Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelam czytac o tym kiedy zaklada sie karte ciazy i wszedzie jest napisane że dopiero jak lekarz potwierdzi ciążę, czyli chyba kiedy zobaczy zarodek?
    Mi lekarz powiedzial tylko ze jest pecherzyk,a po chwili że "musimy jeszcze podhodować tego człowieczka". Czy to możliwe że był tam zarodek, ale lekarz zapomniał mi wspomnieć?^^
    Niestety nie dostałam zdjęcia :( (Chyba tez zapomniał bo koleżance nawet zdjęcie torbiela w tej klinice dali:D)

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• Kasha Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka.
    Przed pierwszą ciążą ważyłam 50kg. W ciąży z pierwszym smykiem przytyłam 20kg. Po porodzie Ważyłam około 65kg. I ponad rok zrzucam tą masę tłuszczu i jakoś słabo widać efekty, bo kilogram na miesiąc. Nie odpuszczałam sobie. Wiadomo prace domowe, praca zarobkowa, opieka i spacery to także "część treningu" dla organizmu. Dlatego zaczęłam chodzić na siłownię, by "przyspieszyć".
    Mam nadzieję że teraz nie przytyję więcej niż muszę.

Bez obawy. Nie przemęczam się tam. Mam kilka ćwiczeń na sprzęcie kilka na macie. Powolutku, na spokojnie.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie mam karty ciąży. Następna wizyta 4 czerwca :) mam nadzieję, że już coś będzie więcej widać :)

Kasha, jak bardzo powoli schodzą kg to może nieodpowiednia dieta, brak regularnych posiłków?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 09:08

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    zamówiłam <3
    http://iv.pl/images/75134053031194469029.png

w dzień mamy dam rodzicom :)
    Jakie piękne !! Drogie takie cudo?

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • boróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana jak powiedział ze widzi pęcherzyk ciążowy to jeszcze nie zarodek, zarodek jest troszkę później, spokojnie wszystko będzie dobrze :)

bfarxzdvvcuslthd.png
    dqpr3e5eitrzixvm.png
    3jgxyx8d2c5z4at0.png[/u
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana wrote:
    Właśnie belly przypomniało mi że zaczynamy z fasolką 6tc!:)
    Powiem wam że ciąże przechodzę poki co bardzo dobrze. Żadnych mdłości, cyce pełniejsze ale nie bolą nic a nic od dluzszego czasu, może jestem trochge śpiąca,.ale taka mamy pogode za oknem że to nic dziwnego;)
    Gdyby nie te ciagniecia w brzuchu przy chodzeniu to nie byloby zadnych objawow;p
    Tez się cieszyłam, że nie mam objawów, a tutaj klops zaczęły się właśnie mdłości :P
    Obrzydliwe. Ale trzymam kciuki abyś nie miała żadnych dolegliwości :D

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • boróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Witam wszystkie nowe mamusię, życzę bezproblemowych i zdrowych ciąż :)
    Ja niedawno się obudziłam, ale zjadlam kromeczke chleba w łóżku i jeszcze sobie leże :) drugi dzień bez mdłości! Hurrra! Czyżby przeszły? Albo zmiana otoczenia hmm... w każdym razie nie chce do nich wracać :P już w poniedziałeczek wizyta

bfarxzdvvcuslthd.png
    dqpr3e5eitrzixvm.png
    3jgxyx8d2c5z4at0.png[/u
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boróweczka wrote:
    Rosana jak powiedział ze widzi pęcherzyk ciążowy to jeszcze nie zarodek, zarodek jest troszkę później, spokojnie wszystko będzie dobrze :)

Az tak nie panikuje :) Chodzi mi tylko o fakt zalozenia w takim razie ksiazeczki na podstawie samego pecherzyka :) co jest chyba ewenementem;p

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzia wrote:
    Ja muszę cos ze swoimi zrobić, kilka tygodni temu zaszalałam, mam niebiesko czerwono różowo fioletowe pasemka i odrosty na fioletowo, jak mi to teraz zacznie odrastać to będę straszyć. Postaram się jak najszybciej wrócić do naturalnego koloru i tak wytrzymam do porodu.
    Wow ale kolorystyka :D ja mam blond ciemniejsze i farbuję na blond, no zobaczymy co to wyjdzie :D i co zrobię :D

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana wrote:
    Zaczelam czytac o tym kiedy zaklada sie karte ciazy i wszedzie jest napisane że dopiero jak lekarz potwierdzi ciążę, czyli chyba kiedy zobaczy zarodek?
    Mi lekarz powiedzial tylko ze jest pecherzyk,a po chwili że "musimy jeszcze podhodować tego człowieczka". Czy to możliwe że był tam zarodek, ale lekarz zapomniał mi wspomnieć?^^
    Niestety nie dostałam zdjęcia :( (Chyba tez zapomniał bo koleżance nawet zdjęcie torbiela w tej klinice dali:D)
    U lekarza najlepiej o zdjęcie się upomnieć to zrobi na pewno :D

U mnie dopiero około 10 tygodnia założyli kartę ciąży, a już wcześniej był zarodek. Na Twoim etapie myślę, że mógł być sam pęcherzyk. Ale to różnie bywa. Zależy od ciąży :) Myślę, że jakby był zarodek to raczej by Cię poinformował :) Ale nic się nie martw pojawi się :)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, bardzo możliwe. Teraz niestety muszę przejść na dietę i regularnie się odżywiać. Cukrzyca ciążowa :(
    Ale może się uda wtedy? :) Kto wie?!

