X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co tak patrzę na daty i mi chyba coś źle pokazuje. Znaczy względem owu chyba. Bo ja miałam później. Termin mam blisko a przecież ja w sumie dopiero 4 maja miałam mieć kolejną @ . Zaraz zobaczę jak zmienię ;)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Nowa koleżankę ;*

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie po zmianie to jeszcze większa bzdura wychodzi. Każdy kalendarz podaje inną datę porodu ;)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Nie nie po zmianie to jeszcze większa bzdura wychodzi. Każdy kalendarz podaje inną datę porodu ;)

Po wizycie u lekarza dowiemy się co i jak ;) Ja miałam krótkie cykle bo 24-25 dni więc nie wiem czy mój termin nie będzie późniejszy ;) W sumie bym się cieszyła jakbym urodziła pod koniec stycznia, ale w taka różnicę w czasie to nie wierzę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 08:32

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Olus witaj :)

Justyna wlasnie wczoraj sie obkupilam. Spodnie leginsy koszulka i bluzka :-D jeszcze jednego brzucha nie zgubilam a juz nastepna dzidzia. mam 7 dni na zwrot w razie niepomyslnej dzisiejszej wizyty.

A było jeszcze co wybierać? Bo pamiętam, że w zeszłym roku jak weszła do sklepu po 10 to w okół koszy było grono babeczek, które sobie wyrywały (!) ciuchy z rąk, na szczęście coś jeszcze dla mnie zostało :P

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • nobelka. Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Co do wieku to powiem Wam, że ja mogłabym wcześniej, ale mój P. nie był gotowy ;) W wieku 23 lat zaczęliśmy się starać, rok się staraliśmy o małą w między czasie dwa razy straciłam ciążę, w wieku 25 lat urodziłam pierwszą córeczkę, a kolejne bobo będzie z nami jak będę miała już 27 lat :) Plan był do 30 mieć dwójkę po trzydziestce trzecie ;) Ale to trzecie, jak dwójka będzie odchowana i będzie mogła mi co nieco pomóc ;)
    Justynko u nas jest bardzo podobnie :-) Nasza pierworodna to Hania, urodziłam ją w wieku 24 lat. Teraz mam 27 z druga dzidzia ale jak urodze to juz stuknie mi 28 :-) No i po trzydziestce zaplanowane mamy 3 bobo jak juz 2 pierwsze szkraby beda odchowane :-) I tez dlugo sie staralam o ta obecna dzidzie w brzuszku. Wizja rodziny 2+3 bardzo mi sie podoba :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 08:57

justyna1220 lubi tę wiadomość

17u9vcqgd48ok8ue.png
    h44eflw1nmtbwviz.png
  • Ol uś Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic jeszcze nie jest potwierdzone, lekarz przede mną, a sama bym wpadła w szał zakupów! Jutro odwiedzę Lidla :D

• Ol uś Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku było tak, że chciałam urodzić jeszcze w tym roku, dlatego staraliśmy się od Marca, nie mogliśmy wcześniej bo w Czerwcu bierzemy ślub a sukienka już kupiona, nie chciałam się w nią przypadkiem nie zmieścić :) w tym miesiącu będę miała 25 lat więc jak na mój gust to i tak późno, ale ważne że wszystko będzie po kolei , mieszkanie, ślub, dziecko :)

Mam nadzieję że nie dopadną mnie mdłości przed ołtarzem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 08:59

• nobelka. Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Wiecie co tak patrzę na daty i mi chyba coś źle pokazuje. Znaczy względem owu chyba. Bo ja miałam później. Termin mam blisko a przecież ja w sumie dopiero 4 maja miałam mieć kolejną @ . Zaraz zobaczę jak zmienię ;)
    U mnie tez chyba dokladnie nie pokazuje, bo ja z kolei mialam wczesna owu. Co kalendarz to inna data. Na suwaczku tez jestem o jeden dzien do tylu. Ale i tak najwazniejsza jest data jaka zobaczymy na usg :-) Dzis bede sie umawiac na wizyte. a ze nie naleze do cierpliwych to pewnie juz w przylym tygodniu pociekne :-)

Offca88 lubi tę wiadomość

17u9vcqgd48ok8ue.png
    h44eflw1nmtbwviz.png
  • nobelka. Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ol uś wrote:
    W moim przypadku było tak, że chciałam urodzić jeszcze w tym roku, dlatego staraliśmy się od Marca, nie mogliśmy wcześniej bo w Czerwcu bierzemy ślub a sukienka już kupiona, nie chciałam się w nią przypadkiem nie zmieścić :) w tym miesiącu będę miała 25 lat więc jak na mój gust to i tak późno, ale ważne że wszystko będzie po kolei , mieszkanie, ślub, dziecko :)

Mam nadzieję że nie dopadną mnie mdłości przed ołtarzem :P
    My tez celowalismy zeby urodzic jeszcze w tym roku ale niestety dlugo sie nie udawalo. Ale styczen tez nam sie podoba bo ja mam wtedy urodzinki :-)
    Ślub to piękny czas. Napewno bedziesz tak przejeta ze zapomnisz o mdlosciach. Bedzie dobrze :-)
    A na dziecko nigdy nie jest za późno :-)

17u9vcqgd48ok8ue.png
    h44eflw1nmtbwviz.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobelka nawet nie zwróciłam uwagi na to, jak Twoja córeczka ma pięknie na imię! :D

Ol uś, aż przypomniał mi się mój ślub.. piękny czas :) A którego dokąłdnie ślubujesz?

nobelka. lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ten czas leci jestem styczniowka 2016

Justi2
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie rok temu dowiedziałam się że po raz trzeci zostanę mamą wspaniałe uczucie

Justi2
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę wam i trzymam za wszystkie kciuki

Justi2
  • Ol uś Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Nobelka nawet nie zwróciłam uwagi na to, jak Twoja córeczka ma pięknie na imię! :D

Ol uś, aż przypomniał mi się mój ślub.. piękny czas :) A którego dokąłdnie ślubujesz?

4 Czerwca :)) jak jeszcze się potwierdzi że jestem w ciąży na USG i że wszystko w porządku to ślub będzie jeszcze piękniejszy!

Może jeszcze uda się urodzić w tym roku, 5 styczeń i plus minus 2 tygodnie... może się załapie na 2016 :)))

• justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ol uś wrote:
    4 Czerwca :)) jak jeszcze się potwierdzi że jestem w ciąży na USG i że wszystko w porządku to ślub będzie jeszcze piękniejszy!

Może jeszcze uda się urodzić w tym roku, 5 styczeń i plus minus 2 tygodnie... może się załapie na 2016 :)))

Na pewno wszystko będzie dobrze :* To już tak nie długo, normalnie zazdroszczę! :P ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny :) jak mija wam piątek?
    U mnie mdlosci mdlosci mdlosci... co kolwiek bym nie zjadla to blee :/

Justyna - mam taki pomysl moze zrobic liste tak by kazda byla od myslinka i mozna by bylo dac nasze przeczucia co do plci ? :D

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Hejka dziewczyny :) jak mija wam piątek?
    U mnie mdlosci mdlosci mdlosci... co kolwiek bym nie zjadla to blee :/

Justyna - mam taki pomysl moze zrobic liste tak by kazda byla od myslinka i mozna by bylo dac nasze przeczucia co do plci ? :D

Cati super pomysł :) Może jeszcze jakieś sugestie?
    Miałaś się was pytać co byście chciały, aby było na pierwszej stronie? Na pewno dodam przydatne linki, typu sprawdzonych sprzedawców, blogi czy tez apteki internetowe :)

OlaSto lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Ol uś Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi proszę czy jest jakaś różnica pomiędzy producentami kwasu foliowego? Miałam dwa opakowania kwasu Folik, teraz biorę kwas firmy Colfarm... jest jakaś różnica? :)

• zamyślOna Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati no ja kilka lat temu myślałam żadnych dzieci tylko kariera zabawa korzystanie z życia, w międzyczasie poznałam mojego R i stwierdziłam ze mogłabym z nim mieć dzieci, przeczytałam kilka książek i uświadomiłam sobie że kariera nie jest w życiu najważniejsza tylko właśnie rodzina i że teraz kiedy jestem młoda to lepiej a potem odchowam i zajmę się sobą:)

justyna1220 pewnie masz racje, na pewno będzie ciężko na początku ale potem za to dzieci powinny się razem super bawić i dogadywać, między mną a moją siostra jest 5 lat (4 lata 4 miesiace) i to za duzo bo mama zawsze kazała mi się nią zajmować wszędzie zabierać a jak się wściekałam , nie chciałam wolałam swoje koleżanki i uciekałam jej chciałam żeby się zgubiła. On zawsze mnie denerwowała i jej nie znosiłam.

cati lubi tę wiadomość

klz9df9h3ekc7094.png

f5c00dc58b.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