Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • _Dysia_ Autorytet

Wysłany: 1 września, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po prenatalnych, wszystkie narządy w porządku, mały ma dużą głowę i długie nogi czyli no cały tatuś 🤣

Od razu zapisałam się na ostatnie prenatalne na 26.10

Werox, Rosiek, dori, monii00, MamaWPlanach, Karola_90, molierowa, Annette., tosiekk, Haven, yecikowa, Esbe, Iza., Aga_92, Margareetka, ANIELKA, May-girl, Kinia197 lubią tę wiadomość

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

⏸️ 05.2026 🤞🌈
    28.05 0.58cm człowieczka z serduszkiem 💖
    9.06 1,67cm 🫐
    23.06 3,66cm🍓
    Nifty - czekamy na synka 💙
    7.07 - 6,45cm 🥝, prenatalne ok 🍀
    14.07 - 106g 🍋
    4.08 - 164g 🥑
    25.08 - 342g 🥭
    1.09 - połówkowe ✅️

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈

preg.png
  • Jusia92 Autorytet

Wysłany: 1 września, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodzianka wrote:
    Hej dziewczyny;) ja z pytaniem ile przytyłyście do tego około 20 tygodnia w ciąży? Może są tu kobiety w drugiej ciąży i się podzielą jak było w 1 ciąży również z wagą. Mam wrażenie, że co wejdę na wagę jest kg więcej i nie wiem czy to mniejszy ruch, większy apetyt ale trochę mnie to zaczyna przerażać. 😆 szczególnie ciekawa jestem osób, które nie miały stwierdzonej nadwagi przed ciążą- bo wiem że wtedy zdarza się nawet schudnąć w trakcie :).

Ja na razie 2-3 kg na plusie, głównie poszło w brzuszek i cycki 🙈 jem dosyć normalnie, ruszam się mniej niż bym chciała. Opuchnięć nie zauważyłam, ale też staram się szczotkować ciało na sucho przed prysznicem.

Co do majtek to noszę zwykłe, ale te mniejsze już poszły w odstawkę, bo jest mi w nich niewygodnie. Na razie z ciążowych rzeczy kupiłam tylko spodnie, bo żadne jeansy mi się nie dopinały, a nie chciałam tylko w jednych materiałowych cały czas chodzić do pracy 🤪

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

26.05.26 ⏸️
    27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
    29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
    1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
    07.26 - I prenatalne - ryzyka niskie
    08.26 🩷

Szczęściu trwaj ❤️🌈

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo

preg.png
  • Rosiek Ekspertka

Wysłany: 1 września, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    May-girl wrote:
    Dziewczyny, jakiej bielizny teraz używacie, jak zaczyna rosnąć brzuch? Jeszcze normalnej, czy planujecie przerzucić się na jakąś ciążową? Czytałam kiedyś, że te ciążowe majtki są mniej wygodne, bo jest w nich gorąco, i nie wiem, czy kupować, czy odpuścić.

Ja używam tej co zawsze, tak samo w poprzedniej ciąży, nawet do porodu jechałam w zwykłych majtkach.
    Jedynie biustonosze, jeśli zakładam, to zakładam takie do karmienia bo jeszcze karmię ale ja ogólnie nie lubię chodzić z biustonoszach.

• Rosiek Ekspertka

Wysłany: 1 września, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to ja jestem 1,5kg na plusie. U mnie wyskoczył brzuch po prostu, mam taką piłkę przed sobą. Mi właśnie zaczęły dłonie i stopy puchnąć ale to zauważyłam wczoraj, gdzie zafundowałam sobie spacer w 28 stopniach w słońcu, spacerowałam 2h bo młody spał. Wybrałam się do lasu ale ścieżka w większości była w słońcu, no myślałam, że się spalę, ja właśnie na upały reaguję opuchnięciami, już mi w sumie zeszło ale w domu nadal ciepło więc pewnie pod koniec dnia opuchnie trochę. Staram się już zdejmować obrączkę i pierścionek zaręczynowy na noc.

