Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Esbe wrote:Trzymam kciuki za nas. Czy mogę wiedzieć co u Was wyszło?
Tosiekk, usg przed samym zabiegiem. Ale ja nie chce przed juz, bo to za duży stres. Amniopunkcja potwierdzi czy w te czy w drugą. Podobno po 3 dniach sa juz wstępne wyniki wykluczające lub potwierdzające trisomie
Jesteśmy z mezem nosicielami choroby genetycznej, chce jak najszybciej wykluczyć ta chorobe dlatego bede miala biopsję. -
Faktycznie. Mocna ekipa prenatalna. No ja jestem ciekawa kiedy mam się spodziewać wyniku. W poniedziałek rano pobierałam. Myślicie że jest szansa do soboty? W sobotę chciałam jechać z tatą kamperkiem nad jezioro z synkiem na 3-4 dni. A wyniki chce zobaczyć z mężem

(Mąż zostaje bo będzie wykańczał dwa pokoje które do tej pory nie były nawet ruszone 😅😅😅😅 ah ta budowa gospodarczym) 😅😅😅 -
Boże dziewczyny jaki ja zajeb**ty rosół zrobiłam 🥹🥹🥹🥹🥹🥹🥹🥹🥹
Jutro młody ma wagary ze żłobka, bo go coś kaszel dziś podobno męczył. A że jestem jaka jestem to jak usłyszałam hasło „kaszel” to zaraz do mięsnego po kurtkę i kaczuszkę i cyk rosołek. Ma taki piękny kolorek, aromat i smak, że jeszcze na kolacje wciągnę miseczkę 🫶🫶🥹
W samą porę w sumie bo mi się bulion dziś do sosów skończył.
Esbe, tosiekk lubią tę wiadomość
-
Buburuza wrote:Faktycznie. Mocna ekipa prenatalna. No ja jestem ciekawa kiedy mam się spodziewać wyniku. W poniedziałek rano pobierałam. Myślicie że jest szansa do soboty? W sobotę chciałam jechać z tatą kamperkiem nad jezioro z synkiem na 3-4 dni. A wyniki chce zobaczyć z mężem

(Mąż zostaje bo będzie wykańczał dwa pokoje które do tej pory nie były nawet ruszone 😅😅😅😅 ah ta budowa gospodarczym) 😅😅😅
Ja czekałam 4 dni na Nifty, szansa jest jak najbardziej 😊
Ojjj co do budowy świetnie rozumiem, w sierpniu będziemy wykańczać łazienkę - 6 lat od wprowadzki 😆 w korytarzu dalej wisi żarówka na kablu, a w połowie salonu nie ma listew przypodłogowych. Jak dobrze, że dziecko w drodze to nas zmotywuje do działania 🤭
Buburuza lubi tę wiadomość
-
tosiekk wrote:Ja czekałam 4 dni na Nifty, szansa jest jak najbardziej 😊
Ojjj co do budowy świetnie rozumiem, w sierpniu będziemy wykańczać łazienkę - 6 lat od wprowadzki 😆 w korytarzu dalej wisi żarówka na kablu, a w połowie salonu nie ma listew przypodłogowych. Jak dobrze, że dziecko w drodze to nas zmotywuje do działania 🤭
Budowlana sis ja też mam niewykończoną łazienkę i nie mam sufitu w kotłowni 😅 od lipca 2020😅
Nas nie zmotywowało 😅 zrobiłam mu prowizoryczny pokój z naszej garderoby, a Ikea paxy wstawiłam do sypialni 😅😅😅😅😅
Dopiero teraz wykańczamy pokoje dla dzieci. W jednym na razie będzie sypialnia w drugim bawialnia, a młody bob chyba odziedziczy garderobę 😅😅😅😅 dosłownie to pomieszczenie przy sypialni z oknem jakieś 6-7 mc gdzie jest tylko łóżko, komoda i półka fittnes do bujania dziecka. Zabawki zrobiły ekspansję terytorialną na salon i mam w salonie nawet zjeżdżalnie, kosz do koszykowi, huśtawkę i bramkę do piłki 😅 ale taka mała. W każdym razie lubię ten stan bo lubię mieć dziecię przy sobie. Jeszcze przyjdzie czas że go wyprowadzę do bawialni z salonuWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:28
-
tosiekk wrote:Ja czekałam 4 dni na Nifty, szansa jest jak najbardziej 😊
A podpowiedz mi proszę z której firmy brałaś? Te NIFTY pro co zasypują tak reklamami? Plus w który dzień tygodnia miałaś pobranie? -
Jusia92 wrote:
Esbe, dobrze, że masz już termin amniopunkcji, już dzisiaj zaciskam mocno kciuki, żeby wyszła dobrze. Mówili coś ile czeka się na jej wyniki?
