Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Aga_92 Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie odczulam jakiegos skoku energii w II trymestrze, czuje sie tak samo. Odkad jestem na l4 i wysypiam sie rano to jest lepiej ale to byl jeszcze I trymestr jak poszlam na l4. I od tego czasu jak rano dluzej pospie to do 21/22 dam rade bez drzemki ale jak rano wstawalam bo lekarz czy badania to ok 15 drzemka wzjezdzala 🙈

Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram, nasienie, wymazy ✅️
    Amh: 1,440

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
    Cykle owulacyjne ✅️

Ovitrelle 15x ❌️
    Letrozole Bluefish 8x ❌️

w 41 cs naturals pierwsze ⏸️ 24.04.26
    25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
    7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️
    21.05 7+6 CRL 1,46 cm FHR 162 bpm 🍀
    9.06 4cm FHR 169 🍓
    25.06 prenatalne ok, 6.82 cm szczęścia 🧸
    18.08 376g 💙

preg.png
  • _Dysia_ Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się śniło dziś, że zalało mi mieszkanie i zamiast ryb zalęgły się tam pory, w sensie te takie warzywa do jedzenia 🤣 Jeszcze mówiłam w tym śnie, że Boże one pływają brzuchem do góry i umarły 🤣🤣
    Co lepsze jak się obudziłam i poszłam spać jeszcze raz to w kolejnym śnie opowiadałam mojej przyjaciółce o śnie z porami 🤡🤡

Co do zmęczenia to ja też zauważyłam, że jest jeszcze gorzej niż było. Podejrzewam, że może to mieć związek z moim ciśnieniem, które jest teraz już w ogóle super niskie no ale co zrobić 😔

Kinia197, Zagadka919, Buburuza, Annette., Haven, Werox lubią tę wiadomość

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

⏸️ 05.2026 🤞🌈
    28.05 0.58cm człowieczka z serduszkiem 💖
    9.06 1,67cm 🫐
    23.06 3,66cm🍓
    Nifty - czekamy na synka 💙
    7.07 - 6,45cm 🥝, prenatalne ok 🍀
    14.07 - 106g 🍋
    4.08 - 164g 🥑

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genielne macie te sny 🤣🤣
    Mój organizm nie pamięta co to faza rem, więc nie dostarczę Wam kontentu xd

preg.png

age.png
  • tosiekk Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Dysia_ wrote:
    Mi się śniło dziś, że zalało mi mieszkanie i zamiast ryb zalęgły się tam pory, w sensie te takie warzywa do jedzenia 🤣 Jeszcze mówiłam w tym śnie, że Boże one pływają brzuchem do góry i umarły 🤣🤣
    Co lepsze jak się obudziłam i poszłam spać jeszcze raz to w kolejnym śnie opowiadałam mojej przyjaciółce o śnie z porami 🤡🤡

Co do zmęczenia to ja też zauważyłam, że jest jeszcze gorzej niż było. Podejrzewam, że może to mieć związek z moim ciśnieniem, które jest teraz już w ogóle super niskie no ale co zrobić 😔

Ja też jestem team 90/60, na wizytach mam 120/70 i lekarz wniebowzięty, że idealnie a mi ono skacze na taki poziom ze stresu, bo bada mi je przed usg 🤡😂

_Dysia_, Margareetka lubią tę wiadomość

2,5 roku starań o pierwsze 🌸

05.2026 ⏸️
    28.05▫️prawie 6mm człowieczka
    03.06▫️1,44 cm 🫐
    18.06▫️3,06 cm 🍓
    Nifty - zdrowy synek 🩵
    09.07▫️prenatalne, 7 cm 🍋
    03.08▫️173 g 🥑

preg.png
  • Karola_90 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja czuję różnicę 🙃 z turbo zmęczenia, codziennych dłuższych drzemek i odcięcia po 18, teraz potrafię przetwać dzień z krótką 1h-1.5h drzemką albo nawet bez 😅😁

Ale szału nie ma, do zrobienia prania czy przerzucenia rzeczy z pralki do szuszarki to się zbieram jak do maratonu 🫣 ostatnie dni nie było obiadu, dziś mam postanowienie że zrobię klopsiki, zobaczymy czy się uda 🤣

