Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie odebrałam wyniki badań prenatalnych. I niestety wyszło wysokie ryzyko preeklampsji przed 37 tygodniem i wysokie ryzyko wystąpienia wewnątrzmacicznego zahamowania wzrastania płodu przed 37 tyg.
Nie ukrywam, że zmartwiło mnie to bardzo. Fakt, że leczę się na nadciśnienie już od kilku lat. Pewnie to też rzutuje na wynik, ale zaczęłam się bać o Okruszka 😞😞lipiec 2025- rozpoczęcie leczenia w klinice
luty 2026- I IUI ❌
marzec 2026- kancelacja cyklu (za duża liczba pęcherzyków)
13.04.2026- II IUI ✅ ⏸️♥️ -
Pewnie nie, bo przeciez tak sie je ciezko zakladaKinia197 wrote:Buburuza no tak w Polsce też zdarzają się przeboje. Ale bardzo niemiła kobieta, a rękawiczki chociaż miała?

A tak serio... skąd ona się zerwała? Myslalam, ze piguły z takimi gadkami i przekonaniami to juz dawno odeszly.
Ja jestem z tych grubych galaretowatych i nigdy nie bylp problemu z pobraniem krwi, bo serio, kto ma otluszczone zgiecie łokcia?!
Co do piersi to mi mleko nie leci, bo ja raczej z tych slabolaktacyjnych, ale brodawki mam takie ciemne, ze szok.
Dysia super wynik!
Ja dzisiaj mam pierwszy dzien bez mocnych mdlosci. Moze to chwilowe, moze juz sie stabilizuje, ale swietuję sprzatając garderobę 😄
A i kupilam sobie detektor tętna na olx. Ciekawe czy będę w stanie cos wyłapać przy nadmiarze tluszczyku na brzuchu. Byl juz w zestawie z zelem
_Dysia_ lubi tę wiadomość
-
Bakallia wrote:Właśnie odebrałam wyniki badań prenatalnych. I niestety wyszło wysokie ryzyko preeklampsji przed 37 tygodniem i wysokie ryzyko wystąpienia wewnątrzmacicznego zahamowania wzrastania płodu przed 37 tyg.
Nie ukrywam, że zmartwiło mnie to bardzo. Fakt, że leczę się na nadciśnienie już od kilku lat. Pewnie to też rzutuje na wynik, ale zaczęłam się bać o Okruszka 😞😞
Ojej, a dostalas jakies wytyczne co teraz mozesz robic? Moze bedziesz miala po prostu czestsze badania na koncowce? -
Zalecają branie kwasu acetylosalicylowego i pilną konsultację z lekarzem prowadzącym. Na szczęście mój lekarz, właśnie że względu na nadciśnienie, włączył Acard już od 8 tygodnia. Wysłałam mu też wyniki na maila bo wizyta dopiero za trzy tygodnie 😔Olinka1329 wrote:Ojej, a dostalas jakies wytyczne co teraz mozesz robic? Moze bedziesz miala po prostu czestsze badania na koncowce?lipiec 2025- rozpoczęcie leczenia w klinice
luty 2026- I IUI ❌
marzec 2026- kancelacja cyklu (za duża liczba pęcherzyków)
13.04.2026- II IUI ✅ ⏸️♥️ -
Cześć dziewczyny , ja juz po wizycie ,
Z maluszkiem wszystko dobrze mierzy juz 4,55cm.
Na usg bylo bardzo aktywne😊
Tylko bardzo kiepsko ułożone 😌 caly czas tyłem do nas , Pan dr próbował zobaczyć płeć i zdecydowanie coś dynda między nóżkami, według niego chłopiec .
Smutno mi jakoś. Próbuje znaleźć informację czy ktoś miał tak szybko stwierdzoną płeć ,ale mało jest w internecie. Myślałam że będzie dziewczynka... Ale w poprzednich ciązach tez od 11 -13tc mówili że chłopcy i się sprawdzało , więc pewnie żmudna moja nadzieja.
Trudno , najwazniejsze że wygląda wszystko tak jak powinno , wiek z usg idealnie pokrywa się z om . To najwazniejsze , a ja jakos będę musiała się oswoić...
_Dysia_, yecikowa, Werox, ANIELKA, baby33, tosiekk, Esbe lubią tę wiadomość
-
Ja się melduję po prenatalnych, będzie Klusek 💙 także u mnie czat sie pomylił 😄
Młody ma już 8,5 cm, jak to pani doktor stwierdziła przeskoczył rozwojowo tydzień, także teraz termin juz mamy na 3 stycznia, jest juz 14 tydzień i 1 dzień.
U mnie, co jestem zaskoczona, ryzyka wyszły bardzo niskie, usg idealne, jakbym miala 10 lat mniej. Oczywiście jestem przeszczęsliwa. Zaczęłam urlop, po urlopie przeskakuje juz a l4, wiec mam nadzieję że będę pisać częściej ☺️
Pozdrawiam i tule Was dziołszki 😘🫂
ANIELKA, baby33, Bakallia, tosiekk, Werox, Esbe lubią tę wiadomość
-
Bakallia wrote:Właśnie odebrałam wyniki badań prenatalnych. I niestety wyszło wysokie ryzyko preeklampsji przed 37 tygodniem i wysokie ryzyko wystąpienia wewnątrzmacicznego zahamowania wzrastania płodu przed 37 tyg.
Nie ukrywam, że zmartwiło mnie to bardzo. Fakt, że leczę się na nadciśnienie już od kilku lat. Pewnie to też rzutuje na wynik, ale zaczęłam się bać o Okruszka 😞😞
Myślę, że jak juz bierzesz acard to dobra wiadomosc, ze szybko zaczełas suplementację i trzeba być dobrej mysli
pamiętaj, że pozostałe rzeczy wyszly dobre i bobo ma się dobrze. Mimo wszystko wierzę, że to jest stresujące, czego nie zazdroszczę. Trzymaj się cieplutko!
94' 👱♀️ 92'👱♂️
Ch. Hashimoto, ANA dodatnie, Kir Bx, Immunologia👎🥺
Początek starań - lipiec 2024
09.2024 💔👼♀️ A. 9tc
05.2025 💔👼♀️ H. 18tc
05.2025 ⏸6 cykl starań
Beta 108->380->1080 ->2500....
09.06 - jest ❤️ crl 0,92 cm
16.06 💛 crl 1,6 cm
23.06 💚 crl 2,27 cm
30.06 💜 crl 3,34 cm
💊Prenatal Uno, Encorton, Hydroksychlorochina, Clexane, Accofil, Acard, Omega 3, Cyclogest, Progesteron besins, Biosteron, Estrofem

