X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Opolanka, ale jak to?????
    Ale, ze co? Jestem w szoku!!!!
    Jejku jak mi przykro!!
    Sciskam Cie mocno, chociaz niewiele Ci to teraz da :(
    Nie wiem dlaczego tak się stało, ale ja to czułam. Lekarz powiedział, że tak się niestety zdarza. Najgorsze, że chwilę przed tym założono mi kartę ciąży, dostałam pakiet startowy dla przyszłej mamy. Wypi****liłam wszystko do kosza na śmieci, łącznie ze zdjęciami z poprzedniego usg. Nie miałam nawet ani razu żadnego plamienia. Boję się tylko, że kolejne starania też będą trwały rok i znowu tyle czekania.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry88 wrote:
    Wariatka 3 u nas też szpital. Tzn synuś już właściwie zdrowy, ale mnie powaliło. Dopadło mnie wirusowe zapalenie tchawicy (kaszel, katar, straszny ból w klatce piersiowej). Byłam we wtorek u lekarza i powiedziała mi, że w tak wczesnej ciąży nie może mi dać żadnych silniejszych leków (poza tym na wirusy to antybiotyk nie pomoże) kazała mi się leczyć objawowo. Robię sobie inhalację, syrop prenalen, fiorda na gardło do ssania i paracetamol. Tyle. Ale już mnie męczy ta choroba, brzuch boli od kaszlu i oczywiście martwię się bardzo o Fasolę. Natomiast staram się myśleć pozytywnie. Życzę Wam dużo zdrowia :-)
    Ale ja się podleczylam katar znikł bol gardła tez ale wczoraj ponownie się ze wszystkim obudzilam a od dziś katar tak gesty ze dmuchanie nosa nic nie daje spływa po gardle masakra a kaszel mam taki ze aż niemało co wymiotuje . fiorda pomaga na gardło ale mamy jakiegoś wirusa a pamiętam w pierwszej ciąży na zapalenie krtani dostalam inhalator bioparox chyba tak się nazywał i był rewelacyjny na każdy bol gardła stosowalam i szybko przechodziło. A dziś to strasznie się robi córka ma to samo ale i ucho ja boli noni musimy pojechać do lekarza bo z uchem nie damy sobie rady. Ja dziś mam wzloty i upadki energii i teraz jest chwile ok później znów padne okropnie się z tym czuje bo energii mi brakuje

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka bardzo mi przykro. Jestem z Tobą myślami. Ja w takich sytuacjach mam tylko jedno wytłumaczenie, które trzyma mnie przy zdrowych zmysłach. Natura wie co robi.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Nie wiem dlaczego tak się stało, ale ja to czułam. Lekarz powiedział, że tak się niestety zdarza. Najgorsze, że chwilę przed tym założono mi kartę ciąży, dostałam pakiet startowy dla przyszłej mamy. Wypi****liłam wszystko do kosza na śmieci, łącznie ze zdjęciami z poprzedniego usg. Nie miałam nawet ani razu żadnego plamienia. Boję się tylko, że kolejne starania też będą trwały rok i znowu tyle czekania.
    Jestem w szoku! Przykro mi ze tak się stało ale nawet nie miałam pojęcia ze tak może być ze to wogule jest możliwe.
    Nawet nie wiem czy jestem w stanie to zrozumieć ze było serduszko i wszystko zniknęło??? Jestem w dużym szoku nie sadzialam ze tak jest możliwe

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • justta Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się nieśmiało, w poniedziałek test pokazał dwie wyraźne krechy ;-) z belly termin na 24 stycznia ;-) pozdrawiam wszystkie styczniówki

Opolanka strasznie mi przykro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 14:01

zicka, Lali, wariatka3, dodinka lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:

Odebrało mi mowę, poważnie.
    Nie powinno tak byc!! Tulam Cie mocno, bo nie ogarniam ;(

• mitonia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanko, bardzo przykro mi :( nie do wyobrażenia sytuacja.....

Mam wynik bety: 5298, we wtorek był 1142, więc jestem o to spokojna.
    Belly pisze:
    HCG podwaja się co 1 dni 6 godzin (30 godzin).
    Średni dwudniowy przyrost to 3424 mlU/ml (199.8%) (w normie).

