Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Współczuję strat, komplikacji i trzymam kciuki, żebyśmy wszystkie dociągnęły do końca. U mnie pozytywne myślenie, nie mam czarnych scenariuszy, cieszę się ciąża i czasem wolnym, zaczyna mi się podobać takie spokojne życie. Chyba zostanę kurą domową jak dziecko się urodzi 😆Mnie na L4 nie ma w domu więcej niż jestem, spacery z psem, rower, wyjścia z koleżankami, zakupy, załatwianie różnych spraw… ale nie mam leżącego więc się tym nie stresuję. Nie robię niczego niedozwolonego (czytaj nie pracuje), a tak szczerze jak ZUS chce się przyczepić to znajdzie powód. Pomyśl o kobietach, które mają już dzieci, one muszą spełnić ich potrzeby, nakarmić, zawieźć do szkoły, spędzić czas na powietrzu. Ty też możesz to wytłumaczyć jako ruch na powietrzu, że masz duszności, że to profilaktyka zakrzepów, cukrzycy ciążowej itp. jeść też coś musisz, więc i do restauracji Ci wolno jechać tak samo i do supermarketu. Unikałabym tylko jakiegoś koszenia trawy na podwórku, relacji na fb z wyjść…Buburuza wrote:Ja wczoraj powiedziałam w jednej placówce. W tej, w której się tak bałam nie zebrałam się na odwagę, ale nie szkodzi. W tej drugiej dyrektorka się ucieszyła, pogratulowała i nawet połączyła wątki po czym dostałam zjebe, że parę tygodniu temu przybiegłam na pomoc na interwencję do agresywnego dziecka pomimo mojego stanu.
💅🏼 Nawet nie wiecie jak się pozytywnie zaskoczyłam.
🌸Niestety to nie koniec moich stresów z pracą, ale odliczam. Na początku lipca mam wizytę, i chyba wezmę po niej zwolnienie chociaż na 2-3 tygodnie aż 2 trymestr się rozkręci pełną gęba.
🫡Jak to jest z tymi zwolnieniami? Można wychodzić czy nie można? Ja w pierwszej miałam takie dolegliwości że nie w głowie mi było wychodzenie. Na ogród i przejechać się autem docierałam najdalej + panicznie bałam się kontroli z Zusu. Teraz nie chciałabym się tak zamykać, bo domyślam się że to też miało wpływ na moją głowę.
I głupie pytanie. Czy Wam też wraca ochota na seks? Wcześniej mógłby dla mnie nie istnieć, zero popędu, ale powiedzmy, że dbałam o męża, żeby nie był taki odsunięty 😆 Może to dlatego, że zblizam się do drugiego trymestru, nie wiem, powiedzcie jak u Was. -
O jeny dziewczyny, jaka ja miałam niespokojna noc. Nie mogłam zasnąć, bo tak mi serce waliło, potem budziłam się co chwilę i śniły mi się jakieś głupoty. Na szczęście przychodzę z dobrymi wiadomościami, nasza krewetka ma już 1,45 cm i serduszko bije 160 bpm! ❤️ wszystko zgodnie z owulacja (ciąża o tydzień młodsza, bo owulacja była koło 21 dc). Kamień spadł mi z serca, chociaż to następna wizyta będzie tym „kamieniem milowym”, bo ostatnio na niej dowiedziałam się złych rzeczy. Niezmiennie myślę, że będzie dobrze 💪🏻
Termin porodu wychodzi na 3 lutego 2026, więc Kinia gdybyś przy okazji edytowała post, to poproszę o dopisanie 😊 Dostałam skierowanie na prenatalne, więc będę się umawiać w ostatnim tygodniu lipca 😊
Mam nadzieję, że rozpoczęłam passe dzisiejszych dobrych wiadomości, mocno trzymam kciuki za resztę ekipy wizytującej! 🤞🏻🍀
ANIELKA, baby33, Werox, yecikowa, Karola_90, monii00, dori, molierowa, Olinka1329, _Dysia_, tosiekk, Buburuza, Esbe, Margareetka, asiajoanna, BillieJean, Kinia197 lubią tę wiadomość
-
Morwa tak mi przykro z powodu straty ale trzymam mocno kciuki za drugie dzieciatko!! 🫂🍀
Werox to w czwartek razem wizytujemy tylko u mnie to juz beda prenatalne,z jednej strony kiedy to zlecialo a z drugiej to juz sie nie moge doczekac i stresik jest 🙈
Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i bede wypatrywac pozytywnych wiesci od Was 💕🍀🌷
Karola_90, Jusia92, _Dysia_, Buburuza lubią tę wiadomość
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins, dostinex, symformin, euthyrox
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 15x ❌️
Letrozole Bluefish 8x ❌️
w 41 cs pierwsze ⏸️ 24.04
25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️
21.05 7+6 CRL 1,46 cm FHR 162 bpm 🍀
9.06 4cm FHR 169 🧸 -
U nas wszystko ok.
