X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co tak patrzę na daty i mi chyba coś źle pokazuje. Znaczy względem owu chyba. Bo ja miałam później. Termin mam blisko a przecież ja w sumie dopiero 4 maja miałam mieć kolejną @ . Zaraz zobaczę jak zmienię ;)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Nowa koleżankę ;*

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie po zmianie to jeszcze większa bzdura wychodzi. Każdy kalendarz podaje inną datę porodu ;)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Nie nie po zmianie to jeszcze większa bzdura wychodzi. Każdy kalendarz podaje inną datę porodu ;)

Po wizycie u lekarza dowiemy się co i jak ;) Ja miałam krótkie cykle bo 24-25 dni więc nie wiem czy mój termin nie będzie późniejszy ;) W sumie bym się cieszyła jakbym urodziła pod koniec stycznia, ale w taka różnicę w czasie to nie wierzę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 08:32

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Olus witaj :)

Justyna wlasnie wczoraj sie obkupilam. Spodnie leginsy koszulka i bluzka :-D jeszcze jednego brzucha nie zgubilam a juz nastepna dzidzia. mam 7 dni na zwrot w razie niepomyslnej dzisiejszej wizyty.

A było jeszcze co wybierać? Bo pamiętam, że w zeszłym roku jak weszła do sklepu po 10 to w okół koszy było grono babeczek, które sobie wyrywały (!) ciuchy z rąk, na szczęście coś jeszcze dla mnie zostało :P

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • nobelka. Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Co do wieku to powiem Wam, że ja mogłabym wcześniej, ale mój P. nie był gotowy ;) W wieku 23 lat zaczęliśmy się starać, rok się staraliśmy o małą w między czasie dwa razy straciłam ciążę, w wieku 25 lat urodziłam pierwszą córeczkę, a kolejne bobo będzie z nami jak będę miała już 27 lat :) Plan był do 30 mieć dwójkę po trzydziestce trzecie ;) Ale to trzecie, jak dwójka będzie odchowana i będzie mogła mi co nieco pomóc ;)
    Justynko u nas jest bardzo podobnie :-) Nasza pierworodna to Hania, urodziłam ją w wieku 24 lat. Teraz mam 27 z druga dzidzia ale jak urodze to juz stuknie mi 28 :-) No i po trzydziestce zaplanowane mamy 3 bobo jak juz 2 pierwsze szkraby beda odchowane :-) I tez dlugo sie staralam o ta obecna dzidzie w brzuszku. Wizja rodziny 2+3 bardzo mi sie podoba :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 08:57

justyna1220 lubi tę wiadomość

17u9vcqgd48ok8ue.png
    h44eflw1nmtbwviz.png
  • Ol uś Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic jeszcze nie jest potwierdzone, lekarz przede mną, a sama bym wpadła w szał zakupów! Jutro odwiedzę Lidla :D

• Ol uś Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku było tak, że chciałam urodzić jeszcze w tym roku, dlatego staraliśmy się od Marca, nie mogliśmy wcześniej bo w Czerwcu bierzemy ślub a sukienka już kupiona, nie chciałam się w nią przypadkiem nie zmieścić :) w tym miesiącu będę miała 25 lat więc jak na mój gust to i tak późno, ale ważne że wszystko będzie po kolei , mieszkanie, ślub, dziecko :)

Mam nadzieję że nie dopadną mnie mdłości przed ołtarzem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 08:59

• nobelka. Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Wiecie co tak patrzę na daty i mi chyba coś źle pokazuje. Znaczy względem owu chyba. Bo ja miałam później. Termin mam blisko a przecież ja w sumie dopiero 4 maja miałam mieć kolejną @ . Zaraz zobaczę jak zmienię ;)
    U mnie tez chyba dokladnie nie pokazuje, bo ja z kolei mialam wczesna owu. Co kalendarz to inna data. Na suwaczku tez jestem o jeden dzien do tylu. Ale i tak najwazniejsza jest data jaka zobaczymy na usg :-) Dzis bede sie umawiac na wizyte. a ze nie naleze do cierpliwych to pewnie juz w przylym tygodniu pociekne :-)

Offca88 lubi tę wiadomość

17u9vcqgd48ok8ue.png
    h44eflw1nmtbwviz.png
  • nobelka. Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ol uś wrote:
    W moim przypadku było tak, że chciałam urodzić jeszcze w tym roku, dlatego staraliśmy się od Marca, nie mogliśmy wcześniej bo w Czerwcu bierzemy ślub a sukienka już kupiona, nie chciałam się w nią przypadkiem nie zmieścić :) w tym miesiącu będę miała 25 lat więc jak na mój gust to i tak późno, ale ważne że wszystko będzie po kolei , mieszkanie, ślub, dziecko :)

