STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Diewuszki ja już po wizycie, zresztą strasznie zwariowany dzień miałam
Dzidziorek rośnie i słyszałam najpiękniejsze serduszko! Bije tak jak powinno, ale dopiero niedawno zaczęło
A z pozostałych wieści to właśnie dostałam pracePracuje w urzędzie od roku, w kwietniu skończyła mi się umowa, w maju miałam dostać kolejną e okazało sie nagle, że nie ma kasy i moha mnie teraz wziąć na staż a od grudnia znów umowa. Więc sue nie zgodziłam bo staż za 850zł. I dziś do mnie cdzwonia, ze burmistrz mi załatwił super staż za 1500zł.. Chyba mu bylo glupio. I wiecie co, mimo ze staż to chyba się zdecyduje.. od lipca do grudnia.. Co myslicie?
Ana., anettte, Emilka27, zicka, wszamanka, merida17, Kamila ;), Konwalia, justyna1220 lubią tę wiadomość
-
jejjjk nie było mnie kilka godzin a tu tyle się dzieje
Dziękuję wszystkim za miłe powitanieNie ma to jak poznać fajnych ludzi
Ja troszkę popracowałam i zaraz jadę po męża i na zakupy bo w czwartek wszystko pozamykane.
Niektóre z Was martwią się skurczami. Ja biorę na nie magnez 3x2 i nospę 2x1 plus scopolan w czopkach i póki co jest ok.
Co do kawki to pije dwie dziennie i jestem bardzo happy bo lubię i mam nadzieje, że będę ją mogła pić do końca.
Mdłości mnie potrzymały 3 h a teraz znów wracają jak bumerang. Jessu
Mój chłop też jakiś nierozumny był z tą naszą ciążą dopóki nie pokazałam mu zdjęcia z II USG na którym Pan Doktor pokazał bicie serduszka. Uszczypliwości jak ręką odjął i teraz 5 x dziennie dzwoni jak się czujęOt i sposób na faceta
Temat Luxmedu i NFZ - temat rzeka. Na szczęście istnieje stronka znanylekarz.pl. Wiedza tu nieoceniona. Ja chodzę jeszcze prywatnie ale skoro płacę za Luxmed to muszę w końcu wybrać kogoś kto mnie poprowadzi.
To moja I - sza ciąża a ja już troszke wiosenek mam na karku więc wybór lekarza to teraz mój priotytet.
Trzymam za wszystkie dzisiejsze wizyty i wyniki mocno kciuki. Będę śledziła wpisy tak aby niczego nie przeoczyć.
P.s. info dla osób z niskim progesteronem. Dobrze jest mieć w pogotowiu luteine lub duphaston. Progesteron jest kluczowy w utrzymaniu wczesnej ciąży więc lepiej mieć i od razu zaaplikować niż potem biegać po lekarzach i izbach przyjęć.
Ooook ale naskrobałam
Pędzę po mendża i wracam do Was wieczorkiem -
ja już kiedyś stwierdziłam, że nigdy więcej nie pójdę do kobiety ginekologa. Faceci są jacyś tacy bardziej delikatni przy badaniu i bardziej mili. Nie zapomnę jak babka gin która robila mi kiedyś usg nastraszyła mnie, że mam jajniki cale w cystach, że są beznadziejne, nie wiadomo czy w ogóle dzieci będę kiedys mieć, i lekami tego się nie da wyleczyć, jeśli już to tylko zabieg, ale pewnie i tak niewiele da. Później babka która zlecala usg, na podstawie opisu i zdjęć już troche mniej drastycznie do tego podeszła, ale też nie była ani miła ani uprzejma, tylko straszyła. A później dwóch facetów ginekologów u których chcialam to zweryfikować, powiedzieli że nic takiego, wprawdzie są pojedyncze cysty, ale żeby się nie matwić bo lekami spokojnie zadziałamy. Pokazywali zdjęcia usg i wszystko spokojnie tłumaczyli. I jak jeszcze kiedyś trafiałam do babek bo mój gin miał urlop, to też zero empatii i delikatności. Ginekologami powinni być tylko faceci;) I ja paradoksalnie czuję się mniej skrępowana u faceta niż u kobity;)
PS. Sorki za brak wielu polskich znaków, ale alt na laptopie przestaje mi działać i nie chce mi się co drugiego słowa poprawiać
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
właśnie wynik progesteronu przyszedł, jednak spadł
10,2 tylko jest
dobrze że jutro wizyta, może da mi jeszcze lutkę dodatkowo
Myślicie że jest sens żeby wziąć dzisiaj dodatkową dawkę dupka? Biorę 2x1 tak normalnie
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
2 ❄❄ -
wszamanka dupek podobno nie wychodzi w badaniu
jeśli bierzesz to nie podnosi on wyniku w badaniu z krwi. Skoro nie plamisz itp to znaczy że działa i jest ok.