FHR 151/min
Fasolka 1,6 cm bodajże, dobrze ulokowana, daleko od blizny. Wielkość ciąży zgodna z wiekiem wynikającym z OM
Dostałam skierowania na wszystkie badania i już je dziś zrobiłam korzystając z okazji 🙂
Teraz pędzę do pracy. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty 💗
ANIELKA, Karola_90, yecikowa, monii00, dori, molierowa, Jusia92, Olinka1329, _Dysia_, tosiekk, Buburuza, baby33, Werox, Esbe, Aga_92, Margareetka, asiajoanna, BillieJean, Kinia197 lubią tę wiadomość
-
@jusia92, @jaskra
Gratulacje i dziękujemy za takie dobre wieści.
Mam nadzieję, że uda się teraz, choć na chwilę, uspokoić i trochę się pocieszyć☺️
Czekamy na kolejne dobre wiadomości!
Ja też już po wizycie, wszystko jest w porządku. Bombelek ma już 7,06cm i pięknie bijące serduszko.
Cudnie było popatrzeć na to, jak się wierci i drapie po nosku 🥹 popłakałam się podczas wizyty
Z pomiarów wychodzi tydzień starsza niż z OM i termin wychodzi na 27.12.
Co prawda wynika pappy bede miala dopiero za tydzień, ale ze względu na wiek wiwm, ze mogą okazać sie słabsze. Nifty mnie troche uspokoiło, ze wszystko bedzie ok ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:20
monii00, molierowa, dori, Jusia92, Olinka1329, tosiekk, _Dysia_, Buburuza, Karola_90, ANIELKA, baby33, Werox, Esbe, jaskra, Aga_92, Margareetka, asiajoanna, BillieJean lubią tę wiadomość
'89 👷♀️ & 👷'88
💓👶2023, cc
⏸️ 11.2025
💔 12.2025 poronienie samoistne 10tc / (6+4)
💔 03.2026 cb
⏸️ 20.04.2026 🌱🌈 + 💉 Neoparin
9dpo beta 23,27; 11dpo beta 103,54; 14dpo beta 566,3; 16dpo beta 1133,25; 18dpo beta 2414,7; 24dpo beta 17682,2; 30dpo beta 60560,56
06.05 jest ❤️
15.05 1,1cm 🧡
29.05 2,33cm 💛
12.06 4,74cm 💚
NIPT - niskie ryzyka i 🩷
23.06 7,06cm ❤️ prenatalne, wszystko ok
✅️ tsh, zespół antyfosfolipidowy
⚠️ trombofilia, mutacje MTHFR (hetero), V-Leiden, PAI-1 4G/5G

-
@Morwa i wszystkie Dziewczyny po stratach: trzymamy się dalej, myślimy pozytywnie! Teraz już musi być tylko dobrze!👍 @Morwa bardzo bardzo mi przykro, że masz taki słodko-gorzki ten czas, ale wierzę, że z kolejnymi pozytywnymi wiadomościami będzie już lepiej. Też się trzęsę przed wszystkimi wizytami, teraz minęłam czas, który był dla mnie graniczny, kiedy tamta ciąża się zatrzymała, i jakoś mi lżej.
A propos nakręcania się: ku przestrodze opowiem Wam, jaką akcję miałam wczoraj. Na drugą nóżkę w ramach abonamentu w medicoverze poszłam sprawdzić, czy wszystko ok. Pani zrobiła USG i ku mojemu zaskoczeniu powiedziała, że doppler nie wykrywa tętna, a zarodek ma 12,6mm. Policzyłam sobie, że powinien mieć 18, a w ogóle to jaki Doppler jak nie powinien byc tak wcześnie robiony. Spięłam się mocno, pani z nietęgą miną dała mi skierowanie do pracowni USG, mówiąc, że w sumie to ona nie wie czy ten sprzęt w ogóle działa.
O 16 poszłam prywatnie, bo nie doczekałabym w tym stresie do czwartkowej planowej wizyty.
