X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Sis Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka na grudniówkach widziałam, że na usg prenatalnym niekiedy lekarze mówili jaką płeć "widzą" ale nie wiem na ile to się sprawdza na tak wczesnym etapie :)

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Sis Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taki obrazek znalazłam kiedyś w necie, podobno tak wyglądają narządy u dzieci do 18 tyg ciąży :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b40bcd9a4e69.jpg

Kasha lubi tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoc przy chlopcach czesciej juz w 13 tyg lekarze mowia jak dzidzia wspolpracuje bo juz cos miedzy nozkami moze wypatrzyc. Przy dziewczynkach ciezej;)

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest na jutro 5 ;) to bedzie sie działo!

Mi z córka wyszła córka ;) ale kiedyś widziałam dwie wersje tego kalendarza ;)
    Teraz jeszcze nie sprawdzalam ;) ale to tak, jak z obrączka- pierwsza miała byc cora i druga tez ;)
    I pewnie bedzie, co mnie cieszy ;)

Głodna jestem! Ktoś jeszcze??? :D

Karolina1234 lubi tę wiadomość

• Kasha Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis. Prawie w ogóle nie da się rozróżnić patrząc na czarno-biało. Na połówkowych mówią lekarze w 100%. Czy możliwe by w 2 tyg tak się narządy zmieniły?

Mi w zasadzie ginka na drugiej wizycie czyli właśnie koło 12 tc już powiedziała o dziewczynce i tak zostało.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem ja się nie znam, w ramach ciekawostki to wrzuciłam :P

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam jutro lekarza. Ciekawe bardzo.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlaśnie mnie syn z placzem obudzil i ucho go bolalo. Cos sie zbieralo bo od dwóch dni miał żółty katar
    Zal mi go w tym tyg mieli bal z okazji dnia dziecka i teatr a on będzie pewnie na antybiotyku, a ja mam leżeć a chory 4 latek w domu. Chce mi się wyć
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące!

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • amelik Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole tez mnie wczoraj naszło i w google różne zdjęcia z usg oglądałam.

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie płeć była widoczna już w 13-14tyg:) mała sie nie kryła :) co do kalendarza to pokazuje mi dziewczynkę na córę a teraz chłopaka. Lekarz mówił, ze owu była pózniej wiec może będzie chłopak :) tez coś tak mi sie wydaje, ze może być chłopiec :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry, zajrzałam z ciekawości,
    Jestem sierpniówką 2015 i wśród Was są już moje koleżanki z grupy :)
    Życzę Wam spokojnej ciąży, nudnej!!! serio :)

apropos płci to tu mam fajny artykuł, penisek jest pod kątem ostrym a pipunia dosyć płasko :) to się zgadza bo kilk usg i swoich i koleżanek widziałam i sprawdziło się
    http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html

Lali lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka z rana.
    Wczoraj strasznie mnie zmoglo zmeczenie. Dzisiaj przed sniadaniem mialam lekkie mdlosci.
    Oby bylo dzisiaj lepiej...czeka mnie ciazki tydzien w pracy.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!!
    Ściskam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty bez wyjątku!! :-) i czekam na wieści i fotki maluchów ;-)

Dobrego dnia i tygodnia!

Kasha, merida17 lubią tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Lali Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :) trzymam kciuki za wszystkie wizyty, czekamy na same dobre wiesci :) ja odliczam dni do czwartku <3 Dziś rano nawet kawa smakowała, ciesze się bo bez kawy nie funkcjonuje. Aaa co do wczrajszych frytek, zrobiłam, zjadłam garstke i juz mi zbrzydły :/

Miłego dnia :)

merida17 lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • never give up Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Z tego co wiem to dużo majówek zaciążyło, a teraz na razie czekają na testowanie :)
    Szkoda, że nie było Cię z nami częściej, bo dodawałaś tam koloru :D Ale teraz możemy się cieszyć Tobą tutaj :) Super, że razem nam się udało :) Na kiedy masz termin? Pewnie jakoś początek stycznia?:)

Wow ale super. Muszę do nich zajrzeć :)

Offca kochana jesteś, tak ciepło o mnie piszesz :) Dziękuję :)

Z tym terminem u mnie to na dwoje babka wróżyła bo wg BBF mam na 12.01 a wg. mojego lekarza prowadzącego NR.1 na 20.01. Ale żeby nie było tak łatwo do lekarz prowadzący NR.2 termin wyznaczył na 12.01 czyli tak jak BBF.

