Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Karola_90 Ekspertka

Wysłany: 2 września, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmm czyli od razu startujecie z 2w1?
    Ja się zastanawiałam nad samą gondolą czyli 1w1 ewentualnie używkę, a potem fajną nową spacerówkę.

Znajoma miał niby super wózek na początku ale potem był to dla niej koszmar, bo duże, nieporęczne itp i sama niedługo po tym jak przeniosła młodą do spacerówki to kupiła zupełnie inną 🤔

Także mam nieco wątpliwości. Póki co focus na wakacje, do sklepu podjedziemy pewnie koniec września/początek pazdziernika :)

• tosiekk Autorytet

Wysłany: 2 września, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werox wrote:
    My właśnie zamówiliśmy z odbiorem na listopad. W Krakowie w bobowozkach na alei pokoju mają najlepsze ceny i faktycznie nigdzie nam się nie udało dostać tak dobrej ceny.
    My zdecydowaliśmy się na wózek muvvo five, a fotelik to avionaut pixel 3 🤭

A Wy na jaki wózek?

My rozważaliśmy Muuvo Fold albo Roan Ivi 2.0 i z bólem serca wygrywa Roan, tylko z tego względu że potrzebujemy wózka do zadań specjalnych z super amortyzacją, bo mieszkamy dosłownie pośrodku pól i lasów, kawałka asfaltu w najbliższej okolicy nie mamy także wózek wybrany pod wertepy 😅 Fold skradł serduszko, ale no niestety. A fotelik zaproponowano nam Cybexa, ale chce podjechać jeszcze do Osiem Gwiazdek zobaczyć co zaproponują, bo w sklepie od wózków nie mają Avionauta a podobno są turbo leciutkie :)

2,5 roku starań o pierwsze 🌸

05.2026 ⏸️
    Nifty - czekamy na synka 🩵

12+6 || I prenatalne, wszystkie ryzyka niskie🤍
    20+1 || II prenatalne - 344g szczęścia💙

preg.png
  • Werox Autorytet

Wysłany: 2 września, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola- My kupiliśmy od razu 2w1, wahaliśmy się początkowo nad kupnem wózka z drugiej ręki, ale wiedzieliśmy że fotelik musi być nowy. Jak to przeanalizowaliśmy cenowo to uznaliśmy że jednak kupujemy nowe w zestawie, spacerówki z muvvo sa bardzo dobre i u naszych znajomych super się sprawdzały dlatego nie mieliśmy wątpliwości żeby wziąć od razu 2w1 :)
    Ale no trochę nam zajęło podjęcie decyzji🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 13:44

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    02.06 1,62 cm z ❤️
    29.06 5,31 cm 💗
    08.07 6,97 cm 💗
    30.07 155g💗
    12.08 220g💗
    27.08 387g 💗
    preg.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 2 września, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola_90 wrote:
    Hmmmm czyli od razu startujecie z 2w1?
    Ja się zastanawiałam nad samą gondolą czyli 1w1 ewentualnie używkę, a potem fajną nową spacerówkę.

Znajoma miał niby super wózek na początku ale potem był to dla niej koszmar, bo duże, nieporęczne itp i sama niedługo po tym jak przeniosła młodą do spacerówki to kupiła zupełnie inną 🤔

Także mam nieco wątpliwości. Póki co focus na wakacje, do sklepu podjedziemy pewnie koniec września/początek pazdziernika :)
    My tam zrobiliśmy przy córce. Kupiliśmy 2w1 z drugiej ręki, co prawda gondola wyglądała jak nowa, a spacerówka była zupełnie nową, bo dziecko niewozkowe im się trafiło,.ale szybko przeszło na lżejsza spacerówkę. My korzystaliśmy z gondoli 6 mcy, że spacerówki z zestawu 3 m-ce po tym czasie kupiliśmy nowa lżejsza spacerówkę z której korzystamy do dzis 🙂

Karola_90 lubi tę wiadomość

4.05.2026 niespodzianka ⏸️

preg.png

🧚🩷 nasz cud po 5 latach starań ❤️

age.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 2 września, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy wózek 2w1 z niższej półki, patrzyłam tylko żeby gondola była duża. Szukałam długo używki, nic mi nie odpowiadało niestety. Czasem trafi się złoty strzał. W spacerówce pasy się schrzaniły i na roczek kupiliśmy właśnie Muuvo Go. Dosyć, że cenowo super to w zestawie były wszystkie akcesoria - moskitiera, folia przeciwdeszczowa i osłona na nóżki. Jest super lekka i radzi sobie na żwirowym podjeździe czy w mieście. Patrzyłam żeby względnie była lekka bo wzięliśmy ją do Chorwacji na wakacje i nic się nie działo.