MamaWPlanach lubi tę wiadomość

• Kinia197 Autorytet

Wysłany: 1 września, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży przytyłam 15kg, więc w normie. Zaraz po porodzie 5 kg zeszło. Teraz ważyłam 60 i może przytyłam 3-4kg. Z 2 latka mam mnóstwo ruchu więc się nie martwię 😂

MamaWPlanach lubi tę wiadomość

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024

preg.png
  • Karola_90 Ekspertka

Wysłany: 1 września, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    U mnie sprawdziły się 3 metody na zsunięcie: trzymanie palca w lodzie lub lodowatej wodzie, namydlenie obfite i cienki sznurek. Godzinę powoli po mm schodziło. Powtarzałam to aż do skutku.

Też właśnie próbowałam i jak delikatnie podszedł do góry to straciłam krążenie 😅 paluch fioletowy i nie było szans ruszyć ani o mm do przodu, a do kosteczki było jeszcze daleko 😱 także odpuściłam...
    Generalnie pierścionków nie ściągam nigdy, więc mi jakoś na palcach nie przeszkadzają, do porodu dużo czasu może kiedyś się uda 😅

• MamaWPlanach Autorytet

Wysłany: 1 września, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny udanych wizyt prenatalnych🥰
    Cieszę się też, że u większości z Was te ruchy dzidziusia są już bardziej odczuwalne. Mnie to trochę uspokaja, tym bardziej że wizyty mam co 4 tygodnie i był to długi czas niepewności..

Jeśli chodzi o wagę, to ja startowałam z 52 kg, w zeszły czwartek miałam już 56 kg (także w 20 tc +4 kg). Poszło głównie w brzuch i cycki🤭
    Trochę się zastanawiałam czy to nie za mało jak na półmetek, tym bardziej że nie mam jakiegoś wielkiego apetytu, ale lekarz twierdzi że na tycie przyjdzie jedze czas😂
    To moja najwyższą waga w życiu i mocno czuję te dodatkowe kilogramy. Zwłaszcza na spacerach tętno jest wyższe, bardziej sapię i mocno mi puchną palce u dłoni..
    Zastanawiam się kiedy nastąpi ten "magiczny" moment i nie będę w stanie zdjęć obrączki i pierścionka. Na razie opuchnięcie mija po odpoczynku i nawodnieniu.
    Jestem niska, mam 1.58 i uznałam, że "idealnie" byłoby osiągnąć w styczniu max 60 kg🤪, ale lekarz twierdzi że+8 kg na całą ciążę to trochę za mało.
    Jeśli chodzi o majtki ciążowe to kupiłam na razie 4 pary na później, bo jeszcze się mieszczę w swoje + staniki do karmienia w r.M, ale już widzę że są dobre na teraz, więc pewnie będę musiała dokupić większe.

👫 39 i 40
    AMH 0,26
    IO
    Hashimoto/Niedoczynność (Eutyrox 75)

1 IVF- listopad 2025:
    (Menopur 150, Rekovelle 12, Orgalutran)
    3🥚, 2 ❄️
    * styczeń 2026- histeroskopia-> polip
    * FET- luty 2026, 3.2.1, beta 27,27⬇️
    * FET- marzec 2026, 3.2.2, beta 5,63⬇️

2 IVF- maj 2026:
    procedura wstrzymana⁉️

Naturalna ciąża🥹
    11.05 beta 295, 13.05 beta 609,
    15.05 beta 1186, 22.05 beta 14940,
    26.05 FHR 143 u/min💓,CRL 3,0 mm
    10.06 FHR 167 i/min💓, CRL 19,3 mm
    09.07 SANCO niskie ryzyka💙

„Jeszcze będzie dobrze — wierzę w to każdego dnia.”💙

preg.png
  • Aga_92 Autorytet

Wysłany: 1 września, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki co nosze ta sama bielizne, staniki jedynie kupilam 2 rozmiary wieksze bo tak mi cycki urosly ale w domu to raczej chodze bez :) u mnie na wadze poki co +6kg ale tylko cycki i brzuszek :) chociaz te 6 to tez zalezy jak liczyc. Taka totalnie wyjsciowa waga to 60 ale na lekach ktore mialam przy staraniach, progesteronie zawsze te 2 mi przybywalo przed okresem i po spadalo poprostu 🙈

