STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Bluebery - co za lekarz. Masakra. Wypalenie zawodowe i brak empatii. siedzi kurwa za karę w pracy. Niech się zwolni. Nieznosze takich ludzi. Jak coś robi to niech robi to najlepiej jak potrafi a jak ma zły dzień to niech emocje zostawi za drzwiami. "Pracuje ludzmi" wiec empatia mile widziana.
brak słów. Zmień lekarza...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 12:29
Kamila ;) lubi tę wiadomość
-
Amy-Tak jestem majówką 2015, Ty też?
Właśnie to nie na NFZ, ja mam pakiet w lux medzie i tam prowadzę ciążę i szczerze pierwszy raz spotkałam się z takim traktowaniem. Generalnie to jest bardzo dobry lekarz, ma super opinię i bardzo ciężko się do niej dostać. Miałam z nią do czynienia w poprzedniej ciąży, ale prowadziła mnie jako diabetolog i to na NFZ i zawsze się troszczyła, zlecała badania itd. Mąż chciaŁ żebym wróciła do lekarki, która prowadziła mnie z synem. Natomiast ja doszłam do wniosku, że skoro ona przyjmuje też w luxmedzie jako ginekolog to pójdę do niej to będę miała 2w1 bo jest duża szansa, że teraz też będę miała cukrzycę. Nie wiem, jeszcze zrzucam to na zmęczenie, zły dzień, w końcu też jest tylko człowiekiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 12:41
-
Blueberry88 wrote:Cześć Mamuśki:)
Widzę, że dużo jest Mam, u których będzie mała różnica wieku. Pewnie, że sobie poradzimy, jak drugie Maleństwo będzie takie jak syn to będzie wspaniale, bo on jest bezproblemowym, wesołym dzieckiem.
Ja piłam kawę w poprzedniej ciąży i teraz też piję. Mam bardzo niskie ciśnienie i nie wyobrażam sobie bez kawy, bo wtedy nie funkcjonuje.
Ja z objawów ciążowych mam tylko ból piersi, wcześniej miałam trochę mdłości, ale teraz jest lepiej.
Niestety obudziłam się chora:/
Byłam na pierwszej wizycie u ginekologa, chciałam, żeby mnie prowadziła w tej ciąży, ale zrezygnuje z niej. Jak wyszłam z gabinetu to się popłakałam. Potraktowała mnie tak jakby przez moje problemy miało nic nie być z tej ciąży. Fakt mam hashimoto, problem z testosteronem i trochę za dużo kilogramów, które pojawiły się przez chorobę tarczycy. Pierwszą ciążę straciłam w 8tc (poronienie zatrzymane). Natomiast mam zdrowego synka i mimo wszystkich przeciwności się udało, a jeszcze miałam z nim cukrzycę ciążową.
Poczułam się strasznie, ja wiem, że do 3 mca wszystko może się zdarzyć, ale chyba lekarz nie powinien traktować mnie w taki sposób. Jak poprosiłam o l4 (bo niedługo muszę wrócić po macierzyńskim i urlopie do pracy, a mam bardzo stresującą pracę, poza tym nie chcę żeby zwolnili osobę, która teraz jest za mnie) to usłyszałam, żebym poszła do internisty, bo od niej l4 to jak wrócę z usg po 12 tyg i ciąża nadal będzie. A jak zapytałam o jakiś lek (z synem brałam luteine ) to zapytała co chcę brać?! Jakbym się na tym znała. Eh,jest mi bardzo przykro; ( Rozpisałam się, ale musiałam ten żal z siebie wyrzucić.
Wiecie chyba rzeczywiście jest coś takiego, że dzieci czują ciążę. Mój roczny synek dzisiaj podniósł mi bluzkę i dawał buziaki brzuszkowi:) szok:) Mega się wzruszyłam.
Jesteś kolejną tutaj która trafia na lekarza-chama... Tak, ja tez wiem, do 12 tygodnia wszytsko się może wydarzyć.. Ale wiecie co??
PÓŹŃIEJ TEŻ MOŻE SIĘ WYDARZYĆ!
Mało tego... Przy porodzie też mogą być komplikacje, noworodkowi też może się coś stać, niemowlęciu też.. A dużemu dziecku nie?? Noż kurwa, ja przepraszam, ale wkurza mnie to, że Maleństwa są traktowane inaczej - co to, mniej człowiekiem są? Konstytucja nie obejmuje? Każdemu człowiekowi tak samo leczenie przysługuje.... Wrr...
