kotka 😅🤣🐱
Ja nie wiem czy wam opowiadałam, ale w 1 ciąży gin na początku powiedział, że będę miała córkę. I totalnie mi to nie grało. W 18 tygodniu miałam sen, że trzymałam na rękach rudego chłopca na basenie 😅 i szukałam mojej kuzynki (ma rudego męża) bo myślałam że to jej syn, a ona że nie, że to moje dziecko. No i co? Urodziłam rudawego chłopca 😅😅😅😅 gdzie i ja i mąż mamy ciemne włosy. Przy czym moje mają kolor czekoladowy/kasztanowy i mojemu młodemu też już ściemniały do takiego kasztana, ale urodził się taki złoto- miodowy.
Jakiś czas temu miałam sen, że leżałam na piętrowym łóżku które dryfowało z niemowlakiem- dziewczynką. Nawet imię miała takie jak chciałam dać w pierwszej ciąży córce. Szukałam mojej siostry bo chciałam oddać jej to dziecko (moje wszystkie siostry mają córki), a ona mi powiedziała że nie, że to moje dziecko. Po tym śnie postanowiliśmy z mężem, że jeśli teraz będzie to dziewczynka to będzie miała na imię tak jak chciałam dać wtedy dziewczynce. Mąż powiedział, że może mała czeka ciągle na nas, bo wiedziała, że marzę o starszym synku i młodszej córce.
Ale tak czy siak jeśli to będzie prawda to będę w ciężkim szoku. Zwłaszcza, że chwilę po 1 śnie dowiedziałam się,
Że jednak z pipki zrobił się siusiak, mimo że miałam zdjęcia, że niby dziewczynka. 😅😅😅😅😅
BillieJean, Kinia197 lubią tę wiadomość
-
Mam termin amniopunkcji 21 lipca o 10 rano, oczywiscie najpierw usg, zeby zobaczyc czy nie jest za wczesnie na zabieg
BillieJean, Zagadka919, Werox, Kinia197, Rosiek, baby33 lubią tę wiadomość
-
Esbe wrote:Mam termin amniopunkcji 21 lipca o 10 rano, oczywiscie najpierw usg, zeby zobaczyc czy nie jest za wczesnie na zabieg
Trzymam kciuki żeby amniopunkcja wykazała ze dzidzion jest zdrowy ❤️ -
Malinaaa ja właśnie mam taki permanentny ból głowy od kilku dni. Dodatkowo właśnie zatkany nos albo kicham i smarkam ale to nie przeziębienie. W nocy mam sucho w nosie, że aż oddychać nie ma jak, a wilgotność powietrza w domu dobra.
Ale muszę się pochwalić, że mamy pierwszy krok do samodzielnego zasypiania. Wkładam młodego do łóżeczka na drzemki, pokręci się trochę, postoi i jak siada to co jakiś czas kładę go na plecki i miziam i za którymś razem zasypia, układa się czy to na plecach, czy na boku albo na brzuchu ale zasypia. Wiadomo jeszcze sporo przed nami ale zawsze coś. -
Tosiekk ja też mam takie sny, aż czasem sama się zastanawiam skąd to się bierze 😂
Mam do Was pytanie. Bylam dziś na USG piersi, ale zanim na nie poszłam to ubrałam się w sukienkę bez stanika, taka mega przewiewna i w kurtkę. Wchodzę do gabinetu zdejmuje kurtkę a tam plama na jednej piersi. Lekarka powiedziała że to może być już siara. Ale czy to nie za wcześnie? Miałyście tak?
Wg om jestem już 13+4 ale wg usg dopiero 13. -
Werox wrote:Tosiekk ja też mam takie sny, aż czasem sama się zastanawiam skąd to się bierze 😂
Mam do Was pytanie. Bylam dziś na USG piersi, ale zanim na nie poszłam to ubrałam się w sukienkę bez stanika, taka mega przewiewna i w kurtkę. Wchodzę do gabinetu zdejmuje kurtkę a tam plama na jednej piersi. Lekarka powiedziała że to może być już siara. Ale czy to nie za wcześnie? Miałyście tak?
Wg om jestem już 13+4 ale wg usg dopiero 13.
Mi cos tak minimalnie pociekło ostatnio, ale generalnie na twoim miejscu bym się cieszyła i uznała to za dobry znak chyba ze nie chcesz karmić piersią
Werox lubi tę wiadomość
-
Kinia197 wrote:Mi cos tak minimalnie pociekło ostatnio, ale generalnie na twoim miejscu bym się cieszyła i uznała to za dobry znak chyba ze nie chcesz karmić piersią
Dzięki, ciesze się bo właśnie czytałam na forach ze to dobry znak, ale raczej ze występuje dopiero 16-20 tydzień😊 -