X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Sis Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka na grudniówkach widziałam, że na usg prenatalnym niekiedy lekarze mówili jaką płeć "widzą" ale nie wiem na ile to się sprawdza na tak wczesnym etapie :)

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Sis Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taki obrazek znalazłam kiedyś w necie, podobno tak wyglądają narządy u dzieci do 18 tyg ciąży :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b40bcd9a4e69.jpg

Kasha lubi tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoc przy chlopcach czesciej juz w 13 tyg lekarze mowia jak dzidzia wspolpracuje bo juz cos miedzy nozkami moze wypatrzyc. Przy dziewczynkach ciezej;)

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest na jutro 5 ;) to bedzie sie działo!

Mi z córka wyszła córka ;) ale kiedyś widziałam dwie wersje tego kalendarza ;)
    Teraz jeszcze nie sprawdzalam ;) ale to tak, jak z obrączka- pierwsza miała byc cora i druga tez ;)
    I pewnie bedzie, co mnie cieszy ;)

Głodna jestem! Ktoś jeszcze??? :D

Karolina1234 lubi tę wiadomość

• Kasha Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis. Prawie w ogóle nie da się rozróżnić patrząc na czarno-biało. Na połówkowych mówią lekarze w 100%. Czy możliwe by w 2 tyg tak się narządy zmieniły?

Mi w zasadzie ginka na drugiej wizycie czyli właśnie koło 12 tc już powiedziała o dziewczynce i tak zostało.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem ja się nie znam, w ramach ciekawostki to wrzuciłam :P

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam jutro lekarza. Ciekawe bardzo.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlaśnie mnie syn z placzem obudzil i ucho go bolalo. Cos sie zbieralo bo od dwóch dni miał żółty katar
    Zal mi go w tym tyg mieli bal z okazji dnia dziecka i teatr a on będzie pewnie na antybiotyku, a ja mam leżeć a chory 4 latek w domu. Chce mi się wyć
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące!

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • amelik Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole tez mnie wczoraj naszło i w google różne zdjęcia z usg oglądałam.

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie płeć była widoczna już w 13-14tyg:) mała sie nie kryła :) co do kalendarza to pokazuje mi dziewczynkę na córę a teraz chłopaka. Lekarz mówił, ze owu była pózniej wiec może będzie chłopak :) tez coś tak mi sie wydaje, ze może być chłopiec :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry, zajrzałam z ciekawości,
    Jestem sierpniówką 2015 i wśród Was są już moje koleżanki z grupy :)
    Życzę Wam spokojnej ciąży, nudnej!!! serio :)

apropos płci to tu mam fajny artykuł, penisek jest pod kątem ostrym a pipunia dosyć płasko :) to się zgadza bo kilk usg i swoich i koleżanek widziałam i sprawdziło się
    http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html

Lali lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka z rana.
    Wczoraj strasznie mnie zmoglo zmeczenie. Dzisiaj przed sniadaniem mialam lekkie mdlosci.
    Oby bylo dzisiaj lepiej...czeka mnie ciazki tydzien w pracy.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!!
    Ściskam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty bez wyjątku!! :-) i czekam na wieści i fotki maluchów ;-)

Dobrego dnia i tygodnia!

Kasha, merida17 lubią tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Lali Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :) trzymam kciuki za wszystkie wizyty, czekamy na same dobre wiesci :) ja odliczam dni do czwartku <3 Dziś rano nawet kawa smakowała, ciesze się bo bez kawy nie funkcjonuje. Aaa co do wczrajszych frytek, zrobiłam, zjadłam garstke i juz mi zbrzydły :/

Miłego dnia :)

merida17 lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • never give up Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Z tego co wiem to dużo majówek zaciążyło, a teraz na razie czekają na testowanie :)
    Szkoda, że nie było Cię z nami częściej, bo dodawałaś tam koloru :D Ale teraz możemy się cieszyć Tobą tutaj :) Super, że razem nam się udało :) Na kiedy masz termin? Pewnie jakoś początek stycznia?:)

Wow ale super. Muszę do nich zajrzeć :)

Offca kochana jesteś, tak ciepło o mnie piszesz :) Dziękuję :)

Z tym terminem u mnie to na dwoje babka wróżyła bo wg BBF mam na 12.01 a wg. mojego lekarza prowadzącego NR.1 na 20.01. Ale żeby nie było tak łatwo do lekarz prowadzący NR.2 termin wyznaczył na 12.01 czyli tak jak BBF.