Edit. Z fotelików to mamy wszystkie firmy Jolie, niższa cena i lżejszy niż Avionaut. W testach wychodzi też bardzo dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 17:11

09.2023 - rozpoczęcie starań
    10.2023 - ⏸️
    10.2023 - 6 t 💔 poronienie
    03.2024 - wznowienie starań
    04.2024 - ⏸️
    05.2024 - 5 t 💔 poronienie
    06.2024 - ⏸️
    02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
    04.2026 - powrót do starań 🍀
    01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
    15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
    25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
    13.07.2026 - 2,2cm 🍒
    27.07.2026 - 5,5 cm 🍋
    03.08.2026 - wizyta gin NFZ

👶🏻💙
    👧 31l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
    🧔‍♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

age.png
    preg.png
  • jagodzianka Znajoma

Wysłany: 2 września, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rozważamy wózek Anex Flo- może ktoś miał tej firmy? O fotelikach słyszę, że maxi cosi ma super z wyjmowaną wkładką i cybex z tym że ciężki.
    Również jak piszą dziewczyny wyżej czesto ludzie wymieniają spacerówkę z tych modeli 2w1 po prostu na lżejsze wersje.

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 2 września, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wózek mamy roan ivi 2.0 i jest na prawdę super, zarówno jako gondola jak i spacerówka. Jedyny minus to jego waga, bo na prawdę jest ciężki.
    Fotelik pierwszy mamy avionaut pixel 2 - najlżejsza opcja jaka była dostępna rok temu. Teraz wiem że wyszła 3 i jest jeszcze lżejszy. Polecam z bazą obrotową, dla mnie to było mega wygodne.

Teraz zastanawiam się nad kupnem podwójnego wózka i sama nie wiem co począć w tym temacie 🤔

preg.png

age.png
  • molierowa Koleżanka

Wysłany: 2 września, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A są takie rozwiązania, że fotelik odpina się z auta i wpina do stelaża do wózka z kółkami na tzw. na szybko z auta do lekarza a do tego na zwykłe spacery osobna gondola? Bez spacerówki?

Czy fotelik i wózek musi być wtedy tej samej firmy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 18:59

• Kinia197 Autorytet

Wysłany: 2 września, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    molierowa wrote:
    A są takie rozwiązania, że fotelik odpina się z auta i wpina do stelaża do wózka z kółkami na tzw. na szybko z auta do lekarza a do tego na zwykłe spacery osobna gondola? Bez spacerówki?

Miałam wózek adamex i fotelik avionaut i na spokojnie można było wpiąć fotelik do stelaża tylko ważne jest mieć adaptery 😊

Karola_90, molierowa lubią tę wiadomość

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024

preg.png
  • Nayshea Ekspertka

Wysłany: 2 września, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola_90 wrote:
    Ja już po wizycie, młody 410g, ogólnie wszystko w porządku, wszystkie narządy na miejscu, długo sprawdzał serce i mózg.
    Niestety znalazła się cysta w splocie naczyniowym - zmiana izolowana. Doktor powiedział żeby się tym nie przejmować, bo się zdarza, i najczęściej się wchłaniają do 30 tygodnia.
    Ale i tak miałam w planach 3 prenatalne, zobaczymy tylko czy prywatnie mi się uda do tego lekarza czy będę musiała znaleźć kogoś innego.
    18+3 były torbielki w splocie naczyniowkowym a 20+6 na prenatalnych nie ma śladu także nie przejmuj się tym!

FET 22.04
    preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 2 września, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    molierowa wrote:

Są do kupienia adaptery, wpina się w stelaż i można wkładać fotelik :)
    Konfigurację przeróżne, a kosztują max stówkę.

Karola_90, molierowa lubią tę wiadomość

preg.png

age.png
  • _Dysia_ Autorytet

Wysłany: 2 września, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sukces, udało się upatrzeć wózek i fotelik. Będziemy zamawiać prawdopodobnie dopiero w październiku, bo w sklepie mówili, że czeka się 2 tygodnie, góra miesiąc także się nie spieszymy, a mają mieć wtedy jakieś targi i będą dodatkowe rabaty 😊

Ale muszę wam powiedzieć, że wróciłam i zostałam ultra zdołowana, zdążyłam już sobie trochę popłakać... Mianowicie mój WSPANIAŁY teść stwierdził, że za wcześnie chcemy brać ten wózek i powinniśmy poczekać do porodu z kupnem (śmiechu warte) bo przecież coś może stać się z dzieckiem i co wtedy zrobimy z tym wózkiem. Moja nerwica lubi to...

