X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • cati Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Cati super pomysł :) Może jeszcze jakieś sugestie?
    Miałaś się was pytać co byście chciały, aby było na pierwszej stronie? Na pewno dodam przydatne linki, typu sprawdzonych sprzedawców, blogi czy tez apteki internetowe :)
    nimam wiecej pomyslow :D jak mi cos wpadnie do glowy to powiem :D
    umiesz kolorkami pisac? :) znasz bbcode?
    zamyślOna wrote:
    cati no ja kilka lat temu myślałam żadnych dzieci tylko kariera zabawa korzystanie z życia, w międzyczasie poznałam mojego R i stwierdziłam ze mogłabym z nim mieć dzieci, przeczytałam kilka książek i uświadomiłam sobie że kariera nie jest w życiu najważniejsza tylko właśnie rodzina i że teraz kiedy jestem młoda to lepiej a potem odchowam i zajmę się sobą:)
    I bardzo dobrze zrobilas :) ja odkiedy jestem mama Kuby czuje sie cudownie spelniona <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 10:07

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Pebbles Znajoma

Wysłany: 6 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja przy Was naprawdę czuję się starowinką, a co najmniej starowinką jak na pierwszą ciążę ;) I chyba też przez tę moją starość bardziej się tym wszystkim stresuję, no ale tłumaczę sobie, że to dlatego, że taki wyczekany ten Dzidziuś.. My już dawno byliśmy gotowi emocjonalnie, tylko cały czas nie mieliśmy wystarczającej stabilizacji. A przynajmniej tak nam się wydawało, bo z perspektywy czasu uważam, że poradzilibyśmy sobie spokojnie ze wszystkim i nie trzeba było tyle czekać :) I może się jeszcze odmyślę, ale póki co uważam, że jak mi wszystko pójdzie dobrze z pierwszym, to zaraz biorę się za drugie ;)

839ab16f5e.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    nimam wiecej pomyslow :D jak mi cos wpadnie do glowy to powiem :D
    umiesz kolorkami pisac? :) znasz bbcode?

Nie... ;) Jeśli masz wenę to możesz stworzyć taką listę i przesłać mi na maila, potem ja dodam ;)

cati lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pebbles wrote:
    Dziewczyny, ja przy Was naprawdę czuję się starowinką, a co najmniej starowinką jak na pierwszą ciążę ;) I chyba też przez tę moją starość bardziej się tym wszystkim stresuję, no ale tłumaczę sobie, że to dlatego, że taki wyczekany ten Dzidziuś.. My już dawno byliśmy gotowi emocjonalnie, tylko cały czas nie mieliśmy wystarczającej stabilizacji. A przynajmniej tak nam się wydawało, bo z perspektywy czasu uważam, że poradzilibyśmy sobie spokojnie ze wszystkim i nie trzeba było tyle czekać :) I może się jeszcze odmyślę, ale póki co uważam, że jak mi wszystko pójdzie dobrze z pierwszym, to zaraz biorę się za drugie ;)

Bardzo dobra decyzja, nie ma co czekać z drugim :P Nie wiek jest tu istotny, a dojrzałość emocjonalana ;) Poczułaś, że jesteś gotowa więc teraz jest idealny czas dla Ciebie :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z Hanulką już po spacerku i zahaczyłyśmy jednak Lidla dzisiaj, wszystko przebrane, zakupiłam tylko legginsy ;) Powiem wam, że tak się przyzwyczaiłam do ciążowych, że te z poprzedniej ciąży nosze nadal, tak samo sobie nie wyobrażam już życia bez ''ciążowych'' rajstop :D Nic nigdzie się nie wżyna, żadnego wcięcia, po prostu idealne nie tylko na te 9 miesięcy ;)

Po dzisiejszym wyjściu stwierdziłam też, że z jeansami będę musiała się już chyba pożegnać. Czuję jak mnie uwierają w brzuszek, jeszcze trochę i przyjdzie czas na przejrzenie oferty spodni ciążowych ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 10:55

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • zamyślOna Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 a to już brzuszek zaczął Ci tak szybko rosnąć?:) ja w pierwszej ciąży lubiłam leginsy ale zwykle bo ja nie lubię jak coś mi na brzuchu leży i go opina.

klz9df9h3ekc7094.png

f5c00dc58b.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamyślOna wrote:
    justyna1220 a to już brzuszek zaczął Ci tak szybko rosnąć?:) ja w pierwszej ciąży lubiłam leginsy ale zwykle bo ja nie lubię jak coś mi na brzuchu leży i go opina.

Może nie koniecznie urósł, jest wzdęty po prostu. Ale w poprzedniej ciąży pamiętam, że koło 6 tygodni też już zwykłych jeansów nie nosiłam bo mnie uciskały, widać taka moja natura ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • nadie02 Znajoma

Wysłany: 6 maja 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Na forum jestem od paru dni :) Wczoraj byłam u lekarza na usg :) Widać już pęcherzyk 3 mm :) za 3 tyg lece znów do lekarza z wynikami badań i zobaczyć czy jest mój maluszek :) Lekarz wyliczył mi termin na 6 stycznia 2017r :) Więc myślę że mogę się do was już dołączyć :) To moja druga ciąża więc będzie ciekawie :) A wy jak kobietki się czujecie?:) Zdrówka dla Was i maluszków :* ❤❤

justyna1220, Offca88 lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem stara. W maju kończę 33 lata.

