X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • natalina86 Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można w ciąży pić miętową herbatę? Jak się poczyta w necie to w zasadzie nic nie wolno. Jak jest np. z ziołami (bazylia, tymianek, rozmaryn, lubczyk)- no wiadomo ilości na smak po prostu. Można, nie można? Zgłupieć można.

34bw43r8r3764uge.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackclouds wrote:
    Amelik u nas identycznie, córka 7letnia baaaaaaaardzo ucieszyła się na wiadomość o ciąży. Jest wręcz przeszczesliwa, że nie bedzie jedynaczką, a co najśmieszniejsze sama pilnuje bym zdrowo jadła! :). Będzie już spora różnica wieku, bo 8 lat. Reszta jeszcze nie wie, zastanawiam się czy nie przekazać nowiny w Dzień Matki. Mieliśmy poczekać do wizyty, która ma być za tydzień.
    U nas też będzie różnica 8 lat :)

Blackclouds lubi tę wiadomość

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalina86 wrote:
    Można w ciąży pić miętową herbatę? Jak się poczyta w necie to w zasadzie nic nie wolno. Jak jest np. z ziołami (bazylia, tymianek, rozmaryn, lubczyk)- no wiadomo ilości na smak po prostu. Można, nie można? Zgłupieć można.

Ja piję jak mam już dosyć wody i herbaty, czasem pomaga na mdłości. Stwierdziłam, że absolutnie nie będę się pytać internetów co można a co nie. Równie dobrze może mi kierunek wiatru odpowiedzieć. :P

wszamanka, Kamila ;), merida17 lubią tę wiadomość

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia90 kciuki zaciśnięte :*

A my już po zakupach ;) Kupiłam dodatkową porcję ogórków na mizerie :D :P
    Hania po tym jak wczoraj powiedziała po raz pierwszy Mama, tak teraz tylko słyszę tata tatatatata, no trudno miałam swoje 5 minut, starczy :P

wariatka3, merida17 lubią tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Karolina1234 Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Karolina u nas tez 21m i tez Maja :) ja jestem pozytywnie nastawiona, rok może być ciężki ale potem to już z górki :)

To się złożyło :) no też mam taka nadzieje :) twoja Maja tez taki mały żywioł?
    Basia trzymam kciuki:*

• solania Debiutantka

Wysłany: 24 maja 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata1987 wrote:
    U nas też będzie różnica 8 lat :)
    U nas tez 8 lat bedzie:)

Beata1987, Blackclouds lubią tę wiadomość

• boróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miętowa herbatę można pić ;) i melise na przykład. Pomaga na mdłości podobno. A jeśli chodzi o ten tymianek, lubczyk itd to mi można bo mają jakieś hormony czy regulują hormonu, coś tym stylu, więc nie można żeby nie zaszkodzić. Ale to by trzeba było doczytać co to było dokładnie bo nie pamiętam teraz :p

bfarxzdvvcuslthd.png
    dqpr3e5eitrzixvm.png
    3jgxyx8d2c5z4at0.png[/u
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina moja jest wszędzie, mało śpi w dzień, jest jej pełno ale jest dość samodzielna, chodzi, sama je, potrafi nawet bluzę zdjąć sama, przez lato ja odpieluchuje wiec dużo mi odpadnie zanim sie drugie urodzi i mam nadzieje, ze dam radę :)

Karolina1234 lubi tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Można się skromnie przyłączyć?
    Tak czytam wasze forum i widzę, że ładne bety macie.
    Ja robiłam dwa razy i to każdą w innym laboratorium.
    12dpo-5,89
    14dpo - 9,4
    Z takich ciążowych dolegliwości to jestem strasznie zmęczona - normalnie mogłabym cały dzień przespać, nie mam apetytu.
    Pierwszą wizytę mam 30 maja - dokładnie w 5 tygodniu i 2 dniu - ciekawe czy będzie coś widać.

Aha, mam jeszcze Hashimoto i biorę euthyrox 112. Endokrynolog kazał mi zrobić tsh,ft3 i ft4 2 tygodnie po terminie @.

Ana., wszamanka, angelstw, merida17 lubią tę wiadomość

• Karolina1234 Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez juz dawno chodzi, tylko teraz już ma pomysły wspinania się na meble :) u nas z jedzeniem jet tak ze jak jej dam trochę to zj, ale jak już ma więcej to zaczyna wyrzucać. Tez mam zamiar ja w lato odpieluchowac, chociaż wiem, że będzie ciężko bo ona nie potrafi usiąść na minutę nigdzie oprócz swojego fotela. Za niecałe 3 tygodnie jedziemy na wakacje wiec może tam mi się uda jak będzie latał bez piluchy.