-
Wisienka95 wrote:Jestem z wątku lutowych mam 2027.
Chciałam Cie trochę podnieść na duch i dotrzymać towarzystwa, mam biopsję kosmowki 20.07. Będziemy czekały razem na wyniki. Oby wszystko bylo u nas dobrze. ✊️
Trzymam kciuki za nas. Czy mogę wiedzieć co u Was wyszło?
Tosiekk, usg przed samym zabiegiem. Ale ja nie chce przed juz, bo to za duży stres. Amniopunkcja potwierdzi czy w te czy w drugą. Podobno po 3 dniach sa juz wstępne wyniki wykluczające lub potwierdzające trisomie -
Ja też melduję się z opisanymi wynikami pappy, bejbik zdrowy i ryzyka mam niziutkie. ❤️ Trochę mnie martwi tylko ryzyko preeklampsji 1:365, zobaczę co lekarz jutro powie
tosiekk, Esbe, ANIELKA lubią tę wiadomość
-
Haven czy to już było usg prenatalne? Ja bym jeszcze miała wątpliwosci co do płci zasugerowanej przez lekarza, tym bardziej przez złe ułozenie
na 50% mógł lekarz trafić😅
94' 👱♀️ 92'👱♂️
Ch. Hashimoto, ANA dodatnie, Kir Bx, Immunologia👎🥺
Początek starań - lipiec 2024
09.2024 💔👼♀️ A. 9tc
05.2025 💔👼♀️ H. 18tc
05.2025 ⏸6 cykl starań
Beta 108->380->1080 ->2500....
09.06 - jest ❤️ crl 0,92 cm
16.06 💛 crl 1,6 cm
23.06 💚 crl 2,27 cm
30.06 💜 crl 3,34 cm
💊Prenatal Uno, Encorton, Hydroksychlorochina, Clexane, Accofil, Acard, Omega 3, Cyclogest, Progesteron besins, Biosteron, Estrofem

-
Nie , zwykła standardowa wizyta ...ANIELKA wrote:Haven czy to już było usg prenatalne? Ja bym jeszcze miała wątpliwosci co do płci zasugerowanej przez lekarza, tym bardziej przez złe ułozenie
na 50% mógł lekarz trafić😅
No jeszcze mam nadzieje 😅 -
U nas 13+2, lekarz mówił, ze jest potencjał na chlopca (tak sugeruje nipt), ale on jeszcze nie widział siusiaka na 100% i pępowina byla miedzy nozkami i zasłaniała widok równieżHaven wrote:Nie , zwykła standardowa wizyta ...
No jeszcze mam nadzieje 😅 -