Zarodek ma 18mm, serce pięknie bije, bejbi jest bejbikiem, a nie plama na ekranie jak w medicoverze. Jedyne co- bardzo teraz się zmartwiłam tymi próbami włączenia Dopplera, czy to nie zaszkodziło. Chciałam przycebularzyć i wykorzystać medicover, skoro za niego płacę niemałą kasę, ale jak się okazuje więcej to stresu przynosi…
BillieJean, Kinia197 lubią tę wiadomość
👧86
👨84
3 cs naturals
3.02. pozytywny test
4.02. Beta 236
6.02. Beta 615
19.02 ♥️ 133 i CRL 4,4
11.03 stwierdzono poronienie zatrzymane w 8+1
20.05 pozytywny test
23.05 beta 103
25.05 beta 266
27.05 beta 766
30.05 beta 2627
3.06 pęcherzyk ciążowy 11mm
11.06 ❤️140, crl 6,4, USG 6+3 -
Yecikowa o wow! Przez te prawie 2 tygodnie urosła jak szalona! Super, że wszystko w porządku!
Masz NIPT więc większością wyników z Pappy nie musisz się przejmować, zwróc uwagę tyllo na te co dotyczą Ciebie i łożyska
Ah baaaaardzo bardzo się cieszę i teraz sama nie mogę się doczekać moich prenatalnych, a to jeszcze 2 tygodnie 🫣
yecikowa lubi tę wiadomość
-
Ale miło się czyta te wszystkie dobre wiadomości 🍀 gratulacje 🥳
Ja już odliczam do swojej wizyty 01.07, jakbym mogła to chodziłabym codziennie 😂
Esbe, Karola_90, yecikowa, Nayshea lubią tę wiadomość
-
Ja tez juz po usg, dzidzia ma niecałe 5cm, 11w3d. Wierzgała aż miło, rączki, nóżki, wszystko latało. Machała nam

Krwiak musiał sie opróżnić, nie ma po nim śladu.
Teraz jedziemy oddac krew na NIPT 🤞
molierowa, Aga_92, Karola_90, yecikowa, ANIELKA, Olinka1329, baby33, Werox, Margareetka, _Dysia_, asiajoanna, May-girl, Buburuza, Jusia92, tosiekk, monii00, BillieJean, Kinia197, jaskra lubią tę wiadomość
-
baby33 wrote:Ale miło się czyta te wszystkie dobre wiadomości 🍀 gratulacje 🥳
Ja już odliczam do swojej wizyty 01.07, jakbym mogła to chodziłabym codziennie 😂
O widzę że wizytujemy razem ❤️ -
Ja też już po wizycie! Lekarz poprosił żebym przyjechała szybciej, co trochę mi nie było na rękę bo mój mąż nie zdążył być ze mną niestety. Wizyta była krotka ale naważniejsze, że wszystko dobrze, na usg bobo rośnie, niezmiennie 4 dni do przodu, więc wychodzi 9+0. Zaczynami oficjalnie 3 miesiąc ciąży! ❤️ CRL 2,27cm, tętna nie sprawdzał, ale dosłownie na sekundę włączył dopler żebym mogła usłyszeć bicie🩷
Za 2 tygodnie kolejna wizyta i kontrola badań, ale w międzyczasie czyli za tydzień wizyta w luxmedzie, bo u nas też niestety zbliża się termin kiedy serduszko zatrzymało się u pierwszej córeczki...
Gratulacje dziewczyny udanych i wizyt i trzyman kciuki za dalsze pozytywne wieści!🤗🤗
_Dysia_, monii00, yecikowa, Aga_92, Kinia197, BillieJean, Margareetka, tosiekk, Werox, May-girl, Esbe, Esbe lubią tę wiadomość
94' 👱♀️ 92'👱♂️
Ch. Hashimoto, ANA dodatnie, Kir Bx, Immunologia👎🥺
Początek starań - lipiec 2024
09.2024 💔👼♀️ A. 9tc
05.2025 💔👼♀️ H. 18tc
05.2025 ⏸6 cykl starań
Beta 108->380->1080 ->2500....
13.06 - jest ❤️ crl 0,92 cm
💊Prenatal Uno, Encorton, Hydroksychlorochina, Clexane, Accofil, Acard, Omega 3, Cyclogest, Progesteron besins, Biosteron, Estrofem

-
Tak się cieszę z każdej pozytywnej wiadomości z Waszych wizyt ❤️❤️
Ja mam 2.07 prenatalne, później 7.07 wizytę u gina.
Dziś byłam w POZ po l4, lekarka bardzo w porządku, bez problemu wypisała mi na te dwa tygodnie zanim będę wizytować u prowadzącego
Esbe lubi tę wiadomość
-