X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette trzymam kciuki, może jakiś malutki krwiaczek był i juz wszystko dobrze :-)

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • zicka Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka, pisz po wizycie! Wszystko będzie dobrze :)

zicka

3jgx9n73kq4dlo6r.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette ważne, ze z ddzidziolem ok :) odpoczniesz chwile i będzie dobrze :)

Powodzenia na wizytach dziewczyny:)

Ja wczoraj leżałam pol dnia potem pojechaliśmy do kuzynki i na grilla. Kuzynka ma 3 miesięczna dziewczynkę, która wazy tyle co moja jak miała pol roku... Wszyscy znikli a ona dała mi ja na ręce, ze t wyjsć do toalety. Chwile ja ponosiłem mimo, ze przecież mam nie dźwigać bo co jej miałam powiedzieć.... Potem brzuch mnie trochę bolał wiec podjęłam decyzje, ze dziś wszystkim mowie o ciąży. Jak sie coś stanie to i tak sie dowiedzą przecież a przynajmniej nie będę ode mnie oczekiwać zajmowania sie dziećmi, grania w piłkę czy czegokolwiek :)

wszamanka, wariatka3 lubią tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:
    Beata 1987 wybacz, że zapytam, nie musisz odpisywać, ale co było przyczyną, że w 26 i29 tc coś się nie udało?
    Nie miałam prawie wcale wód płodowych, przy Mikołaju mi "dolewali" sztuczne ale i tak znikały. Maleństwa już nie dawały rady w brzuchu i trzeba było robić cc tylko że z Mikołajem zrobili za późno, od tej pory nie ufam lekarzom poza moim ginekologiem i ślad w psychice został.

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • cati Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata1987 wrote:
    Nie miałam prawie wcale wód płodowych, przy Mikołaju mi "dolewali" sztuczne ale i tak znikały. Maleństwa już nie dawały rady w brzuchu i trzeba było robić cc tylko że z Mikołajem zrobili za późno, od tej pory nie ufam lekarzom poza moim ginekologiem i ślad w psychice został.
    bardzo to smutne co napisalas :( dokladnie miec jednego a zauwafnego lekarza to podstawa !! zwlaszcza jak sa jakies nieprawidlowosci...

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata 1987 a co jest tego przyczyną, że nie ma się wód płodowych?
    Przykre to jest :( ehhh a co do lekarzy to ja też mojemu ufam i to jest połowa udanej ciąży jak dla mnie :) teraz będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 09:59

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:
    Beata 1987 a co jest tego przyczyną, że nie ma się wód płodowych?
    Do dzisiaj tego nie wiem. Miałam robione setki badań w tym genetyczne ale odpowiedzi brak.

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    bardzo to smutne co napisalas :( dokladnie miec jednego a zauwafnego lekarza to podstawa !! zwlaszcza jak sa jakies nieprawidlowosci...
    Dlatego trzymam się mojego gina rękoma i nogami :)

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata teraz będzie dobrze Kochana :* Trzymam kciuki, mimo, że każda z nas ma wiele obaw.

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:
    Beata teraz będzie dobrze Kochana :* Trzymam kciuki, mimo, że każda z nas ma wiele obaw.
    Też tak myślę. :) za tydzień kolejna wizyta bo mam co dwa tygodnie to mam nadzieję że po krwiaku nie będzie juz śladu. :) a tak prawdę mówiąc co ma być to będzie, liczę sie z każdą możliwością.

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś chorobowe w domu. Młodszą córka ma antybiotyk ja mecze się razem z nią juz było dobrze ale so wczoraj a dziś nic nowego bol gardła kaszel katar i dziś do nas dołączyła starsza córka katar gardło kaszel i bol ucha bardzo ciekawie się weekend zapowiada ... Juz mam dość bo boje się ze zaszkodze choroba dziecku ale chyba muszę kupić cos na to bo nie wyrabiam.
    Co gorsze dla ciężarnej trwającą choroba czy leki na to???

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • kasiaaa049 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) ja w środę robiłam badania krwi wydałam 180 zł :-) w poniedziałek wyniki a kolejna wizyta 10 czerwca czy myślicie że usg będzie już przez brzuch? To moja pierwsza ciąża i nie wiem :-)

f2w39n73kzqw2u71.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale drukujecie! ;)
    My z mężem jesteśmy typem, który w miejscu nie usiedzi i w kółko gdzieś wybywamy i już mu nawet mówiłam, że przez to mam zaległości na forum :P
    Mam nadzieję, że u Wwas wszystko dobrze, nie nadrobię niestety tyyylu stron ;)

Chodzę jak zombie, jestem cały czas niedospana, pomimo tego, że w ciągu dnia próbuję odespać zarwane nocki...

