Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hmmmm czyli od razu startujecie z 2w1?
Ja się zastanawiałam nad samą gondolą czyli 1w1 ewentualnie używkę, a potem fajną nową spacerówkę.
Znajoma miał niby super wózek na początku ale potem był to dla niej koszmar, bo duże, nieporęczne itp i sama niedługo po tym jak przeniosła młodą do spacerówki to kupiła zupełnie inną 🤔
Także mam nieco wątpliwości. Póki co focus na wakacje, do sklepu podjedziemy pewnie koniec września/początek pazdziernika
-
Werox wrote:My właśnie zamówiliśmy z odbiorem na listopad. W Krakowie w bobowozkach na alei pokoju mają najlepsze ceny i faktycznie nigdzie nam się nie udało dostać tak dobrej ceny.
My zdecydowaliśmy się na wózek muvvo five, a fotelik to avionaut pixel 3 🤭
A Wy na jaki wózek?
My rozważaliśmy Muuvo Fold albo Roan Ivi 2.0 i z bólem serca wygrywa Roan, tylko z tego względu że potrzebujemy wózka do zadań specjalnych z super amortyzacją, bo mieszkamy dosłownie pośrodku pól i lasów, kawałka asfaltu w najbliższej okolicy nie mamy także wózek wybrany pod wertepy 😅 Fold skradł serduszko, ale no niestety. A fotelik zaproponowano nam Cybexa, ale chce podjechać jeszcze do Osiem Gwiazdek zobaczyć co zaproponują, bo w sklepie od wózków nie mają Avionauta a podobno są turbo leciutkie
-
Karola- My kupiliśmy od razu 2w1, wahaliśmy się początkowo nad kupnem wózka z drugiej ręki, ale wiedzieliśmy że fotelik musi być nowy. Jak to przeanalizowaliśmy cenowo to uznaliśmy że jednak kupujemy nowe w zestawie, spacerówki z muvvo sa bardzo dobre i u naszych znajomych super się sprawdzały dlatego nie mieliśmy wątpliwości żeby wziąć od razu 2w1

Ale no trochę nam zajęło podjęcie decyzji🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 13:44
-
My tam zrobiliśmy przy córce. Kupiliśmy 2w1 z drugiej ręki, co prawda gondola wyglądała jak nowa, a spacerówka była zupełnie nową, bo dziecko niewozkowe im się trafiło,.ale szybko przeszło na lżejsza spacerówkę. My korzystaliśmy z gondoli 6 mcy, że spacerówki z zestawu 3 m-ce po tym czasie kupiliśmy nowa lżejsza spacerówkę z której korzystamy do dzis 🙂Karola_90 wrote:Hmmmm czyli od razu startujecie z 2w1?
Ja się zastanawiałam nad samą gondolą czyli 1w1 ewentualnie używkę, a potem fajną nową spacerówkę.
Znajoma miał niby super wózek na początku ale potem był to dla niej koszmar, bo duże, nieporęczne itp i sama niedługo po tym jak przeniosła młodą do spacerówki to kupiła zupełnie inną 🤔
Także mam nieco wątpliwości. Póki co focus na wakacje, do sklepu podjedziemy pewnie koniec września/początek pazdziernika
Karola_90 lubi tę wiadomość
-
My kupiliśmy wózek 2w1 z niższej półki, patrzyłam tylko żeby gondola była duża. Szukałam długo używki, nic mi nie odpowiadało niestety. Czasem trafi się złoty strzał. W spacerówce pasy się schrzaniły i na roczek kupiliśmy właśnie Muuvo Go. Dosyć, że cenowo super to w zestawie były wszystkie akcesoria - moskitiera, folia przeciwdeszczowa i osłona na nóżki. Jest super lekka i radzi sobie na żwirowym podjeździe czy w mieście. Patrzyłam żeby względnie była lekka bo wzięliśmy ją do Chorwacji na wakacje i nic się nie działo.
Edit. Z fotelików to mamy wszystkie firmy Jolie, niższa cena i lżejszy niż Avionaut. W testach wychodzi też bardzo dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 17:11
09.2023 - rozpoczęcie starań
10.2023 - ⏸️
10.2023 - 6 t 💔 poronienie
03.2024 - wznowienie starań
04.2024 - ⏸️
05.2024 - 5 t 💔 poronienie
06.2024 - ⏸️
02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
04.2026 - powrót do starań 🍀
01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
13.07.2026 - 2,2cm 🍒
27.07.2026 - 5,5 cm 🍋
03.08.2026 - wizyta gin NFZ
👶🏻💙
👧 31l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
🧔♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