3 dni na wstępny wynik potwierdzający lub wykluczający trisomie, a do 3 tugodni kariotypy i mikromacierze. Wiec do swoich urodzin 26/7 bede wiedzieć raczej
Buburuza, Zagadka919 lubią tę wiadomość
-
Buburuza wrote:Budowlana sis ja też mam niewykończoną łazienkę i nie mam sufitu w kotłowni 😅 od lipca 2020😅
Nas nie zmotywowało 😅 zrobiłam mu prowizoryczny pokój z naszej garderoby, a Ikea paxy wstawiłam do sypialni 😅😅😅😅😅
Dopiero teraz wykańczamy pokoje dla dzieci. W jednym na razie będzie sypialnia w drugim bawialnia, a młody bob chyba odziedziczy garderobę 😅😅😅😅 dosłownie to pomieszczenie przy sypialni z oknem jakieś 6-7 mc gdzie jest tylko łóżko, komoda i półka fittnes do bujania dziecka. Zabawki zrobiły ekspansję terytorialną na salon i mam w salonie nawet zjeżdżalnie, kosz do koszykowi, huśtawkę i bramkę do piłki 😅 ale taka mała. W każdym razie lubię ten stan bo lubię mieć dziecię przy sobie. Jeszcze przyjdzie czas że go wyprowadzę do bawialni z salonu
Ja mojemu mężowi nie odpuszczę, bo jak on tego wszystkiego teraz nie zrobi to moje wnuki jeszcze zastanie stan niewykończony 😆
Ale pociesza mnie, że nie tylko u nas taki stan tymczasowy ciągnie się latami, nie czuję się sama, dziękuję 🤭 ja też mam Paxa w pokoju, który docelowo ma być pokojem dziecka i nie wiem co z tym faktem zrobić, bo nie chce go w swojej sypialni (paxa, nie dziecka😂). Szkoda mi w ogóle tego pokoju, bo to mój schowek na pierdolnik😂 najwyżej szybko sobie zrobimy drugie dziecko i będzie przymus, żeby wykończyć górę domu 🤭
-
Buburuza wrote:A podpowiedz mi proszę z której firmy brałaś? Te NIFTY pro co zasypują tak reklamami? Plus w który dzień tygodnia miałaś pobranie?
Nifty Pro, pobierali mi w placówce gdzie chodzę do gina. Pobranie miałam we wtorek ok. 10, a wynik w sobotę o 15
-
tosiekk wrote:Ja mojemu mężowi nie odpuszczę, bo jak on tego wszystkiego teraz nie zrobi to moje wnuki jeszcze zastanie stan niewykończony 😆
Ale pociesza mnie, że nie tylko u nas taki stan tymczasowy ciągnie się latami, nie czuję się sama, dziękuję 🤭 ja też mam Paxa w pokoju, który docelowo ma być pokojem dziecka i nie wiem co z tym faktem zrobić, bo nie chce go w swojej sypialni (paxa, nie dziecka😂). Szkoda mi w ogóle tego pokoju, bo to mój schowek na pierdolnik😂 najwyżej szybko sobie zrobimy drugie dziecko i będzie przymus, żeby wykończyć górę domu 🤭
Ja potem wolałam mieć w sypialni paxa niż dziecko 😅 młody się budził na każde chrapnięcie męża i tak o straciłam garderobę 😅😅😅 dobry pomysł. Nas już drugie pogoniło i będą pokoje, a ja odzyskam swój pierdolnik i wewnętrzny spokój 😅 -
Buburuza wrote:A podpowiedz mi proszę z której firmy brałaś? Te NIFTY pro co zasypują tak reklamami? Plus w który dzień tygodnia miałaś pobranie?
Z mojej obserwacji są takie dwie główne strony, gdzie można kupić nifty pro online. Jedna wysyła wyniki na e-mail tylko gdy pracują od 9-17 a druga ma opcje Panel pacjenta- gdzie możesz się logować i sprawdzać czy przyszły wyniki. Ja wybrałam pierwszą opcję (niftytest.pl) i czekam już 8 dzień na wynik od pobrania krwi. Nie wiem czy bym nie wybrała tej drugiej strony (badanienifty.pl) następnym razem, może tam przychodzą szybciej, lub też w wieczornych godzinach możesz sobie pobrać.
-