Haven lubi tę wiadomość

• xKlaudix Koleżanka

Wysłany: 23 lipca, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, ze z tym zmęczeniem u mnie dziewczyny to też różnie.. Każdy mi mówi, że po twarzy promienieje w tej ciąży a ja czuje się jak wielka buła obciążona z każdej strony :D Nauczyłam się gotować obiad na dwa dni to przynajmniej trochę codziennych obowiązków mam z głowy..
    Ale nie powiem, czasami jest taki dzień, że odetnie mnie jak wrócę z pracy i potrafię spać 5h i nic ani nikt nie ściągnie mnie z łóżka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 12:47

♀99’ ♂ 98’

preg.png
  • Rosiek Ekspertka

Wysłany: 23 lipca, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja się melduję po prenatalnych. Dzisiaj robiłam u swojego prowadzącego, w ramach comiesięcznej wizyty, jutro mam na NFZ.
    Ryzyka niskie, jedynie zahamowanie wzrostu wyszło podwyższone więc mam brać acard 150 do 36tc. Ale ogólnie prawie 7cm zdrowego bobasa, który sobie radośnie podskakiwał na USG.
    Dostałam też zalecenie konsultacji u kardiologa bo mam czasami kołatanie serca i takie wewnętrzne drżenie więc mam sprawdzić.

Co do promienienia w ciąży, to właśnie ostatnio do męża mówiłam, gdzie ten blask ciążowy, ja od początku mam zsypany lewy policzek i wyglądam jak ziemniak. Ogólnie to ja już spory brzuszek mam, jednak w drugiej ciąży dużo szybciej wyskoczył, a waga w porównaniu do poprzedniej wizyty spadła o 0,5kg.

Zmęczenie też dużo odczuwam, spać mi się często chce i u mnie jeszcze bóle głowy do tego występują także nie jest kolorowo.

Szalonych snów nie mam ale dzisiaj w nocy wstawałam siku i śniło mi się, że młodego chyba karmiłam w łóżku więc obudziłam męża, zapytałam czy na niego zerknie po czym wstałam i mu powiedziałam, że młodego tu nie ma 😂 ale mój mąż ma mocny sen i zapewne nie pamięta, że taka sytuacja miała w ogóle miejsce.

dori, Jusia92, Karola_90, yecikowa, xKlaudix, _Dysia_, jaskra, Esbe, tosiekk, Werox, Haven, Margareetka, Zagadka919, ANIELKA, Olinka1329 lubią tę wiadomość

• KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!

Zastanawiam sie, czy byłaby mozliwosc dołączenia do Was?

Fakt systematyczna jestem słabiej, ale trochę Was podczytuje zza krzaczora 🤭

baby33, yecikowa, jaskra, Esbe, _Dysia_, Kinia197, tosiekk, Werox, Haven, Jusia92, Margareetka, Zagadka919, ANIELKA, Annette., Olinka1329 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 29lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 31lat
    ▪️ C1

💙Baby B 2024

Zaczynamy nową przygodę? 🥹
    preg.png
  • baby33 Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Czesc dziewczyny!

Każdy jest tu mile widziany :) ja sama w poprzedniej ciąży byłam na lipcowym i sierpniowym wątku, a udzielałam się tyle co nic, za to czytałam i często się czegoś dowiadywałam ☺️

Ps. zazdroszczę Wam wszystkim, dla których jest to pierwsza ciąża, na l4 😂 tych drzemek i możliwości oglądania serialu jedząc to na co się ma ochotę. Oczywiście mówię o tych, którym nie doskwierają poważne dolegliwości typu jakieś mocne wymioty itp. Nie bez powodu moja pierwsza ciąża to był najlepszy czas w moim życiu hahah

Kinia197, Zagadka919, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

18.11.2023 ⏸️
    07.2024 👧🏻 🩷

01.2026 ⏸️
    02.2026 🕊️💔

08.05.2026 ⏸️

preg.png
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby33 dokładnie piękny czas to był. Tyle czasu tyle siły. Drzemki o której się chciało…
    KarolinaAnastazja zapraszamy serdecznie 😊

baby33, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024

preg.png
  • tosiekk Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Czesc dziewczyny!

