X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Agunia24 Debiutantka

Wysłany: 30 maja 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie styczniowe Mamusie ! Ja jestem tu nowa ;) Planowany termin na 7 stycznia 2017 :P Wizyta 21 Czerwca u ginekologa a u endokrynologa 24 :)
    Czy są tu mamusie z tarczycą?
    Pozdrawiam ...

never give up, mitonia, angelstw, Karolina1234, wszamanka, Lali, Kasha, merida17 lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają ...
  • never give up Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1234 wrote:
    Ja w tej ciazy tez mam w planach być aktywna, jak nie znajdę zajęć grupowych to sama w domu z yt. ATP chyba też dlatego że szybko po ciąży chciałabym wrócić na pole dance i siłownię. W pierwszej ciazy nie miałam tyle Energi na początku, ale pod koniec dostałam ,kiedy miałam nakaz odpoczynku i ciaza zakończona 2 tyg przed terminem :p

Wow - pole dance. Szacunek :)

Ja cholernie tęsknię za trampolinami i jak tylko urodzę i wrócę do sił zostawiam mężowi " małego" - tak mi wyszło z kalendarza chińskiego i wracam do ukochanego fit&jump :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 08:18

relghdgenv7rm5nv.png
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellloooo....

Witam z pracy, przed chwilą tak mnie skręciło coś w lewym boku, że aż się zwinęłam :( Mam nadzieję, że chwilowe kłucie tylko.

Cześć Agunia24, rozgość się :)

chiński kalendarz zrobił mnie w jajo, bo dziołcha wychodzi ze starszym, a mam syna :D no chyba, że mam patrzeć nie na skończone lata tylko który rok już mi leci, to wtedy ok :D

Powodzenia dla dziś wizytujących na fotelu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 08:21

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3

Wysłany: 30 maja 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę a ja nie wiem jak mam dziś pracować bo jedną rękę mam zajętą na trzymanie kciuka za wszystkie dzisiejsze "wernisaże" a że jest ich 5 sztuk to chyba sobie dziś wolne zrobię ;)

merida17 lubi tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png
  • Karolina1234 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Wow - pole dance. Szacunek :)

Ja cholernie tęsknię za trampolinami i jak tylko urodzę i wrócę do sił zostawiam mężowi " małego" - tak mi wyszło z kalendarza chińskiego i wracam do ukochanego fit&jump :)

Tak moja miłość :) kiedyś było pływanie i bieganie, ale po paru latach juz miałam trochę wstręt do wody i po ciąży odważyłam się spróbować i tak zostało. Boli jak cholera, ale ciało pięknie się kształtuje i siła.

never give up lubi tę wiadomość

Wysłany: 30 maja 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dziewczyny mają szybko wizyty, ale za mnie to aż do wieczora. Pewnie jeszcze będzie tak, że grubo po 20 wejde, bo nie mislam terminów i tak mnie wcisnela.

• mitonia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh ja się schizuję, bo wczoraj pół dnia cały dół brzucha mnie ciągnął jak nie wiem, a dziś nic cisza od rana. Jak tu dotrwać do piątku do wizyty? Dobrze, że na 10 rano jest...

Oczywiście znowu kapeć w buzi, ja pierniczęęęę

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitonia wrote:
    Ehhh ja się schizuję, bo wczoraj pół dnia cały dół brzucha mnie ciągnął jak nie wiem, a dziś nic cisza od rana. Jak tu dotrwać do piątku do wizyty? Dobrze, że na 10 rano jest...

Oczywiście znowu kapeć w buzi, ja pierniczęęęę

ja też w piątek wizytuję o 10:30 więc podobnie ;) będzie dobrze! Musi być!

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

Wysłany: 30 maja 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1234 wrote:
    Hehe dziewczyny mają szybko wizyty, ale za mnie to aż do wieczora. Pewnie jeszcze będzie tak, że grubo po 20 wejde, bo nie mislam terminów i tak mnie wcisnela.

Karolina zlituj się ;) Dobrze, że dwie ręce mam to na zmianę będę trzymała :)

relghdgenv7rm5nv.png

Wysłany: 30 maja 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe postaram się odrazu napisać, że jestem po:)

never give up lubi tę wiadomość

Wysłany: 30 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunia24 wrote:
    Witam wszystkie styczniowe Mamusie ! Ja jestem tu nowa ;) Planowany termin na 7 stycznia 2017 :P Wizyta 21 Czerwca u ginekologa a u endokrynologa 24 :)
    Czy są tu mamusie z tarczycą?
    Pozdrawiam ...

Hej Agunia24 :) Witamy na pokładzie. Trochę czasu tu ze sobą spędzimy ;)

Powiedz czy Ciebie też już dopadły "uroki" ciąży ?

relghdgenv7rm5nv.png
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was kciukasy dziewczyny. Ja dzisiaj machnelam sobie morfologie i mocz żeby mieć wyniki świeże na środkowa wizytę.

Któraś pytała o tarczyce? Ja mam niedoczynność jak coś. Bralam cały czas 50 mg Letroxu a gin kazała od razu zwiększyć do 75mg i zrobić badania przed wizytą u endo u mnie 8 czerwca.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • bergamotka Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie o samolot. Muszę w czwartek odbyć około godzinny lot, wracam pociągiem, ale i tak wkręciłam sobie, że zmiana ciśnienia przy starcie i lądowaniu może być jakoś szkodliwa. Macie jakieś rady, albo doświadczenie w tym temacie?
    A przy okazji to moim objawem jest całkowity brak objawów, może oprócz mega apetytu. Jestem bez przerwy głodna. W weekend byliśmy nad morzem w hotelu z bardzo fajnym szwedzkim stołem na śniadania i zachowywałam się tak, że aż wstyd. Jakbym w domu jadła tylko suchy chleb z wodą, a tu pierwszy raz zobaczyła normalne jedzenie. W poprzednich ciążach miałam zupełnie inaczej, niechęć do jedzenia, na słodycze nie mogłam patrzeć, wszystko mi śmierdziało. A teraz na promenadzie zaciągałam się z lubością pięknym zapachem kiełbasy z grilla i smażonej ryby.

iv092n0akv1jf8zt.png

dqprru1dqew2759v.png
  • Agunia24 Debiutantka

Wysłany: 30 maja 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Hej Agunia24 :) Witamy na pokładzie. Trochę czasu tu ze sobą spędzimy ;)

Powiedz czy Ciebie też już dopadły "uroki" ciąży ?
    Heh wcześniej miałam poranne mdłości ale teraz się to zmieniło odczuwam duże zmęczenie , pojawiły się wzdęcia i baaaardzo duży apetyt :P

Marzenia się spełniają ...
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bergamotka wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie o samolot. Muszę w czwartek odbyć około godzinny lot, wracam pociągiem, ale i tak wkręciłam sobie, że zmiana ciśnienia przy starcie i lądowaniu może być jakoś szkodliwa. Macie jakieś rady, albo doświadczenie w tym temacie?
    A przy okazji to moim objawem jest całkowity brak objawów, może oprócz mega apetytu. Jestem bez przerwy głodna. W weekend byliśmy nad morzem w hotelu z bardzo fajnym szwedzkim stołem na śniadania i zachowywałam się tak, że aż wstyd. Jakbym w domu jadła tylko suchy chleb z wodą, a tu pierwszy raz zobaczyła normalne jedzenie. W poprzednich ciążach miałam zupełnie inaczej, niechęć do jedzenia, na słodycze nie mogłam patrzeć, wszystko mi śmierdziało. A teraz na promenadzie zaciągałam się z lubością pięknym zapachem kiełbasy z grilla i smażonej ryby.
    Wydaje mi się ze sytuacja jest bardzo indywidualna i zależy od twojego aktualnego stanu. Kiedy miałaś wizytę u lekarza? Czy wszystko było w porządku? Ja w pierwszej ciazy nie mogłam nawet samochodem jeździć na krótkich odcinkach wiec nawet nie miałam opcji spróbować. Ale moja koleżanka w trakcie ciąży w sumie 6 razy leciała samolotem 2 w 1 trymestrze i 4 w drugim. Ale miała ciążę bez powikłań.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak Was czytam i kurczę u mnie jutro zaczyna się 9 tydzień a ja czuje się rewelacyjnie, poza lataniem w nocy ze cztery razy to nic mi nie jest, zero objawów ciąży. W sumie to się cieszę ale przynajmniej z jakimś objawami czułabym się choć trochę ciążowo :-) jak człowiek nie ma problemów to sobie zawsze znajdzie heehe

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png

Wysłany: 30 maja 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunia24 wrote:
    Heh wcześniej miałam poranne mdłości ale teraz się to zmieniło odczuwam duże zmęczenie , pojawiły się wzdęcia i baaaardzo duży apetyt :P

Zazdroszczę braku mdłosci ale współczuję z powodu wzdęć. Mnie one trzymały od samego początku i dopiero niedawno odpuściły.

A w którym tyg jesteś aktualnie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 09:27

relghdgenv7rm5nv.png

Wysłany: 30 maja 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowanka wrote:
    Ja tak Was czytam i kurczę u mnie jutro zaczyna się 9 tydzień a ja czuje się rewelacyjnie, poza lataniem w nocy ze cztery razy to nic mi nie jest, zero objawów ciąży. W sumie to się cieszę ale przynajmniej z jakimś objawami czułabym się choć trochę ciążowo :-) jak człowiek nie ma problemów to sobie zawsze znajdzie heehe

Malowanka a Tobie to całkowicie zazdroszczę :) ja też latam do kibelka ale tak miałam też przed ciążą więc w sumie nic nowego.

P.s. chcesz moje mdłości i zmęczenie ?

relghdgenv7rm5nv.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wszystkie wizytujące <3

Gochta gratuluję serduszka:)

anettte super,że już wszystko dobrze, cieszę się razem z Tobą :*
    wszamanka wrote:
    Jedno z głupich pytań: można wylegiwać się na słońcu i taplać w zimnej wodzie? Nie wydaje mu się aby mogło to jakoś zaszkodzić, no ale wolę zapytać ;)

W poprzedniej ciązy opalałam się będąc nad morzem, a brzuszek zaciągałam pareo i polewałam go co trochę wodą :) Oczywiście ta ekspozycja na słońce w miarę rozsądku ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