Jedno jest pewne. Urodzę w styczniu ;)

A Ty słoneczko na kiedy masz termin. Zapewne jesteś już po USG, serducho już Cię powitało a maleństwo zapewne jest conajmniej takie duże jak moje :)

Ps. patrząc na Twój suwaczek to wygląda na to, że obie zaszłyśmy w tym samym czasie jak nie w dniu ;)

relghdgenv7rm5nv.png
  • never give up Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Ja już jutro zaniosę l4. Z jednej strony nie mogę się doczekać, z drugiej strony mi przykro.
    No cóż. Ale za to zastanawiałam się czy czasem jakiś kurs przez ten czas nie zrobić, czy dokształcić się. W zasadzie mam ... prawie dwa lata.

Która mamusia jutro ze mną wizytuje????

Kasha kapitalny pomysł z tym dokształceniem się. To idealny moment :)

Ja może z innej beczki ale mam w planach być w dalszym ciągu aktywną i jak tylko dostanę zielone światło od lekarza to zasuwam na zajęcia dla kobiet w ciąży. Czego nie "wyskaczę" na zajęciach to zrobię w domu. Są fajne zajęcia na yt dla każdego trymestru.

relghdgenv7rm5nv.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:

Ja może z innej beczki ale mam w planach być w dalszym ciągu aktywną i jak tylko dostanę zielone światło od lekarza to zasuwam na zajęcia dla kobiet w ciąży. Czego nie "wyskaczę" na zajęciach to zrobię w domu. Są fajne zajęcia na yt dla każdego trymestru.

ja z wielką chęcią też chodziłabym na takie zajęcia tylko jeszcze połączone do tego z obecnością maluchów :P no ale cóż, dziura dziurą w której mieszkam więc tak jak piszesz pół biedy że jest yt i fajne ćwiczenia które też robiłam w ciąży z Jasiem :) dodają energii i dzięki temu ze się ruszałam sporo w ciąży, to 2 tyg przed porodem pomimo ogromnego brzucha jeszcze pomagałam mężowi panele układać :D

merida17, never give up lubią tę wiadomość

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Karolina1234 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:

Witam się z rana :)
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze, i czekam na same dobre wescie. A ja byle do wieczora :)

Ja w tej ciazy tez mam w planach być aktywna, jak nie znajdę zajęć grupowych to sama w domu z yt. ATP chyba też dlatego że szybko po ciąży chciałabym wrócić na pole dance i siłownię. W pierwszej ciazy nie miałam tyle Energi na początku, ale pod koniec dostałam ,kiedy miałam nakaz odpoczynku i ciaza zakończona 2 tyg przed terminem :p

never give up lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelstw, ja pracowałam do końca, wiec ruchu mi nie brakowało, a zeby wywołać porod, to nawet w góry (oczywiście w granicach rozsądku), ale mała i tak wywołana po terminie, nic jej nie ruszyło ;)
    Mysle, ze aktywność w ciazy moze pomoc na porodowce.

Miłego dnia!!

never give up lubi tę wiadomość

• angelstw Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Angelstw, ja pracowałam do końca, wiec ruchu mi nie brakowało, a zeby wywołać porod, to nawet w góry (oczywiście w granicach rozsądku), ale mała i tak wywołana po terminie, nic jej nie ruszyło ;)
    Mysle, ze aktywność w ciazy moze pomoc na porodowce.

Miłego dnia!!

ja nie pracowałam ze względu na wcześniejszą stratę. Ale kiedy minęło największe zagrożenie dla ciąży zaczęłam się dużo więcej ruszać :P powiem szczerze że jak zbliżał się termin porodu to potrafiłam spacerować non stop szybkim marszem godzinę codziennie i chodziłam po schodach z I piętra do piwnicy i z powrotem :P finalnie wieczorem, zanim trafiłam w nocy do szpitala, pokłóciłam się z mężem :D a po północy zaczęły się sączyć wody więc już sama nie wiem co zadziałało :D nie ważne ważne że wiedziałam że to już mój czas a kiedy do szpitala trafiłam to wiedziałam że już bez Jaśka na rękach z niego nie wyjdę ;) też myślę że aktywność w ciąży może pomóc na porodówce. Jednak poród to maraton..

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