Witaj! 😊

KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość

2,5 roku starań o pierwsze 🌸

05.2026 ⏸️
    28.05▫️prawie 6mm człowieczka
    03.06▫️1,44 cm 🫐
    18.06▫️3,06 cm 🍓
    Nifty - zdrowy synek 🩵
    09.07▫️prenatalne, 7 cm 🍋
    03.08▫️173 g 🥑

preg.png
  • ANIELKA Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja witamy ;) Czy już wiesz czy dołączas do naszej męskiej drużyny, czy jednak może wspomożesz dziewczynką?

Dostałam dzisiaj wyniki badań prenatalnych i ryzyka są niskie 🥰 wg USG termin porodu na 25 stycznia. Łożysko mam niby umiejscowiona na tylnej ścianie wysoko. Jedynie co mnie trochę zmartwiło to BPD 17,2mm, jest trochę poniżej normy. Ale lekarz mówił, że w USG wszystko prawidłowe więc staram się tego trzymać 🙂

Esbe, yecikowa, _Dysia_, Rosiek, dori, Olinka1329, tosiekk, Werox, monii00, Margareetka, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

94' 👱‍♀️ 92'👱‍♂️

Ch. Hashimoto, ANA dodatnie, Kir Bx, Immunologia👎🥺
    Początek starań - lipiec 2024

09.2024 💔👼♀️ A. 9tc
    05.2025 💔👼♀️ H. 18tc

05.2025 ⏸6 cykl starań
    Beta 108->380->1080 ->2500....

09.06 - jest ❤️ crl 0,92 cm
    16.06 💛 crl 1,6 cm
    23.06 💚 crl 2,27 cm
    30.06 💜 crl 3,34 cm
    08.07 🤎 crl 4,56 cm
    14.07 I usg prenatalne 🩵 będzie chłopczyk🩵 160 U/min, crl 5,6 cm

💊Prenatal Uno, Encorton, Hydroksychlorochina, Clexane, Accofil, Acard, Omega 3, Cyclogest, Progesteron besins, Biosteron, Estrofem

preg.png
  • Jusia92 Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po prenatalnych, wszystko wygląda ok, serduszko bije, więc kamień z serca ☺️ co prawda wizyta była mega szybka, przez brzuch, lekarz musial mocno uciskać żeby coś zobaczyć (nie wiem czemu nie chciał zrobić dopochwowo), nawet nie powiedział ile krewetka mierzy (chociaż mam na zdjęciu dwa pomiary: 5,85 i 6,5 cm). Serduszko bije 164 bpm. Trochę wygląda lekarzowi na dziewczynkę, ale ciężko powiedzieć. Wyniki dostanę na e-maila. A specjalnie pojechałam wcześniej na krew, żeby było wszystko gotowe 🥲 także jeszcze trochę niepewności przede mną, ale póki co odetchnęłam z ulgą 😊 także dziękuję za kciuki!

Esbe, molierowa, Kinia197, Annette., yecikowa, ANIELKA, tosiekk, _Dysia_, Haven, Margareetka, Zagadka919, Rosiek, Karola_90, xKlaudix, dori, May-girl, jaskra, baby33, Werox, monii00 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

26.05.26 ⏸️
    27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
    29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
    1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
    07.26 - I prenatalne - ryzyka niskie
    08.26 🩷

Szczęściu trwaj ❤️🌈

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo

preg.png
  • molierowa Koleżanka

Wysłany: 23 lipca, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosiekk wrote:
    Ja też jestem team 90/60, na wizytach mam 120/70 i lekarz wniebowzięty, że idealnie a mi ono skacze na taki poziom ze stresu, bo bada mi je przed usg 🤡😂

Witaj w klubie. Mam dokładnie to samo. Normalnie 90/60 nawet 70/40. Za to puls zawsze miałam wysoki - 90 w spoczynku.
    U lekarza teraz puls 115.

Byłam z tym przed ciążą u kardiologa. Mówił, żebym zaczęła biegać. U maratończyków puls jest 40🤡

• molierowa Koleżanka

Wysłany: 23 lipca, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌼Rosiek, Jusia92 - gratuluję pozytywnych badań usg na prenatalnych. Cudownie się to czyta i napawa optymizmem 🩷

🌼Anielka nie martw się. U mnie też nie jest idealnie. Trzeba też brać pod uwagę, że to statystyka.