Gratuluje wszystkich udanych wizyt!! 💕

Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram, nasienie, wymazy ✅️
    Amh: 1,440

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
    Cykle owulacyjne ✅️

Ovitrelle 15x ❌️
    Letrozole Bluefish 8x ❌️

w 41 cs naturals pierwsze ⏸️ 24.04.26
    25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
    7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️
    21.05 7+6 CRL 1,46 cm FHR 162 bpm 🍀
    9.06 4cm FHR 169 🍓
    25.06 prenatalne ok, 6.82 cm szczęścia 🧸
    18.08 376g 💙
    27.08 połówkowe ✔️ 457g 🥨

preg.png
  • molierowa Koleżanka

Wysłany: 1 września, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    U mnie sprawdziły się 3 metody na zsunięcie: trzymanie palca w lodzie lub lodowatej wodzie, namydlenie obfite i cienki sznurek. Godzinę powoli po mm schodziło. Powtarzałam to aż do skutku.
    Akurat dotyczyło to pierścionka zaręczynowego który jeszcze miał taki rowek wewnątrz, strasznie bolało 🫣
    Ja mam teraz odwrotnie, muszę pilnować obrączki żeby nie zgubić w ciąży lecą kg jak szalone.. aktualnie -6kg.
    Na obrzęki polecam na koniec mycia przelać ciało chłodną wodą, poprawia krążenie.

WOW -6 kg. Wymioty czy dieta?

• ANIELKA Autorytet

Wysłany: 1 września, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez cycki i brzuch, jestem jakies 2-4 kg na plusie, bo waga się waha.
    Nie pocieszyłyscie z tym, że ruchy niekoniecznie uspokajają, aczkolwiek chyba dzięki temu dzisiaj fakycznie mimo wszystko jechalam spokojniesza na wizytę.

Ja czulam kilka dni wczesniej puknięcia pojedyńcze, ale nie byłam pewna, a jak juz zaczełam czuć to za kazdym razem jak się połozę i czasem jak siedzę (nawet teraz pisząc tu🥰). No i wieczorem najmocniej :D

Ja jestem po wizycie, z dzidziusiem wszystko dobrze, mamy zdjęcie twarzyczki w 4d 🥰 Waży 295g. Szyjkę mam bardzo długą bo 6,65cm! Lekarz mówił, że piękna a ja się zastanawiam czy nie za długa... no i co lekarza i mnie zmartwiło to bardzo nisko łożysko, prawie nachodzi na szyjkę, ale na tym etapie duża szansa że będzie się podnosić. No i doczekałam w końcu się redukcji częsci lekow 😊

May-girl, tosiekk, molierowa, Kinia197, MamaWPlanach lubią tę wiadomość

94' 👱‍♀️ 92'👱‍♂️

Ch. Hashimoto, ANA dodatnie, Kir Bx, Immunologia👎🥺
    Początek starań - lipiec 2024

09.2024 💔👼♀️ A. 9tc
    05.2025 💔👼♀️ H. 18tc

05.2025 ⏸6 cykl starań
    Beta 108->380->1080 ->2500....

09.06 - jest ❤️ crl 0,92 cm
    16.06 💛 crl 1,6 cm
    23.06 💚 crl 2,27 cm
    30.06 💜 crl 3,34 cm
    08.07 🤎 crl 4,56 cm
    14.07 I usg prenatalne 🩵 będzie chłopczyk🩵 160 U/min, crl 5,6 cm

💊Prenatal Uno, Encorton, Hydroksychlorochina, Clexane, Accofil, Acard, Omega 3, Cyclogest, Progesteron besins, Biosteron, Estrofem

preg.png
‹‹ 193 194 195 196 197
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