X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2013, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wskoczylam na pierwsza strone no i sporo nas jest :) szkoda ze udziela sie tylko kilka osob..

HOPE zapomnaialas o madzia123

• Asi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 miesięcy było leżące. Dziś już nie ma krwi tylko brązowe plamy. Tak jak z córcią. Dzisiaj leżę ,jem i oglądam filmy :) i czekam aż przejdzie

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2013, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to fajnie asi
    ja jak bylam w ciazy raz plamilam i dal mi progesteron pozniej mialam odklejone lekko endometrium ale nie leżałam tylko odpoczywalam bo juz bylam w takim stanie ze przekreslilam ciaze i myslalam o naj gorszym ale udalo sie donosic.

trzymam kciuki bedzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2013, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi - to to dobrze, w takim razie odpoczywaj ile się da :)

• michaela Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks wrote:
    z tego co ja wiem to kiełbaskę czy mięsko jak jest dobrze upieczone można jeść, jeżeli oczywiście nam nie szkodzi :) o wędzonych to ja tylko rybach słyszałam niestety :(

Pytałam o ryby lekarkę i twierdzi ze to przede wszystkim dlatego że ryby które kupujemy w sklepie są wędzone chemicznie, ale takie które wiemy że były tradycyjnie edzone można. Odradzała nowalijki - ze względu na nawzy (truskawki wcześniej niż natura chce również) tyle wiem

deJzi lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2013, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi odpoczywaj Kochana, na pewno duphaston pomoże :) Maluszkowi na pewno dobrze u Mamusi i zostanie tam jeszcze kilka miesięcy :)

deJzi lubi tę wiadomość

• liri Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2013, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry kochane panie. u mnie słoneczko dzisiaj:) ale chyba nie najcieplej. od jutra mam gosci na weekend...musze sprzatac..a raczej mama moja ktora przychodzi dzisiaj córci pomoc:) bo córcia niemożna:)miłego dnia wam zycze

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    kasiaks wrote:
    z tego co ja wiem to kiełbaskę czy mięsko jak jest dobrze upieczone można jeść, jeżeli oczywiście nam nie szkodzi :) o wędzonych to ja tylko rybach słyszałam niestety :(

Pytałam o ryby lekarkę i twierdzi ze to przede wszystkim dlatego że ryby które kupujemy w sklepie są wędzone chemicznie, ale takie które wiemy że były tradycyjnie edzone można. Odradzała nowalijki - ze względu na nawzy (truskawki wcześniej niż natura chce również) tyle wiem

A jeszcze sobie przypomniałam - żadnych wędlin które choć troche są surowe - czyli np Carpacio. :) doskonale za to robi napar z pokrzywy a w chłodniejsze dni z imbiru (dwa plastry imbiru zalane wrzątkiem) Jeśli sobie jeszcze coś przypomnę dam znać.

deJzi lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Asi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Innej opcji nie ma tak łatwo tego małego bąbelka nie wypuszczę z brzuchola...ma tam siedzieć aż do stycznia ;) bo tu siostra czeka

deJzi lubi tę wiadomość

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi- cieszę się,że jest ok , uważaj na siebie i maluszka i odpoczywaj!
    madzia123- podaj wstępną datę swojego porodu :)
    Ja dziś sprzedałam małą i zabieram się za sprzątanie. 11 czerwca córcia ma zabieg usunięcia "trzeciego migdała" i dziś lekarka potwierdziła tę datę więc zaczynam się lekko stresować...

82doi09kxiyf6x26.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31.01.2014 tak wychodzi z ovu zobaczymy co powie lekarz.zaczyna mnie mdlic a kibelek na zewnatrz sklepu mam buu