Jedno jest pewne. Urodzę w styczniu ;)

A Ty słoneczko na kiedy masz termin. Zapewne jesteś już po USG, serducho już Cię powitało a maleństwo zapewne jest conajmniej takie duże jak moje :)

Ps. patrząc na Twój suwaczek to wygląda na to, że obie zaszłyśmy w tym samym czasie jak nie w dniu ;)

relghdgenv7rm5nv.png
  • never give up Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Ja już jutro zaniosę l4. Z jednej strony nie mogę się doczekać, z drugiej strony mi przykro.
    No cóż. Ale za to zastanawiałam się czy czasem jakiś kurs przez ten czas nie zrobić, czy dokształcić się. W zasadzie mam ... prawie dwa lata.

Która mamusia jutro ze mną wizytuje????

Kasha kapitalny pomysł z tym dokształceniem się. To idealny moment :)

Ja może z innej beczki ale mam w planach być w dalszym ciągu aktywną i jak tylko dostanę zielone światło od lekarza to zasuwam na zajęcia dla kobiet w ciąży. Czego nie "wyskaczę" na zajęciach to zrobię w domu. Są fajne zajęcia na yt dla każdego trymestru.

relghdgenv7rm5nv.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:

Ja może z innej beczki ale mam w planach być w dalszym ciągu aktywną i jak tylko dostanę zielone światło od lekarza to zasuwam na zajęcia dla kobiet w ciąży. Czego nie "wyskaczę" na zajęciach to zrobię w domu. Są fajne zajęcia na yt dla każdego trymestru.

ja z wielką chęcią też chodziłabym na takie zajęcia tylko jeszcze połączone do tego z obecnością maluchów :P no ale cóż, dziura dziurą w której mieszkam więc tak jak piszesz pół biedy że jest yt i fajne ćwiczenia które też robiłam w ciąży z Jasiem :) dodają energii i dzięki temu ze się ruszałam sporo w ciąży, to 2 tyg przed porodem pomimo ogromnego brzucha jeszcze pomagałam mężowi panele układać :D

merida17, never give up lubią tę wiadomość

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Karolina1234 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:

Witam się z rana :)
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze, i czekam na same dobre wescie. A ja byle do wieczora :)

Ja w tej ciazy tez mam w planach być aktywna, jak nie znajdę zajęć grupowych to sama w domu z yt. ATP chyba też dlatego że szybko po ciąży chciałabym wrócić na pole dance i siłownię. W pierwszej ciazy nie miałam tyle Energi na początku, ale pod koniec dostałam ,kiedy miałam nakaz odpoczynku i ciaza zakończona 2 tyg przed terminem :p

never give up lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelstw, ja pracowałam do końca, wiec ruchu mi nie brakowało, a zeby wywołać porod, to nawet w góry (oczywiście w granicach rozsądku), ale mała i tak wywołana po terminie, nic jej nie ruszyło ;)
    Mysle, ze aktywność w ciazy moze pomoc na porodowce.

Miłego dnia!!

never give up lubi tę wiadomość

• angelstw Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Angelstw, ja pracowałam do końca, wiec ruchu mi nie brakowało, a zeby wywołać porod, to nawet w góry (oczywiście w granicach rozsądku), ale mała i tak wywołana po terminie, nic jej nie ruszyło ;)
    Mysle, ze aktywność w ciazy moze pomoc na porodowce.

Miłego dnia!!

ja nie pracowałam ze względu na wcześniejszą stratę. Ale kiedy minęło największe zagrożenie dla ciąży zaczęłam się dużo więcej ruszać :P powiem szczerze że jak zbliżał się termin porodu to potrafiłam spacerować non stop szybkim marszem godzinę codziennie i chodziłam po schodach z I piętra do piwnicy i z powrotem :P finalnie wieczorem, zanim trafiłam w nocy do szpitala, pokłóciłam się z mężem :D a po północy zaczęły się sączyć wody więc już sama nie wiem co zadziałało :D nie ważne ważne że wiedziałam że to już mój czas a kiedy do szpitala trafiłam to wiedziałam że już bez Jaśka na rękach z niego nie wyjdę ;) też myślę że aktywność w ciąży może pomóc na porodówce. Jednak poród to maraton..

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