PeggySue lubi tę wiadomość

• Ana. Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej agnes87 :)
    Witamy w naszym gronie :)

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od śniadania mam lekkie mdłości, i głupia się cieszę z tego, bo sobie pomyślałam, że może progesteron podskoczył i to stąd;) A że i tak miałam w planach go dzisiaj skontrolować, to za chwilę gnam do laboratorium, będę spokojniej na wynik czekać. Trzymajcie kciuki, żeby był choć dwadzieścia i ciut. Albo żeby chociaż nie był niższy niż ostatnio.

zicka, Ana., merida17 lubią tę wiadomość

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. wrote:
    Hej agnes87 :)
    Witamy w naszym gronie :)
    Dziękuję :)
    Mam nadzieję, że zostanę z wami na dłużej:)

Ponad 9 miesięcy staraliśmy się z mężem i w końcu się udało.
    To mój 2 cykl po HSG, 4 cykl z CLO i 3 cykl Z Duphastonem.
    Teraz też biorę duphaston.

• Emilka27 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes 87, witaj :-) a robisz kolejny przyrost bety?

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki:)
    Widzę, że dużo jest Mam, u których będzie mała różnica wieku. Pewnie, że sobie poradzimy, jak drugie Maleństwo będzie takie jak syn to będzie wspaniale, bo on jest bezproblemowym, wesołym dzieckiem.
    Ja piłam kawę w poprzedniej ciąży i teraz też piję. Mam bardzo niskie ciśnienie i nie wyobrażam sobie bez kawy, bo wtedy nie funkcjonuje.
    Ja z objawów ciążowych mam tylko ból piersi, wcześniej miałam trochę mdłości, ale teraz jest lepiej.
    Niestety obudziłam się chora:/
    Byłam na pierwszej wizycie u ginekologa, chciałam, żeby mnie prowadziła w tej ciąży, ale zrezygnuje z niej. Jak wyszłam z gabinetu to się popłakałam. Potraktowała mnie tak jakby przez moje problemy miało nic nie być z tej ciąży. Fakt mam hashimoto, problem z testosteronem i trochę za dużo kilogramów, które pojawiły się przez chorobę tarczycy. Pierwszą ciążę straciłam w 8tc (poronienie zatrzymane). Natomiast mam zdrowego synka i mimo wszystkich przeciwności się udało, a jeszcze miałam z nim cukrzycę ciążową.
    Poczułam się strasznie, ja wiem, że do 3 mca wszystko może się zdarzyć, ale chyba lekarz nie powinien traktować mnie w taki sposób. Jak poprosiłam o l4 (bo niedługo muszę wrócić po macierzyńskim i urlopie do pracy, a mam bardzo stresującą pracę, poza tym nie chcę żeby zwolnili osobę, która teraz jest za mnie) to usłyszałam, żebym poszła do internisty, bo od niej l4 to jak wrócę z usg po 12 tyg i ciąża nadal będzie. A jak zapytałam o jakiś lek (z synem brałam luteine ) to zapytała co chcę brać?! Jakbym się na tym znała. Eh,jest mi bardzo przykro; ( Rozpisałam się, ale musiałam ten żal z siebie wyrzucić.
    Wiecie chyba rzeczywiście jest coś takiego, że dzieci czują ciążę. Mój roczny synek dzisiaj podniósł mi bluzkę i dawał buziaki brzuszkowi:) szok:) Mega się wzruszyłam.

zicka, Karolina1234, merida17 lubią tę wiadomość

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • Gochta Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    solania wrote:
    No wlasnie doczytalam Teoj ostatni post:)

Moja siostra tez mieszka w Niemczech i wlasnie w Wielkanoc urodzila drugiego synka, generalnie byla zadowolona z prowadzenia ciazy, a Ty?
    Mam świetnego lekarza. Aczkolwiek nie wybrałam szpitala w którym on pracuje z racji tego, że nie ma tam oddziału dla dzieci i gdyby coś się działo to dziecko w innym szpitalu i ja w innym. A opieka szpitalna? Polska a niemcy to niebo a ziemia

Gaja Iwona, 30.04.2014, 2630g, 50cm
    relgtv736tyinit5.png
    34bw3e3kdk5e8q0d.png
  • anettte Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry co za okropna baba. A byłaś prywatnie czy na NFZ. Bo na NFZ często sie tak zdarza ze wredne bo wola jak in sie kasę płaci, niestety. Ja przy poprzedniej ciąży trafiłam do takiej baby..ehh kobieta kobiecie powinna być bardziej przychylna

Hashimotka,
    Oluś27.12.2016❤️
    Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że mi wybaczycie, ale nie dam rady zawsze przeczytać co się zadziało od poprzedniej wizyty ;)

Ja od ponad roku piję kawę zbożową, czasami rozpuszczalną. Zobaczymy jak będzie ze smakiem na nie ;)

U nas będzie różnica 9,5 roku u rodzeństwa, to dopiero wyzwanie :D starszy ciągle pyta o rodzeństwo. Niespodziewanie przedwczoraj nagle zaczął rozmowę o pokoju obok niego dla siostry, brata lub bliźniaków :D poszalał :D

Póki co mam wyniki:
    Beta 1142 mIU/ml (Norma 1-10 tydzień 202 - 231 000)
    Progesteron 24,40 ng/ml (Norma I trymestr 2,8-147,3 ng/ml)

wariatka3, Blackclouds lubią tę wiadomość

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak slow Blueberry!!!

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebery jesteś może majówka 2015?

Ana - Podkarpacie? Rzeszów?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 12:30

lk80hku.png
    84pj0p2.png
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