relg3e5ejwatx9hx.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Widzę, że mamusiek sporo i rzeczywiście tylko kilka osób się odzywa. Ja staram się trzymać z daleka od forum. Przynajmniej przez jakiś czas. W poprzedniej ciąży schizowałam, kiedy któraś z dziewczyn w necie napisała, że żegna się z forum, z wiadomego powodu. Nastawiały mnie takie posty bardzo negatywnie. A początek też jak Asi miałam sama nieciekawy...
    Teraz ok. Odpukać. W zeszły poniedziałek beta 66 a w piątek już 643! W tym tygodniu musiałam nieoczekiwanie zawitać do lekarza po zaświadczenie dla pracodawcy i widziałam na usg pęcherzyk. W piątek idę do lekarza u którego chcę prowadzić ciążę i pewnie więcej zobaczę. Ja Asi poprzednią ciążę startowałam z duphastonem i brałam go do 12 tyg. Teraz też jem. Z tym, że teraz mniej: 2 tbl na dobę. Jest ok, więc może dzięki temu, że utrzymuję stały poziom hormonu, tyle wystarczy. Zobaczymy.
    Najbardziej się stresuję tym, że nie mogę utrzymać ciąży w tajemnicy, chociaż jeszcze przez kilka tygodni. W poniedziałek na dzień dobry po powrocie z wychowawczego, czekało na mnie wypowiedzenie. Szef, który śnił mi się przez kilka poprzedzających ten dzień nocy, jako najgorszy palant, okazał się bardzo ok. Może dlatego, że był świeżutko po urlopie? Miło mnie zaskoczył. Ale prosił, żebym poszła od razu na zwolnienie. Wiem, że nie ma dla mnie roboty i sama chętnie posiedzę w domciu, podhoduję kropeczka w brzuszku i zadbam o chorowitego starszego brata. Tylko, że jak o wszystkim w poniedziałek dowiedziała się kardowa, cała firma będzie wiedzieć, wszyscy pracownicy, znajomi znajomych itp. No i w rodzinie też coś muszę szybko powiedzieć, przecież się zorientują, że w domu siedzę. Żebym wiedziała, że będzie ok, krzyczałabym całemu światu, ale nigdy nic niewiadomo. Cholera jasna, bo prawda jest taka, że jestem najszczęśliwsza na świecie...
    Całuski
    Trzymajcie się wszyskie zdrowiutko.

Asi, deJzi lubią tę wiadomość

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuleska wrote:
    Witajcie.
    Widzę, że mamusiek sporo i rzeczywiście tylko kilka osób się odzywa. Ja staram się trzymać z daleka od forum. Przynajmniej przez jakiś czas. W poprzedniej ciąży schizowałam, kiedy któraś z dziewczyn w necie napisała, że żegna się z forum, z wiadomego powodu. Nastawiały mnie takie posty bardzo negatywnie. A początek też jak Asi miałam sama nieciekawy...
    Teraz ok. Odpukać. W zeszły poniedziałek beta 66 a w piątek już 643! W tym tygodniu musiałam nieoczekiwanie zawitać do lekarza po zaświadczenie dla pracodawcy i widziałam na usg pęcherzyk. W piątek idę do lekarza u którego chcę prowadzić ciążę i pewnie więcej zobaczę. Ja Asi poprzednią ciążę startowałam z duphastonem i brałam go do 12 tyg. Teraz też jem. Z tym, że teraz mniej: 2 tbl na dobę. Jest ok, więc może dzięki temu, że utrzymuję stały poziom hormonu, tyle wystarczy. Zobaczymy.
    Najbardziej się stresuję tym, że nie mogę utrzymać ciąży w tajemnicy, chociaż jeszcze przez kilka tygodni. W poniedziałek na dzień dobry po powrocie z wychowawczego, czekało na mnie wypowiedzenie. Szef, który śnił mi się przez kilka poprzedzających ten dzień nocy, jako najgorszy palant, okazał się bardzo ok. Może dlatego, że był świeżutko po urlopie? Miło mnie zaskoczył. Ale prosił, żebym poszła od razu na zwolnienie. Wiem, że nie ma dla mnie roboty i sama chętnie posiedzę w domciu, podhoduję kropeczka w brzuszku i zadbam o chorowitego starszego brata. Tylko, że jak o wszystkim w poniedziałek dowiedziała się kardowa, cała firma będzie wiedzieć, wszyscy pracownicy, znajomi znajomych itp. No i w rodzinie też coś muszę szybko powiedzieć, przecież się zorientują, że w domu siedzę. Żebym wiedziała, że będzie ok, krzyczałabym całemu światu, ale nigdy nic niewiadomo. Cholera jasna, bo prawda jest taka, że jestem najszczęśliwsza na świecie...
    Całuski
    Trzymajcie się wszyskie zdrowiutko.