Mam nadzieję że nie dopadną mnie mdłości przed ołtarzem :P
    My tez celowalismy zeby urodzic jeszcze w tym roku ale niestety dlugo sie nie udawalo. Ale styczen tez nam sie podoba bo ja mam wtedy urodzinki :-)
    Ślub to piękny czas. Napewno bedziesz tak przejeta ze zapomnisz o mdlosciach. Bedzie dobrze :-)
    A na dziecko nigdy nie jest za późno :-)

17u9vcqgd48ok8ue.png
    h44eflw1nmtbwviz.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobelka nawet nie zwróciłam uwagi na to, jak Twoja córeczka ma pięknie na imię! :D

Ol uś, aż przypomniał mi się mój ślub.. piękny czas :) A którego dokąłdnie ślubujesz?

nobelka. lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ten czas leci jestem styczniowka 2016

Justi2
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie rok temu dowiedziałam się że po raz trzeci zostanę mamą wspaniałe uczucie

Justi2
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę wam i trzymam za wszystkie kciuki

Justi2
  • Ol uś Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Nobelka nawet nie zwróciłam uwagi na to, jak Twoja córeczka ma pięknie na imię! :D

Ol uś, aż przypomniał mi się mój ślub.. piękny czas :) A którego dokąłdnie ślubujesz?

4 Czerwca :)) jak jeszcze się potwierdzi że jestem w ciąży na USG i że wszystko w porządku to ślub będzie jeszcze piękniejszy!

Może jeszcze uda się urodzić w tym roku, 5 styczeń i plus minus 2 tygodnie... może się załapie na 2016 :)))

• justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ol uś wrote:
    4 Czerwca :)) jak jeszcze się potwierdzi że jestem w ciąży na USG i że wszystko w porządku to ślub będzie jeszcze piękniejszy!

Może jeszcze uda się urodzić w tym roku, 5 styczeń i plus minus 2 tygodnie... może się załapie na 2016 :)))

Na pewno wszystko będzie dobrze :* To już tak nie długo, normalnie zazdroszczę! :P ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny :) jak mija wam piątek?
    U mnie mdlosci mdlosci mdlosci... co kolwiek bym nie zjadla to blee :/

Justyna - mam taki pomysl moze zrobic liste tak by kazda byla od myslinka i mozna by bylo dac nasze przeczucia co do plci ? :D

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Hejka dziewczyny :) jak mija wam piątek?
    U mnie mdlosci mdlosci mdlosci... co kolwiek bym nie zjadla to blee :/

Justyna - mam taki pomysl moze zrobic liste tak by kazda byla od myslinka i mozna by bylo dac nasze przeczucia co do plci ? :D

Cati super pomysł :) Może jeszcze jakieś sugestie?
    Miałaś się was pytać co byście chciały, aby było na pierwszej stronie? Na pewno dodam przydatne linki, typu sprawdzonych sprzedawców, blogi czy tez apteki internetowe :)

OlaSto lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Ol uś Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi proszę czy jest jakaś różnica pomiędzy producentami kwasu foliowego? Miałam dwa opakowania kwasu Folik, teraz biorę kwas firmy Colfarm... jest jakaś różnica? :)

• zamyślOna Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati no ja kilka lat temu myślałam żadnych dzieci tylko kariera zabawa korzystanie z życia, w międzyczasie poznałam mojego R i stwierdziłam ze mogłabym z nim mieć dzieci, przeczytałam kilka książek i uświadomiłam sobie że kariera nie jest w życiu najważniejsza tylko właśnie rodzina i że teraz kiedy jestem młoda to lepiej a potem odchowam i zajmę się sobą:)

justyna1220 pewnie masz racje, na pewno będzie ciężko na początku ale potem za to dzieci powinny się razem super bawić i dogadywać, między mną a moją siostra jest 5 lat (4 lata 4 miesiace) i to za duzo bo mama zawsze kazała mi się nią zajmować wszędzie zabierać a jak się wściekałam , nie chciałam wolałam swoje koleżanki i uciekałam jej chciałam żeby się zgubiła. On zawsze mnie denerwowała i jej nie znosiłam.

cati lubi tę wiadomość

klz9df9h3ekc7094.png

f5c00dc58b.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