STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Blueberry88 wrote:Cześć Dziewczyny:)
Trzymam kciuki za Wszystkie, które dzisiaj mają wizytę. Gratuluję wczorajszych wizyt, serduszek:)
U nas teraz niestety ciężki czas, choroba mnie dopadła, zapalenie tchawicy. Mam taki ból w klatce, że spać nie mogę. Powinnam leżeć w łóżku, bo nie mam siły, ale mój Szkrab to żywe srebro, więc jest go pełno. A siedzenie w domu przy takiej pogodzie jest przy nim niemożliwe. Bardzo się martwię o moją Fasolkę i to bardzo. Jak poroniłam to serce dziecka przestało bić w 8tc i też byłam chora, zapalenie oskrzeli. Staram się myśleć pozytywnie, ale jest to bardzo trudne.
Życzę Wam udanego, spokojnego dnia, z objawami ciążowymi,ale o umiarkowanym nasileniu:)
http://klaudynahebda.pl/imbir-przeziebienie/Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 10:38
-
icsi wrote:Ja tylko biorę luteine 3×1 i witaminę D ale to brałam cały czas od początku, tez leżę plackiem (tzn staram się bo nie zawsze wychodzi) i tez mam wizytę 30 mam nadzieje ze wszystko będzie ok i będzie można normalnie funkcjonować
-
Beata1987 wrote:Dziewczyny a co jest dobre na zaparcia ? Bo już nie daje rade. Brzuch boli i sie wtedy zastanawiam czy cos złego sie dzieje czy to przez te zaparcia
-
nikaaa_87 wrote:Umowilam się na badania na 3.06. Mam zleconą morfologia,mocz,grupę krwi,tsh i glukoze. 8.06 ide na wizytę więc od razu będę mieć wyniki. Mowilyscie już w pracy o ciąży ?
Ja powiedzialam tylko swojej najbliższej koleżance i oddziałowej. Oddziałowa grafik ukladało, nie pasowało jej z dyżurami, to jej powiedziałam, żeby mnie w tym grafiku za bardzo pod uwagę nie brała. Ale prosiłam je, żeby na razie nic innym nie mówiły, jakby nie było to jeszcze bardzo wcześnie. Nawet teściowie nie wiedzą, kolejność informowania musi być zachowana
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Dziewczynki a ja mam do was pytanie, szczególnie do tych które są już mamami..
Przy wczorajszej wizycie miałam już wuniki badań, wszystko super ale glukoza 101. Lekarz coś tam mówił, że trzeba powtórzyć, dał mi juz skierowanie na krzywą, ale ja się tym na początku nie przejęłam bo widziałam serduszko. Ale wieczorem zaczęłam czytac i jestem przerażona..
Piszą, że w ciąży cukrzycę wykrywa się już od wartości 90.. Zawsze cukier był ok, niewiem co się teraz dzieję.. Nie jem słodyczy, nie słodzę, więc skąd takie coś?
A najgorsze co wyczytałam, to że cukrzyca na tak wczesnym etapie może powodować anomalie w rozwoju mózgu, serca i nerek dziecka no i przede wszystkim może prowadzić do poronienia
Jestem załamana.. Czy któraś z mam wie coś więcej na ten.temat? -
Emilka27 wrote:Kamila, chodzi o dobrą rzadką krew, by do dziecka dobrze dopływała
jest takie badanie badające krzepliwość krwi, nazywa się d dimery, robiłaś może? ja jestem licząc od daty ostatniej miesiączki to w 7t3d, ale to się raczej zmieni, bo owulacja w 24dc, więc mam troszkę później wszystko.
Nie robiłam takiego badania. Ja w 13dc dostałam zastrzyk bo pęcherzyk był duzy, wiec kalkulator jak i USG podało taka sama date.
Nika, kobieta w ciazy musi sie odżywiać odpowiednio dla zdrowia dziecka i swojego.
Jesli chodzi o dodatkowe kg, oczywiście niechce wygladac jak słoń, ale jesli bede trudno.
Ana, u mnie tak samo kapeć w ustach. Nic nie pomaga.
Emilka27, ja mam zawroty głowy i nie tylko podczas wstawania. Jak dluzej postoje to kreci mi sie w głowie.
Beata1987, suszone śliwkitylko zwróć uwage na skład bo sa rożne. Kefir, maślanka mozesz tez zmiksowac z jakims owocem do smaku. Mozna tez espumisan brac.
wszamanka, kawa zbożowa Kujawianka. Sklad super, cena tez.
Powodzenia na wizytach
-
Basia90 wrote:Dziewczynki a ja mam do was pytanie, szczególnie do tych które są już mamami..
Przy wczorajszej wizycie miałam już wuniki badań, wszystko super ale glukoza 101. Lekarz coś tam mówił, że trzeba powtórzyć, dał mi juz skierowanie na krzywą, ale ja się tym na początku nie przejęłam bo widziałam serduszko. Ale wieczorem zaczęłam czytac i jestem przerażona..
Piszą, że w ciąży cukrzycę wykrywa się już od wartości 90.. Zawsze cukier był ok, niewiem co się teraz dzieję.. Nie jem słodyczy, nie słodzę, więc skąd takie coś?
A najgorsze co wyczytałam, to że cukrzyca na tak wczesnym etapie może powodować anomalie w rozwoju mózgu, serca i nerek dziecka no i przede wszystkim może prowadzić do poronienia
Jestem załamana.. Czy któraś z mam wie coś więcej na ten.temat?