Wybacz Blueberry, że na Ciebie popadło, ale to już któryś raz i nie mogę tej niekompetencji lekarzy -.-Blueberry88 lubi tę wiadomość
-
Blueberry88, ja poszłam ostatnio na Luxmed do bardzo sympatycznego lekarza.. Tylko co z tegO, że miły, co z tego , że prywatnie, skoro w gabinecie nie mial nawet USG!!
Dał mi skierowanie, żebym zrobiła pod koniec maja ciążowe, a Pani w rejestracji mówi, że na Wrocław na połowe sierpnia może mnie na usg ciążowe zapisać!!
Także ja sobie dałam spokój z tą opieką medyczną...zicka
-
Dziewczynki mam pytanie, czy wy swoje objawy ciążowe odczuwacie codziennie tak samo czy może z dnia na dzień coraz bardziej. Ja głupia tyle się naczytalam o ciazach obumarlych zeuż panikuje. Cały tydzień męczyly mnie rano mdłości dziś jest ok i zamiast się cieszyc to ja się martwię że to zły znak.
Na poprzednim usg widziałpecherzykpecherzyk jutro mam wizytę to będzie 7tydz i 1dzień i głowa pełna obaw czy to przypadkiem nie będzie pusty pecherzyk. Zwariuje do jutra. Czy Wy też macie takie myśli czy to ja jestem wariatka???1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany
-
Malowanka wrote:Dziewczynki mam pytanie, czy wy swoje objawy ciążowe odczuwacie codziennie tak samo czy może z dnia na dzień coraz bardziej. Ja głupia tyle się naczytalam o ciazach obumarlych zeuż panikuje. Cały tydzień męczyly mnie rano mdłości dziś jest ok i zamiast się cieszyc to ja się martwię że to zły znak.
Na poprzednim usg widziałpecherzykpecherzyk jutro mam wizytę to będzie 7tydz i 1dzień i głowa pełna obaw czy to przypadkiem nie będzie pusty pecherzyk. Zwariuje do jutra. Czy Wy też macie takie myśli czy to ja jestem wariatka???a co do czytania w necie to odradzam
Bartuś 26 Tc [*] aniołek
Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
Damian 7 lat -
Zicka,właśnie w lux medzie ginekolodzy nie mają usg w gabinecie, są do tego osobni lekarze. Mi akurat to nie przeszkadza, bo mam tu lekarza od usg, któremu bardzo ufam, jest jednym z lepszych specjalistów w Warszawie. Z terminami jest różnie, ale ja mam od męża z pracy super pakiet, wiec zawsze coś dla mnie znajdą. Chociaż ja na NFZ też nie mogę narzekać, na tyle co miałam do czynienia było super. Ale w lux medzie lubię to, że wszystkie wyniki mam na portalu i lekarze komentują wyniki. Dla mnie to mega wygoda.
Ale decyzja już podjęta wracam do swojej poprzedniej lekarki, wizyta 8.06 zobaczymy jak będzie
-
Malowanka, u mnie zdecydowanie falami.. Dwa dni słabsze, teraz 3 super samopoczucie, wi8ęc naprawde różnie bywa!
Nie martw się na zapas, będzie dobrze! A jutro wieczorem napiszemy, że wizyty były bardzo szczęśliwe dla nas, że bobaski rosną i już prawie machają do nas
Blueberry - we Wrocławiu zależy wszystko od gabinetu w którym przyjmują. Bywało, że mieli USG ale ja się poddałam, chociaż badania chetnie zrobie jak przepiszą, żeby już nie płacić tyleWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 13:14
zicka
-
Ja mam fajna opiekę z lux Medu, badania za darmo no i gabinet fajnie i nowocześnie wyposazony.
W poprzedniej ciąży chodziłam do lekarza na NFZ i właśnie on miał w.gabinecie tylko biurko, jak dał mi skierowanie na usg prenatalne i poszłam się zapisać to Pani wyznaczyla mi termin za pół rokuśmie chyba na sali bo pewnie bym już rodzila
Blueberry88 lubi tę wiadomość
1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany
-
Malowanka- ja mam różnie z objawami. W ciąży z synem oprócz pełniejszych piersi nie miałam zupełnie żadnych objawów, czułam się znakomicie. Teraz jest troszkę gorzej, ale to zależy od dnia. Nie martw się na zapas, to nie pomaga Twojej Kruszynce. Jutro masz wizytę o będziesz wszystko wiedziała:) Wszystko będzie dobrze, zobaczysz:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 13:18
-
Amy_ wrote:Bluebery - kwietniowka. Ale chyba wymienialysny zdania na wątku Podkarpacie - możliwe? Podczytywalam majówki bo Małgosia - mama Poli to moja koleżanka
stąd tez kojarzę twój nick