-
My rozważamy wózek Anex Flo- może ktoś miał tej firmy? O fotelikach słyszę, że maxi cosi ma super z wyjmowaną wkładką i cybex z tym że ciężki.
Również jak piszą dziewczyny wyżej czesto ludzie wymieniają spacerówkę z tych modeli 2w1 po prostu na lżejsze wersje. -
My wózek mamy roan ivi 2.0 i jest na prawdę super, zarówno jako gondola jak i spacerówka. Jedyny minus to jego waga, bo na prawdę jest ciężki.
Fotelik pierwszy mamy avionaut pixel 2 - najlżejsza opcja jaka była dostępna rok temu. Teraz wiem że wyszła 3 i jest jeszcze lżejszy. Polecam z bazą obrotową, dla mnie to było mega wygodne.
Teraz zastanawiam się nad kupnem podwójnego wózka i sama nie wiem co począć w tym temacie 🤔 -
A są takie rozwiązania, że fotelik odpina się z auta i wpina do stelaża do wózka z kółkami na tzw. na szybko z auta do lekarza a do tego na zwykłe spacery osobna gondola? Bez spacerówki?
Czy fotelik i wózek musi być wtedy tej samej firmy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 18:59
-
molierowa wrote:A są takie rozwiązania, że fotelik odpina się z auta i wpina do stelaża do wózka z kółkami na tzw. na szybko z auta do lekarza a do tego na zwykłe spacery osobna gondola? Bez spacerówki?
Czy fotelik i wózek musi być wtedy tej samej firmy?
Miałam wózek adamex i fotelik avionaut i na spokojnie można było wpiąć fotelik do stelaża tylko ważne jest mieć adaptery 😊
Karola_90, molierowa lubią tę wiadomość
-
18+3 były torbielki w splocie naczyniowkowym a 20+6 na prenatalnych nie ma śladu także nie przejmuj się tym!Karola_90 wrote:Ja już po wizycie, młody 410g, ogólnie wszystko w porządku, wszystkie narządy na miejscu, długo sprawdzał serce i mózg.
Niestety znalazła się cysta w splocie naczyniowym - zmiana izolowana. Doktor powiedział żeby się tym nie przejmować, bo się zdarza, i najczęściej się wchłaniają do 30 tygodnia.
Ale i tak miałam w planach 3 prenatalne, zobaczymy tylko czy prywatnie mi się uda do tego lekarza czy będę musiała znaleźć kogoś innego.
-
molierowa wrote:A są takie rozwiązania, że fotelik odpina się z auta i wpina do stelaża do wózka z kółkami na tzw. na szybko z auta do lekarza a do tego na zwykłe spacery osobna gondola? Bez spacerówki?
Są do kupienia adaptery, wpina się w stelaż i można wkładać fotelik
Konfigurację przeróżne, a kosztują max stówkę.
Karola_90, molierowa lubią tę wiadomość
-
U nas sukces, udało się upatrzeć wózek i fotelik. Będziemy zamawiać prawdopodobnie dopiero w październiku, bo w sklepie mówili, że czeka się 2 tygodnie, góra miesiąc także się nie spieszymy, a mają mieć wtedy jakieś targi i będą dodatkowe rabaty 😊
Ale muszę wam powiedzieć, że wróciłam i zostałam ultra zdołowana, zdążyłam już sobie trochę popłakać... Mianowicie mój WSPANIAŁY teść stwierdził, że za wcześnie chcemy brać ten wózek i powinniśmy poczekać do porodu z kupnem (śmiechu warte) bo przecież coś może stać się z dzieckiem i co wtedy zrobimy z tym wózkiem. Moja nerwica lubi to...
Annette. lubi tę wiadomość
🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
⏸️ 05.2026 🤞🌈
28.05 0.58cm człowieczka z serduszkiem 💖
9.06 1,67cm 🫐
23.06 3,66cm🍓
Nifty - czekamy na synka 💙
7.07 - 6,45cm 🥝, prenatalne ok 🍀
14.07 - 106g 🍋
4.08 - 164g 🥑
25.08 - 342g 🥭
1.09 - połówkowe ✅️
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈

-
Jeśli są z tej samej firmy to faktycznie wpinasz tylko łupinę w stelarz, jeśli firmy są inne to są po prostu adaptery. My tak korzystaliśmy, bo jak miałam przejść z auta 100m do przychodni na przykład to wpinałam w stelarz albo niosłam, zależy od sytuacji. Mi akurat te adaptery dorzucili przy kupnie wózka ale kojarzę, że ich cena była ok 100zl
molierowa lubi tę wiadomość
-
Margareetka wrote:Są do kupienia adaptery, wpina się w stelaż i można wkładać fotelik

Konfigurację przeróżne, a kosztują max stówkę.
A w miarę to lekko chodzi? Tak się zastanawiam czy to moze się czymś roznić w zależności od modelu. Dzisiaj akurat rozmawiałam z siostrą na ten temat, ona ma wozek espiro i fotelik avionaut, mowiła, że o ile jeszcze łatwo wchodzi ten fotelik w adapter, to potem bardzo ciężko wyjąć z tego stelaża i ona woli po prostu wziąć fotelik w ręce... No i mam dylemat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 20:08
94' 👱♀️ 92'👱♂️
Ch. Hashimoto, ANA dodatnie, Kir Bx, Immunologia👎🥺
Początek starań - lipiec 2024
09.2024 💔👼♀️ A. 9tc
05.2025 💔👼♀️ H. 18tc
05.2025 ⏸6 cykl starań
Beta 108->380->1080 ->2500....
09.06 - jest ❤️ crl 0,92 cm
16.06 💛 crl 1,6 cm
23.06 💚 crl 2,27 cm
30.06 💜 crl 3,34 cm
08.07 🤎 crl 4,56 cm
14.07 I usg prenatalne 🩵 będzie chłopczyk🩵 160 U/min, crl 5,6 cm
💊Prenatal Uno, Encorton, Hydroksychlorochina, Clexane, Accofil, Acard, Omega 3, Cyclogest, Progesteron besins, Biosteron, Estrofem

-
_Dysia_ wrote:U nas sukces, udało się upatrzeć wózek i fotelik. Będziemy zamawiać prawdopodobnie dopiero w październiku, bo w sklepie mówili, że czeka się 2 tygodnie, góra miesiąc także się nie spieszymy, a mają mieć wtedy jakieś targi i będą dodatkowe rabaty 😊
Ale muszę wam powiedzieć, że wróciłam i zostałam ultra zdołowana, zdążyłam już sobie trochę popłakać... Mianowicie mój WSPANIAŁY teść stwierdził, że za wcześnie chcemy brać ten wózek i powinniśmy poczekać do porodu z kupnem (śmiechu warte) bo przecież coś może stać się z dzieckiem i co wtedy zrobimy z tym wózkiem. Moja nerwica lubi to...
Wiesz co nie przejmuj się, są takie osoby co tak gadają. Np moja koleżanka jak powiedziałam o ciąży to powiedziała też coś w stylu „to jeszcze wczesna ciąża, nie wiadomo jak to będzie” a to był już 11 tydzień. 🤔Nie wiem z czego takie podejście i gadanie wynika, może wolą się nastawić negatywnie do wszystkiego i się potem zaskoczyć że jest dobrze ?🤔🤔 -
Annette. wrote:Wiesz co nie przejmuj się, są takie osoby co tak gadają. Np moja koleżanka jak powiedziałam o ciąży to powiedziała też coś w stylu „to jeszcze wczesna ciąża, nie wiadomo jak to będzie” a to był już 11 tydzień. 🤔Nie wiem z czego takie podejście i gadanie wynika, może wolą się nastawić negatywnie do wszystkiego i się potem zaskoczyć że jest dobrze ?🤔🤔
Ja bym bardzo się chciała nie przejmować, ale takie gadanie na mnie bardzo mocno wpływa, później nie mogę przestać o tym myśleć. Nie wiem jak u innych z takim gadaniem, ale mój teść to po prostu skończony idiota i ciągle gada same negatywne rzeczy...🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
⏸️ 05.2026 🤞🌈
28.05 0.58cm człowieczka z serduszkiem 💖
9.06 1,67cm 🫐
23.06 3,66cm🍓
Nifty - czekamy na synka 💙
7.07 - 6,45cm 🥝, prenatalne ok 🍀
14.07 - 106g 🍋
4.08 - 164g 🥑
25.08 - 342g 🥭
1.09 - połówkowe ✅️
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈

-
_Dysia_ wrote:Ja bym bardzo się chciała nie przejmować, ale takie gadanie na mnie bardzo mocno wpływa, później nie mogę przestać o tym myśleć. Nie wiem jak u innych z takim gadaniem, ale mój teść to po prostu skończony idiota i ciągle gada same negatywne rzeczy...
Zauważyłam, że tendencję do takich tekstów mają starsze osoby, tzn. pokolenie naszych rodziców, teściów, babć itp. Pewnie nie wynika to z jakiejś złej woli tylko nie wiem, złych doświadczeń? Co nie zmienia faktu, że ja się Tobie totalnie nie dziwię, bo jak mnie ktoś „poczęstuje” takim tekstem w stylu „ooo, do stycznia daleko, bylebyś donosiła” to potem mam cały dzień spieprzony, bo zaczynam się martwić. I strasznie mnie to wku*wia, bo bardzo dużo kosztuje niektóre z nas wykrzesanie z siebie radości w związku z oczekiwaniem malucha, a ktoś przychodzi i jednym zdaniem to gasi i spycha z powrotem w krainę „może faktycznie za szybko….”. Przykro mi, że tego dziś doświadczyłaś 🫂
_Dysia_, molierowa, Jusia92 lubią tę wiadomość
-
ANIELKA wrote:A w miarę to lekko chodzi? Tak się zastanawiam czy to moze się czymś roznić w zależności od modelu. Dzisiaj akurat rozmawiałam z siostrą na ten temat, ona ma wozek espiro i fotelik avionaut, mowiła, że o ile jeszcze łatwo wchodzi ten fotelik w adapter, to potem bardzo ciężko wyjąć z tego stelaża i ona woli po prostu wziąć fotelik w ręce... No i mam dylemat

Ja mam wózek venicci upline 2 i fotelik z maxi cosi i łatwo się to wszystko wpinało o wypinało, ale czasami nie chciało mi się stelaża wyjmować z bagażnika jak miałam mało do przejścia i brałam fotelik w rękę. Nie była to kwestia rozkładania, składania czy wpinani i wypinania ale czasem stwierdzałam, że nie ma sensu wyjmować stelaża.
ANIELKA lubi tę wiadomość
-
ANIELKA wrote:A w miarę to lekko chodzi? Tak się zastanawiam czy to moze się czymś roznić w zależności od modelu. Dzisiaj akurat rozmawiałam z siostrą na ten temat, ona ma wozek espiro i fotelik avionaut, mowiła, że o ile jeszcze łatwo wchodzi ten fotelik w adapter, to potem bardzo ciężko wyjąć z tego stelaża i ona woli po prostu wziąć fotelik w ręce... No i mam dylemat

Jak już dojdzie się do wprawy to tak. Pierwsze razy miałam właśnie tak jak Twoja siostra, że wpiąć spoko ale wypiąć nie umiałam 😅 potem się okazało, że im mniej siły tym lepiej i już mi szło to bezproblemowo.
Dysia takie gadanie to serio potrafi popsuć dzień
to starsze pokolenie niestety jest tego nauczone, nawet moja mama mówiła, że wózek to się kupowało dopiero jak się dziecko urodziło.
Ale uwierz mi wszystko będzie dobrze ❤️ stres bobasowi nie jest potrzebny
_Dysia_, ANIELKA lubią tę wiadomość
-
Też mi się gdzieś obiło o uszy, że dopóki nie ma się dziecka na rękach to dziecka nie ma 🤯 też uważam to za totalnie obrzydliwe.
Dysia, następnym razem weź mu dosadnie odpowiedz, jak kupi sobie płaszcz czy buty na zimę to zapytaj go z przymilnym uśmiechem a po co, bo może go jutro coś rozjedzie czy zawału dostanie to szkoda pieniędzy tak wczas wydawać póki zimy nie ma, w końcu przecież wszystko się może zdarzyć 🙃
Generalnie staram się zachowywać szacunek do starszych ale jestem uczulona na chamstwo i głupotę i wtedy też (nie)stety nie cackam się z nikim.
Bardzo polecam takie podejście, przyda się jak już dziecko będzie na świecie, bo domyślam się, że teściu raczej nie zmądrzeje 🫣
_Dysia_, May-girl lubią tę wiadomość