Annette. lubi tę wiadomość

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

⏸️ 05.2026 🤞🌈
    28.05 0.58cm człowieczka z serduszkiem 💖
    9.06 1,67cm 🫐
    23.06 3,66cm🍓
    Nifty - czekamy na synka 💙
    7.07 - 6,45cm 🥝, prenatalne ok 🍀
    14.07 - 106g 🍋
    4.08 - 164g 🥑
    25.08 - 342g 🥭
    1.09 - połówkowe ✅️

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈

preg.png
  • Rosiek Ekspertka

Wysłany: 2 września, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    molierowa wrote:

Jeśli są z tej samej firmy to faktycznie wpinasz tylko łupinę w stelarz, jeśli firmy są inne to są po prostu adaptery. My tak korzystaliśmy, bo jak miałam przejść z auta 100m do przychodni na przykład to wpinałam w stelarz albo niosłam, zależy od sytuacji. Mi akurat te adaptery dorzucili przy kupnie wózka ale kojarzę, że ich cena była ok 100zl

molierowa lubi tę wiadomość

• ANIELKA Autorytet

Wysłany: 2 września, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Są do kupienia adaptery, wpina się w stelaż i można wkładać fotelik :)
    Konfigurację przeróżne, a kosztują max stówkę.

A w miarę to lekko chodzi? Tak się zastanawiam czy to moze się czymś roznić w zależności od modelu. Dzisiaj akurat rozmawiałam z siostrą na ten temat, ona ma wozek espiro i fotelik avionaut, mowiła, że o ile jeszcze łatwo wchodzi ten fotelik w adapter, to potem bardzo ciężko wyjąć z tego stelaża i ona woli po prostu wziąć fotelik w ręce... No i mam dylemat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 20:08

94' 👱‍♀️ 92'👱‍♂️

Ch. Hashimoto, ANA dodatnie, Kir Bx, Immunologia👎🥺
    Początek starań - lipiec 2024

09.2024 💔👼♀️ A. 9tc
    05.2025 💔👼♀️ H. 18tc

05.2025 ⏸6 cykl starań
    Beta 108->380->1080 ->2500....

09.06 - jest ❤️ crl 0,92 cm
    16.06 💛 crl 1,6 cm
    23.06 💚 crl 2,27 cm
    30.06 💜 crl 3,34 cm
    08.07 🤎 crl 4,56 cm
    14.07 I usg prenatalne 🩵 będzie chłopczyk🩵 160 U/min, crl 5,6 cm

💊Prenatal Uno, Encorton, Hydroksychlorochina, Clexane, Accofil, Acard, Omega 3, Cyclogest, Progesteron besins, Biosteron, Estrofem

preg.png
  • Annette. Ekspertka

Wysłany: 2 września, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Dysia_ wrote:
    U nas sukces, udało się upatrzeć wózek i fotelik. Będziemy zamawiać prawdopodobnie dopiero w październiku, bo w sklepie mówili, że czeka się 2 tygodnie, góra miesiąc także się nie spieszymy, a mają mieć wtedy jakieś targi i będą dodatkowe rabaty 😊

Ale muszę wam powiedzieć, że wróciłam i zostałam ultra zdołowana, zdążyłam już sobie trochę popłakać... Mianowicie mój WSPANIAŁY teść stwierdził, że za wcześnie chcemy brać ten wózek i powinniśmy poczekać do porodu z kupnem (śmiechu warte) bo przecież coś może stać się z dzieckiem i co wtedy zrobimy z tym wózkiem. Moja nerwica lubi to...

Wiesz co nie przejmuj się, są takie osoby co tak gadają. Np moja koleżanka jak powiedziałam o ciąży to powiedziała też coś w stylu „to jeszcze wczesna ciąża, nie wiadomo jak to będzie” a to był już 11 tydzień. 🤔Nie wiem z czego takie podejście i gadanie wynika, może wolą się nastawić negatywnie do wszystkiego i się potem zaskoczyć że jest dobrze ?🤔🤔

03/2024 syn
    preg.png
  • _Dysia_ Autorytet

Wysłany: 2 września, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annette. wrote:
    Wiesz co nie przejmuj się, są takie osoby co tak gadają. Np moja koleżanka jak powiedziałam o ciąży to powiedziała też coś w stylu „to jeszcze wczesna ciąża, nie wiadomo jak to będzie” a to był już 11 tydzień. 🤔Nie wiem z czego takie podejście i gadanie wynika, może wolą się nastawić negatywnie do wszystkiego i się potem zaskoczyć że jest dobrze ?🤔🤔

Ja bym bardzo się chciała nie przejmować, ale takie gadanie na mnie bardzo mocno wpływa, później nie mogę przestać o tym myśleć. Nie wiem jak u innych z takim gadaniem, ale mój teść to po prostu skończony idiota i ciągle gada same negatywne rzeczy...

