X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Agunia24 Debiutantka

Wysłany: 30 maja 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie styczniowe Mamusie ! Ja jestem tu nowa ;) Planowany termin na 7 stycznia 2017 :P Wizyta 21 Czerwca u ginekologa a u endokrynologa 24 :)
    Czy są tu mamusie z tarczycą?
    Pozdrawiam ...

never give up, mitonia, angelstw, Karolina1234, wszamanka, Lali, Kasha, merida17 lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają ...
  • never give up Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1234 wrote:
    Ja w tej ciazy tez mam w planach być aktywna, jak nie znajdę zajęć grupowych to sama w domu z yt. ATP chyba też dlatego że szybko po ciąży chciałabym wrócić na pole dance i siłownię. W pierwszej ciazy nie miałam tyle Energi na początku, ale pod koniec dostałam ,kiedy miałam nakaz odpoczynku i ciaza zakończona 2 tyg przed terminem :p

Wow - pole dance. Szacunek :)

Ja cholernie tęsknię za trampolinami i jak tylko urodzę i wrócę do sił zostawiam mężowi " małego" - tak mi wyszło z kalendarza chińskiego i wracam do ukochanego fit&jump :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 08:18

relghdgenv7rm5nv.png
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellloooo....

Witam z pracy, przed chwilą tak mnie skręciło coś w lewym boku, że aż się zwinęłam :( Mam nadzieję, że chwilowe kłucie tylko.

Cześć Agunia24, rozgość się :)

chiński kalendarz zrobił mnie w jajo, bo dziołcha wychodzi ze starszym, a mam syna :D no chyba, że mam patrzeć nie na skończone lata tylko który rok już mi leci, to wtedy ok :D

Powodzenia dla dziś wizytujących na fotelu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 08:21

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3

Wysłany: 30 maja 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę a ja nie wiem jak mam dziś pracować bo jedną rękę mam zajętą na trzymanie kciuka za wszystkie dzisiejsze "wernisaże" a że jest ich 5 sztuk to chyba sobie dziś wolne zrobię ;)

merida17 lubi tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png
  • Karolina1234 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Wow - pole dance. Szacunek :)

Ja cholernie tęsknię za trampolinami i jak tylko urodzę i wrócę do sił zostawiam mężowi " małego" - tak mi wyszło z kalendarza chińskiego i wracam do ukochanego fit&jump :)

Tak moja miłość :) kiedyś było pływanie i bieganie, ale po paru latach juz miałam trochę wstręt do wody i po ciąży odważyłam się spróbować i tak zostało. Boli jak cholera, ale ciało pięknie się kształtuje i siła.

never give up lubi tę wiadomość

Wysłany: 30 maja 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dziewczyny mają szybko wizyty, ale za mnie to aż do wieczora. Pewnie jeszcze będzie tak, że grubo po 20 wejde, bo nie mislam terminów i tak mnie wcisnela.

• mitonia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh ja się schizuję, bo wczoraj pół dnia cały dół brzucha mnie ciągnął jak nie wiem, a dziś nic cisza od rana. Jak tu dotrwać do piątku do wizyty? Dobrze, że na 10 rano jest...

Oczywiście znowu kapeć w buzi, ja pierniczęęęę

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitonia wrote:
    Ehhh ja się schizuję, bo wczoraj pół dnia cały dół brzucha mnie ciągnął jak nie wiem, a dziś nic cisza od rana. Jak tu dotrwać do piątku do wizyty? Dobrze, że na 10 rano jest...

Oczywiście znowu kapeć w buzi, ja pierniczęęęę

ja też w piątek wizytuję o 10:30 więc podobnie ;) będzie dobrze! Musi być!

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

Wysłany: 30 maja 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1234 wrote:
    Hehe dziewczyny mają szybko wizyty, ale za mnie to aż do wieczora. Pewnie jeszcze będzie tak, że grubo po 20 wejde, bo nie mislam terminów i tak mnie wcisnela.

Karolina zlituj się ;) Dobrze, że dwie ręce mam to na zmianę będę trzymała :)

relghdgenv7rm5nv.png

Wysłany: 30 maja 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe postaram się odrazu napisać, że jestem po:)

never give up lubi tę wiadomość

Wysłany: 30 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunia24 wrote:
    Witam wszystkie styczniowe Mamusie ! Ja jestem tu nowa ;) Planowany termin na 7 stycznia 2017 :P Wizyta 21 Czerwca u ginekologa a u endokrynologa 24 :)
    Czy są tu mamusie z tarczycą?
    Pozdrawiam ...

Hej Agunia24 :) Witamy na pokładzie. Trochę czasu tu ze sobą spędzimy ;)

Powiedz czy Ciebie też już dopadły "uroki" ciąży ?

relghdgenv7rm5nv.png
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was kciukasy dziewczyny. Ja dzisiaj machnelam sobie morfologie i mocz żeby mieć wyniki świeże na środkowa wizytę.

