X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Asi Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy kolejną babeczkę w grupie :)

deJzi lubi tę wiadomość

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuleska jak zdrowko???? wypisuja cie dziś do domku??
    ale sie u mnie zimno zrobiło musiałam założyć dres bo marznę :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki :) jak mnie długo tutaj nie było, ale tyle wpisów się narobiło, że hoho hihi po pracy muszę część nadrobić ;)

22.06 byliśmy na kontroli, z dzidzią wszystko jest dobrze, rośnie prawidło, mierzy już 2,87 cm :) termin znowu na 20.01.2014 ;) badania prenatalne mamy na 10.07.2013

U mnie z kolei troszkę na minusie, ale mam nadzieje że po kolejnych badaniach i wynikach zleconych przez lekarza będzie OK - w moczu mam liczne leukocyty i nabłonki płaskie, muszę się wybrać do endokrynologa - bo mam strasznie niskie TSH - może mieć to wpływ na to, ze chudnę zamiast tyć... mimo, że jem bardzo dużo :(
    przepisał mi lekarz globulki na te bakterie ( swedzenia ani tez pieczenia żadnego nie mam, za to upławy mam liczne ), wiec zobaczymy - będę musiała po tych globulkach wykonać posiew moczu, może po prostu źle wykonałam zbiórkę moczu... to tak w wielkim skrócie :)

deJzi super pomysł z tym FB :) ale szukałam tam i nic nie widzę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2013, 09:34

kasiulek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2013, 09:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

poszło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2013, 10:11

deJzi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje :) teraz ciekawe kto jest kim ? hihi ;)

• aher Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po weekendzie :)
    Ja ostatnio jak chwaliłam brak mdłości i wymiotów tak teraz znów od kilku dni jest katastrofa w tej kwestii. Wszystko co zjem zaraz strasznie mnie męczy na żołądku i za chwilę organizm się tego pozbywa, mimo, że nie są to ciężkie czy niezdrowe rzeczy. Woda też jest przeze mnie ciężko przyswajalna więc martwi mnie trochę taki stan rzeczy

W ogóle powiem Wam, że za tydzień idziemy na weselicho - schudłam ponad 3 kg od początku ciąży, wybrana sukienka rozkloszowana w talii więc nie przejmowałam się w czym pójdę. Dobrze, że przymierzyłam wczoraj bo po dopięciu jej okazało się, że jednak ciężko mi się w niej oddycha :) hi hi ciężko by mi było coś kupić w ostatniej chwili a o innych z szafy to nawet nie ma mowy bo wszystko rozmiar 36. Ale się zdziwiłam! Na szczęście uda się ją poszerzyć nieco, oby wtedy była dobra :)

W jaki sposób można dołączyć do tej grupy na fejsie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2013, 11:23

deJzi lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2013, 09:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez lekko naciąga po jedzeniu, acher takie są uroki ciąży zaczynamy puchnąc :)

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kobietki i od razu pytanie za 100 punktów mam.Jest u mnie bratanek 4letni i dziś okazało się że ma szkarlatynę.Czy to jakoś zagraża płodowi? pediatra powiedział im że nie ma zagrożenia i bez obaw może być w domu co myslicie??

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2013, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2013, 09:35

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dajcie linka;)

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale szkarlatyna jest zaraźna, to wg mnie zagraża

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zabrali go do domu bo wolimy nie ryzykować czemu was na fb nie moge znalesc?

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2013, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chorowałam na szkarlatynę jak byłam mała i to jest straszna choroba :(

• aher Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grupa jest zamknięta więc w wyszukiwarka jej nie znajduje - deJzi musi Cię zaprosić :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2013, 09:36

• kasiulek Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Dziewczyny :) ja również jestem po wizycie w sobotę, wszystko chyba jest dobrze, maluszek ma główkę, raczki i nóżki i nosek i kopał i się przewracał więc fajowo, badanie genetyczne mam 13.07 więc wtedy wszystko dokładnie opiszę, mam nadzieję że będzie wszystko lux.Pozdrawiam Was mamusie.

deJzi lubi tę wiadomość

oar8vfxm9yoo80vz.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulek to super jak mały już fika koziołki. Ja mam 15 lipca już sie nie mogę doczekać. Jejku jak mi się ciężko wstaje rano do pracy;p, niedługo to czołgiem chyba trzeba będzie mnie ściągać.Zbieram się do pracy mam nadzieje że żadna burza mnie nie dopadnie, bo rano już jedna była.Miłego dnia mamuśki;):)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2013, 07:43

kasiulek lubi tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • ann21 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;-)

relgh371so6h0sbh.png
    90a75cce97132d97.png
‹‹ 71 72 73 74 75
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