Jak jak robiłam wcześniej glukoze wynik mialam 102, lekarz mówił ze trzeba miec ja pod kontrola. Moja znajoma miala wynik 110 co sie okazało ze przez płyn do płukania ust. Najlepiej powtorz badanie. -
nikaaa_87 wrote:Umowilam się na badania na 3.06. Mam zleconą morfologia,mocz,grupę krwi,tsh i glukoze. 8.06 ide na wizytę więc od razu będę mieć wyniki. Mowilyscie już w pracy o ciąży ?
Nika, zrób żelazo jeśli nie masz zleconego, serio. -
Basia90 wrote:Dziewczynki a ja mam do was pytanie, szczególnie do tych które są już mamami..
Cukrzyca od 90 w ciąży? Eeee? Tak, ale to nie normy dla tak wczesnej ciąży.
Wiesz co, ja miałam 98, na granicy normy, chcę sprawdzić za jakieś 2 tygodnie co się będzie działo, ale na razie się tym absolutnie nie martwię
Sprawdź sobie samą glukozę za parę dni, jeśli nadal wyjdzie podwyższona zrób krzywą - będziesz miała odpowiedź i mniej stresu. Uważaj na pastę do zębów, płyny do płukania, to co pijesz w nocy - nawet po nich wyniki się może zmienić.
Na spokojnie -
PeggySue wrote:A jak u was z ważeniem u lekarza? U mnie wazy położna w butach i w ogóle wiec zamiast 49 pokaże mi 51kg i taka wagę potem wpisują do książeczki....
Ja chce cc a waga jest ważna przy znieczuleniu. Waza potem jeszcze w szpitalu przed cc ??
mnie nie wazyli tylko spytali ile waze -
Ja powiedziałam tylko rodzicom, bo wiedzieli o transferze zarodków, ale póki co z mężęm milczymy. Chociaż koleżanka z pracy już dwa razy pytała, czy w ciązy nie jestem jak mi zimno było, albo prawie zasypiałam przy biurku
Chciałabym powiedzieć na koniec czerwca. Skończy się 11 tydzień, a ja wybieram się zaraz po tym na 2-tygodniowy urlop
A ten Espumisan na pewno dozwolony? Na opakowaniu Ulgixu była inf., że tylko za zgodą lekarza..zicka
-
zicka wrote:
A ten Espumisan na pewno dozwolony? Na opakowaniu Ulgixu była inf., że tylko za zgodą lekarza..
http://www.espumisan.pl/wybierz-espumisan/espumisan/inne-wazne-informacje/ tutaj pisze ze mozna.
Nawet lekarza pytałam. Zostaje "w jelitach" jak nospa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 11:17
-
zicka wrote:A ten Espumisan na pewno dozwolony? Na opakowaniu Ulgixu była inf., że tylko za zgodą lekarza..
-
Ana. wrote:Cukrzyca od 90 w ciąży? Eeee? Tak, ale to nie normy dla tak wczesnej ciąży.
Wiesz co, ja miałam 98, na granicy normy, chcę sprawdzić za jakieś 2 tygodnie co się będzie działo, ale na razie się tym absolutnie nie martwię
Sprawdź sobie samą glukozę za parę dni, jeśli nadal wyjdzie podwyższona zrób krzywą - będziesz miała odpowiedź i mniej stresu. Uważaj na pastę do zębów, płyny do płukania, to co pijesz w nocy - nawet po nich wyniki się może zmienić.
Na spokojnieja już po wizycie widziałam serduszko
Ja dziś robiłamserie serie badań w piatek jeszcze mocz i hiv. Ja słuchajcie chodzę do dwóch lekarzy. A dlaczego? W moim szpitalu inaczej patrzą na pacjentke przy porodzie jak ma lekarza prowadzącego który pracuje w szpitalu, więc chodzę do niego na NFZ, żeby mieć podkładke ale to taki idiota że w życiu nie powierzylabym mu opieki nademma w ciąży, dlatego chodzę do drugiego super lekarza, któremu ufam na luxmed.merida17 lubi tę wiadomość
1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany
-
Po pierwsze nie stresuj się.
Wynik faktycznie jest podwyższony, w ciąży norma glukozy na czczo to 90.
Powtórz badanie, jeśli nadal będzie wysoki zapisz się do diabetologa. Dostaniesz glukometr i trzeba będzie badać cukier na czczo i godzinę po każdym posiłku.
Przeczytaj wątek o cukrzycy ciążowej, może trzeba zmienić dietę i na wieczór jeść coś co nie podnosi cukru np. Jajka, ryby i mięso.
A nawet jeśli mimo diety cukier będzie wysoki to widocznie taka twoja natura ze organizm tak reaguje na ciążę i trzeba będzie włączyć insulinę.
Ja w pierwszej ciazy miałam rozpoznana cukrzycę od 6 tyg. Teraz praktycznie rozpoznanie w 4 tyg. Aktualnie przyjmuje insulinę na noc w ciągu dnia dieta wystarcza. Niestety wraz z wiekiem ciąży cukrzyca postępuje ale bardzo ważne jest jej wczesne wykrycie.
Cierpiałas wcześniej na jakieś zaburzenia np. PCOS?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 11:25
-
W pracy musiałam powiedzieć, musiałam ustalić do kiedy pracuje, urlop a.Kiedy zwolnkiedy zwolnienienie znaleźli za mnie zastępstwo.
Wogole śmiesznie bo z córka miałam termin na 1stycznia a teraz mam 11 stycznia. Obym doczekala stycznia bo córkę urodziłam można powiedzieć na życzenie 29 grudnia i.W grupie jest najmłodsza1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany