X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Justyna - jak możesz, usuń mnie z listy, ok? No bo jednak nie będzie dzidziusia w styczniu u mnie...

Niechętnie, ale zrobiłam to.. :( Trzymaj się kochana :*

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia8966 wrote:
    Nie no niby są samodzielni ale ZAWSZE jak sie poloże żeby poleżec to abo mamuś zrobisz kanapke albo mamus nalejesz picia.
    Ogólnie to cały tydzien byli w domu bo przeziębienie ich złapało ale ze od wczoraj juz lepiej to biegają po podwórku. Ale co chwile ktos wlatuje do domu bo ten mi zabrał to a ten tamto... :-D
    I tak całymi dniami :-) ale ciesze sie ze ich mam. Nie wyobrażam sobie życia bez moich łobuzów <3

Mały własnie mi zasnął. Od rana jakiś taki chodził i jakby gorączke miał.

Przeczytałam to i wyobraziłam sobie siebie za kilka lat :P Przerażające, ale jednocześnie takie wspaniałe <3
    Biedny maluch, pewnie przez to i markotny cały czas :( Zdrówka dla niego :*

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • nadie02 Znajoma

Wysłany: 6 maja 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1220 wiem jakie są realia teraźniejszego leczenia na kasę chorych. Ale tyle się płaci, dostać się do lekarza trudno to i tak trzeba iść prywatnie. I tu sie płaci i tu :O U mnie tak samo 150 zł plus leki wyszło mnie 250zł. Teraz badania wyjdą ok. do 150zł. Ale nie zamierzam tak całą ciążę, ponieważ zbankrutuje. A trzeba zacząć odkładać :)

• nadie02 Znajoma

Wysłany: 6 maja 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline trzymaj się :( :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 12:30

• justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadie dokładnie, tak sobie dzisiaj nawet liczyłam i 150zł przez te 8 miesięcy + wszelkie badania to ponad tysiak pójdzie, a wyprawka Hani kosztowała mnie koło 4tys. tym razem wózek odejdzie więc chociaż tyle :)

Edit.: jednak nie odejdzie wózek, przecież będzie trzeba rok po roku kupić.. Dziewczyny mające takie maluszki jak planujecie to rozwiązać?

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Aleksandraa Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) chetnie sie przylaczam do Was. termin wedlug belly na 13.01 ;)
    za Tydz w piatek lekarz, wiec mam nadzieje, ze bedzie juz cos widac ;)
    To moja druga ciaza ;)od paru dni jestem mega senna :p

w5wqdf9hjufkrer3.pngm3sxdqk32v3vt1j1.png
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się nieśmiało witam choć jestem jeszcze w szoku... Ot tak los sprawił nam niespodziankę i sama nie wiem jak to się stalo... chyba musialo mi sie cos poprzestawiac bo dopiero co powoli wracalam do formy po cc i coraz to intensywniej trenowalam bo kto by sie spodziewal ciazy z 7dc ;-) a wiec moja historia jest taka.... córa 5 lat potem zaczelismy starania w 2014 r i udalo sie po 3 msc ale w 9 tc nie bylo slychac serduszka... wiadomo od jednego do drugiego lekarza no i zakonczylo sie zabiegiem.... potem badania i wszystko ok oprocz tego ze wykryli mi kamienie ktore musialam zoperowac zeby byc w ciazy no i w dwa msc po operacji bylam juz w ciazy i tak nasz synek po wielu trudach przyszedl na swiat w październiku 2015 czyli ma pół roku... za mna dwie cc i wizja trzeciej jeszcze z tak malym odstepem czasu mnie troche przeraza. .. chyba nawet pobilam jedna z was ktora bedzie miala odstepu miedzy dzieciakami 15msc noooo to ja bede miala 14 msc ;-) narazie zrobilam test w czw i byly dwie krechy teraz chce zrobic w ndz... bety nie robie bo po co sie stresowac... zostawiam to losowi i tak co ma byc to bedzie... o radzenie z dzieciakami sie nie boje... sama na co dzień w pracy mam 25 (pracuje jako n-l) bardziej boje sie o zdrowie moje i maluszka... i szpitali tez sie boje... życzę Wam wszystkim samych dobrych wieści :-D pozdrowienia

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra na pewno będzie już coś widać, może na serduszko jeszcze będzie wcześnie, ale kto wie? :D

MarCza no to rzeczywiście mnie przebiłaś :D Gratuluję :) A kiedy masz lekarza? Ciekawe co lekarz na kolejną ciążę po niedawnym CC.
    Trzymam za Was kciuki :*

Aleksandraa lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1220 widzę ze tez masz córeczkę Hanie ♡ ja również tylko ma 5,5roku no a moj polroczny synek to Wituś :-D ogolnie czuje sie bardzo dobrze zero objawow myslalam ze to przez treningi @ sie spoznia wiec moja mina jak zrobilam test byla bezcenna. .. podejrzewam ze mina mojej lekarki bedzie podobna... na szczęście mam super lekarke i podejrzewam ze pewnie bedzie w szoku ale to lekarz od tzw "trudnych przypadkow" wiec pewnie bedzie mnie potrzymywac na duchu.... widzialam ze pytalas o wozek rok po roku. .. ja juz takowe ogladalam na necie bo inaczej nie wyjade z domu z ta czeladą ;-) i uzywane kosztują miedzy 800-1300 zl a nowe 1300-3700 tyle wiem ...

