STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynki wczoraj jak byłam u tamtego giną to kazał mi brać acard dupahston i nospe tez miałam poronienie przed 1corka i tam serduszko przestało być. Akard biorę od dziś tez mam gęsta krew wiec nie powinno to niklu zaszkodzić zastanawiam się co mi powie prowadzący i czy mówić mu o graniu acardu ????jak myślicieli widziałam w wielu kalendarzach u koleżanek w zaawansowanych ciazach i tez brały acardJagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Astonia wrote:Dziewczyny a co bierzecie z DHA?
bo mi gin wypisał żeby brać:
jod 150-200mikrogram
DHA 200-300mg
wit.D 1500j.m
i żelazo w razie niedokrwistości
I zalecił żeby kupić Omega Med lub Mama DHA....ale to jest trochę drogie...
???
Ja biore pregne plus jest i zelazo i jod i kwas foliowy i witamina d w tym. Oczywiscie dha w tym tez, kwasy omega-3 i epa:)
Mysle ze sklad maja niezly;) kosztuja ok 37 zl za 30 tabletek, a bierze sie tylko jedna dziennie
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
wariatka3 wrote:Dziewczynki wczoraj jak byłam u tamtego giną to kazał mi brać acard dupahston i nospe tez miałam poronienie przed 1corka i tam serduszko przestało być. Akard biorę od dziś tez mam gęsta krew wiec nie powinno to niklu zaszkodzić zastanawiam się co mi powie prowadzący i czy mówić mu o graniu acardu ????jak myślicieli widziałam w wielu kalendarzach u koleżanek w zaawansowanych ciazach i tez brały acard
Brałam cała ciążę z Jasiem acard. Od 2 kresek na teście do 34tc. Nic sie zlego nie działo. Jutro mam wizytę gin i musze zapytać ale myślę ze i tym razem mi zaleci branie acardu -
wariatka3 wrote:Ja kozystam ze wszystkiego co mogę dlaczego jeżeli mogę mam tego nie robić bo wstyd? Nie uwazam . wstyd mi nie było ani nie jest jeżeli mogę dostać to 500 na dwoje zlozylam na dwoje w styczniu jak urodze i na 3cie złoże wniosek a i na rodzinne bo mi dochód nie przekroczy na tyle osob . jeżeli może mi się należeć wezme na picie i fajki nie wydań bo szkoda mi na to pieniedzy . a taka prawda ze po dziewczynach ani lozeczka ani wózka nie mam wszystko muszę kupić. Na ta chwile jestem za bogata aby cokolwiek dostać ale cos mi się wydaje ze rodzinne mogłam mieć na dziewczyny ale jak chciałam papiery złożyć to pani uznała ze mi się nie należy i się nie blaznilam bo ja spokojnie żyje z swych pensji
Ja tez zamierzam iSC złożyć na pierwsze dziecko bo do momentu jak miałam umowę nie należało mi się, ale teraz już tak więc będę korzystać. Mój dostaje więcej na rękę niż na umowie wiec pozwala mi to na skorzystanie z 500 na pierwsze dzieckowariatka3 lubi tę wiadomość
-
Jutro idę na pierwszą wizytę, nie wiem jak ja to patrzyłam że myślałam że to będzie dalszy dzień ciąży, a to dopiero 6t1d. Jest szansa na serduszko tak szybko? O co właściwie powinnam lekarza pytać?
Chyba zaczynam się trochę denerwować przed wizytą, ale to takie pozytywne zdenerwowanie;)
Wariatka, jak będziesz u lekarza mów mu o wszelkich lekach, powinien wiedzieć. Ty masz ufać lekarzowi, a lekarz tobie;)
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny. Jestem nowa i jeżyczę trochę w szoku;) o ciąży wiem od ponad tygodnia i wypada 5t. 23.05 pierwsza wizyta u lekarza.trochę się martwię przyrostem bhcg. Ale jestem dobrej myśli... według Belly termin mam na 21.01:) nadal abstrakcja;)
merida17, wszamanka, boróweczka, Konwalia, angelstw lubią tę wiadomość
-
wszamanka wrote:Jutro idę na pierwszą wizytę, nie wiem jak ja to patrzyłam że myślałam że to będzie dalszy dzień ciąży, a to dopiero 6t1d. Jest szansa na serduszko tak szybko? O co właściwie powinnam lekarza pytać?