Któraś pytała o tarczyce? Ja mam niedoczynność jak coś. Bralam cały czas 50 mg Letroxu a gin kazała od razu zwiększyć do 75mg i zrobić badania przed wizytą u endo u mnie 8 czerwca.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • bergamotka Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie o samolot. Muszę w czwartek odbyć około godzinny lot, wracam pociągiem, ale i tak wkręciłam sobie, że zmiana ciśnienia przy starcie i lądowaniu może być jakoś szkodliwa. Macie jakieś rady, albo doświadczenie w tym temacie?
    A przy okazji to moim objawem jest całkowity brak objawów, może oprócz mega apetytu. Jestem bez przerwy głodna. W weekend byliśmy nad morzem w hotelu z bardzo fajnym szwedzkim stołem na śniadania i zachowywałam się tak, że aż wstyd. Jakbym w domu jadła tylko suchy chleb z wodą, a tu pierwszy raz zobaczyła normalne jedzenie. W poprzednich ciążach miałam zupełnie inaczej, niechęć do jedzenia, na słodycze nie mogłam patrzeć, wszystko mi śmierdziało. A teraz na promenadzie zaciągałam się z lubością pięknym zapachem kiełbasy z grilla i smażonej ryby.

iv092n0akv1jf8zt.png

dqprru1dqew2759v.png
  • Agunia24 Debiutantka

Wysłany: 30 maja 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Hej Agunia24 :) Witamy na pokładzie. Trochę czasu tu ze sobą spędzimy ;)

Powiedz czy Ciebie też już dopadły "uroki" ciąży ?
    Heh wcześniej miałam poranne mdłości ale teraz się to zmieniło odczuwam duże zmęczenie , pojawiły się wzdęcia i baaaardzo duży apetyt :P

Marzenia się spełniają ...
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bergamotka wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie o samolot. Muszę w czwartek odbyć około godzinny lot, wracam pociągiem, ale i tak wkręciłam sobie, że zmiana ciśnienia przy starcie i lądowaniu może być jakoś szkodliwa. Macie jakieś rady, albo doświadczenie w tym temacie?
    A przy okazji to moim objawem jest całkowity brak objawów, może oprócz mega apetytu. Jestem bez przerwy głodna. W weekend byliśmy nad morzem w hotelu z bardzo fajnym szwedzkim stołem na śniadania i zachowywałam się tak, że aż wstyd. Jakbym w domu jadła tylko suchy chleb z wodą, a tu pierwszy raz zobaczyła normalne jedzenie. W poprzednich ciążach miałam zupełnie inaczej, niechęć do jedzenia, na słodycze nie mogłam patrzeć, wszystko mi śmierdziało. A teraz na promenadzie zaciągałam się z lubością pięknym zapachem kiełbasy z grilla i smażonej ryby.
    Wydaje mi się ze sytuacja jest bardzo indywidualna i zależy od twojego aktualnego stanu. Kiedy miałaś wizytę u lekarza? Czy wszystko było w porządku? Ja w pierwszej ciazy nie mogłam nawet samochodem jeździć na krótkich odcinkach wiec nawet nie miałam opcji spróbować. Ale moja koleżanka w trakcie ciąży w sumie 6 razy leciała samolotem 2 w 1 trymestrze i 4 w drugim. Ale miała ciążę bez powikłań.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak Was czytam i kurczę u mnie jutro zaczyna się 9 tydzień a ja czuje się rewelacyjnie, poza lataniem w nocy ze cztery razy to nic mi nie jest, zero objawów ciąży. W sumie to się cieszę ale przynajmniej z jakimś objawami czułabym się choć trochę ciążowo :-) jak człowiek nie ma problemów to sobie zawsze znajdzie heehe

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png

Wysłany: 30 maja 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunia24 wrote:
    Heh wcześniej miałam poranne mdłości ale teraz się to zmieniło odczuwam duże zmęczenie , pojawiły się wzdęcia i baaaardzo duży apetyt :P

Zazdroszczę braku mdłosci ale współczuję z powodu wzdęć. Mnie one trzymały od samego początku i dopiero niedawno odpuściły.

A w którym tyg jesteś aktualnie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 09:27

relghdgenv7rm5nv.png

Wysłany: 30 maja 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowanka wrote:
    Ja tak Was czytam i kurczę u mnie jutro zaczyna się 9 tydzień a ja czuje się rewelacyjnie, poza lataniem w nocy ze cztery razy to nic mi nie jest, zero objawów ciąży. W sumie to się cieszę ale przynajmniej z jakimś objawami czułabym się choć trochę ciążowo :-) jak człowiek nie ma problemów to sobie zawsze znajdzie heehe

Malowanka a Tobie to całkowicie zazdroszczę :) ja też latam do kibelka ale tak miałam też przed ciążą więc w sumie nic nowego.

P.s. chcesz moje mdłości i zmęczenie ?

relghdgenv7rm5nv.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wszystkie wizytujące <3

Gochta gratuluję serduszka:)

anettte super,że już wszystko dobrze, cieszę się razem z Tobą :*
    wszamanka wrote:
    Jedno z głupich pytań: można wylegiwać się na słońcu i taplać w zimnej wodzie? Nie wydaje mu się aby mogło to jakoś zaszkodzić, no ale wolę zapytać ;)

W poprzedniej ciązy opalałam się będąc nad morzem, a brzuszek zaciągałam pareo i polewałam go co trochę wodą :) Oczywiście ta ekspozycja na słońce w miarę rozsądku ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