ANIELKA, Jusia92, Rosiek lubią tę wiadomość

• KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANIELKA wrote:
    KarolinaAnastazja witamy ;) Czy już wiesz czy dołączas do naszej męskiej drużyny, czy jednak może wspomożesz dziewczynką?

Dostałam dzisiaj wyniki badań prenatalnych i ryzyka są niskie 🥰 wg USG termin porodu na 25 stycznia. Łożysko mam niby umiejscowiona na tylnej ścianie wysoko. Jedynie co mnie trochę zmartwiło to BPD 17,2mm, jest trochę poniżej normy. Ale lekarz mówił, że w USG wszystko prawidłowe więc staram się tego trzymać 🙂

Ooo ja mam termin na 24.01

Dokładnie, słuchaj to co lekarz mowi 😊

Czekamy na synka 😊

Esbe, ANIELKA, Kinia197, Rosiek lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 29lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 31lat
    ▪️ C1

💙Baby B 2024

Zaczynamy nową przygodę? 🥹
    preg.png
  • Olinka1329 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

cześć KarolinaAnastazja! Styczeń przyszłego roku będzie pełen chłopaków :D A i jest też nas dużo ze starszakami z 2024 :) z którego miesiąca jest Twój starszak?

My wczoraj pomimo wiatru zabraliśmy dzieciaki na całkiem długi spacer. Zerwaliśmy pełno dzikich jeżyn i pod koniec trochę nas zmoczył deszcz. Jak usiadłam na kanapie to od razu zasnęłam 😶‍🌫️ nic nie było w stanie mnie obudzić :D Więc to na tyle, jeżeli chodzi o moją energię ;)

Gratuluję dobrych wyników z prenatalnych :)

Buburuza, Jusia92, Rosiek lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️36 💁🏼36
    2021♀️
    2023 2x cb
    2024♂️

Początek starań o bobo nr 3 10.2025 🤞🏻

14.05 II
    15.05 beta 39,5
    18.05 beta 177
    26.05 pęcherzyk ciążowy
    21.07 7,7 cm bobaska

preg.png
  • Werox Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj z mężem świętowaliśmy 3 rocznicę ślubu i jednocześnie 18 urodziny mojej szwagierki na koncercie Pitbulla! Bejbik współpracował i się wyszalałam do nastoletnich hitów.

Hej KarolinaAnastazja, fajnie że do nas dołączasz! 🥰

Ja też z grona niskociśnieniowców, przeważnie osiągam zawrotne 80/60, lekarz mi mówił że dopóki dobrze się czuje z takim ciśnieniem to jest dobrze, a ja akurat bardzo dobrze znoszę takie niskie ciśnienie🤭 a u lekarza zawsze 120/80😯

I choć mdłości nie odpuszczają to przypływ energii mam całkiem spory🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 08:38

monii00, Jusia92, Karola_90, Esbe, Zagadka919, KarolinaAnastazja, asiajoanna lubią tę wiadomość

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    02.06 1,62 cm z ❤️
    29.06 5,31 cm 💗
    08.07 6,97 cm 💗
    30.07 155g💗
    12.08 220g💗
    preg.png
  • Malinaaa2024 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wyniki Pappy też ryzyka niskie, tydzień temu na prenatalnych wszystko książkowo, a wczoraj na USG moja ginekolog dopatrzyła się bright spot, w lewej komorze.
    Zapewniła mnie, żeby się nie przejmować, bo wszystko inne idealnie i zasugerowała czy nie byłam przeziębiona, a faktycznie drugi bobas teraz z katarem 🥹
    Któraś z Was teraz lub w poprzednich ciążach miała z tym styczność? To zwapnienie w serduszku, które podobno samo zanika

preg.png
  • Karola_90 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werox, zazdraszczam, probowałam kupić bilety na jego koncert w Krakowie, totalnie nie było szans 🫣

Ja zawsze książkowe 120/80, w ciąży podobnie, aczkolwiek zdecydowanie lepsze wartości by otrzymywali jakby to było już po badaniu i USG, a nie kiedy doktor sobie uzupełnia wyniki w książeczce, zleca dalsze badania a ja już przebieram nóżkami żeby się dowiedzieć czy wszystko w porządku 🤦‍♀️

‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