X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • liri Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,103132,11797864,Zaparcia_w_ciazy___jak_sobie_pomoc_.html#TRNajCzytSST

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • liri Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2013, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie mi dziewczyny... jak u was z grilem? słyszałam rozne opinie? pozwalacie sobie na kiebłbaske albo steka? a jezeli nie, to dlaczego?

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pierwszej ciazy to jadlam kiwi na zaparcia i pomagalo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, dobre pytanie. Ja szczerze na ten temat nic nie słyszałam, ale oczywiście jak nie wiedziałam, ze mam w środku Fasolke to grilla miałam ze 2-3 razy...

• liri Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja uwielbiam... no z zimnego piwka juz zrezygnowałam..ale nie wiem co z grilem:) choc kochane, w czechach jest piwo birella- 0,0% :) i smakuje jak normalne:)

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie grilowe przysmaki sa ciezkie :) ale jak sie zje od czasu do czasu nie powinno zaszkodzic..
    ale slyszalam ze w ciazy nie powinno sie jesc wedzonych zeczy a gril podobnie wedzi ... ja juz sama nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co ja wiem to kiełbaskę czy mięsko jak jest dobrze upieczone można jeść, jeżeli oczywiście nam nie szkodzi :) o wędzonych to ja tylko rybach słyszałam niestety :(

• HOPE83 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi- czekamy na wieści!
    Dziewczynki ja oglądałam program na tvn style o zdrowym żywieniu w ciąży i tam była wzmianka o grilu właśnie-babka mówiła,że jeżeli grilujemy na małym ogniu ( kładziemy rękę nad grill i jęsli wytrzymamy 10 sekund tzn że ogień jest ok) to wówczas można spokojnie od czasu do czasu zjeść takię mięsko ( wówczas nie wytwarzają się szkodliwe związki) no i mówiła aby samemu doprawiać oczywiście świeże mięsko i pod żadnym pozorem nie kupować paczkowanych,peklowanych specjałów na grill..

deJzi lubi tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też niestety mam zaparcia, ale tak jak piszą dziewczyny : jabłka, kawka, jogurt i po kłopocie:)

82doi09kxiyf6x26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz pisalam wczesniej ale zapytam jeszcze raz
    mamuleska sie nie odzywa ciekawe czy u niej wszystko oki??

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znikam kobitki
    jutro chce dobre nowinki trzymam kciuki :)

• HOPE83 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie odzywała się niestety :(

82doi09kxiyf6x26.png
  • liri Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczynam sie martwic:( a mnie zgaga meczy straaaszna....napiłam sie zubra, i mam nadzieje ze przejdzie

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza i dostałam duphaston bo tak troszkę krwawiłam. USG miałam robione. Jest pęcherzyk w środku zarodek 6 mm czyli wszystko tam ok. wokół pęcherzyka nic niepokojącego. Mam chyba coś z hormonami (progesteronem) bo w pierwszej ciąży miałam tak samo. Teraz mam leżeć nie chodzić . Mam nadzieję ,że i tym raem uda mi się utrzymać ciążę :)

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • liri Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojjj Asi jak dobrze:) ciesze sie:) i widac zarodek...super:)

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no oby było dobrze. Mam nadzieję ,że skończy się na chwili strachu a potem już tylko będę czekać na szczęśliwe rozwiązanie :) idę spać dobranoc dziewczyny

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asi dobrze że wszystko w dobrze odpoczywaj. u mnie już dziś w pożądku kawka działa cuda.Pewnie lekarz stwierdzi że jestem przewrażliwiona że tak wcześnie przychodzę na wizytę ;p;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2013, 04:16

relg3e5ejwatx9hx.png
  • kasiulek Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2013, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi dbaj o Was:-)

Asi lubi tę wiadomość

oar8vfxm9yoo80vz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2013, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi wrote:
    Byłam u lekarza i dostałam duphaston bo tak troszkę krwawiłam. USG miałam robione. Jest pęcherzyk w środku zarodek 6 mm czyli wszystko tam ok. wokół pęcherzyka nic niepokojącego. Mam chyba coś z hormonami (progesteronem) bo w pierwszej ciąży miałam tak samo. Teraz mam leżeć nie chodzić . Mam nadzieję ,że i tym raem uda mi się utrzymać ciążę :)

ciesze sie ze z kropeczka wszystko oki :)
    kochana odpoczywaj i nie stresuj się...
    trzymam kciuki zebys znowu nie przelezala calej ciazy ( bo tak chyba bylo )
    a praca wypisał zwolnienie?

kurcze, ja dzis na 19 mam wizyte i juz mam 1000 mysli w glowie... ach trzeba sie czyms zajac zeby nie myslec tyle.

Asi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2013, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulek dlaczego nie masz suwaczka :)

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