Dziewczyny mające już dzieci, możecie polecić jakieś ciekawe strony, bądź książki odnośnie snu dziecka?
    Hania sobie tak wszystko poprzestawiała, że w ostatnich 3 tygodniach mój najdłuższy sen wynosił 4 godziny i wyglądam już jak zombie:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 10:41

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Dziewczyny, ale drukujecie! ;)
    My z mężem jesteśmy typem, który w miejscu nie usiedzi i w kółko gdzieś wybywamy i już mu nawet mówiłam, że przez to mam zaległości na forum :P
    Mam nadzieję, że u Wwas wszystko dobrze, nie nadrobię niestety tyyylu stron ;)

Chodzę jak zombie, jestem cały czas niedospana, pomimo tego, że w ciągu dnia próbuję odespać zarwane nocki...

Dziewczyny mające już dzieci, możecie polecić jakieś ciekawe strony, bądź książki odnośnie snu dziecka?
    Hania sobie tak wszystko poprzestawiała, że w ostatnich 3 tygodniach mój najdłuższy sen wynosił 4 godziny i wyglądam już jak zombie:(
    A karmisz jeszcze piersią? Może wychodzą jej ząbki? Ja nie pomogę bo jestem z tych matek wariatek co śpią z dzieckiem cały czas w jednym łóżku całą rodziną. Nie uznaje żadnej tresury czy nauki snu. I praktycznie po 15 msc dziecko mi już śpi całą noc tylko trochę się wierci.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png

Wysłany: 27 maja 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaaa049 wrote:
    Hej :-) ja w środę robiłam badania krwi wydałam 180 zł :-) w poniedziałek wyniki a kolejna wizyta 10 czerwca czy myślicie że usg będzie już przez brzuch? To moja pierwsza ciąża i nie wiem :-)
    W pierwszej ciazy chyba dopiero w 2 trymestrze gin przerzucila się na brzuszne. Pamiętam ze to pierwsze genetyczne miałam w 13 tygodniu i miałam i transwaginalnie i przez powłoki brzuszne.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    A karmisz jeszcze piersią? Może wychodzą jej ząbki? Ja nie pomogę bo jestem z tych matek wariatek co śpią z dzieckiem cały czas w jednym łóżku całą rodziną. Nie uznaje żadnej tresury czy nauki snu. I praktycznie po 15 msc dziecko mi już śpi całą noc tylko trochę się wierci.

Może to i ząbki, ale pewności nie mam, ten stan trwa już od dobrych 3 tygodni. Nie chodzi mi o żadną ''tresurę'', ale do łóżka małej brać nie chcę. Po prostu chcę jej pozmieniać godziny, może wydłużyć czas czuwania. Od samego początku polegałam na książce Tracy Hoog i rzeczywiście zdało to egzamin, mała przesypiała nocki od 3 miesiąca, aż do teraz... karmimy się MM.

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaaa049 wrote:

U mnie tak jak u Sweet_CupCake, przy pranetalnych było poraz pierwszy przez brzuch, ale też i transwaginalnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 11:01

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png

Wysłany: 27 maja 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata1987 wrote:
    Bardzo przykre doświadczenie. Na pewno przeszłas od tego czasu długa droge. Zwłaszcza że synek był już w takim wieku ze można było go uratować. Moja koleżanka 2 miesiące temu miała cc na cito w 24 tc. Dziewczynka przeżyła ale jej stan jest bardzo poważny i nie wiadomo jak rozległe będą obrażenia mózgu po wylewach. A cały czas pracowała i dobrze się czuła aż dostała tak wysokiego ciśnienia ze musieli rozwiązać ciążę. Wiec po tym incydencie zastanawiam się czy wracać jeszcze do pracy, bo to tylko niepotrzebny stres. Strasznie ciężka sytuacja.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata1987 wrote:
    Też tak myślę. :) za tydzień kolejna wizyta bo mam co dwa tygodnie to mam nadzieję że po krwiaku nie będzie juz śladu. :) a tak prawdę mówiąc co ma być to będzie, liczę sie z każdą możliwością.
    a masz przepisane cos na tego krwiaka? bo ja tez mam i tydzien brania dupka nic nie dalo dalej tam jest :(

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******

Wysłany: 27 maja 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Może to i ząbki, ale pewności nie mam, ten stan trwa już od dobrych 3 tygodni. Nie chodzi mi o żadną ''tresurę'', ale do łóżka małej brać nie chcę. Po prostu chcę jej pozmieniać godziny, może wydłużyć czas czuwania. Od samego początku polegałam na książce Tracy Hoog i rzeczywiście zdało to egzamin, mała przesypiała nocki od 3 miesiąca, aż do teraz... karmimy się MM.
    Rozumiem. U nas tez było MM i praktycznie do 12 msc była w nocy jedna pobudka na jedzenie. Dopiero jak synek zaczął chodzić i biegać a teraz wspinać się i chodzić po schodach jest tak zmęczony ze śpi całą noc. Z doświadczenia wiem ze w tym okresie mogą jej doskwiera ząbki u nas w 8 msc wychodziły górne jedynki i wszystkie dwójki i trwało to dość długo. Czasami na noc dawalismy jednorazowa dawkę przeciwbólowych i dziecko spało spokojnie do polowy nocy.

Moze tez przechodzi jakiś skok rozwojowy i po prostu Cię szuka :-) Miała jakieś postępy rozwojowe w ostatnim czasie?

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