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

⏸️ 05.2026 🤞🌈
    28.05 0.58cm człowieczka z serduszkiem 💖
    9.06 1,67cm 🫐
    23.06 3,66cm🍓
    Nifty - czekamy na synka 💙
    7.07 - 6,45cm 🥝, prenatalne ok 🍀
    14.07 - 106g 🍋
    4.08 - 164g 🥑
    25.08 - 342g 🥭
    1.09 - połówkowe ✅️

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈

preg.png
  • tosiekk Autorytet

Wysłany: 2 września, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Dysia_ wrote:
    Ja bym bardzo się chciała nie przejmować, ale takie gadanie na mnie bardzo mocno wpływa, później nie mogę przestać o tym myśleć. Nie wiem jak u innych z takim gadaniem, ale mój teść to po prostu skończony idiota i ciągle gada same negatywne rzeczy...

Zauważyłam, że tendencję do takich tekstów mają starsze osoby, tzn. pokolenie naszych rodziców, teściów, babć itp. Pewnie nie wynika to z jakiejś złej woli tylko nie wiem, złych doświadczeń? Co nie zmienia faktu, że ja się Tobie totalnie nie dziwię, bo jak mnie ktoś „poczęstuje” takim tekstem w stylu „ooo, do stycznia daleko, bylebyś donosiła” to potem mam cały dzień spieprzony, bo zaczynam się martwić. I strasznie mnie to wku*wia, bo bardzo dużo kosztuje niektóre z nas wykrzesanie z siebie radości w związku z oczekiwaniem malucha, a ktoś przychodzi i jednym zdaniem to gasi i spycha z powrotem w krainę „może faktycznie za szybko….”. Przykro mi, że tego dziś doświadczyłaś 🫂

_Dysia_, molierowa, Jusia92 lubią tę wiadomość

2,5 roku starań o pierwsze 🌸

05.2026 ⏸️
    Nifty - czekamy na synka 🩵

12+6 || I prenatalne, wszystkie ryzyka niskie🤍
    20+1 || II prenatalne - 344g szczęścia💙

preg.png
  • Rosiek Ekspertka

Wysłany: 2 września, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANIELKA wrote:
    A w miarę to lekko chodzi? Tak się zastanawiam czy to moze się czymś roznić w zależności od modelu. Dzisiaj akurat rozmawiałam z siostrą na ten temat, ona ma wozek espiro i fotelik avionaut, mowiła, że o ile jeszcze łatwo wchodzi ten fotelik w adapter, to potem bardzo ciężko wyjąć z tego stelaża i ona woli po prostu wziąć fotelik w ręce... No i mam dylemat :)

Ja mam wózek venicci upline 2 i fotelik z maxi cosi i łatwo się to wszystko wpinało o wypinało, ale czasami nie chciało mi się stelaża wyjmować z bagażnika jak miałam mało do przejścia i brałam fotelik w rękę. Nie była to kwestia rozkładania, składania czy wpinani i wypinania ale czasem stwierdzałam, że nie ma sensu wyjmować stelaża.

ANIELKA lubi tę wiadomość

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 2 września, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANIELKA wrote:

Jak już dojdzie się do wprawy to tak. Pierwsze razy miałam właśnie tak jak Twoja siostra, że wpiąć spoko ale wypiąć nie umiałam 😅 potem się okazało, że im mniej siły tym lepiej i już mi szło to bezproblemowo.

Dysia takie gadanie to serio potrafi popsuć dzień :( to starsze pokolenie niestety jest tego nauczone, nawet moja mama mówiła, że wózek to się kupowało dopiero jak się dziecko urodziło.
    Ale uwierz mi wszystko będzie dobrze ❤️ stres bobasowi nie jest potrzebny

_Dysia_, ANIELKA lubią tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Karola_90 Ekspertka

Wysłany: 2 września, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się gdzieś obiło o uszy, że dopóki nie ma się dziecka na rękach to dziecka nie ma 🤯 też uważam to za totalnie obrzydliwe.

Dysia, następnym razem weź mu dosadnie odpowiedz, jak kupi sobie płaszcz czy buty na zimę to zapytaj go z przymilnym uśmiechem a po co, bo może go jutro coś rozjedzie czy zawału dostanie to szkoda pieniędzy tak wczas wydawać póki zimy nie ma, w końcu przecież wszystko się może zdarzyć 🙃

Generalnie staram się zachowywać szacunek do starszych ale jestem uczulona na chamstwo i głupotę i wtedy też (nie)stety nie cackam się z nikim.

Bardzo polecam takie podejście, przyda się jak już dziecko będzie na świecie, bo domyślam się, że teściu raczej nie zmądrzeje 🫣

_Dysia_, May-girl lubią tę wiadomość

‹‹ 195 196 197 198 199
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Akcesoria do gondoli – co warto mieć pod ręką?

Komfortowy spacer z maluchem zaczyna się od dobrze dobranych akcesoriów do gondoli. Sprawdź, co naprawdę warto mieć pod ręką, by zadbać o wygodę i bezpieczeństwo dziecka.      

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