Najgorsze, że od trzech dni nie mogę się do gina dodzwonić, może jest jeszcze na urlopie majówkowym. Postaram się w pn spróbować ponownie, a jak nie to mąż ma urlop to pogonię do przychodni zapisać osobiście :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    A było jeszcze co wybierać? Bo pamiętam, że w zeszłym roku jak weszła do sklepu po 10 to w okół koszy było grono babeczek, które sobie wyrywały (!) ciuchy z rąk, na szczęście coś jeszcze dla mnie zostało :P

Ja bylam o 8 :-) starszego akurat do szkoly odprowadzilam i poszlam na lowy. Bylo grzecznie sle ludzie chvieli jak najszybcirj towar przewertowac.

justyna1220 lubi tę wiadomość

• joasia8966 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna u mnie to samo. Mam tak wzdety brzuch jak bym byla gdzieś w 3 miesiacu ciazy :-P
    Juz mi sie dzisiaj sąsiadka podpytywała ze cos ostatnio przytyłam :-P

Ja jakos nie przepadam za spodniami ciążowymi. Wolę leginsy.

A wogóle to dzisiaj się czuje jakoś tak ciężko... Najchętniej bym przeleżała cały dzien ale tak sie nie da przy moich dzieciach :P

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• Melula Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sporo ubrań z poprzedniej ciąży, więc chyba prócz bielizny nie będę potrzebowała niczego :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Nadie :)
    Fajnie, że masz już wizytę za sobą i wiesz, że okruszek na pewno jest tam gdzie być powinien :)

Joasia nie miałam nigdy spodni typowo ciążowych, ale na olx jest sporo ofert więc kupię używki za kilka dyszek i zobaczę czy się sprawdzą, w razie czego nie będę żałować ;)
    Też bym leżała! U mnie przy jednym ciężko, więc u Ciebie przy trójce, wypoczynek to trochę mission impossible ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Ja mam sporo ubrań z poprzedniej ciąży, więc chyba prócz bielizny nie będę potrzebowała niczego :)

To największy wydatek masz z głowy ;) Ja bieliznę z kolei mam, a pozostałych fatałaszków brak ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Ol uś Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    My z Hanulką już po spacerku i zahaczyłyśmy jednak Lidla dzisiaj, wszystko przebrane, zakupiłam tylko legginsy ;)

Powiem Wam że juz na stronie Lidla nie ma nawet tej gazetki, szybko poszło :)

• joasia8966 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no niby są samodzielni ale ZAWSZE jak sie poloże żeby poleżec to abo mamuś zrobisz kanapke albo mamus nalejesz picia.
    Ogólnie to cały tydzien byli w domu bo przeziębienie ich złapało ale ze od wczoraj juz lepiej to biegają po podwórku. Ale co chwile ktos wlatuje do domu bo ten mi zabrał to a ten tamto... :-D
    I tak całymi dniami :-) ale ciesze sie ze ich mam. Nie wyobrażam sobie życia bez moich łobuzów <3

Mały własnie mi zasnął. Od rana jakiś taki chodził i jakby gorączke miał.

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• OlaSto Znajoma

Wysłany: 6 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co jest nie tak ze spodniami ciażowymi? ;) niedługo i ja będe się rozgladac za wiekszymi ubraniami, więc wole Was zapytać co i jak :)

f2w3yx8dumizl59a.png
  • nadie02 Znajoma

Wysłany: 6 maja 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście mam już wizytę za sobą, musiałam iść oczywiście prywatnie bo na wizytę z funduszy czekałabym do 1 lipca :O a obdzwoniłam 3 lekarzy i u każdego terminy albo początek albo połowa lipca ;/ prywatnie przyjęli mnie tego samego dnia i u tego samego lekarza zapisałam się na NFZ w lipcu ;/ w między czasie dwa razy pójdę do niego prywatnie...tragedia. Widzę że piszecie o ciuszkach, ja cały czas latam w spodniach z gumką w pasie :) i myślę że też to jest fajna sprawa w czasie gdy brzusio rośnie :) więc polecam :) i nie są drogie bo 20-30 zł :)

• justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadie niestety sa takie długie kolejki do lekarzy... ja cały czas się zastanawiam nad wyborem, puki co jestem zapisane prywatnie z kartą LUX-Medu zobaczę jak ten lekarz, bo w sumie byłam u niego tylko na wizycie po połogowej. A u mojego ginka wizyta 150zł, mało i nie mało, ale jeśli ten mi nie przypasuje to pewnie się na niego skuszę ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - jak możesz, usuń mnie z listy, ok? No bo jednak nie będzie dzidziusia w styczniu u mnie...

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