U mnie też wszyscy już wiedzą ale nie wszyscy mają tę możliwość utrzymania w tajemnicy takiej nowiny. A ja nie jestem przesądna jeśli ma być dobrze to będzie i na odwrót ...a musi byc dobrze bo innej opcji nie przyjmuję :) U Ciebie też będzie wszystko dobrze :) i zobaczysz ,że za kilka miesięcy będziemy opowiadać o swoich maluszkach

deJzi lubi tę wiadomość

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki Asi za wasze zdrówko. Też się zaparłam i koniec! Staram się właśnie tylko dobrze myśleć. W tym momencie przeszły mi te silne bóle brzucha a inne dolegliwości jeszcze nie przyplątały się. Więc mam takie dni, że zapominam o ciąży. Rano tabl, wieczór tabl i do przodu. Jak mnie będzie kopało po żebrach, to do mnie dotrze, co jest grane. Kurcze. Myślałam, że nigdy w życiu nie będę już przez to przechodzić. A teraz tak się cieszę i mam wrażenie, że nic jepiej nie mogło się poukładać.

Asi lubi tę wiadomość

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuleska, no w końcu sie odezwała malpa :)
    fajnie ze z kropeczka oki :) i musi byc oki :)
    dokladnie jak minie ten trudny okres to bedziemy sobie opowiadac o naszych brzuszkach :)

ja mysle ze nie masz powodu do zmartwień, betka rosnie bierzesz dupka odpoczywasz, wiec nie denerwuj sie tak.. :)

i daj znak zycia czasami :)
    no .......

Asi, mamuleska lubią tę wiadomość

• Asi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie dziewczyny . Ja tam walczę do końca tak jak z córeczką i czekam aż przyjdzie ten moment kiedy będę korzystać z uroków ciązy a nie tylko wypoczywać a puki co sprawiam sobie przyjemności odpoczywam oglądam ubranka i planuję jaki kupię wózek bo sprawia ,że pozytywnie się nakręcam a to połowa sukcesu ;) i drugiego bąbla donoszę i będzie wszystko dobrze :)

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, jak ja wchodzę to tu pusto i pisze monolog :) dzisiaj znów byłam w trasie i znów mnie nachodzą straszne myśli związane z pracą... :( umowę mam podpisać 11.06 a wtedy będę w 8 tygodniu... boję się że wyjdzie na jaw prawda, że wiedziałam wcześniej..chciałabym udać, że to zaskoczenie, i powiedzieć po 12 tygodniu ciązy dopiero... sama nie wiem kurczę, tak ciężko teraz o pracę a jak już się udaje to... dlaczego nie mogłam zajść ten miesiąc później..czasem jestem zła na siebie że przeze mnie mój skarb maleńki będzie miał gorzej od innych dzieci :( 8 tydzień...na dobrą sprawę moglabym nie wiedzieć przy tych moich cyklach o tej ciąży.. Poweidzieć przed umową czy nie i ją podpisać mówiąc potem....? Czy pracodawca może sprawdzić kiedy po raz pierwszy byłam u ginekologa? Mój gin zna moja sytuację i wypisze mi późniejszą datę pierwszej wizyty na zaświadczeniu w razie w.. 10 tydzień potrzebny do becikowego- a więc ostatnia data na kartę porodu przypadnie mi dopiero 23 czerwca...

Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • liri Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana.... prawnie nie masz obowiazku przedstawic pracodawcy twojej sytuacji juz teraz. ale moze warto zagrac w otwarte karty? :)moi juz wiedza:) przekazałam w pracy od razu no bo na l4 poszłam i stwierdzilam ze nie ma co ukrywac:)

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu wycinek z gazety prawnej "W takiej sytuacji przyjmuje się, że jeżeli nawet kandydatka skłamie oświadczając, że nie spodziewa się dziecka lub też oświadczy, że nie spodziewa się dziecka nie wiedząc, że jest w ciąży, pracodawca po jej zatrudnieniu nie będzie mógł z tego powodu wypowiedzieć jej umowy o pracę."

002cf1800b.png

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie liri...boję się że powie NIE, a tak dlugo jej szukałam...i dam z siebie wszystko by pracowac do końca, nie wiem tylko jak potem zus reaguje :/
    i znów mój spokój został zepsuty... :(

002cf1800b.png

‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