Za to progesteron mnie martwi bo we wtorek był 24,4, a dziś 23,2 :(
    I po co go robiłam, będzie mnie to tylko gryźć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 14:59

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka bardzo Ci współczuję, nie wiem co mam napisać...:-( trzymam za Ciebie kciuki, aby udało się bardzo szybko i żebyś doczekała się swojego upragnionego maleństwa :-*

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • amelik Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opolanka trzymaj sie jakos wierze ze nadejdzie czas gdy bedziesz tuliła swoje malenstwo

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za podzielenie się opinią odnośnie tego snu.
    Hania od zawsze była wzorowym dzieckiem, typem aniołka. Po tygodniu od porodu mąż miał zawsze ciepły obiad, a ja miałam posprzątane mieszkanie, na wszystko miałam czas. Nawet w wieku dwóch miesięcy zastanawiałam się czy to normalne, że mam dziecko, ale jakby go nie było.
    Odkąd skończyła 3 miesiące spała od godziny 19 do 7 rano, czasem chwilę dłużej, nie karmiłam jej w nocy. Gdy zaczęłam wprowadzać jej pokarmy stałe jadła lepiej niż jedno starsze dziecko, wszystkie zmiany przechodziła bezproblemowo, ale fakt skoki tez przechodzi jak w zegarku i to jest jedyny czas, w którym mogę narzekać. Nadal jest małym aniołkiem, ale nocki mnie wykańczają. Damy sobie 2-3 tygodnie aż minie skok i wtedy się zobaczy, może rzeczywiście to minie :) Trzymajcie kciuki :*

PeggySue dziękuję za książki, przejrzę pokrótce o czym są i mam nadzieję, że na którąś się zdecyduję, jeśli masz coś w PDF to chętnie przygarnę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 15:14

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • natalina86 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Przykro mi Opolanko :( Jak to czułaś? Miałaś jakieś bóle, ustąpiły objawy czy miałaś po prostu złe przeczucia?

34bw43r8r3764uge.png
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://drive.google.com/file/d/0Bw9AAh0d_txlOTdKQmZfZE9NbTQ/view?usp=drivesdk

Sprawdźcie czy się da pobrać? Jeśli tak to do jutra będzie dostępny.

justyna1220, Kamila ;) lubią tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • anettte Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka bardzo mi przykro. Współczuje.
    U mnie krwawienie ustąpiło miejmy nadzieje ze będzie wszystko dobrze. Jestem dobrej myśli.

Hashimotka,
    Oluś27.12.2016❤️
    Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka ściskam Cię mocno

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    https://drive.google.com/file/d/0Bw9AAh0d_txlOTdKQmZfZE9NbTQ/view?usp=drivesdk

Sprawdźcie czy się da pobrać? Jeśli tak to do jutra będzie dostępny.

Właśnie pobrałam, dziękuję :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka bardzo mi przykro :(
    Zdrówka dla wszystkich :*

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • cati Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Witam się nieśmiało, w poniedziałek test pokazał dwie wyraźne krechy ;-) z belly termin na 24 stycznia ;-) pozdrawiam wszystkie styczniówki

Opolanka strasznie mi przykro

Justa :D hejooo fajnie ze jestes i ty :D nie bede sama :D

// Opalanka :(( myslalam ze juz do tego czasu to juz tylko dobrze moze byc !
    przykro mi strasznie ;(((( moze tym razem starania pojda szybciej ?! sciskam mocno kciuki za ciebie :*

justta lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Sis Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie smutne wieści :( przykro mi strasznie i współczuje...

to ja coś optymistycznego napiszę. Wizytę miałam mieć za tydzień ale ponieważ drugi tydzień mam lekko zabarwiony śluz to się martwiłam, że znów jest coś nie tak i poszłam na wizytę szybciej.
    Na ostatnim usg tydzień temu były 2 pęcherzyki, w jednym nic nie było widać a w drugim był zarodek 7,8 mm i serduszko.
    Dziś na usg po tym jednym pęcherzyku nie było już śladu więc nie będzie bliźniaków.
    W drugim pęcherzyku dzidziołek 1,55 cm :)) strasznie mi ulżyło bo miałam czarne wizje..

angelstw, anettte, wszamanka, merida17, Emilka27, wariatka3 lubią tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka duzo siły ci życzę! Tulę mocno...bądź dzielna i walcz o swoje szczęście Kochana!!

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• venne Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka - trzymaj się...

h44eyx8d1a0f3ngg.png
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