justyna1220 lubi tę wiadomość

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • Aleksandraa Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie będzie różnica 2 lata. Córka jest ze Stycznia 2015. tez myślę jak rozwiązać sprawę z wózkiem ale chyba dostawkę kupie. chodz do stycznia jeszcze dużo czasu wiec trzeba będzie się rozejrzeć ;p

justyna1220 lubi tę wiadomość

w5wqdf9hjufkrer3.pngm3sxdqk32v3vt1j1.png
  • zamyślOna Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wózku rok po roku to ja własnie nie wiem czy będę musiała taki kupić czy wystarczy dostawka do wózka?:)

klz9df9h3ekc7094.png

f5c00dc58b.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra u mnie był zamysł taki,żę będzie blisko 2 lata różnicy i wtedy byłaby dostawka, ale niespodziewanie udało się zajść w ciąże tak szybko, ż różnica będzie malutka. już sobie wyobrażam wychodzącą na spacer z tym kombajno-wózkiem :P Gorzej jak się okaże, że to bliźniaki :P

MarCza cenowo nie powalają, my kupiliśmy teraz nowy wózek z myślą, że będzie tez dla drugiego, los zdecydował inaczej ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też przeszła myśl o bliźniakach i aż mnie obleciał strach... u nas jest prawdopodobienstwo gdyż babcia była z bliźniąt i już kuzynka miała bliźniaki :)
    Powiem wam że będzie ciężko ale pomęczymy się kilka lat a potem wyjdziemy z pieluch i będzie coraz lżej :) i młode mamusie będą mieć

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pierwszej ciąży w sumie tylko chyba legginsy ciążowe kupiłam i biustonosz tak to w normalnych ciuszkach chodziłam.. Zreszta ja kocham legginsy i mogłabym tak codziennie :) ale miałam mały brzuszek i waga chyba 7+ bo miałam dietę cukrzycową niby tylko przestrzegać bo wynik był na pograniczu progu ale musiałam obejść się bez słodyczy i większej ilości weglowodanów w posiłku
    Teraz mnie już wzdęło i ciągle mam zmiany nastroju... wszystko mnie denerwuje i wyprowadza z równowagi... ahh te hormony

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Przeczytałam to i wyobraziłam sobie siebie za kilka lat :P Przerażające, ale jednocześnie takie wspaniałe <3
    Biedny maluch, pewnie przez to i markotny cały czas :( Zdrówka dla niego :*

Przerażające? Nieee :-) wszystko jest ok dopoki siedze i nie zajmuje sie tym co lubie czyli np szydełkowaniem lub jesli sie nie leze. Wtedy nawet moja prawie ośmioletnia córka uszykuje chłopcom jedzenie i picie.

A mały dzisiaj taki ospały chodzi i cały czas by się tulił.

Co do wózka rok po roku to moja ciotka wlasnie kupiła dla chłopców swoich (różnica 16 miesiecy) i placiła 2000.

Ja na razie nie myśle o kupowaniu wózka ale jak juz to nie wiem czy nie odkupie od jednej z cioteczek bo do małej kupili i używali tylko 6 miesiecy i kupili spacerówke za tysiaka...
    Wiec najpierw lekarz i potwierdzenie ze z ciaza ok a potem podpytywanie o wózek. A jak nie bedzie chciała odpsrzedac to wtedy nowy.
    Kurcze juz teraz mysle ile to wszystko bedzie kosztowac...

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• OlaSto Znajoma

Wysłany: 6 maja 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odbiegając na chwilę od tematu wózków... może polecicie dobre książki o ciąży? :)

f2w3yx8dumizl59a.png
  • Kasnia Znajoma

Wysłany: 6 maja 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, mnie też wykasuj... Mam się umówić na zabieg, :(

• lula88 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaSto wrote:
    Odbiegając na chwilę od tematu wózków... może polecicie dobre książki o ciąży? :)
    język niemowląt ale to już po ciąży mam w pdf jakby która chciała :)
    o ciąży to " W oczekiwaniu na dziecko"

OlaSto, Kamila ;) lubią tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula88 wrote:
    język niemowląt ale to już po ciąży mam w pdf jakby która chciała :)
    o ciąży to " W oczekiwaniu na dziecko"

Język niemowląt warto przeczytać już w ciąży tak samo zaklinaczkę - obie są autorstwa Tracy Hogg, po tę druga sięgam cały czas ;) Ta pierwsza jest raczej do 4 miesiąca, druga z kolei od początku do 2 roku życia. U mnie sprawdziła się genialnie, choć wiem, że jest wiele przeciwniczek Tracy ;)

OlaSto lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czytalam ze bylyscie w lidlu mnie namówiła koleżanką ona juz na półmetku i oczywiście kupilam i leginsy i bluzkę taki mały szal ze będę mama ale zobaczymy to sam początek mam wiele obaw boje się straty jak naradzie mam odpoczywać relaksowac się powiecmy ze tak będzie jakiegoś pawera mi teraz brak w każdej ciąży mogłam gory przenosić teraz jestem odpala i zmęczona. Tak dziś zupę ghotowalam na wolnym ogniu ze zasnelam szok jak weszlam do kuchni a tam palnik się pali ale zupa cala dobrze ze się szybko obudzilam nie mam pojęcia co by było gdyby to się wszystko przypalilo. IDE zaraz po moje potforki z przedszkola muszę odebrac . ja juz rodzicami nie zamierzam się przejmować jeśli są na tyle głupi ze cale życie nic im się nie podoba niech SE siedzą sami ja z dziećmi tam nie musimy jeździć niech może cos z rozumieją ze jednak miłej jest jak dzieci z wnukami przyjada bo tak narzekają ze nie przyjezdzamy w nosie to mam. Jest nasza kropeczka i teraz jest najwazniejsza i moje potforeczki lece i pojdziemy odrazy na spacer :-)

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