X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boróweczka mysle ze jak narazie balsam nawilżający wystarczy. Ale to moje zdanie

Aleksandra ;( tak nie powinno sie dziac! przykro mi!

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • justi:: Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra najważniejsze to nie tracic nadziei
    popieram!
    walcz a bedzie ci dane!

Aleksandra lubi tę wiadomość

hrqo6vgc5gm3uzga.png
  • justi:: Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wogle to niepowinno byc cos takiego jak poronienie,jak sie zachodzi to powinno na amen no ale cóż,natura chce inaczej...

Aleksandra , AnnaMaja lubią tę wiadomość

hrqo6vgc5gm3uzga.png
  • Aleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszam się tym, że 2 dzieci mam. Koleżanka nie ma w ogóle jest po 3 transferach zarodków i dalej nic. :( to jest dopiero smutne.

• Aleksandraa Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Aleksandra.

Dziewczyny ktore maja juz dzieci. Jak to jest z noszeniem? Moja wazy z jakies 11-12kg i troche boje sie ja dzwigac na poczatku, ale sa takie sytuacje ze trzeba

w5wqdf9hjufkrer3.pngm3sxdqk32v3vt1j1.png
  • zamyślOna Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boróweczka wrote:
    Dziewczyny a ja zapytam z innej beczki: co na rozstępy? Już myślicie stosować zanim w ogóle brzuch zacznie rosnąć? :)
    ja już kopiłam i używam z ziaji na rozstępy, ale to obojętne co ważne żeby nawilżać i masować, prawda jest taka że jak ma się skłonności genetyczne to żaden najdroższy balsam nie uchroni przed rozstępami ale na pewno skóra będzie w lepszej kondycji, w pierwszej ciąży smarowałam od zrobienia testu i piersi mam cale w rozstępach a smarowałam 2 razy dziennie no ale taka moja uroda no i piersi mi mega duże urosły, za to na brzuchu ani jednego nie miałam w szoku sama byłam teraz też bym chciała uniknąć na brzuchu ;)

boróweczka lubi tę wiadomość

klz9df9h3ekc7094.png

f5c00dc58b.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z bólem podbrzusza w ciąży od paru godzin nieustannie czuje taki dziwny bol ale tez i noga mnie boli miałam cos takiego jeszcze przed ciąża aż chodzić nie mogłam wtedy teraz jak chodze jest ok jak leże no przeszkadza mi to napięcie po prawej stronie w dole brzucha to normalne?? Nie Bilal mnie brzuch w poprzdnic ciazach bynamnjeij nic nie pamiętam takiego

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • boróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze jak się na skłonności genetyczne to nic nie pomoże... Ale moja mama nie miała więc jest nadzieja :)
    Mnie brzuch boli troszkę jak się za mocno powyginam to tak ciągnie. Czasem troszkę ukłuje to później się kładę. Boję się jak słyszę, ze tyle poronien... Dziewczyny przykro mi :* nie wiem co powiedzieć... mam nadzieję i ufam Bogu, ze moja Boróweczka będzie rosła zdrowo...

bfarxzdvvcuslthd.png
    dqpr3e5eitrzixvm.png
    3jgxyx8d2c5z4at0.png[/u
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leże i starm się odpocząć ale powiem ze ustało chyba z 7 razy siku latalam przy tym bólu przez 20/30 minut lezeni i teraz mi lepiej nie wiem co się dzieje ale strasznie się boje dziewczyny juz pisza o poronieniach ze popadam w panikę .... Mam stwierdzona nerwice napadów a a teraz jestem bez leków i zaczynam wariwac bo nie lubię niepewnych sytuacji

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie... nie widac nigdzie kropka. Ani w jajowodzie, ani w macicy... cialko zolte jest wiec ciaza jest. Jutro mam isc na bete jak bedzie ok 700-800 to w pon mam przyjsc do szpitala na usg. Moj gin zrobi na dyzuze i zobaczymy co dalej.
    Dzidzia niespodziewana a mi sie ryczec chce ze moglo by jej nie byc...

• MarCza Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Ja juz po wizycie... nie widac nigdzie kropka. Ani w jajowodzie, ani w macicy... cialko zolte jest wiec ciaza jest. Jutro mam isc na bete jak bedzie ok 700-800 to w pon mam przyjsc do szpitala na usg. Moj gin zrobi na dyzuze i zobaczymy co dalej.
    Dzidzia niespodziewana a mi sie ryczec chce ze moglo by jej nie byc...

Trzeba wierzyc bo jest cialko żółte. .. to dobry znak moze cos sue pomylilas w obliczeniach i ciąża jest mlodsza... trzymam kciuki by bylo dobrze :-D

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa zapomnialam napisac ze termin wg belly mam na 12 stycznia choć wszystkie moje dzieciecia sztuk dwie rodzilam w 37tc wiec obstawiam grudzień. ... chociaz sama jestem z 2 stycznia wiec i tak czekac mnie bedzie trzecia cc wiec mogę sobie wybrac datę ;-) no chyba ze cos zadzieje sie wcześniej. ..

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • DzejDzej Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, nie odzywalam się parę dni, ale obserwowałam co się dzieje. Bardzo mi przykro z powodu strat. Bardzo, bardzo współczuję, wiem co to znaczy.
    Z tego wszystkiego pobiegłam dzis rano zrobić betę, na szczęście przyrasta, dziś jest 11178. Czekam na wizytę 12.05.
    Bardzo się boję. Tez boli mnie bodbrzusze. Nic poza tym się nie dzieje.
    Pozdrawiam i trzymam kciuki!

p19u9n73xkfpxdp9.png
    CP 11.10.2015 6tc
  • boróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przy jakiej becie widać kropka? I serduszko?

bfarxzdvvcuslthd.png
    dqpr3e5eitrzixvm.png
    3jgxyx8d2c5z4at0.png[/u
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka widac od bety 1000. A serduszko ok 8 tyg chyba

• asiam Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie planowany termin porodu 29grudnia ale synka przenosilam wiec roznie to moze byc:-P Podnosze pytanie o noszenie naszych malych pociech moj synek ma 14miesiecy i prawie 12kg jest co nosic. Niestety mam na koncie tez kilka aniolkow i dlatego moje obawy czy noszenie nie zaszkodzi fasolce

Nuskaw lubi tę wiadomość

• AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane :* Nareszcie się Was doszukałam. Jestem w 6 tc. Robiłam beta hcg 22 kwietnia (366), potem po 72 godzinach miałam (923).
    Jestem już mamą 10-letniego chłopca. Mam nadzieję, że miło spędzimy czas w oczekiwaniu na nasze Maluszki. Termin mam na 4 stycznia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 23:45

200602021762.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety dzwigam czuje ze źle się skończy to bo z pierwszym miałam krwiaka. Staram się nie dźwigać ale muszę włożyć do lozeczka siodeklq na jedzenie czy jak coś mu zagraża. W prawdziwe waży 10 kg ale często mnie brzuch boli.

Ale mnie opryszczylo :( nigdy tak nie miałam

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • asiam Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pociesze moja twarz w ciazy z Matim przypominala kartoflisko,ba nie tylko buzia ale dekolt i plecy rowniez uroki naszego stanu

• asiam Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grunt to pozytywne myslenie skonczy sie bardzo dobrze lula88 w styczniu na porodowce nie ma innych opcji no moze byc najwyzej grudzien

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