Chyba zaczynam się trochę denerwować przed wizytą, ale to takie pozytywne zdenerwowanie;)
Wariatka, jak będziesz u lekarza mów mu o wszelkich lekach, powinien wiedzieć. Ty masz ufać lekarzowi, a lekarz tobie;)
Ja byłam u gina to miałam według usg 5t6d i było serduszko. Dobrych wiadomości jutro, daj znać jak poszło=) -
vvena wrote:Cześć Dziewczyny. Jestem nowa i jeżyczę trochę w szoku;) o ciąży wiem od ponad tygodnia i wypada 5t. 23.05 pierwsza wizyta u lekarza.trochę się martwię przyrostem bhcg. Ale jestem dobrej myśli... według Belly termin mam na 21.01:) nadal abstrakcja;)
Cześćspokojnie nie trzeba być w szoku=))))) a jaki masz przyrost bhcg?
-
nick nieaktualnyojejku wrote:No fakt. Dziś dopiero betę powtarzałam
pierwsze usg 25 maja - 5+0 tc. Jak będzie dobrze to następnego dnia na dzień mamy powiem mamie,
Ja nie robiłam bety, a wizytę dopiero 30 maja, to moze sie dowiem, ktory to tydz u nasojejku lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
wszamanka wrote:Jutro idę na pierwszą wizytę, nie wiem jak ja to patrzyłam że myślałam że to będzie dalszy dzień ciąży, a to dopiero 6t1d. Jest szansa na serduszko tak szybko? O co właściwie powinnam lekarza pytać?
Pewnie ze jest szansawiele zalezy nawet od samej jakosci sprzetu do usg
w moim przypadku polowa 6stego i tylko zarodek, lekarz nie wykryl bijacego serduszka ale pracuje tez nie na najnowszym sprzecie i kazal sie nie przejmowac tylko czekac. A mysle ze pytac mozesz o wszystko co cie nurtuje i o
i o diete itp
-
Jejku. Ale produkujecie te posty z prędkością światła.
Serdecznie witam wszystkie świeże mamusie.
Channah, ogromnie mi przykro. Mam nadzieję że więcej tak się nie powtórzy i za miesiąc będziesz się cieszyć z maluszka. Super że masz takie nastawienie, mimo że ci ciężko. Jestem myślami z Tobą. Daj znać jak coś się zmieni.
Co do pomocy ZUS - MOPR nie ma się czego wstydzić. Płacimy ogromne podatki więc coś się Nam należy. A że żyjemy w państwie gdzie kradną i dają z "łaski" i mamy się cieszyć że "myślą" o rodzinach, bo dają zasiłki. Pfff
Dobra zmiana tematu, bo się niezdrowa dyskusja rozpocznie.
A ja już nie mogę doczekać się tych cudownych ruchów fasolki. Jeszcze co najmniej 2 miesiące.
Moje dziecię dziś dało mi w kość. Na szczęście szybko zasnęła, więc poszłam na trening.
Póki co brzuszek nie boli, chociaż daje znać o sobie linia cesarki i mięśnie. Koszmar. Dotknąć ledwo się da -
nick nieaktualny
-
Ja jutro ide do ginekologa. Pewnie nic nie bedzie widac, ale dostane sterydy. I tak bardzo sie boje ze dostane @ i bedzie ciaza biochemiczna. A brzuch mnie boli caly czas od owulacji. Masakra jakas, jakby mi jajowody wykrecalo.
Strasznie sie boje. Czy sa tu dziewczyny po przejsciach, Aniolkowe Mama?Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
nick nieaktualnyWitam szczęśliwe mamusie
Wczoraj zrobilam test i wyszedl pozytywnie. Wedlug moich obliczen termin na 17 stycznia. Termin u lekarza mamniestety na 30 maja to chyba troche za pozno? Jak sadzicie? Jestem na początku 6 tyg liczac od ostatniej miesiączki.
wszamanka, Sweet_CupCake lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCoconue wrote:Ja jutro ide do ginekologa. Pewnie nic nie bedzie widac, ale dostane sterydy. I tak bardzo sie boje ze dostane @ i bedzie ciaza biochemiczna. A brzuch mnie boli caly czas od owulacji. Masakra jakas, jakby mi jajowody wykrecalo.
Strasznie sie boje. Czy sa tu dziewczyny po przejsciach, Aniolkowe Mama?
a może spytaj o heparynę?
trzymam kciuki, zeby tym razem było dobrze