Oczywiście ja lekarzem nie jestem więc dobrze że jutro już masz wizytę i skonsultujeszWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 15:01
29+1, 44 cm, 1430 g -
wiem że dupek w badaniu nie wyjdzie, ale mialam nadzieję, że tego mojego naturalnego progesteronu będzie jednak ciut więcej, żebym mogla byc spokojniejsza...
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
2 ❄❄ -
Wszamanka, jeśli nie plamisz to powinno być ok, jeśli chcesz, żeby Ci progesteron wychodził w wynikach (dla spokoju czy coś) to niech Cię na luteinę dowcipną przerzucą.
Myślę, że dupek sobie dobrze radzi, trzeba mu zaufać i się nie stresować -
Justynka, aktualizujesz listę nas? trochę dotarło, nie wiem jak z dziewczynami, które odeszły, czy chcą być nadal na liście?
Dużo nas się robi styczniowychI tak sobie właśnie uświadomiłam, że między pierwszymi a ostatnimi jest właściwie 4 tygodnie różnicy
-
Kurde, laski... ja bym chciała wrócić do normalnego trybu życia! Już nawet nie mówię o pracy, ale w ogóle - gotowanie, sprzątanie, sklep, spacer... cokolwiek. Nawet moje storczyki ostatnio zaniedbane. Gołębie mi srają po oknach a ja nic. Nie mam siły ich nawet miotłą grzmotnąć.
never give up, merida17 lubią tę wiadomość
-
Ja zawsze uwielbiałam upały,jak wszyscy umierali polewajac sie woda w cieniu ja potrafilam caly dzien biegac po sloncu, a teraz to jakas tragedia. Wyszlam dzisiaj wczesniej z pracy bo bylo mi tak duszno ze sie balam ze fikne. Ledwo zyje
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
Ja mam dziś super dzień,nie pamiętam kiedy.ostatnio się tak wyśmienicie czułam, jestem pełna energii aż mnie to niepokoi. Siedzę właśnie w przedszkolu i czekam bo za za wcześnie przyszłam. Moja córa ma dziś Dzień Mamy i w związku z tym jest przedstawienie
merida17 lubi tę wiadomość
1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany
-
a ja dziś wręcz przeciwnie okropnie się czuję.. mam takie mdłości że nie wiem już co mam ze sobą zrobić
nic nie pomaga.. nawet migdały które do wczoraj jakoś łagodziły.. po herbacie imbirowej jest źle, cola jest paskudna.. najgorsze jest to że te mdłości są cały dzień od rana do nocy. Z tego co widziałam wiele z Was ma ten sam kłopot
29+1, 44 cm, 1430 g -
Emilka a dlaczego miałoby to być zabronione? Jasne, kosmetyki do twarzy np z mocnymi kwasami rozumiem ale balsam do ciała ?
Ja nawet w ciąży używam brakującego z lirene, sprawdziłam nie szkodzinie dajmy sie zwariować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 15:42
wszamanka, merida17, Kamila ;) lubią tę wiadomość
[/url]