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana wrote:
    Mój nie chcial na początku założyć, powiedział że na następnej wizycie za 2 tygodnie, ale potem dodał, ale widzę że Pani bardzo chce i jest juz bicie serduszka to możemy założyć. I dodał 1 "zdjęcie" maluszka do karty.

Spotkakam się ze zakładają dopiero jak jest serce...

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Channah bardzo ci współczuję ale tak jak dziewczyny mówią wrócisz do nas szybciutko :-D

Wizytujacym dzisiaj życzę powodzenia i samych dobrych wieści :-D

Co do ćwiczeń i wagi to ja mam 164 czyli tak średnio i zawsze wazylam 49 kg ale potem jak zaszlam w ciążę z córa to mialam 54 w pierwszej ciąży przytylam 15 kg czyli do porodu szlam z wagą okolo 70 juz w szpitalu spadlo mi 10 kg (4 dni głodówki po cc) no i powoli doszlam do 59 i tak trzymalam sie przez 5 lat ale jak zrobili mi pecherzyk to potem bylo jedz jedz zeby zajsc w ciążę i tak oto w 2 msc przytylam 5 kg czyli w ciazy z synkiem startowalam z wagą 65 kg i do porodu mialam niecale 80 chyba przytylam okolo 12 kg po 2 msc po cc zaczelam biegac chodzic na fitnesy i w pol roku doszlam do wagi 65 ale zalozylam sobie ze zejde do 55 co jest mega trudne gdy sie juz nie ma pecherzyka wiec lekkostrawna dieta i ruch przedze wszystkim iiiii zaszlam znowu w ciążę ale przynajmniej startuje z tą samą wagą 65 i teraz będę sie pilnowac bo wiem ile mnie wysilku to kosztowalo po cc

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • Karmelowa Debiutantka

Wysłany: 18 maja 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim mamusiom,jak samopoczucie z rana? :)
    Co do karty ciąży to macie rację u mnie też tak jest, że zakładają dopiero jak zaczyna bić serce.

• MarCza Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja farbuje sie u fryzjera farbą z naturalnych skladnikow starczylo raz na całą ciążę kolor odcienie brązu ale normalnie mozna farbą bez amoniaku

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Emilka, bardzo możliwe. Teraz niestety muszę przejść na dietę i regularnie się odżywiać. Cukrzyca ciążowa :(
    Ale może się uda wtedy? :) Kto wie?!

jak to? już masz cukrzyce ciążową? jak to badałaś? masz jakas dietę specjalną?

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Jakie piękne !! Drogie takie cudo?
    około 100zł jakoś :) zależy ile jakich znaczków i w jakim pudełeczku :)

• Karolina1234 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciazy moja ginekolog założyła mi kartę w 6t2d i teraz jak pojadę 30.05 to pewnie też założy. To chyba zależy od lekarza.
    Umówiłem się jeszcze na 31.05 na NFZ żeby dala mi na badania te pierwsze to co itd.bo one najdrożej wychodzą.
    Ja w pierwszej ciazy przytyłam 22 kg, chociaż nie było zbytnio tego widać. Startowałalam z wagą 54, a teraz 57. W miarę szybko udało mi się zrzucić wiec sie nie martwię na zapas ;)

• Kasha Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dietę. W pierwszej ciąży miałam cukrzycę. Ginek wie i kazał już na dietę przejść. Zamiast robić krzywą cukrzycową, łatwiej kupić glukometr i sprawdzać. Albo pójść do diabetologa.

Robiłam krzywą tylko raz i nigdy więcej. Wolę męczyć się z dietą 9 miesięcy niż pić raz jeszcze. Złe nie jest, tyle że u mnie na wymioty się zbierało podczas picia, a na koniec mnie mocno zemdliło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 09:35

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i się zaczęło... poranne mdłości do tego od rana cały czas chce mi się płakać z nie wyjaśnionych przyczyn ;)

Dzisiaj w końcu dzień wizyty u Ginka :D <3

Odnośnie wagi to u mnie do czasu ślubu było ok. 65 kg przy 180cm wzrostu, wyglądałam więc jak wieszak, potem trochę przytyłam (lekarz nawet mi to zalecił) do 75kg i wyglądałam zdrowo, w ciąży przytyłam do 101 kg... schudłam do 76 kg i znowu zaczyna się tycie ;) Po drugiej ciąży zamierzam przejść znowu na dietę + siłownia :)

boróweczka lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